הבדיחה לשבת
והפעם עם איווט

מוחמד5

New member
../images/Emo186.gif

הסבר הזה של הרבה קשה במיוחד. אני נרדף כל השנה ,כל החיים. זה לא משנה אם אני משת"פ או חייל בצה"ל אן בשירות לאומי, אני עדיין נצר לישמאעיל ... שיגמר כבר התיקון הזה
שיקחו איזה שיפוצניק ערבי שיגמור את התיקון

חחחח לא אחי אנחנו דווקא יותר מסורתיים, תמיד

קוראים את ההגדה. אבל האמת, לא אומרים את זה בכעס כמו בעבודה ערבית, שם הוא עשה פרודיה על זה, סתם מקריאים. אבל יכול להיות שזה תלוי באופי של המקריא, אולי אצל כמה מהכותבים פה בפורום, כן אומרים את זה בכעס

האמת, אם יצא לי פעם להקריא את זה..

זה לא יוכל לצאת לי שלא בכעס... כי כך שמעתי זאת בפעם הראשונה

respecta1

New member
אצלנו קוראים את ההגדה לכל אורכה כל שנה

ועדיין לא נתקלתי במשפט מסוג זה.

עכשיו הרגת אותי נדב... אני מכיר משפט מההגדה

ואתה לא? יכול להיות שיש פה ענייני נוסח ספרד/אשכנז?

LAYLA S

New member
אין שום הבדלי נוסח

זה משפט מההגדה של פסח רק יש כאלו שלא מכירים את ההגדה.

אז במקור קוראים את הפסוקים מההגדה עפ"י

מקאם חיג'אז?
(אמרת מקור ערבי.... ואני כהרגלי תוהה
)

נו, כמו שאמרתי, קוראים עם כ ו- א' ../images/Emo6.gif

ורצוי לצלילי המארש הטורקי של מוצארט

רק לפני כמה חודשים התוודאתי ל"מארש הטורקי"

כלומר למדתי לקשר בין השם ללחן......... מה אני אגיד לך? ביצירה הזו יש אלמנטים טורקיים למכביר!

עופר אחי, תנסה פעם תקשיב לקטעי המקהלה

באופרה של מוצארט "החטיפה מן ההרמון"- זה הדבר הכי קרוב שאפשר לתאר כמוצארט בסגנון תורכי

פספסת נדב, בדקתי בשבילך

המשפט מופיע אחרי כוס שלישית ואחרי שממלאים כוס לאליהו הנביא. יש לך צ'אנס לקרוא את זה ברגש ובכוונה בשבת הבאה

respecta1

New member
נחכה ונראה../images/Emo201.gif

יכול להיות באמת איזה הבדל בין ספרדי\אשכנזי כי לא זכור לי שום דבר קרוב לזה..

לא יכול להיות, יא אחמד

כשחיברו את התפילה "שפוך חמתך על הגויים", אחרי חורבן ירושלים בידי הבבלים (586 לפנה"ס) עוד לא היו ערבים בפלסטין, ואלה שהיו נודדים בסעודיה עוד לא למדו להגיד "לא אללה אילה אללה ומוחמד רסול אללה." האמת היא שהם עדיין לא הכירו בכלל את אללה, ורק מאיתנו למדו עליו.... יותר מאלף שנים אחרי שהתפילה הזאת חוברה. אגב, כדאי שאיסלאמי כמוך יכיר את התפילה הזאת כדי שתדע מהו בכלל המקור לאמונתך ולהווייתך: תהילים פרק עט א מִזְמוֹר, לְאָסָף: אֱלֹהִים, בָּאוּ גוֹיִם בְּנַחֲלָתֶךָ-- טִמְּאוּ, אֶת הֵיכַל קָדְשֶׁךָ; שָׂמוּ אֶת-יְרוּשָׁלִַם לְעִיִּים. ב נָתְנוּ, אֶת-נִבְלַת עֲבָדֶיךָ-- מַאֲכָל, לְעוֹף הַשָּׁמָיִם; בְּשַׂר חֲסִידֶיךָ, לְחַיְתוֹ-אָרֶץ. ג שָׁפְכוּ דָמָם, כַּמַּיִם--סְבִיבוֹת יְרוּשָׁלִָם; וְאֵין קוֹבֵר. ד הָיִינוּ חֶרְפָּה, לִשְׁכֵנֵינוּ; לַעַג וָקֶלֶס, לִסְבִיבוֹתֵינוּ. ה עַד-מָה יְהוָה, תֶּאֱנַף לָנֶצַח; תִּבְעַר כְּמוֹ-אֵשׁ, קִנְאָתֶךָ. ו שְׁפֹךְ חֲמָתְךָ-- אֶל הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר לֹא-יְדָעוּךָ: וְעַל מַמְלָכוֹת-- אֲשֶׁר בְּשִׁמְךָ, לֹא קָרָאוּ. ז כִּי, אָכַל אֶת-יַעֲקֹב; וְאֶת-נָוֵהוּ הֵשַׁמּוּ. ח אַל-תִּזְכָּר-לָנוּ, עֲו‍ֹנֹת רִאשֹׁנִים: מַהֵר, יְקַדְּמוּנוּ רַחֲמֶיךָ-- כִּי דַלּוֹנוּ מְאֹד. ט עָזְרֵנוּ, אֱלֹהֵי יִשְׁעֵנוּ-- עַל-דְּבַר כְּבוֹד-שְׁמֶךָ; וְהַצִּילֵנוּ וְכַפֵּר עַל-חַטֹּאתֵינוּ, לְמַעַן שְׁמֶךָ. י לָמָּה, יֹאמְרוּ הַגּוֹיִם-- אַיֵּה אֱלֹהֵיהֶם: יִוָּדַע בַּגֹּיִים לְעֵינֵינוּ; נִקְמַת, דַּם-עֲבָדֶיךָ הַשָּׁפוּךְ. יא תָּבוֹא לְפָנֶיךָ, אֶנְקַת אָסִיר: כְּגֹדֶל זְרוֹעֲךָ--הוֹתֵר, בְּנֵי תְמוּתָה. יב וְהָשֵׁב לִשְׁכֵנֵינוּ שִׁבְעָתַיִם, אֶל-חֵיקָם; חֶרְפָּתָם אֲשֶׁר חֵרְפוּךָ אֲדֹנָי. יג וַאֲנַחְנוּ עַמְּךָ, וְצֹאן מַרְעִיתֶךָ-- נוֹדֶה לְּךָ, לְעוֹלָם: לְדוֹר וָדֹר-- נְסַפֵּר, תְּהִלָּתֶךָ.

מוחמד5

New member
בשבלך גם מחמוד

מה שאני יכול להביא לך זה או ערבי,או רומני,או רוסי,או תילאנדי,אומ טורקי . זה מה שיש בשוק כיום.

חחח מוחיקו חאג'י תסתחי

בשביל הגזען התורן אתה בסוף תמיד הערבי עם השם הגנרי... אמּא זאקּרו אלח'ביר האד אנּו אחדס אלאבחאס במג'אל אלג'ינאת בתביין אנּו ג'דאדק קאנו אליהוד ולמסיחיּי אל2ודמא אללי קאנו סאקנין בפלסטין איאם זמאן, 2בל אלפותוחאת אלאסלאמיּי. כילאל הלפתרה קאנו ג'דאדו אלקזאריין יועובדו אלחג'אר ואלסג'ר

מוחמד5

New member
../images/Emo6.gif

אתה יודע יא עמית איני אנא כל סיני ב2רא פי לילת עיד אל פסיח אל 2וסה.

למעלה