תודה על הדגמה מצויינת של הטענה שלי!
תודה על תגובה המדגימה היטב את מה שאמרתי, אתה ממש עוזר לנו לפתח את האתר של העמותה!
המחקר הראשון שהבאת, כלל לא מבצע בדיקת בטיחות RTC לחיסון, אלא בעיקר בודק תגובה סרולוגית בקרב קבוצה מסויימת - נשאי HIV. האם נבדק החיסון לבטיחות, לאורך זמן, כנגד פלסבו נקי? - לא.
המחקר השני ביקש לבדוק האם תרסיס MMR עשוי להעביר חלקיקים לנותן החיסון או לקרובי המחוסן. מדובר בכלל בחיסון בתרסיס ולא בחיסון ה MMR הניתן דרך שגרה לכולם, אז המאמר כלל לא רלוונטי. ובכל זאת, הם השוו בין שתי קבוצות אלו למחוסנים עצמם ומצאו שאין הבדל בין הקבוצות בתופעות הלוואי. איך אפשר בכלל להגדיר כאן קבוצת ביקורת שמקבלת פלסבו בצורה מבוקרת וכפולת סמיות?? אין כאן בכלל מחקר RTC (והוא גם לא רלוונטי לחיסון ה MMR)!
המחקר משנת 1997 שהבאת על MMR2, משווה בין שני קוהורטים בקבוצות גיל שונות, עד 30 יום בלבד לאחר החיסון לעומת 30 יום לפני החיסון. האם יש לנו כאן RTC המשווה בטיחות החיסון לאורך זמן אל מול פלסבו נקי? לא!
עכשיו, שלושה מחקרים שעל פניו, (כמעט) עונים להגדרת מחקר RTC נאות ובודקים בטיחות:
המחקר משנת 2012 על חיסון ה ProQuad מכוון לבדוק יעילות החיסון במועד השונה מהמועד המקובל בשלושה חודשים. בתור מטרה שלישית, הם בדקו איך הוא מתקבל מבחינת בטיחות בקרב קבוצת המחקר. אבל מול מי נעשתה ההשוואה של תופעות הלוואי? נכון - שוב, מול ילדים שגם כן קיבלו את החיסון, רק שלושה חודשים מאוחר יותר. מה עוד דאגו לעשות במחקר הזה, לסנן רק ילדים בריאים (בגוף המחקר רשימה ארוכה של המצבים אשר זיכו את הילדים לא להיכלל במחקר. כמו כן, החוקרים היו רשאים להוצאי מהמחקר מי שהם ראו לנכון שהמשך המחקר מסכן אותו. נזכיר שמדובר בשתי מנות חיסון, כלומר, יש הזדמנות נהדרת להוציא ילדים שכבר לא כל כך "בריאים" אחרי המנה הראשונה, וכך לקבל בסוף המחקר רק ילדים בריאים ללא תופעות לוואי! איזה פטנט!).
אה! ויש גם את הפטנט הנוסף עליו כתבתי - שתי תופעות לוואי חמורות נרשמו במהלך המחקר, לאחר המנה הראשונה: פעוט עם עוויתות ופעוט עם דלקת מעיים. מה עשו החוקרים - החליטו שזה לא מהחיסון והוציאו אותם מהמשך המחקר! חיים פשוטים וקלים! כך יכלו לסכם החוקרים ש "לא נצפו תופעות לוואי חמורות מחיסון זה". וכמובן, עקבו אחר תופעות לוואי רק 28 ימים בלבד לאחר כל מנת חיסון.
ולאחר כל המניפולציות ה "מדעיות" הללו, שיעורי הדיווח על תופעות לוואי עדין מרשימים:
בתוך 28 ימים מהמנה הראשונה, בכל שלושת הקבוצות, דווחו תופעות לוואי סיסטמיות או מקומיות בקרב 81%!
בתוך 28 ימים מהמנה השניה, בכל שלושת הקבוצות, דווחו תופעות לוואי סיסטמיות או מקומיות בקרב 72%-75%!
תגיד, אם תיקח קבוצת ילדים בריאים לגמרי בני שנה ותעקוב אחריהם למשך 28 ימים. האם יהיו לך 81% אחוזי "תופעות לוואי" לדעתך? אתה לא רואה את התרמית?
האם המדגם הזה מייצג את פרופיל האוכלוסיה שיקבל את החיסון? לא! האם יש לנו כאן קבוצת ביקורת המקבלת פלסבו נקי לבדיקת בטיחות? לא! האם נלקחו בחשבון כל תופעות הלוואי שדווחו במהלך המחקר - לא! חסון וקס, אפשר לקחת את המחקר הזה ולהדגים רק באמצעותו את כל מה שאמרתי על המימוש ה "מדעי" המאפיין מחקרי בטיחות (אני מניח שלהשתתפות יצרן החיסון במחקר הזה לא היה כל קשר לזה...). תודה רבה על זה!!
באשר למחקר שהבאת על ילדים סינים שמשווה ממש לפלסבו (וואו! כמעט מצאת RTC אחד כזה!): מה הכיל הפלסבו? את האדג'ובנט אלומיניום! ומה קיבלה אחת מקבוצות המחקר שבאמת לא קיבלה אלומיניום - את החיסון עצמו, רק ללא האדג'ובנט! ומה אני אמרתי שמקובל לעשות במחקרי בטיחות? בדיוק את זה!
וגם כאן, בכל זאת נרשמו תופעות לוואי סיסטמיות או מקומיות בקרב כ 45% - בכל הקבוצות.
אה! וכמובן שהם סיננו למחקר רק ילדים בריאים! וגם כאן עקבו אחר תופעות לוואי מדווחות רק 28 ימים לאחר כל מנה!
