"הארץ" וחולצת הבטן

• פותח הנושא boon2
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
אותי מרתיחה האופנה החדשה של נשים

בהריון שחושפות את בטנן במלוא תפארתה. אומנם אישה בהריון זה סקסי בשביל בעלה, אבל למה אני צריכה גם לשטוף את עניי בבטן המתעגלת
חברים הגיעו מים עד נפש

שש שבע

New member
נו באמת,

יש מקומות עבודה שבהם מכריחים את הנשים לבוא עם חליפות מחויטות, מרגע לרגע נראה לי הרעיון יותר טוב. מה רע במכנס ארוך ורגיל עם חולצה נורמאלית? למה נשים צריכות לעשות צחוק מעצמן? אז מה אם היא בת 50? בטח אז מה? היא צריכה להראות לי את כל סימני המתיחה שלה. ואת כל הקימטוטים שלה. זה מדכא, פשוט מדכא.

siv30

New member
מכחכחת בגרוני... אני מאוד משתדלת

אבל התמונות רודפות אותי בלילה...יש לי סיוטים מבטן עגלגלה שרודפת אחרי
...שומו שמיים ודדים מתנדנדים לתפארת מדינת ישראל.

boon2

New member
אני לא מאמין

מה זה סיון? את השקולה השפוייה הפכת פתאום צינית וסרקסטית? נו באמת, סוף העולם

siv30

New member
לא ציניות, אתה יודע מה אולי ראליות

אולי ראליות מרירה. תרשה לי אחרי שנים של מלחמות ומאבקים להכרה לבסוף השורה התחתונה שהכישורים שלי ^מתגמדים^ למול זאת עם המחשוף. אולי זו ההשלמה עם המציאות העקומה.

boon2

New member
אין לי ספק שזה הפסד של מי שעשה את

ההחלטה הזו, ואם זה מקום עבודה שכך נעשה תהליך קבלת ההחלטות בו - את בלאו הכי לא רוצה לעבוד שם.

shandy

New member
אין חדש תחת ה../images/Emo42.gif

ושוב מוכחת הטענה כי נשים אינם יודעות לפרגן ולתמוך באחרות עובדת טובה , אינה קשורה לצורת לבושה, אשה יכולה להיות רזה או שמנה, גבוהה או נמוכה, נתונים אלו אינם ממצביעים על יכולת עבודה, לפחות לא בעיני. נשים צריכות להרגיש טוב עם הגוף שלהם ועם הלבוש שלהם, הן לא צריכות לרצות אחרים בלבושם, לא שמעתי שמצפים זאת מגברים נשים אינם חלק מז'ורנל אופנה, והגיע הזמן שיפסיקו לרוץ אחרי גחמות של אופנאיים מתוסכלים, שבמקום ללכת לטיפול פסיכולוגי מוציאים את כעסם על נשים נשים אינם אחראיות עבור יצרים , סטיות, מחשבות ומעשים של גברים, חשבתי כבר שכולנו עברנו את זה, כשגברים אונסים בנים, אף אחד לא מאשים את הבנים, רק את הגברים. לגבי טעם בלבוש, כל אחד ממקומו ומנהגיו, מה שלי נראה יפה לאחרת לו , והפוך, אבל מכאן ועד להטרדה או לכפיית לבוש???

siv30

New member
לפרגן כ../images/Emo80.gif ../images/Emo35.gif למי לפרגן ../images/Emo35.gif

לזו שבטעות התבלבלה ובהיותה אישה החליטה לחזור לימי עלה התאנה
אני מוכנה לפרגן לעובדת טובה, שמשיגה את ההשגים שלה בזכות כישוריה. לצערי חשיפת אברי הגוף לא נכללת בתיאור התפקיד של העובדות אצלנו...אז אני לא מוצאת סיבה שמישהי תתנדב לבד להראות אותם.

