"הארץ" וחולצת הבטן

• פותח הנושא boon2
  • פורסם בתאריך

boon2

New member
"הארץ" וחולצת הבטן

במאמרו "6 הערות על המצב" ב"הארץ" אתמול, מלין יואל מרקוס, גורו הגורואים של קוראי "הארץ" (וגם שלי) על הנשים הבאות לעבודה עם חולצת בטן וג'ינס נמוכים (ראו למטה). הנושא החשוב ביותר הזה מופיע במאמר אחרי: שרון והפלסטנאים והורדת ההתנחלויות ולפני: זכות השתיקה של משפחת שרון,אליקים רובינשטיין ומלחמתו ברעים והנשק להשמדה המונית בעירק. כנראה שנושא חולצת הבטן (שנפוצה גם, מה לעשות, במשרדי המערכת של "הארץ"), הגיע למר מרקוס, אם לא עד צואר לפחות עד משהו אחר. בסיום הקטע (ראו למטה) ממליץ הכותב לפנות למשטרה בתלונה על הטרדה מינית. המלצה זו החזירה אותי אחורה מספר שנים והזכירה לי שלושה דברים: 1. החרדיות ונשים אורתודוקסיות (והיום גם נשות הכיפה הסרוגה) שמגלחות את שיער ראשהן או חובשות סירים עגולים על שערן (בלווי חצאיות לוחכות רצפה כמובן), זאת כדי שחס וחלילה, רחמנא ליצלן לא תמשוכנה את תשומת ליבם של תלמידי חכמים. 2. המורים בתיכון שדרשו מהבנות (בתחילת שנות השמונים, אז היו עדיין מורים בתיכון) לא ללבוש חולצות טי כי המראה מסיח את דעתם בזמן השיעור. 3. השופט הבאר-שבעי שזיכה נהג משאית מאשמת אונס כי המתלוננת "לבשה גופייה" והיה בזה כאילו משום פרובוקציה. ואני אומר - זה הרי הכל בעינים או בדמיון החולני של המסתכל. זכותן של נשים להתלבש כראות עניהן מבלי להיות קרבנות של מוחות מעוותים של גברים חולניים, פרימיטיביים ושובניסטים. אבל רגע אחד, לפני שאתן מתנפלות עלי ב: יש חוקים של מקומות עבודה, יש חברות שיש להן קוד לבוש, יש חברות שעוסקות עם לקוחות מכל הסוגים וצריך להתחשב בריגשותהם, ואני אומר כמובן, כמובן, אבל בגדול - בה המבאג!

