האתאיסטים לא מקבלים את קיומו של

BravoMan

Active member
כמובן! בגלל זה קוראים לזה "נורמה".

"נורמה" היא לא יותר מצורה בה פועל רוב בקבוצה \ אזור מסוים בזמן מסוים.
זה מה ש-"נהוג". זה לא בהכרח מה שטוב או מוסרי.
&nbsp
נורמות נשמרות בגלל תנאים סביבתיים, חינוך, לחץ חברתי וכו'.
כדי לשבור נורמה, צריך אנשים עם רצון חזק, אידאלים חזקים, ויכולת לפעול למען המטרה שלהם.
עדיף גם שאדם כזה יהיה כריזמטי ובעל כושר מנהיגות, ויוכל לסחוב אחריו אנשים אחרים, אחרת אין לו הרבה סיכוי לשבור את הנורמה.
&nbsp
וכמעת תמיד, יש צורך באלימות כדי לשבור נורמה.
היה אולי אדם אחד שהצליח לקדם משהו בלי אלימות בכל ההיסטוריה, וזה היה גנדי.
&nbsp
אני לא אדם כזה, ולכן למרות שאני יוצא נגד לא מעט נורמות שקיימות היום, זה בד"כ מסתכם בדיבורים בפורום ועם חברים.
אני מודע למגבלות שלי.
&nbsp
לשאלותיך:
אני לא אדם בכושר קרבי, ואני לא שרוף על הצבא.
לכן, אם היית לי יכולת להשתמט מצבא בכל מדינה שאני חי בלי לספוג על זה עונש, זה מה שהייתי עושה.
אבל לא בגלל שאני מאמין או לא מאמין במטרה של הצבא, אלא כי אני חושב שמקומי לא שם.
&nbsp
גרמנים שסירבו להילחם בצבא של היטלר הם גם בוגדים וגם בעלי מצפון.
זו לא סתירה.
&nbsp
בוגד יכול לבגוד במדינה שלו כי מדינת האויב שיחדה אותו, או גייסה אותו למטרתה, והוא יכול באותה מידה לבגוד במדינה שלו כי הוא מאמין שהנהגת המדינה פעולת בצורה לא מוסרית, והמצפון שלו לא מאפשר לו לשתף פעולה.
&nbsp
בגידה זו עדיין בגידה.
&nbsp
הנה הגדרה מוויקיפדיה:
"בגידה במובנה הרחב וההיסטורי היא הפרת חובת האמונים של אדם לעמו, למולדתו ולמדינתו וסיועו לאויב במאבקו כנגד מדינת האם של הבוגד"
&nbsp
גרמני שסירב ללכת לצבא בזמן מלחמה בהחלט בוגד, לא משנה מאיזו סיבה הוא עשה זאת.
אם הוא עשה זאת מסיבות מוסריות, כל הכבוד לו, אבל זה לא מוריד מבגידתו.
&nbsp
אתה צריך להבין משהו: לך ולי, מעבר לים וממרומי עשורים של היסטוריה, קל לשפוט את מלחמת וויטנאם כשפיכות דמים מיותרת.
יש לנו מבט על שלא היה לאמריקני המצוי באותה תקופה.
מבחינתם, מלחמת וויטנאם היית מלחמה נגד הקומוניזם - נגד אויב ענק ששואף להשמיד את אורח החיים שלהם, כולל הדת שלהם, וחייבים לעצור אותו בכל מחיר.
&nbsp
זו היית המציאות שבא הם חיו, ולכן אני בהחלט מבין אמריקאים שהלכו בגאווה להילחם בוויטנאם, ואני בטוח שרובם היו אנשים מאוד מוסריים.
&nbsp
אתה נהנה לשפוט אנשים ממרומי ההיסטוריה, אבל שוכח שאפילו אלה שנלחמו במסעות הצלב ושחטו ערבים במזרח התיכון על ימין ועל שמאל, חלקם עשו זאת כי האמינו בדיוק כמוך: שאם רק כל העולם יאמין בישוע, העולם יהיה מקום יותר טוב, בלי רוע וסבל.
&nbsp
קראתי, שבפועל חלק ממסעות הצלב היה כדי לבזוז, אז כנראה לא מעט לוחמים שם, שאפילו לא כולם היו חיילים מקצועיים, פשוט ראו בזה פרנסה, אבל אפילו זה היה נחשב למוסרי באותה תקופה, כך שקשה לבוא אליהם בטענות.
&nbsp
אם יש מישהו שאפשר לבוא אליו בטענות, זה מי שהיה אחראי להפצת המוסר באותה תקופה, וזו כמובן הכנסייה.
&nbsp

