האמת שיש לי טיעון רציונלי מאוד למה כו להחזיר את החטופים, לא שזה היה משכנע אותי

DANIAVNI

Well-known member
אותו דבר.
בכלל, מי שמאמין שיש בורא לעולם לא יכול להיות רציונלי.
לא בדיוק .
גם מי שטוען שלא מעניין אותו כיצד נוצר העולם או
מי שטוען שהמפץ הגדול נברא מעצמו
הוא גם כן לא רציונלי .
מה שרציונאלי זה
להכיר בכך שהעולם לא נברא מעצמו
אבל שאין תשובה לשאלה מי ברא את העולם
להסתפק בחוסר ההבנה .

1ספי11

Well-known member
לא בדיוק .
גם מי שטוען שלא מעניין אותו כיצד נוצר העולם או
מי שטוען שהמפץ הגדול נברא מעצמו
הוא גם כן לא רציונלי .
מה שרציונאלי זה
להכיר בכך שהעולם לא נברא מעצמו
אבל שאין תשובה לשאלה מי ברא את העולם
להסתפק בחוסר ההבנה .
ואתה מי שמאמין שהוא רציונלי מספיק בהבנה שלו מה המחירים לשחרור החטופים.

פולגאר

Well-known member
אם המשפחה שלך היתה חטופה בעזה
היית חושב אחרת
אין ספק וזה ההבדל בין הסתכלות פרטנית להסתכלות מערכתית.
כל מי שמגויס לצבא מקריב את עצמו לטובת הכלל, אומנם חלק גדול מהחטופים הם אזרחים ולא חיילים, אבל מבחינה מערכתית אין הבדל.

xyxy210

Well-known member
אין ספק וזה ההבדל בין הסתכלות פרטנית להסתכלות מערכתית.
כל מי שמגויס לצבא מקריב את עצמו לטובת הכלל, אומנם חלק גדול מהחטופים הם אזרחים ולא חיילים, אבל מבחינה מערכתית אין הבדל.
אתה צודק. רק הייתי מתקן במקצת את המשפט האחרון שלך :
כל מי שמגויס שמתגייס לצבא [ליחידה התנדבותית לוחמת מוכן ] מ להקריב את עצמו לטובת הכלל, אומנם חלק גדול מהחטופים הם אזרחים ולא חיילים, אבל מבחינה מערכתית אין הבדל. החיילים והחיילות שנשבו לא התנדבו לשרת בעוטף, הם נשלחו לשם על הצבא וחובת הצבא לפעול לשחרורם המיידי.

פולגאר

Well-known member
אתה צודק. רק הייתי מתקן במקצת את המשפט האחרון שלך :
כל מי שמגויס שמתגייס לצבא [ליחידה התנדבותית לוחמת מוכן ] מ להקריב את עצמו לטובת הכלל, אומנם חלק גדול מהחטופים הם אזרחים ולא חיילים, אבל מבחינה מערכתית אין הבדל.
נראה לי ששתי הצורות תקינות, גיוס לקרבי לרוב הוא לא התנדבותי, למעט בצנחנים ובסיירות.
החיילים והחיילות שנשבו לא התנדבו לשרת בעוטף, הם נשלחו לשם על הצבא וחובת הצבא לפעול לשחרורם המיידי.
אם כבר תיקונים, נשלחו לשם על ידי הצבא ושוב זה כלל לא משנה הסיבה אלא התוצאה ומבחינה מערכתית, השיקולים הם קרים ולא ריגשיים, זאת הסיבה שלמרות שהחמוצים מתרעמים, בניו של ראש הממשלה מקבלים שמירה הדוקה בכדי שלא יוכלו לסחוט אותו באמצעות ילדיו.
אנחנו כיהודים עוד מפעילים את הרגש ולכן גם משלמים ביוקר על ההשלכות כמו בעסקת שליט לעומת הגויים שאין אצלם בכלל דבר כזה וכל השיקולים הם מערכתיים נטו.

xyxy210

Well-known member
נראה לי ששתי הצורות תקינות, גיוס לקרבי לרוב הוא לא התנדבותי, למעט בצנחנים ובסיירות.