siv30

New member
תרשה לי לחלוק על דעתך ../images/Emo88.gif

גם אותי התופעה החדשה והלבוש המינימלי מביך ולא רק את מר מרקוס. הטענה שלי עמוקה יותר מזו של מרקוס שלא גייס את כל התותחים שלו בקטע הקצרצר הזה. באופן בסיסי ועקרוני אני סבורה שצריכה להיות נורמת לבוש במקום עבודה והנורמה הזו לא כוללת - תסלח לי על ההתבטאות הבאה - מכנסיים שמסתיימים בקו השיער שמפריד בין הבטן למפשעה. יתרה מכך, קיים חוק למניעת הטרדה מינית. מטרתו (ואני מצטטת) "לאסור הטרדה מינית כדי להגן על כבודו של אדם, על חירותו ועל פרטיותו,וכדי לקדם שוויון בין המינים." שים לב כבוד האדם וחירותו. אני לא רוצה להשמע פוריטנית, אבל איזה כבוד הלבוש הזה עושה לאישה, עגלגלה, שיש לה מספיק בשר באזור הבטן כדי להאכיל משפחה שלמה בסטייקים
זה לא שאני גחלילית. אבל אני לא מרשה לעצמי להסתובב בלבוש המבזה הזה והוא מבזה תאמין לי אני מרגישה את הביזוי כשאני מסתכלת על הבחורות האלה שמנסות למכור את גופן בנזיד עדשים. נשים
קחו עצמכן בידים ותכבדו את עצמכן לפני שאתן דורשות שיכבדו אתכן אחרים. נקודה נוספת החוק מתייחס ל - "הראה" - במילים או בהתנהגות, ובלבד שלא היה ספק סביר לגבי משמעות ההתנהגות. המממ...ואני שואלת אותך אם לך יש ספק סביר לגבי משמעות התנהגות של קולגה שלך מסתובבת לך עם בטן חשופה עד האזורים הכי אינטימיים שלה ובחולצת מחשוף שבד"כ מתחת לה יש חזיית פושאפ כדי שיווצר הרושם המתאים...כן, כן כולנו רוצות תשומת לב ולעיתים אנחנו משיגות אותו בדרכים עלומות. אז אני לא מסכימה עם המשפט שלך : "זה הרי הכל בעינים או בדמיון החולני של המסתכל. זכותן של נשים להתלבש כראות עניהן מבלי להיות קרבנות של מוחות מעוותים של גברים חולניים, פרימיטיביים ושובניסטים". כן, זכותן כל עוד הן לא פוגעות בצד השני ולא משתקות את מהלך העבודה. כן זכותן כל עוד הן מאפשרות לצד השני להתנהל באופן סביר בלי שהוא כל הזמן יחשוב מה ההתנהגות שלה משדרת, האם זה שהיא מתקרבת אלי עם הקורקבן שלה בחוץ היא מפלרטטת איתי או לא? ומה לעאזאזל עלי לעשות ש"עומד לי" כי הקולגה שלי החליטה לעשות לי ניסויים נוסח שרון סטון.... וכן זו חרב פיפיות שדורשים ממין אחד להתנהג בצורה מסויימת זה בד"כ חל גם על המין השני.

boon2

New member
אופס

רגע אחד, קצת קנה מידה, אוי זה כואב, מספיק לתקוע את החרב, את לא צריכה גם לסובב אותה. ועכשיו לענין (פחות או יותר), עד כמה שאני יודע אנחנו עדיין לא קניבלים (אפילו לא קניבלים יפים וצעירים). יש מאכל אופייני בדרום ארה"ב שנקרא pork belly אבל עד כמה שאני יודע הוא לא כולל בני אדם (אני מקווה שאת צוחקת, סיון, או לפחות מחייכת). ולגבי החוק שצוטט, הגנה על כבוד האדם, חרותו ופרטיותו, האם זה לא כולל את צורת ודרך הלבוש? האם לא צריך להתייחס לנשים קודם כל לפי מי שהן באמת ולא מידית כאובייקט מיני? בדיוק על זה דיברתי, על הירידה דרומה,הלא מתבקשת מקו המבדיל בין הבטן ושיער הערווה. ירידה זו נעשת במוח המסתכל. האשה הלובשת חולצת בטן, ג'ינס נמוך או חזיית פושאפ לא משדרת שום הזמנה יותר מזו בנעלי עקב וחליפת ביזנס סגורה (דרך אגב, יש הרבה גברים שמוצאים לבוש זה (האחרון) פרובוקטיבי יותר, אבל גם כאן זו בעיה שלהם). חשבתי שאנחנו כבר בתקופה שזה מובן מאליו שזכותה של האשה לשלוט בגופה ובכל הקשור בו כולל לבוש וגם נשים שאינן נראות כל כך טוב (לפי המקובל בתקופה מסויימת), אבל אם לבוש מסויים עושה להן טוב זו זכותן המלאה. אבל בואי נראה מה חושבות משתתפות נוספות.