galgal761

New member
אני לא הייתי מוכן ללכת לפי נורמה שלא טובה בעיני גם אם

כל החברה סביבי היתה הולכת לפי נורמה זו.
כמו כן אני לא חושב שיש לי חובת אמונים להלחם למען המדינה (כל מדינה). מחובתי לשמור על חוקיה כל עוד הם אינם נוגדים את חוקי אלוהים. אבל חוקי אלוהים אוסרים על השתתפות במלחמות לאומיות (וגם הזדהות עם טקסים לאומיים או סמלי המדינה), ובפוליטיקה.
לגבי האמריקאים שנלחמו בויטנאם: לא ברור לי איך זה נראה לך משהו תקין שהם טבחו מיליון או יותר ויטנאמים בצורה זועתית. הבעיה היא גם שאתה כנראה לא מבין את אלו שסרבו להשתתף בטבח הזה. גם העובדה שחשבו שזו מלחמה נגד אויב ענק היא מאוד מוזרה. לדעתי גם הקומוניסטים חשבו שיש להם מלחמה נגד אויב ענק אמריקני קפיטליסטי. בקצור כתוצאה מהאנשים "המוסריים" משני הצדדים נשפך דם כמים.

לגבי מסעי הצלב: מסעות הצלב נעשו ע"י כופרים שגרועים מהאתאיסטים. תקרא את הברית החדשה ותראה שהיא מטיפה לחמלה, רחמים, אהבה וצניעות. היא מתנגדת לדברים האיומים שנעשו במסעי הצלב וע"י האינקויזיציה.
כדי לדעת מה אומרת הברית החדשה אתה צריך לקרוא אותה ולא להסתכל על מעשי הכנסיה (שהיו הרבה פעמים גרועים מאוד) או מעשה של כל מישהו אחר שמתיימר להמשיך את דרכו של ישוע.

BravoMan

Active member
לקרוא את הברית החדשה?

בוא ננסה:
Slaves, obey your earthly masters with deep respect and fear. Serve them sincerely as you would serve Christ. Ephesians 6:5
&nbsp
אז, אם היית עבד, ואדונך היה מצווה עליך להילחם למען המדינה, היית עושה זאת, כמצווה בברית החדשה?
&nbsp
ומה עם הפסוק הנהדר הזה:
Matthew 10:34 Think not that I am come to send peace on earth: I came not to send peace, but a sword.
&nbsp
ממש רודף שלום, המשיח הזה שלך...
&nbsp
ויש עוד רשימת פנינים ארוכה כאן:
http://skepticsannotatedbible.com/cruelty/nt_list.html
&nbsp
זה שאתה בוחר לסנן את כל מה שלא נוח לך מהברית החדשה כדי להצדיק את העצלנות והצביעות שלך, לא אומר שהדת שאתה מאמין בה היא דת פציפיסטית.
&nbsp
וזה שאתה טוען שהכנסייה לא מייצגת את מאמיני ישוע ברובם הגדול, לא הופך את זה לאמת.
זה רק שם אותך בכת קטנה.
&nbsp
לא פלא שאתה גם מסנן היסטוריה...
הוויטנמים עצמם טבחו אחד בשני, באמריקאים, וגם בסובייטים.
אין לי כוח לחפש את המספרים המדויקים, במיוחד משום שאני יודע שתתעלם מהם, אבל אם אתה באמת חובב היסטוריה אתה אמור לדעת שידיהם לא נקיות כלל.
&nbsp
וכן - גם החיילים הסובייטים נלחמו למען האידאל המוסרי שלהם.
&nbsp
אני מבין את אלה שסירבו להילחם במלחמת וויטנאם, אני רק לא מזדהה איתם.