וגם כאן, אותה שיטה עובדת: חמישה ילדים עם תופעות לוואי קשות שאושפזו בבית חולים. פסיקת החוקרים - לא מהחיסון! שני ילדים עם תופעות לוואי חמורות הוצאו מהמשך המחקר. שוב, אותה פרקטיקה שמאפשרת לחוקרים לכתוב לכל העולם במסקנות שלהם שלחיסון אין תופעות לוואי חמורות!
וגם כאן - 94 ילדים נפסלו במהלך המחקר ולא המשיכו אותו, הסיבות לכך כלולות בנספח שמשום מה איננו חלק מהמחקר המלא, כך שלעולם לא נדע...
חסון וקס, עשית זאת שוב! אתה פשוט מראה לנו עד כמה המחקרים הללו לא באמת מיישמים את השיטה המדעית, על מנת להראות מה שהם רוצים להראות! תודה גם על מחקר זה!!
המחקר האחרון שהבאת שכמעט היה RTC, על הפפילומה, גם כאן אתה מציין את השימוש בפלצבו. מה מצאתי במחקר הזה?
מי לא נכלל במחקר - נשים בהריון ונשים שבעברן מחלה הקשורה עם הרחם ושבמהלך 5 השנים האחרונות עברו ניתוח או ביופסיה גם כן סוננו מהמחקר. עוד סוננו מהמחקר: נשים נשאי HIV ומי שמערכת החיסונית שלה חלשה (immunocompromise). בעוד שחלק מקריטריון זה עולה בקנה אחד עם אוכלוסיית היעד של החיסון, בפועל לא מבוצעות כל הבדיקות הללו לפני חיסון כל אישה, ובמיוחד נשאות HIV ומה שהחוקרים החליטו (לא מפרטים) כעונה על ההגדרה של מערכת חיסונית חלשה - לא מייצג את פרופיל האוכלוסיה המקבלת את החיסון. שוב, במיוחד לגבי בטיחות החיסון - מדגם שאינו מייצג (המקביל לסינון ילדים בריאים בלבד במחקרים על חיסוני ילדים) - פוסל את תקפות הממצאים שלו.
וכמובן, הפלצבו - מה הוא הכיל הפעם? את האדג'ובנט אלומיניום! כרגיל, אין חדש תחת השמש, חייבים להזריק איזשהו רעל, אחרת, אבוי, נזקי החיסון ייראו בפני כל! מה הרוויחו הנשים מהזרקת אלומיניום טהור? איזה "טיפול רפואי" לא נמנע מהם? אתה לא רואה את התרמית?
תופעות לוואי נאספו במשך 15 ימים בלבד מהחיסון. כמובן, אין הבדלים גדולים בין הקבוצות, רשימת תופעות הלוואי החמורות בכל הקבוצות כוללת: דלקת באף, סחרחורת (ורטיגו), כאבי ראש (בקבוצת המחקר) ודלקת מעיים, שחפת ריאות, שחפת במעיים, אנמיה, דלקת בכליות, הריון מחוץ לרחם וצהבת (בקבוצת הביקורת). תגיד, אם תיקח 1900 נשים בריאות בגילאי 25-45 ותעקוב אחריהן למשך 15 ימים. האם תגיע לרשימה המכובדת הזו? לא נראה לי...
החוקרים רומזים לנו, בצורה אלגנטית, מי בעצם תכנן וביצע את המחקר: ציטוט: "מממן המחקר, [יצרן החיסון Merck], תכנן את המחקר בשיתוף חוקרים חיצוניים וועדת נתונים ובטיחות חיצונית. המממן השווה את תוצאות המחקר, ניטר אחר ביצוע המחקר, ביצע את הניתוח הסטטיסטי וניהל את כתיבת הדו"ח בעזרת כל כותבי המחקר. הכותבים היו מעורבים באופן אקטיבי באיסוף, ניתוח ופרשנות הנתונים ועריכה לצורך התוכן האינטלקטואלי, ואישרו את הטקסט הסופי. לכל החוקרים היתה גישה לנתונים וכולם היו חלק מההחלטה להגיש את המחקר לפרסום". וואו. איזה יופי של שיתוף פעולה! יצרן החיסון ניהל את החוקרים החתומים על המחקר ואף העניק להם גישה חופשית לנתונים במחקר שהוא תכנן, ערך, השווה וניתח. ממש עבודת צוות!
חסון וקס, תודה גדולה על מחקר זה. ממש אקזמפלר של איך יצרן חיסון דואג לייצר "מחקר" שיקבל אישור ה FDA!
הסקירה של קוריין פשוט אומרת לך מה שגם אני אמרתי לך בדיוק.
אני טענתי ש "החיסונים לא נבדקים לבטיחות במחקרים מבוקרים RTC בצורה מספקת".
הם טוענים ש "התכנון והדיווח של מחקרי בטיחות לחסון ה MMR, לפני ואחרי השיווק שלו לציבור, אינם נאותים" - הם הצליחו למצוא בסך הכל 5 מחקרי RTC על החיסון הזה, לאו דווקא כולם בדקו גם בטיחות, ומכל המחקרים מכל הסוגים שכן התייחסו לבטיחות, זו המסקנה שלהם - בדיוק כמו המסקנה שלי.
אני מבין שמחקרי בטיחות ללא פלסבו נקי, ללא מדגם מייצג, שתופעות לוואי חמורות תמיד לא קשורות לחיסון, שילדים "בעייתיים" מסוננים החוצה במהלך המחקר - הם מספיק "נאותים" עבורך (ועבור האפידמיולוג שייעץ לך, כמובן), אבל למרבית האנשים יש סטנדרטים מדעיים לגמרי לגמרי אחרים...