האמת שיש לי טיעון רציונלי מאוד למה כו להחזיר את החטופים, לא שזה היה משכנע אותי

DANIAVNI

Well-known member
אכן בדיוק כך. עם הבדל אחד קטן, לא מדובר בהתמהמהות 'שלו', אלא בכישורים שלך (במקרה הזה, אבל זה חל על כולנו) לאתר חברים מהצד השני שמסוגלים למשהו שרוב חברי קבוצתו מלמדים שאינם מסוגלים.
נו נו, אולי המומחה לכשרונות יואיל לציין חבר פורום אחד או יותר שמעלה טיעונים רציונליים להחזרת חטופים .

Harrington

Well-known member
מנהל
נו נו, אולי המומחה לכשרונות יואיל לציין חבר פורום אחד או יותר שמעלה טיעונים רציונליים להחזרת חטופים .
לא מכיר "מומחה לכשרונות" כך שברשותך אדלג על העקיצה הקטנה הזאת. לגבי בקשתך, אני לא נוהג לרכל או להרחיב על גולשים אחרים בשיחה עם גולשים אחרים (מניח שתבין את המשפט הזה :)), כך שחוששני שלא אוכל להיענות לבקשתך. בכל מקרה, ציינתי כבר שאני לגמרי מסכים שקשה למצוא כאן חברות/ים כאלה, שעונים לקריטריון שהצבת. מאחר ולך זה חשוב יותר מאשר לי, אשאיר לך את החיפוש וכל שאוכל לעשות, זה לקוות שתצליח.

מיצינו.

DANIAVNI

Well-known member
לא מכיר "מומחה לכשרונות" כך שברשותך אדלג על העקיצה הקטנה הזאת. לגבי בקשתך, אני לא נוהג לרכל או להרחיב על גולשים אחרים בשיחה עם גולשים אחרים (מניח שתבין את המשפט הזה :)), כך שחוששני שלא אוכל להיענות לבקשתך. בכל מקרה, ציינתי כבר שאני לגמרי מסכים שקשה למצוא כאן חברות/ים כאלה, שעונים לקריטריון שהצבת. מאחר ולך זה חשוב יותר מאשר לי, אשאיר לך את החיפוש וכל שאוכל לעשות, זה לקוות שתצליח.

מיצינו.
ממוצה גם מבחינתי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מבין אותך כאמור מעלה. מבין את הקושי. אבל עדיין סבור שאפשר למצוא בעלי כושר התדיינות, גם מהצד שנוהג בדרך כלל להסתפק בסיסמאות נבובות. אולי אני טועה, אבל יש בי אמונה.
אמונה זה לבתי כנסת בלבד.

evglev1

Well-known member
מנהל
בוודאי שיש טיעונים לוגיים בעד החזרת החטופים "בכל מחיר". לא באמת קשה לחשוב על טיעונים כאלה (ולא, אין כל צורך להיות בן לאחת המשפחות האומללות הנוגעות בדבר לשם כך). הבעיה היא שאכן קשה להגיע לדיון ענייני עם רמת ההתדיינות של הטוענים כך. לפחות עם חלקם, לפחות כך כאן בפורום הזה (באתר בכללותו אם תרצה). אבל זה לא בלתי אפשרי. מבין הטוענים כך יש גם כאלה שדבריהם ענייניים לחלוטין ושאפשר להתדיין איתם. ודאי אם אתה מסכים עם (חלק מ)טיעוניהם הלוגיים. כל שצריך הוא לרצות (ואולי לדעת לאתר את אלו המסוגלים לכך, בניגוד לצווחנים שיופיעו באמצע ויזרקו סיסמאות נבובות לרוב).
קשה להגיע לטיעונים לוגיים כשמחליטים מראש שהטיעונים של הצד השני לא לוגיים. מצד אחד כל השמאל בפורום קבע שמי שמתנגד לעיסקה או אפילו שיש לו קווים אדומים לעיסקה לא אכפת לו מהחטופים או אפילו מעדיף שהחטופים ימותו בשבי ומצד שני גולש אחד בפורום שמפרש כל תמיכה במשפחות כסיוע שמממומן בכסף איראני וקטארי על מנת להחליש את ישראל. אין עניין לנהל וויכוח לוגי אלא לעשות דמוניזציה למי שחושב אחרת בסוגיית החטופים.

Harrington

Well-known member
מנהל
קשה להגיע לטיעונים לוגיים כשמחליטים מראש שהטיעונים של הצד השני לא לוגיים. מצד אחד כל השמאל בפורום קבע שמי שמתנגד לעיסקה או אפילו שיש לו קווים אדומים לעיסקה לא אכפת לו מהחטופים או אפילו מעדיף שהחטופים ימותו בשבי ומצד שני גולש אחד בפורום שמפרש כל תמיכה במשפחות כסיוע שמממומן בכסף איראני וקטארי על מנת להחליש את ישראל. אין עניין לנהל וויכוח לוגי אלא לעשות דמוניזציה למי שחושב אחרת בסוגיית החטופים.
כאשר כמו שכתבת, צד אחד קובע מראש שעמדות הצד השני אינן לוגיות, ברור שקשה להגיע לדיון ענייני-לוגי. לא חלקתי על כך. רק אמרתי שלעניות דעתי בכל זאת אפשר, מקרב אותה קבוצה שמאלנית-רל"בית-קיצונית, לאתר גם כאלה שמסוגלים לדיון ענייני ו/או לוגי. בפורום הזה למרבה הצער יש מחסור בכאלה. רוב חברי הצד המדובר מעדיפים להסתפק בזריקת סיסמאות נבובות, כינויי גנאי לצד השני, ולא מעבר לכך. ראינו בדיונים בכנסת שזה לא משהו שמוגבל לפורום דווקא, אלא משהו שמתקיים גם בקרב חברי הקבוצה הזאת בציבור הרחב. ועדיין. אני לגמרי מאמין שיש כאלה שכן מסוגלים להפעיל את מוחם בעצמם, לא רק לחזור על הקלישאות שמופיעות להם בדפי המסרים, ולנהל עקב כך דיון ענייני, לוגי, בסוגיה. כל שצריך כאמור בתשובתי לכותב למעלה (כמדומני פותח השרשור), זה להצליח לאתר אותם. זה לא קל אמנם, בוודאי לא כאן בפורום, אך לענ"ד לא בלתי אפשרי (תוך שאני מקבל את האפשרות כאמור בתשובתי האחרונה אל הנ"ל, שאני טועה בדעתי זו).

למעלה