galgal761

New member
אתה פשוט מדהים:

במקום לקרוא ישירות את הברית החדשה אתה מפנה אותי לאתר שמדבר על הברית החדשה.
מה מונע ממך לקרוא את הברית החדשה ישירות אם ברצונך לדעת מה כתוב שם? את הדבר הפשוט הזה אינך מסוגל לבצע?
יתכן כמובן שאינך מעונין כלל לקרוא את הברית החדשה אבל אם אינך קורא אותה אז אינך יודע מה כתוב בה כלל ואין שום סיבה שתתימר לספר לנו שאתה יודע.
צריך לציין שכדי להבין מה כתוב בספר גדול וכבד כמו הברית החדשה יש לקרוא אותו ולהבין מהי המגמה הכללית בו. אתה סתם לוקח פסוק מפה פסוק משם מבלי להתייחס להקשר שבו הם נאמרו. ככה לא קוראים שום ספר.

בכול אופן אתייחס לחלק ממה שנכתב:
1). מי שנותן פרות רעים (כלומר רשעים) יושלכו לאש שלא נכבית כלומר לגיהנום. אם תקרא קצת בברית החדשה תבין שהגיהנום זהו ביטוי (לא מקום שקיים באמת) שכוונתו כיליון סופי (לא מקום עינויים אלא כיליון). הגיהנום בא מהמילים גיא בן-הינום עמק שבו שרפו את האשפה של ירושלים. לגיהנום הושלכו גם פגרי חיות אבל מעולם לא הושלך לשם שום יצור חי.
2). ישוע מעולם לא דרש מאף אחד לבצע מעשי אכזריות ההפך הוא הנכון ואם אתה רוצה לדעת אז תקרא קצת את הברית החדשה ותראה שכל מה שהוא הטיף אליו הוא: אהבה, רחמים, סבלנות, אמונה, סלחנות וכו'. הדברים האלו חוזרים על עצמם אין ספור פעמים בברית החדשה.
בקשר לנביאים צריך להסביר לך משהו: הרשעים אמורים לקבל עונש ולפעמים גם עונש מוות. בברית הישנה לפעמים אלוהים הסמיך אנשים מסויימים לבצע את גזר דינו (לפעמים גזר דין מוות). לכן לפעמים נאמני אלוהים בצעו הוצאות להורג של פושעים. בכל אופן מבין הנביאים זכורים לי רק שניים שבצעו מעשים כאלו והם אליהו שהרג את נביאי הבעל ואלישע שגרם למותם של 42 נערים שכנראה היו כנופית עבריינים.
בברית החדשה אלוהים כבר לא מרשה לאף אדם לבצע את גזרי דינו על הרשעים. יחד אם זאת זה לא אומר שגזר הדין לא יבוצע. אלוהים יבצע זאת בעצמו וע"י ישוע והמלאכים.
3). ישוע לא הציע לכרות יד או רגל או לנקר עין ממש פיזית. זהו ביטוי שכוונתו היא שעליך לותר על משהו יקר מאוד (בדרך כלל הכוונה לרכוש) אם הוא מכשיל אותך. אם תקרא היטב את הברית החדשה והתנ"ך תבין שהטלת מום זוהי עברה. בכל אופן אתה אמור להבין שלפעמים אנשים משתמשים בביטויים ודימויים. למשל: אנשים אומרים: "השמש זורחת" למרות שהשמש מעולם לא זרחה ומעולם לא שקעה והכל זה ענין של סיבוב כדור הארץ. כשאנשים אומרים את המלה: "שואה" בקשר לנושא כלכלי אין הם מתכוונים לשואת יהודי אירופה.
4). מרבית האנשים באמת ילכו לגיהנום (הכוונה למוות נצחי ולחוסר קיום ולא למקום עינויים) אבל זה לא באשמת ישוע אלא באשמתם. בכל אופן לפי מה שהבנתי מבחינתך זה בסדר גמור שלבסוף תמות ותהיה במצב של חוסר קיום.

BravoMan

Active member
טוב, לפחות משהו הבנת נכון...