אם כבר תיקונים, נשלחו לשם על ידי הצבא ושוב זה כלל לא משנה הסיבה אלא התוצאה ומבחינה מערכתית, השיקולים הם קרים ולא ריגשיים, זאת הסיבה שלמרות שהחמוצים מתרעמים, בניו של ראש הממשלה מקבלים שמירה הדוקה בכדי שלא יוכלו לסחוט אותו באמצעות ילדיו.
אנחנו כיהודים עוד מפעילים את הרגש ולכן גם משלמים ביוקר על ההשלכות כמו בעסקת שליט לעומת הגויים שאין אצלם בכלל דבר כזה וכל השיקולים הם מערכתיים נטו.
כל פעולת חילוץ , גם זו שבאנטבה וגם ניסיון החילוץ האמריקאי שכשל באירן [ראה ערך "מבצע טופר העיט"]. היא פעולה שהשיקולים שלה הם רציונליים קרים ולא רגשיים. מצב הרוח של האומה הוא שיקול רציונלי קר ולא רגשי. וזו רק סתם דוגמא אחת.
לא ברור לי איך הצלחת להכניס את בניו של ביבי לעיניין. ביבי "סחיט" גם ללא השמירה/אי השמירה על בניו. חבל שאינך רואה זאת .
אין שום קשר להיותינו יהודים, ואנחנו כיהודים לא כ"כ רחמנים כפי שאתה חושב.
עסקת שליט הייתה טובה כי היא החזירה את גלעד בחיים. למחבלים ששוחררו כבר היו מחליפים . חלק מהמשוחררים המשיך בפעולות טרור, ואנחנו המשכנו בפעולות לחיסולם . [בין אם בחיסול ממוקד שזה למעשה הוצאה להורג בלא משפט. ] ולא משנה אם זה צודק או לא. אבל אלו העובדות.
נ.ב שלא תבין שאני נגד חיסולים ממוקדים של בכירי המחבלים. אבל כדאי שנדע מה המשמעות של זה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כל פעולת חילוץ , גם זו שבאנטבה וגם ניסיון החילוץ האמריקאי שכשל באירן [ראה ערך "מבצע טופר העיט"]. היא פעולה שהשיקולים שלה הם רציונליים קרים ולא רגשיים. מצב הרוח של האומה הוא שיקול רציונלי קר ולא רגשי. וזו רק סתם דוגמא אחת.
לא ברור לי איך הצלחת להכניס את בניו של ביבי לעיניין. ביבי "סחיט" גם ללא השמירה/אי השמירה על בניו. חבל שאינך רואה זאת .
עסקת שליט הייתה טובה כי היא החזירה את גלעד בחיים. למחבלים ששוחררו כבר היו מחליפים . חלק מהמשוחררים המשיך בפעולות טרור, ואנחנו המשכנו בפעולות לחיסולם . [בין אם בחיסול ממוקד שזה למעשה הוצאה להורג בלא משפט. ] ולא משנה אם זה צודק או לא. אבל אלו העובדות.
נ.ב שלא תבין שאני נגד חיסולים ממוקדים של בכירי המחבלים. אבל כדאי שנדע מה המשמעות של זה.
אתכה ממש צודק. ביבי הלוא מיהר לחסל את סינואר, שהתברג הישר מיציאתו מהכלבוש אל ההנהגה העליונה.

פולגאר

Well-known member
כלל לא בטוח מה מצב האומה, נראה לי שהריגוש מחיסול הבכירים היה יותר משמעותי מאשר החטופים, עם כל הצער שבדבר.
הציבור לא יקבל את הנתון שהאויב יוכל להשתקם כתוצאה מעיסקה זו או אחרת.
זה שיש קומץ של צעקנים, זה לא אומר כלום על דעתו של הציבור.
עסקת שליט לא רק שלא היתה טובה, היא הייתה גרועה ברמות על ומשחוררי העיסקה עשו את התופת ב-7/10/23.

נ.ב.: לא נראה לי שיש מישהו שלא מעוניין בהחזרת החטופים, השאלה היא רק מה המחיר העכשווי והעתידי שנשלם עבורם וזה דבר שעם כל הצער, הרבה לא מוכנים לספוג את המחיר.

נערך לאחרונה ב:

xyxy210

Well-known member
כלל לא בטוח מה מצב האומה, נראה לי שהריגוש מחיסול הבכירים היה יותר משמעותי מאשר החטופים, אם כל הצער שבדבר.
נראה לך, אבל אתה טועה. נאסראללה הוא לא דוגמא.
הציבור לא יקבל את הנתון שהאויב יוכל להשתקם כתוצאה מעיסקה זו או אחרת.
זה שיש קומץ של צעקנים, זה לא אומר כלום על דעתו של הציבור.
אתה החלטת שזה קומץ, אבל האמת שונה. מה לעשות....כל הסקרים מראים שהעדיפות הראשונה היא החזרת החטופים חיים .[סקרים נורמליים לא של ערוץ 14].
עסקת גליט לא רק שלא היתה טובה, היא הייתה גרועה ברמות על ומשחוררי העיסקה עשו את התופת ב-7/10/23.
פשוט קישקוש שאין בו שמץ של אמת רק שטיפת מוח.
מתכנני הפיגוע ב 7/10 הם החמאס כרעיון טרוריסטי.
בכלל לא משנה מי מנהיג אותם בשלב כזה או אחר.
נ.ב.: לא נראה לי שיש מישהו שלא מעוניין בהחזרת החטופים, השאלה היא רק מה המחיר העכשווי והעתידי שנשלם עבורם וזה דבר שעם כל הצער, הרבה לא מוכנים לספוג את המחיר.
מה שכתבת רק מראה את רוע הלב שהצליחו להטמין במוחך.
אם רוצים , אז עושים וגם מצליחים.