שש שבע

New member
זכותה של אישה לשלוט על גופה - נכון

אבל מה יעשה הבחור שלא רוצה לראות את הסחורה שלה? לא זכותו שיראה רק מה שירצה? זכותו, אבל היא מציגה אותה לראווה, והוא? צריך ללכת על סמרטוט על העיניים? להידרס ברחוב? מה למען השם? לדעתי חולצות הבטן ומכנסי טייבס האלה דוחות, בכל המובנים. ועסק שמכבד את עצמו לא ירשה לעובדות לבוא בבגידים כאלה. ואתה? הצחקת אותי לגמרי , פעם לפני לא הרבה שנים עם חולצות מכסות מרפק וגרביים גם בקיץ, אמרו לי "ףאיך לא חם לכן הדתיות, אבל מה? לפני 3 שנים יצאו לשוק גרביונים בשם "גרבי קייץ קרירים" מי שישמע את הפרסומת יחשוב שמוצמד מינימום מזגן לכל גרביון, אבל לא, זה אותו גרביון, יפה דק יותר, והרבה מבריק יותר, שלובשים מתחת לשורטס, או מיני, שהרגליים יראו יפה, אממממה, חם? לא, אל חם, זו הפרסומת אז למה חם? זו האופנה אז למה חם. ואם עד לפני 3 שנים הייתי צריכה לסוע עד לבני ברק החרדית, או לעמול בעצמי בשביל להנות מטי שירט עם שרוול שלושת רבעי, הרי שהיום האופנה היא שרוול שלושת רבעי, מצחיק לראות חוצות בטן שרוול שלושת רבעי ושורטס עם גרביוני קיץ, לא חם להן? לא, מה פתאום, זה באופנה. פעם אישה ששמה ליפסטיק אדום לוהט, נחשדה בפריצות,פעם מכנסיים של נשים עם חנות מקדימה נחשבו מוגזמים. והיום? היום כל הרחוב נראה כמו בית זונות מהלך, ואתה אומר שזה בראש של המסתכל? איכס, גועל נפש, הראש שלי בסדר גמור, ואני חושבת שהבנות שמתלבשות ככה, הן פשוט חצופות ומתגרות.

shandy

New member
יצרים בעולם החרדי

לא ראיתי שלבוש צנוע בסקטור החרדי מונע אצלם, זנות, סמים, אינוס, גילוי עריות, אלימות, פדופיליה ושאר סטיות. הם מצויים כמו בחברה החילונית, רק שאצלם הכל נשאר בבית ואצלנו החילונים חושבים לפעמים איך למגר את הבעיה, ולא רק להאשים את הלבוש

siv30

New member
אין כאן האשמה שהלבוש מביא לפריצות

ואין קשר בין התופעות השליליות במגזר החרדי לסוגיית הלבוש. התופעות האלה מקורן בגורמים אחרים לחלוטין מאשר אלה שבמגזר החילוני. הבעיה שלבוש גם אם אינו מביא לפריצות הוא נדבך שתורם את תרומתו המכריעה. אם למישהו היה פקפוק אני חושבת שהוא נעלם אחרי שהוא רואה את הלבוש הזה.

שש שבע

New member
הגזמת לגמרי

בכל מקום יש שולים, אבל השולים בחברה החרדית מאוד קטנים, יש בודדים, אבל רק יתפס אחד, ישר ישימו עליו כתבה בשבועון סופשבוע. וכן, לבוש לא צנוע בהחלט מעורר יצרים, אין בכך כל ספק.

shandy

New member
תיקון עובדות

לדבריך את מסכימה שיש גם אצלכם אלימות וגילוי עריות ופדופיליה ואינוס והגורם אינו הלבוש. שוליים זוהי הגדרה סטטיסטית מספרית ומעט או הרבה, תלוי מי המסתכל, בעדות החרדיות רב הנסתר על הנגלה כי לא נוהגים לספר זאת על מנת לא לקלקל יחוס או שידוכים מפנה אותך לרופאים,פסיכולוגים, פסיכיאטרים לרבנים ורבניות , גננות עובדים סוציאלים שיספרו לך סיפורים מסמרי שיער ואז נדבר על הבודדים כדבריך נקודה נוספת, לפחות אצל חילונים מה שמעורר את היצר זה המוח, ולא לבוש ומשיחות עם גברים, ככל שהגוף עטוף יותר בבגדים המוח מפעיל יותר את הדימיון כדי לדעת מה יש מתחת לבגדים, ואז מתחילה החגיגה היצרית והציפיה עוד נקודה לחשיבה , אם תבקרי באתרים נודיסטים בעולם, תופתעי לדעת שאין שם עוררות מינית למרות שהאנשים הולכים בעירום כל היום, אחת מהסיבות היא כי הם למדו להפריד בין מין לעירום, כי הם מתיחסים לגוף האדם בכבוד, גם אם הוא מצומק, עם צמיגים וחזה נפול, ולעיתים ללא חזה עקב כריתה, או ללא רגל עקב כריתה וכד ההתיחסות היא הוליסטית ולא לאיבר זה או אחר התיחסות זו חסרה לי מאד כאן