אכן, מבחינתי זה בסדר שבסוף אמות ואהיה בחוסר קיום... כי אין לי שום ברירה בעניין.
ואין טעם לחשוש מדבר שאין ולא יכולה להיות לך שליטה עליו.
&nbsp
אני רואה, שכמו כל זרם קטן בדת גדולה, עשית תרגילים לשוניים כבדים כדי להכשיר את השרץ של ספרות עתיקה ואכזרית עליה מבוססת הדת שלך.
&nbsp
אתה לא מחדש לי דבר. צר לי.
&nbsp
אני אשאל אותך שאלה אחת פשוטה:
כל אותם עמי אפריקה שנטבחו ע"י האירופאים, או הילידים האמריקנים - הם הרי הלכו לגהנום, נכון? לחוסר קיום?
הרי הם לא הכירו את ישוע שלך, אז אין להם כרטיס לגן עדן, לפי הברית החדשה.
&nbsp
תקן אותי אם אני טועה?

galgal761

New member
בקשר לכנסיה:

אתה לא לקבל את מה שהכנסיה אומרת ואתה לא צריך לקבל את מה שאני אומר. אתה צריך לקחת את הברית החדשה ולקרוא אותו ביסודיות.
כל עוד לא עשית זאת אז אתה לא יודע כלום על הברית החדשה. לכן אל תתימר לספר שאתה יודע.

הויטנאמים טבחו אחד בשני, באמריקאים ובסובייטים - נכון אני מסכים איתך. ידיהם לא היו נקיות - גם בזה אני מסכים איתך. לאף אחד מהצדדים אין ידיים נקיות. אבל מה שאתה אומר מצדיק את הגישה שלי לא להלחם במלחמות. כדי לשמור על ידי נקיות הייתי צריך לא להיות מעורב במלחמה זו כלל. לא לצד ויטנאם (אם הייתי ויטנאמי) ולא לצד ארצות-הברית (אם הייתי אמריקני).

BravoMan

Active member
כמובן. אתה מצפה שאחרים ילכלכו ידיים בשבילך...

אתה מאמין באל ששלח את בנו להירצח כדי שאתה לא תשא באחריות לחטאים שלך.
&nbsp
אתה מאמין באל שירצח כל מי שמפעיל רצון חפשי ולא מסכים עם הדת שלך, כדי שאתה תוכל לחיות באוטופיה שמתאימה לך.
&nbsp
אתה לא מוכן להילחם במלחמות, כי אתה מצפה שמישהו ינהל את המלחמות בשבילך...

BravoMan

Active member
ועוד שאלה:

פעם סיפרת לי, שאתה חושב שמדינות העולם צריכות לתת שטח ומשאבים לך ולאחרים שמאמינים בדת שלך כדי שתוכלו להקים מדינה משלכם.
&nbsp
שזה "מגיע" לכם.
&nbsp
מה ששכחתי לשאול אותך אז היה:
אם זה יקרה, איך תגנו על אותו שטח ומשאבים מפני אנשים רעים שירצו לקחת את הדברים האלה לעצמם?
&nbsp
האם תהיה מוכן להילחם בצבא למען מדינה שהיא שלך?
או שאתה מצפה שהאל שלך פתאום יקום מהתחת ויגן באורח פלא על המדינה שלך?
או אולי אתה מצפה שמדינות אחרות יקריבו את החיילים שלהן כדי להגן על המדינה שלך?

galgal761

New member
לא אמרתי זאת. אמרתי שאם כבר אתם רוצים שנסתלק מהארץ

שלכם אז אתם צריכים לתת לנו שטח ומשאבים משלנו.
דבר כזה לא יקרה כמובן לכן אני לא חושב על מה נעשה אז. אבל אם זה יקרה אני מניח שאלוהים ימצא פתרון לבעיות אלו.