פולגאר

Well-known member
נראה לך, אבל אתה טועה. נאסראללה הוא לא דוגמא.
זה לא רק הוא, זאת העליונות הצבאית שהפגנו בכל החזיתות, כבר לא יסמנים של האמריקקים.
אתה החלטת שזה קומץ, אבל האמת שונה. מה לעשות....כל הסקרים מראים שהעדיפות הראשונה היא החזרת החטופים חיים .[סקרים נורמליים לא של ערוץ 14].
רוב הציבור הנורמטיבי לא משתף פעולה עם הסוקרים.
פשוט קישקוש שאין בו שמץ של אמת רק שטיפת מוח.
מתכנני הפיגוע ב 7/10 הם החמאס כרעיון טרוריסטי.
בכלל לא משנה מי מנהיג אותם בשלב כזה או אחר.
למרות הסיסמא הרדודה, לא לכ"א יש מחליף.
מה שכתבת רק מראה את רוע הלב שהצליחו להטמין במוחך.
אם רוצים , אז עושים וגם מצליחים.
ברור, כי טובת המדינה חשובה לי יותר מאשר טובת היחיד.

xyxy210

Well-known member
אבל רמת הדיון של התומכים בהחזרת החטופים בכל מחיר כזו נמוכה שכנראה לא נזכה לשומעו .
נהיית מוישה גרויס......"רמת הדיון של התומכים נמוכה".....
יותר טוב שאעצור כאן ולא אמשיך הסופרלטיבים כמו שחברך סטילשמוק נוהג...

DANIAVNI

Well-known member
נהיית מוישה גרויס......"רמת הדיון של התומכים נמוכה".....
יותר טוב שאעצור כאן ולא אמשיך הסופרלטיבים כמו שחברך סטילשמוק נוהג...
נכון
כי נמאס לי מכל מיני תשובות מתוחכמות ומתחכמות כמו
אני שואל שאלה
והתשובות למשל : "אותך ואת ביבי הייתי מחזיר"
או " התשובות שלי פזורות בפורום"
זאת לא רמת דיון ...מצטער .

Cranio

Well-known member
נכון
כי נמאס לי מכל מיני תשובות מתוחכמות ומתחכמות כמו
אני שואל שאלה
והתשובות למשל : "אותך ואת ביבי הייתי מחזיר"
או " התשובות שלי פזורות בפורום"
זאת לא רמת דיון ...מצטער .
התשובות שאתה מקבל תואמות לשאלות שלך.
תבוא בטענות רק לעצמך.

The Real Big Joe

Well-known member
אבל רמת הדיון של התומכים בהחזרת החטופים בכל מחיר כזו נמוכה שכנראה לא נזכה לשומעו .
בוא לא ניסחף לסמנטיחקה. כאשר אומרים "בכל מחיר" מתכוונים למחיר גבוה מאוד, קשה מאוד, אבל לא כפשוטו של המושג. למשל: איש לא יציע ואיש לא יסכים להחליף את כל החטופים בנתניהו...

Cranio

Well-known member
בוא לא ניסחף לסמנטיחקה. כאשר אומרים "בכל מחיר" מתכוונים למחיר גבוה מאוד, קשה מאוד, אבל לא כפשוטו של המושג. למשל: איש לא יציע ואיש לא יסכים להחליף את כל החטופים בנתניהו...
וגם לא בדרישה לשחרור מחבלים יהודים תמורת החטופים כמו שנשאלתי .

evglev1

Well-known member
מנהל
וגם לא בדרישה לשחרור מחבלים יהודים תמורת החטופים כמו שנשאלתי .
זה מה שאמרתי אם היו דורשים לשחרר את יגאל עמיר תמורת החטופים, חלקים גדולים מהשמאל היו עורכים להם טקס קבורה בעודם בחיים כי היו מעדיפים שימותו בשבי מאשר לשחרר את יגאל עמיר תמורתם.

Cranio

Well-known member
זה מה שאמרתי אם היו דורשים לשחרר את יגאל עמיר תמורת החטופים, חלקים גדולים מהשמאל היו עורכים להם טקס קבורה בעודם בחיים כי היו מעדיפים שימותו בשבי מאשר לשחרר את יגאל עמיר תמורתם.
סורי, המשחקים של נדמה לי ואילו לסבתא היו גלגלים לא רלוונטים לגביי.

1ספי11

Well-known member
שקר מטופש.
אגב, ההתעסקות האובססיבית שלך ביגאל עמיר מעידה שאתה לא חושב שמעשהו הזיק למדינה.

למעלה