Rivendell

New member
דעתי, מסובכת, כרגיל ../images/Emo13.gif

מצד אחד, כן. לכל אדם יש הזכות ללבוש מה שהוא רוצה. וזה כולל את האופנה המחרידה (לטעמי) של בגדים שנראים בערך כמו הבגדים התחתונים שלי, מבחינת כמות הבד שהושקעה בהם. אבל - וזה אבל גדול - אישה שמתלבשת ככה לא יכולה להתעלם מההשלכות של זה. כשהיא משאירה כל כך מעט מקום לדמיון, היא לטעמי מבזה לא רק את עצמה אלא גם את סביבתה. מילא סתם ברחוב, אבל במקום עבודה? אותו דבר, בעיני, תקף גם לגברים. שלא יהיו ספקות. אבל ההבדל לטעמי הוא כזה: אחת מכל שלוש נשים תעבור תקיפה מינית (לפי המרכז לנפגעות תקיפה מינית). פחות או יותר כל אישה חוותה או תחווה הטרדה מינית מסוג זה או אחר. נכון שיש גם נתונים לכיוון ההפוך, אבל הם לא בקנה מידה לאלו. הן לא מבקשות את זה, אל תבינו לא נכון. אין כזה דבר, ואף אחת לא רוצה שיפגעו בה. אבל זה ללא ספק מעלה את הסיכון, כי זה מגרה את היצרים באופן חד משמעי. אפילו אני, נקבה הטרוסקסואלית, מתקשה שלא לבהות מוכת הלם בנשים שלבושות ככה. תחשבו מה זה עושה לגבר בריא. אז לא, אני לא חושבת שאנחנו צריכות להתעטף בצעיפים ולהחביא כל סימן לנשיות. אבל אני כן חושבת שיש דרך להתלבש יפה תוך כדי שאנחנו מכבדות את עצמנו. אישה יפה תהיה יפה גם בלי מחשוף שאפשר לחנות בו אוטובוס.

shandy

New member
בגדים

לבגדים מספר תפקידים להראות על מעמד סוציואקונומי, או על שייכות דתית או לאומית מימד נוסף זה להסתיר פגמים ולהבליט יתרונות, חלק ממשחקי החיזור והפלירטוט בין המינים, אין מה לעשות, אנחנו יצורים מיניים ומשתמשים בכ למה שעומד לרשותינו כדי לצוד את הצד השני, ובגדים הם חלק מכך אז אולי נלך בלי בגדים ובכך יפתרו הבעיות

Rivendell

New member
אין לי ויכוח איתך. אני אומרת משהו

אחר. בעיני אישה שמתלבשת ככה בונה רק על הלבוש שלה שיעשה את העבודה. היא מזלזלת בעצמה, כי היא כנראה לא מאמינה שגם לאישיות שלה יש השפעה על איך בני זוג פוטנציאליים, או סתם אנשים, רואים אותה. ושוב, יש גם בכל זאת גבול כלשהו, שמעבר אליו הלבוש נראה פשוט - סליחה על הבוטות - זנותי. אם מישהי חושבת שזה מה שמחמיא לה, אני לא אעמוד בדרכה. אבל אותי לא ישכנעו שזה מכובד.

shandy

New member
שיפוטיות

תראי איזה שיפוטיות מגעילה ובנית סטיגמה שלילית לאשה שאנחנו בכלל לא מכירות בעיני תיאור הלבוש היה ממש נחמד, ואלגנטי, אולי באה או הלכה לאירוע ולה זה נראה בסדר, וזה מה שחשוב שהיא תרגיש טוב או נוח עם עצמה לא כולם מתלבשים בשביל אחרים ולא כולן מחכות לביקורת מנשים אחרות, סיוון למה יש לי הרגשה שיש כאן עוד דברים הקשורים באשה זו שלא סיפרת עליהם, אלא העדפת להשליך הכל על הלבוש? אם טעיתי בהרגשה, מתנצלת

Rivendell

New member
אני מנחשת שלא הגבת לי ../images/Emo13.gif

בפעם הבאה תנסי לשרשר את זה כתגובה להודעה הרלוונטית. אני פשוט לא דיברתי על האישה הספציפית הזו (שאני לא מכירה) ואני לא סיון
אבל אני כן אגיב לדברייך: אני חושבת שכולנו שיפוטיים, זה חלק מהאופי שלנו ומהאנושיות שלנו. ואת בעצמך אמרת שלבוש זה משהו מאוד בולט שמשמש אותנו לכל מיני מטרות
אז לבוש, כנראה, עוזר לנו גם לסווג אנשים. זה שיפוטי, אבל זה הדבר הכי אנושי שאני מכירה.

boon2

New member
מעניין וסוחף

אבל את רוב מה שהיה לי להגיב אמרתן אתן ובעקר שנדי (תודה לך). רק כמה הערות קטנות. אנחנו מערבבים כאן בין טעם (ונאמר כבר על טעם וריח) לבין בחירה בסגנון לבוש. עדיין לא שולחים אנשים למאסר בגלל טעם רע אבל בגלל הטרדה מינית כן. אופנת הלבוש העכשיות היא כמובן גם שאלה של טעם וגם בעיני, סוגים מסויימים של לבוש הם חסרי טעם אבל אם זה עושה ללובשות טוב אז או קיי, זכותן.אבל אני העלתי את הנושא בגלל ההמלצה הקיצונית והחריגה (לדעתי) בעיתון. גם סמכות ניהולית, סיון, היא תופעה הקשורה מאוד בעיני המסתכל ובהרבה פסיכולוגיה בפרוטה (בשבילי רק ידע, חכמה וניסיון הם הגורמים הרלוונטים).

למעלה