BravoMan

Active member
אוקיי, אז התשובה שלך היא שאם אי פעם תקבלו משהו

אתה סומך על אלוהים שלך שיטפל בך.
&nbsp
לאור זאת, נשאלת השאלה:
למה אלוהים לא נותן לך ארץ כמו שאתה רוצה לחיות בה?
"אנחנו" - בתור מדינה, לא אזרחים פרטיים שדנים בפורום, יכול לבעוט החוצה מי שלא מעוניין למלא את חובותיו האזרחיות, ואנחנו לא חייבים לו כלום, כמו שהוא חושב שהוא לא חייב לנו.
&nbsp
אבל אם יש לך אל שיכול לדאוג לך, למה הוא לא עושה זאת עכשיו?
הוא לא רוצה שתחיה לפי הציווי שלו?
&nbsp
ועוד שאלה:
לפי התנ"ך, כשהאל שאתה מאמין בו נתן לבני ישראל את ארץ ישראל, היא לא היית ריקה.
והוא לא רוקן אותה בשבילם.
הוא הורה להם לשחוט באלימות עמים שכבר חיו כאן.
&nbsp
איך זה מסתדר עם האמונה הפציפיסטית שלך?

galgal761

New member
גם לי יש שאלה אילך:

אם כל בני-האדם בעולם יסרבו להלחם, האם לא יהיה לנו שלום נפלא?

BravoMan

Active member
בוודאי!

זה יהיה נפלא!
&nbsp
ויש לי שאלה חזרה אליך: האם אתה יודע מה צריך לקרות, כדי שכל בני האדם יסרבו להלחם?

galgal761

New member
כן. שכולם יאמינו בישוע, יקראו את הברית החדשה

וינסו ליישם את מה שכתוב שם.
אבל זה לא יקרה לכן באיזה שלב יכנס אלוהים לפעולה וישמיד את הרשעים. כל היתר יחיו בשלום ושויון במדינה אחת תחת שלטון אלוהים.

BravoMan

Active member
נו, באמת!

מיליארד וחצי אנשים מאמינים בישוע, וקראו את הברית החדשה, ורובם כנראה יותר מפעם אחת.
&nbsp
אמרת שארה"ב היא מדינה רעה, אבל אתה יודע היטב שהיא הוקמה ע"י נוצרים, שמאמינים בישוע, ונצמדים לברית החדשה.
האמונה שלהם, ושום דבר שכתוב בספר הזה לא מנעו מהם לשחוט את הילידים הצפון אמריקאים, ולשעבד את הילידים האפריקנים.
&nbsp
להפך - הם מצאו בברית החדשה הצדקה לכל הדברים האלה.
כל הצבאות האלה ששאלת אותי אם הייתי משרת בהם? הם כולם מלאים במאמיני ישוע טובים יראיי שמים.
כולל הצבא הנאצי שחובב היסטוריה כמוך וודאי יודע מה היה כתוב להם על החגורה.
&nbsp
יודעת שהסיבה שקם דעש, היא שקבוצת אנשים האמינה שיהיה שלום ואוטופיה עם כולם יאמינו באללה ומוחמד נביא שלו, וברגע שכל העולם יתאסלם יהיה טוב?
&nbsp
הטענה שלך היא בדיוק מה שהתחיל הרבה מהמלחמות והצדיק הרבה מהרציחות: "אם נכריח את כולם להאמין בדת שלי, הכל יהיה טוב."
&nbsp
אני יודע מה תכף תגיד לי: כמעת כל המיליארד וחצי נוצרים שחיים היום, וכל הנוצרים במהלך ההיסטוריה ממסעות הצלב דרך האינקוויזיציה ועד היום, הם לא נוצרים אמתיים.
הם לא מבינים את הברית החדשה וכו'.
&nbsp
מעניין שרק אתה, ועוד קומץ קטן של אנשים בכת הספציפית שלך, מבינים נכון את הברית החדשה, ומצייתים למה שהאל באמת רוצה מהאנושות.
&nbsp
נראה שהאל שלך היה גרוע במיוחד בהעברת המסר שלו, למרות כל הניסים והטראראם מסביב לרצח בנו, שכן רוב האנשים שמאמינים בו לגמרי פספסו את המסר...

galgal761

New member
טעות. הרבה מאוד אנשים לא מיישמים את מה שכתוב בברית-החדשה.