שש שבע

New member
שטויות במיץ

ופסיכולוגיה בפרוטה. בולשיט רציני שמקורו בשטיפת מוח ארוכה זמן של התקשורת החילונית, עד כאן.

shandy

New member
ומה עם הגברים ../images/Emo66.gif

גם גברים לובשים היום מכנסים נמוכות, הקטנות עליהם בשני מספרים, עגילים בכל הפנים, קעקועים וכד' ואני לא רואה או שומעת שמישהו מעיר להם כלומר זה בסדר שגבר שלא מסוגל לשלוט על יצריו יעיר לאשה כיצד להתלבש, כאילו שהיא אחראית על התנהגותו, מחשבותיו רצונותיו וחשקיו, ובהקצנה מאד גדולה, כמו להאשים אשה מוכה שהיא אשמה במכות שמקבלת מבעלה.

siv30

New member
המממ...אבל לא ראיתי אותם מופיעים

כך לעבודה.

shandy

New member
מקום עבודה

מה את מגדירה עבודה? בעיני זה לא רק משרדים גם חנויות, שווקים קניונים וכד' הם בעיני מקומות עבודה

siv30

New member
את צודקת שאופנת "ביצים לחוצות"

במכנסיים נמוכים אינה מעודדת, אבל זה פחות וולגרי מהלבוש של הנשים.

siv30

New member
ואני חייבת אנקדוטה

אצלנו בעבודה אין משטר לבוש, דהיינו כל אחת באה כטוב בעינייה וכרוח היצירתיות הנוחתת עליה בבוקר. טוב מזמן אני עוקבת אחרי נשים אצלנו, איך הן מופיעות בוקר. אחת צדה את עיני במיוחד והיא לא איזה ילדונת אלא אישה בגילאים בין 40-50 - יום אחד הגב' המהוללת (שרזה כמו טוויגי אבל יש לה חזה בערך בגודל של פמלה אנדרסון) מופיעה בבגד סטרץ', כאילו עור שני, מחשוף כמעט עד הפופיק מנומר בחברבורות של נמר.לתמונה נלוו נעלי עקב בגובה של 10 סמ' עם שפיץ
טוף, מעבר לזה שרק היה חסר שהיא תצמיד שם זנב מאחור בשביל להשלים את התמונה...חשבתי לעצמי שאולי היא התבלבלה בבוקר וחשבה שהיא הולכת למסיבת פורים
זה פשוט מבזה שאישה בגיל הזה מנסה להשיג תשומת לב ע"י הלבוש הזה.

shandy

New member
תלוי בעיני המסתכלת ../images/Emo9.gif

סיוון מה הקטע? איך היית רוצה שתתלבש? בחלוק ארוך עם נעלי בד וגרבים עד הברך, סמרטוט מטונף כרוך לראשה? התיאור שלך עשה אותה לאשה מעניינת ומודעת לגופה... כן גם בגיל 50 נשים מרגישות ומשדרות סקסיות וגם בגיל 60 ו70 ו80 אז למה זה מבזה?

siv30

New member
לא הייתי רוצה שהיא תתלבש בחלוק ארוך

אבל תחשבי איך היא יכולה להקרין במצב כזה סמכות ניהולית ובכלל לנהל אנשים
זה כמו לחשוף את כל הסודות הפרטיים שלה ואח"כ לנסות לנהל קבוצת אנשים. היא יכולה לשדר סקסיות גם בלי להתלבש בצורה וולגרית. היא מוזמנת לעשות זאת אחרי שעות העבודה שבטעות אף אחד לא יחשוב שהיא מנסה לשדר אליו...ואז תגרם עוגמת נפש לשני הצדדים כי הרי הטרדה מינית היא עברה פלילית שבגינה נפתח תיק במשטרה.

