הבהרות ועוד לפולו-אפ

א ו ר בת

New member
הבהרות ועוד לפולו-אפ

של גוססי. נתוני הלמ"ס המדברים על 80 אחוז מתייחסים, עד כמה שזכור לי, לאוכלוסיה מגיל 15 ומעלה. זו לא נוסחה שהומצאה במיוחד בשביל החרדים. כך בנויות הטבלאות שלהם. הנתונים המפורטים המופיעים באתר הלמ"ס מתייחסים רק לכמה ערים גדולות, כאשר העיר החרדית ביותר ביניהן היא בני ברק שבה כשלושה רבעים חרדים. עליה אומרים הנתונים ש 34.9 אחוז מהגברים גילאי 15 ומעלה עובדים ו 39.8 אחוז מהנשים. לשם השוואה: חולון- 65.9 אחוז מהגברים, 53.9 אחוז מהנשים. תל אביב – 66.2 מהגברים, 54.2 אחוז מהנשים. שוב – כל הנתונים מתייחסים לגילאי 15 ומעלה, נכון לשנת 2000. לעומת זאת באתר של הביטוח הלאומי, שם ישנו פירוט כמעט לגבי כל הישובים, ניתן למצוא מובהקות הרבה יותר גבוהה בישובים חרדים לחלוטין. מכאן יש להניח שהאחוז ה"גבוה" יחסית של עובדים בבני ברק (יחסית למה שאומרים. לא יחסית לשאר הערים שכאן הוא, כמובן, נמוך) נובע בחלקו מעבודת הרבע שאינם חרדים. הייתי רוצה לשמוע מה יש לאייכלר להגיד על הנתונים האלה. לפי ההיגיון שלו אין כמעט מובטלים במדינה כי אני לא מכירה כאלה. הנה הנתונים המעובדים המראים את ההכנסה לנפש בכמה ישובים.

מצויין.

לא קשה לראות, ולא צריך טבלאות סטטיסטיות כדי לדעת שרוב החרדים לא עובדים. זאת פשוט עובדה.

lala897

New member
אני לא מבינה נשים לא נחשבות?

הנשים עובדות. ועובדות כמו חמורות. זה לא מספיק טוב בשבילכם?

א ו ר בת

New member
כנראה שלא קראת מספיק בעיון

הנשים החרדיות, שעובדות יותר מהגברים החרדים, עדיין עובדות פחות מהנשים שאינן חרדיות.

lala897

New member
טוב אבל-

ילד חרדי ממוצע חי על פחות כסף בילד חילוני ממוצע. דירה של חרדי ממוצע עולה פחות מדירה של חילוני ממוצע. וכו'

blablash

New member
אז זהו שלא!

ב"ה אבל גם כן... דירה ממוצעת של חרדי עולה הרבה יותר משל חילוני. תעשי השוואה בין דירה ממוצעת באיזור מבוקש בת"א לבין אותו סוג של דירה בב"ב ותמצאי שזאת בב"ב הרבה יותר יקרה, בגלל הביקוש הרב. מה שאני כן מסכים איתך זה שילד חרדי חי על הרבה פחות כסף מילד חילוני.

מתנדב

New member
blablash, בזה אני לא מסכים אתך....

דירה בציבור החרדי, עולה בהרבה פחות מדירה בציבור החילוני.... וגם לגבי ההשוואה בין בני ברק לתל אביב.

blablash

New member
סבבה

ב"ה כרגע אין לי עיתון, אבל ניקח עיתון ונבדוק בסדר?

מתנדב

New member
בבקשה אתה יכול לבדוק את זה...

אני בדקתי והשוויתי מחירים ואני יודע על מה אני מדבר...

blablash

New member
סליחה טעות שלי...

ב"ה לא בת"א. ת"א זה מקום מאוד מאוד מבוקש שנמצא מעל הממוצע הארצי. ר"ג לעומת ב"ב גבעתיים לעומת ב"ב אלה הן ערים באותו האיזור ומחיר הדירות בב"ב יקר בצורה משמעותית מג"ר או גבעתיים.

blablash

New member
וגם אני בדקתי והשוותי מחירים...