אם אתה רוצה לדעת אם מישהו מיישם את מה שכתוב בברית-החדשה, תקרא את הברית החדשה ותשווה את מה שכתוב שם למעשיו של אותו אדם (או אותו ארגון או אותה מדינה). אל תגיד לי: "ארצות-הברית היא מדינה שהוקמה ע"י נוצרים שנצמדים לברית החדשה". תקרא היטב את הברית-החדשה ותשווה את מה שכתוב שם למעשיה של ארצות-הברית.
כל עוד לא קראת את הברית-החדשה בעיון איך לכך מושג מה כתוב שם, אין לך מושג מי נצמד לברית החדשה ומי לא ואין לכך מושג מי כופר ומי לא.

כמו כן אינני יודע אם הנוצרים באמת קראו את הברית החדשה. המון יהודים למשל מחזיקים ספרי תנ"ך בבית אבל מעולם לא קראו אותם. סביר להניח שכך זה אצל הרבה נוצרים.
כמו כן את הברית החדשה יש לקרוא הרבה פעמים ולא פעם אחת. ההבנה מגיעה לאט לאט ובאופן הדרגתי ככל שאתה קורא יותר (כמו בכל ספר כבד אחר כולל ספרי מחשבים).

מעניין שיש לך טענות כלפי הברית-החדשה למרות שלא טרחת לקרוא בה. מעניין שאתה חושב שמה שעושים הזרמים המרכזיים ב"נצרות" זה מה שכתוב בברית החדשה למרות שלא טרחת לקרוא בה. מעניין שאתה מדביק לקבוצה שלי את המושג "כת" למרות שאתה יודע שלמלה זו יש משמעות שלילית ואת הקבוצה שלי אתה לא מכיר כלל. מעניין שאתה מדביק לקבוצה שלי את המלה "כת" למרות שבמספר אנשיה היא גדולה מהיהודים.

BravoMan

Active member
אז, אתה בין יחידי סגולה שקראו את הברית החדשה מספיק

פעמים כדי להבין מה באמת כתוב בה, ואיך באמת צריך לנהוג?
&nbsp
סבבה.
תוכל לשפר את השכלתי, ולהראות לי הכין בברית החדשה מכניס ישוע איסור להחזיק עבדים?

galgal761

New member
אין שום איסור על אחזקת עבדים.

כמובן שבגלל שהיום העבדות אסורה בכל מדינות העולם אז אסור גם למשיחי להחזיק עבדים כי חובה לקיים את חוקי המדינה שבה אתה חי כל עוד הם אינם עומדים בסתירה לחוקי אלוהים. בכל אופן האיסור להחזיק עבדים נובע מחוקי המדינות כיום ולא מהברית החדשה ישירות.
יחד עם זאת אז כשהיה מותר להחזיק עבדים חובה על האדון להתייחס לעבדיו בצורה הוגנת ולא להתעלל בהם.

(כמו כן צריך לציין שבעולם החדש שלאחר מלחמת הר מגידון לא יהיו עבדים ולא יהיו עשירים ועניים - כולם יהיו שוים).

BravoMan

Active member
פספסת את הנקודה:

עצם זה שהברית החדשה מאפשרת לך להחזיק עבדים, מראה שהברית החדשה אינה מוסרית.
&nbsp
אני מניח שעכשיו תנסה להסביר לי את המוסר שבעבדות...

galgal761

New member
כן. שכולם יאמינו בישוע, יקראו את הברית החדשה

וינסו ליישם את מה שכתוב שם.
אבל זה לא יקרה לכן באיזה שלב יכנס אלוהים לפעולה וישמיד את הרשעים. כל היתר יחיו בשלום ושויון במדינה אחת תחת שלטון אלוהים.

יותם73

New member
אמנם

לכל אתאיסט יש סיבה משלו לא לקבל את קיום חוקי הטבע (הבורא), יחד עם זאת, הדתיים, החילוניים, המקובלים וכל מי שקיים ביקום נמצא תחת חוקים אלו ולכן אין לו אפשרות לשנותם.
רכבת התודעה דוהרת, יש מי שנמחץ תחת מכבש ההתפתחות ויש מי שפיתח חושים שיאפשרו לו להקדים את אותו המכבש ולהיות חלק מנהגי הקטר.

למעלה