shandy

New member
לבוש כהטרדה מינית

הלבוש שלה הוא בעיניך הטרדה מינית????????????????? או שלבוש כזה מותר עד גיל 25 ומעליו אסור כלומר מה הקריטריונים שלך ללבוש ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין סמכות ניהולית ובין לבוש בלונדיניות לא יכולות להיות חכמות? ובואי נדבר על גברים בעלי סמכות ניהולית שבטנם משתפלת מעל המכנסים שצרים מלהכיל את ההקף כשבינם תחתוני הסבא שלי, אגלי זיעה בבית השחי , דיאודורנט הס מלהזכיר ואף אחד לא מדבר על אי סמכות ניהולית בגלל הופעה כביכול דוחה כי הוא גבר!!!!!

siv30

New member
כן, הלבוש שלה הוא הטרדה מינית

הוא יכול לגרום לאנשים לאבד את הריכוז שלהם ולא להתמקד בעבודה. יתרה מכך, יש אנשים דתיים שבהחלט לבוש כזה יראה להם כהטרדה מינית. למרות שזה נראה מגוחך, אנחנו באים לעבודה לעבוד ולא כל היום להתעסק בעניינים חברתיים כאלה ואחרים
הטענה שלי נגעה לשני המינים, פשוט זו היתה דוגמא אחת מיני רבות על איך אנשים מתלבשים למקום העבודה וזו דוגמא בולטת כי גם היא מאוד בולטת בנוף האפרורי משהו אצלנו...

shandy

New member
למה לי זה לא קורה ../images/Emo7.gif

למה אני אף פעם לא מאבדת ריכוז בעבודה בגלל לבוש של אחרים, אלא אם כן אני מחפשת סיבות לא לעבוד, ואז כל פיפס יסיח אותי מעבודתי סיוון , נשמע משובב לב לעבוד אצלכם, יש הרבה אקשן, אתם מחפשים עובדות?

שש שבע

New member
גם אנשים לא דתיים

מוחים על הלבוש הזה. יש לי ויכוח נצחי עם אנשים במקצוע על החושפנות הגדולה, שהולכת וגדלה מיום ליום, פעם הגעתי לספק אחד, ואז הם אמרו לי שאתמול כשהיו בחתונה, הם הגיעו למסקנה שאני צודקת, הכלה לבשה שמלה מאוד יפה מקדימה, חושפת כמובן כתפיים ונראית כמחוך רגיל, אבל כשהיא הסתובבה, הגב היה שסוע כל כך עמוק על שראו את החריץ שבין הישבנים. הם, חילונים מובהקים היו נבוכים מזה, ולא רק הם כל האנשים סביבם ישבו באי נוחות על הכיסאות, ואפילו דיסקסו את הענין. במקום להתעסק בענינים הרגילים של החתונה , דיברו על השמלה של הכלה. במקרה אחר שהופיע בעיתונות, כלה הגיע לחתונה כשהיא לבושה שמלת אורגנזה שקופה, ללא שום דבר מתחת, הנשים באולם, מיד כשנכנסה וראו אותה, הפשיטו שולחן ממפתו וכיסו את הכלה. לאן הגענו? עוד מעט יעשו פירסינג בפי הטבעת ואף יציגו אותו לראווה. ותכף גם יגידו לי שגם זה נורמאלי. לא תצליחו לשכנע אותי, לבוש חושפני הוא אכן הטרדה מינית. נקודה. מה אתם רוצים שהזכר ידכא את תגובתו הטבעית כשהוא רואה נקבה לבושה כך? ואחר כך מתפלאים שיש פריחה ל"קליניקה און" ושוק שחור ל"ויאגרה"

למעלה