ב"ה אני לא יודע בשביל מה אתה עשית את זה, אולי באמת התאמצת כלכך בשביל הודעה בפורום, אני בדקתי כי רציתי לעבור דירה, והמחירים בב"ב זה משהו לא נורמלי. וסתם ככה אני לא מבין אם אתה חרדי אתה אמור לדעת על מה שנקרא "מצוקת הדיור" שמעת על זה? זה איזושהיא תופעה של מחירים גבוהים של דירות באיזורים החרדים שכל הרבנים יוצאים נגדה בינתיים ללא הועיל והרבה משפחות צעירות נאלצות לגור בפרברים כגול ר"ג או בשכונות פחות חרדיות בי-ם. אז מה אתה חושב שאתה יכול למכור לי לוקשים? "בדקתי והשוותי מחירים"...

מתנדב

New member
אני מוכר לך לוקשים?

אני חרדי, ואני בספק על אמונתך שאתה חרדי, ובפרט כשכתבת באחת ההודעות שהשמצת אז את הרבנות באחד הדיונים כאן.... ועל מצוקת הדיור שמעתי, ובגלל זה החרדים לא עוברים לגור ליד החילונים, זה בולשיט ושקר אחד גדול, מה שכן הם עושים, הם הלכו לפרוייקטים כמו, בית שמש, קרית גת, אשדוד, נתיבות, ובעוד ישובים שיש שם פרוייקטים זולים, וגם מענקים לציבור החרדי, אבל מה שאתה אומר שבגלל זה הציבור החרדי קונה באזורים של הציבור החילוני? זה פשוט שקר שאין לה בסיס לדבריך....

blablash

New member
עכשיו נוכיח מי חרדי ומי לא.

ב"ה ודיר בלאק אם תתחמק ח"ו מההודעה הזאת. ואנחנו נוכיח עכשיו מול כל הפורום מי חרדי ומי לא. מי היה בהכתרה של הגאב"ד י-ם. (מעניין אם אתה בכלל יודע את השם שלו.) אני הייתי ואתה? ולכל אלה שלא בדיוק קלטו, האדם שהכתירו, הוא המחליט והוא ראש כל החרדים בי-ם, עניני החרדים בי-ם תלויים בו.

מתנדב

New member
כן כן אדוני יש לך הוכחות יפות מאוד

מכיר את הגאב"ד החדש שהוכתר הגרי"ט וייס (הגאון ר' יצחק טוביה וייס שליט"א).. וידוע לך כמה אלפי חרדים לא היו, אז לדעתך רק מי שהיה הוא חרדי? או גם אלו שלא היו הם חרדים?....

blablash

New member
מעניין את מי שאלת איך קוראים לו.

ב"ה בוא נראה אותך עונה בחצי דקה מאיפה הוא הגיע? נו נראה. אמרת שאתה חרדי לא.?

מתנדב

New member
מנוי יורק הוא הגיע.....

ודרך אגב שאלות כאלו לא מוכיחות כלום לא.... תבוא איתי פנים מול פנים ונתווכח... עבר כבר חצי דקה שהקצבת לי?

blablash

New member
אהההה תחחחחחח שטיות!!!!!!

ב"ה הנה ההוכחה!!! הוא הגיע מבלגיה! ועכשיו מי יותר חרדי?

blablash

New member
אז מה? כשתופסים אותך בטעות...

ב"ה בטעות על חם אז אתה פשוט נוהג להתעלם? ממש מנהג מכובד תאמין לי. מעניין אם אני אזכה לתשובה.

blablash

New member
סבבה תארגן מפגש לפורום

ב"ה ואני מוכן לבוא פנים מול פנים.

מתנדב

New member
ועוד דבר זה כמו שתגיד לי

שמי שלא היה ביארצייט של שטעפשנשט אתמול, הוא לא חרדי? ולמה אתה לא עונה לי מה ששאלתי, האם מי שלא היה בהכתרה של הגרי"ט וייס הוא לא חרדי?

למעלה