הארה

Lady In Blues

New member
יו.

מחר אני באה עם טרקטור והורסת את הכותל המערבי. רק בשביל הפרנציפ >_< ואל תתחיל בכלל עם גימטריה והבולשיט. ידעת שהגימטריה של "אלוהים" היא, בצירוף מקרים מוחלט,"חיזבללה", "סחיטה" ו"בא לי במבה"? קטע, אה?

yaakii

New member
שמעתי על הטימטום עם הגימטריות.

זה רק מראה שלא הבנת את העניין. העניין עם הגימריות הוא כזה: קיימים כמה מפרשים שמראים אלפים על גבי אלפים של משחקי גימטריות לגבי כל מיני מילים בתורה. אני ממש לא מבין איך זה קשור לזה שבמקרה אלוהים יצא בגימטריה "סחיטה"? -סבבה! אז יצא. אבל באופן יחסי אין מה להשוות מבחינת הכמות. הטרקטור שלך יתחיל לעוף
לפני שהוא יצליח לשבור את הכותל. אבל את מוזמנת לנסות.

Lady In Blues

New member
מילים נוצרות מתוך צורך.

אם לא היה יאוש לא היו צריכים להמציא את המילה.

Lady In Blues

New member
ברור

אנשים היו צריכים משהו שיסביר להם את נפלאות היקום. אז הם המציאו את אלוהים/מוחמד/בודהה/מפלצת הספגטי המעופפת.

yaakii

New member
אז גם יאוש אין!

אנשים פשוט לא אוהבים להתאמץ אז הם רוצים להרגיש שהם מיואשים.

kaenar

New member
דווקא לא תמיד זה ככה.

מה הכוונה ב"לא אוהבים להתאמץ", אם חס וחלילה אבא של מישהו נפטר, והוא מרגיש ייאוש, מה תאמר לו? אתה לא אוהב להתאמץ? קצת קשה לקבוע את זה.. ייאוש הוא אחד הדברים שעושים את האדם מאושר- לפי דעתי. מה רע בייאוש? מעבר לתסכול נמצא הפיתרון.

yaakii

New member
לא מתייאשים ממות של קרוב משפחה.

הגדרה לייאוש מויקי: "ייאוש הוא רגש של אובדן תקווה וכישלון בעניין שהוא חשוב לאדם" לא שייך "אובדן תקווה" / "כישלון" במוות של קרוב.

Dragonaut

New member
תלוי מה חשיבות אותו קרוב.

בשילוב עם מאורעות אחרים, מוות של קרוב יכול להיות מתוזמן כך שהוא יביא אותך לנק' השבירה, ושם לא באמת משנה ממה נובעת המלנכוליה.

yaakii

New member
יש הבדל בין שיברון ליאוש.

יאוש נובע מחוסר הצלחה בנקודה מסויימת.

Dragonaut

New member
וברגע

בו לניצני היאוש מתווסף שיברון, אתה מקבל התמוטטות עצבים. יש שיקראו לזה יאוש. וכמו שאורי אמרה, אם יאוש לא היה קיים, גם המלה לא הייתה קיימת.

yaakii

New member
אם אלוקים לא היה קיים גם המילה לא הייתה קיימת

ייאוש=תוצאה מכישלון. מוות של קרוב לא = לכישלון.

Dragonaut

New member
חחחח!@

הסברתי לך למה לאלוהים יש מלה. אני באמת צריך לחזור על זה? ייאוש הוא לאו דווקא תוצאה של כשלון. אם רצף אירועים רעים נוחת עליך, לא תתייאש מהמצב? גם זה לא כשלון.

yaakii

New member
לא, אתה לא תתייאש מהמצב-כפי

שהסברתי שלב אחרי שלב לצד ההגדרה מויקי. אתה תתייאש מהניסיונות להגיע למצב בו אתה מרגיש טוב.

Dragonaut

New member
מבחינה רעיונית? יש אלוהים.

נטיית האדם ליצור לו אלוהים, מהרגע בו גידלנו מוח מספיק מפותח על מנת לשאול את השאלות הקשות, יש אלוהים. אך לא כבורא כל יכול וכל יודע, אלא כרעיון בו מאמין אחוז גבוה מהעולם. זה לא הופך אותו לקיים.

yaakii

New member
חבל שאתה לא יודע שמגמת העולם היא ירידה באחוזי

המאמינים.

למעלה