עבד כי ימלוך.
אי אפשר להמנע מלחשוב על העבר שלו - דיקטטורה קומוניסטית פושעת. הוא רגיל למציאות מסוג זה, של "המצאות". הרי בברית המועצות (וגם ברוסיה של ימינו) אדם קם בבוקר עם "תיק" ויושב בגולאג עשרים שנים על לא עוול בכפו. לדעתי הוא לא מכיר אחרת. האגרסיה שלו היא מהסוג השפל ביותר - במשמעות "עבד כי ימלוך". למה? הוא הגיע למדינה חדשה - ומבחינה של אתיקה, של חינוך ותרבות - מבחינה של הרגשה אישית פנימית שלו הוא היה צריך להרגיש "אחרון" במקום החדש ולא לנהל לנו את העניינים - הגם שנבחר לכנסת (תרגיל שהיה פויילה שטיק על מנת לנצל את כח הבחירה של הרוסים...כולם יודעים את זה, וגם הוא!) לכן, לו הייתי במקומו, הייתי מתמקד בפוליטיקה של חברה, של אקולוגיה, בפוליטיקה של בדיקה הגונה אך מדוקדקת של מצב העובדים הזרים-הפליטים ושאר מגזרים לא קלים בישראל. הייתי יכול גם להביע את דעתי על בטחון, על מצבה של החברה הערבית בישראל ויחסי מדינה-מיגזר ולהפך - אבל בטח שלא הייתי מרשה לעצמי לחשוב ולדבר בטונים של טראנספר או גינויים אלימים כנגד האוכלוסיה שחיה כאן מאות שנים. משמע מה ? שפתאום הייתי מחנך את האיטלקים איך להיות איטלקים חיוביים או אחרת הייתי מגלה אותם ל...שוויץ. אלא מה? כמו שאמרתי - עבד כי ימלוך. ממש ככה! אני אומר שהאיש רגיל להתנהגות "משטר" מסוג זה. הוא לא גדל על ברכי דמוקרטיה ורואים את זה בהתנהגותו. אני מאמין בציבור הבוחרים בישראל. נדמה לי שהוא די יעלם בשנים הבאות - מקסימום הוא ינבח עוד קצת ונקווה שלו תהיינה לו הרבה סיבות ושהחברה כולה בישראל תהיה אוהבת למולדת שלה - ושתאהב היא את כל אזרחיה. כל האזרחים ללא הבדלים כלשהם. יהודה שבת שלום.