הבהרות ועוד לפולו-אפ

blablash

New member
צחוקים איתך

ב"ה אני לא הייתי שם. יש אלף יארצייט כל יום. לא לכולם כולם הולכים. אבל הכתרה של גאב"ד זה משהו שקורה פעם ב30 שנה וכל חרדי שמכבד את עצמו הולך לשם.

blablash

New member
אז אתה מודה?!!?!?!?!?!?!?!

ב"ה נראה לי שלא שמת לב בעצמך מה אתה אומר!!! אתה מודה שיש מצוקת דיור והשדירות בב"ב ובי-ם בשכונות החרדיות הרבה יותר יקרות מהממוצע יחסית לאיכות שלהם, ולכן החרדים צריכים לעבור לבית שמש וכו'. אחי תשים לב ליפני שאתה מסבך את עצמך...

מתנדב

New member
אדוני, יש לך בעיה בהבנת הנקרא....

אני מודה שיש מצוקת דיור ושבבני ברק המחירים יותר יקרים מבית שמש... אבל לא על זה התווכחנו אנחנו התווכחנו אם הדירות בציבור החילוני יקר יותר מהציבור החרדי או לא, כגון תל אביב ורמת גן מול בני ברק... זה היה הויכוח שלנו, והויכוח לא היה לגבי בני ברק לבית שמש, שבשני המקומות מדובר בדירות לציבור החרדי, אלא הויכוח הוא בין דירות של הציבור החילוני לדירות של הציבור החרדי... אז לפני שאתה מסתבך תבדוק את עצמך...

blablash

New member
חחחחחח אתה פשוט לא יודע מזה

ב"ה מצוקת דיור.... מצוקת הדוק זה שבאיזורים שעד היום היו חרדין קרי ב"ב והשכונות החרדיות בי-ם המחרירים היו נורא נורא גבוהיים ועל זה התווכחנו ורק אח"כ הקימו את השכונות החדשות שמנסות לפתור את הבעיה שעדיין לא נפתרת כי כולם רוצים לגור דווקא בב"ב או י-ם.

blablash

New member
כמובן שצריך לקחת בחשבון..

ב"ה את איכות הדירה לעומת המחיר. לא ניתן להשוות דירה באיזור שקט ונחמד בגבעתיים עם המחיר שלה לדירה ברחוב ר' עקיבא הסואן...

מתנדב

New member
תגיד לי אדון נכבד....

כמה עולה היום דירה בגבעתיים או ברמת גן? וכמה עולה דירה בבני ברק? הרי השוות מחירים, לא?

blablash

New member
בחורציק אתה לא תשחק איתי משחקים

ב"ה אמרת שהשווית נכון?! נכון או לא?! או שסתם אמרת את זה בשביל הוויכוח.. אני מוכן לשלוח לכל חבי הפורום את המחירים שהשוויתי במסר אישי מה חשבת שאני כזה טמבל? למה שאני אפרסם כאן את המחירים. נראה אותך, תפרסם.

מתנדב

New member
כל כך קשה לפרסם את המחירים בבני ברק

ובתל אביב ובגבעתיים, אתה יודע מה? אתה צודק... זה פרט כל כך חסוי שאסור לפרסם, שבבני ברק המחירים נעים בין 200 ל250 אלף, ובאזורים היוקרתיים המחירים קצת יותר יקרים, מה שבתל אביב במחיר של 250 אלף, אתה תמצא דירה של שני חדרים, הבנת את זה מר בחור?

blablash

New member
תקרא תקרא תקרא

ב"ה מה שכתבתי, דברתי על ר"ג!!! לא על ת"א שידועה כעיר יקרה. לדוגמא דירה להשכרה בממוצע של שלושה חדרים בב"ב 750 דולר כמעט אותו דבר כמו בת"א ובר"ג לדוגמא היא תעלה בין 600 ל650...

א ו ר בת

New member
מה שבהחלט לא עוזר

להנעת גלגלי הכלכלה (הצריכה הנמוכה). וגם בשביל להגיע לפחות הזה מחכים הוריו לקבלת הקיצבאות החודשיות. אגב - גם מסיכת האב"כ שהוא מקבל זולה יותר ? או שאצלכם מקבלים מסיכה לכל שלושה ילדים ? גם החיסונים שאתם מקבלים זולים יותר ? ומה עם פינוי האשפה ? עושים את זה רק פעם בשבועיים ? אם קראת את החישובים שהבאתי ודאי ראית עד כמה ההכנסה לנפש במשפחה החרדית קטנה בממוצע מבכזו שאינה חרדית. יותר מזה – בדרך כלל בסכומים כאלה ההכנסה היא נטו כי המס לא משולם או משולם בסכומים קטנים ואילו אצלנו זה ברוטו. ועכשיו תנחשי מניין מגיע הכסף הנוסף שמקבלות כל חודש משפחות מרובות ילדים, כקיצבאות ? ואיך מתאפשרות להן ההנחות הגדולות שהן מקבלות בארנונה, למשל ? ומניין מגיע התקציב לאותן מסיכות אב"כ ? הכל, כמובן, בממוצע. ושוב אני מביאה את מה שאמר פעם מי שהיה ראש עיריית בני ברק, משה ארנשטיין, בדברו על מצב הארנונה בעיר בעקבות ההנחות הגדולות שמקבלים: " 60 אחוז מהתושבים רק עולים ולא מכניסים". עיר, לא כל שכן מדינה, לא יכולה להתקיים לאורך זמן בצורה סבירה עם מודל שכזה.

מתנדב

New member
אור, עכשיו רק הוכחת לי שאת ממציאה

דברים, אני קשה לי להאמין לדברייך....

א ו ר בת

New member
תפסיק להיות מעורפל

ותתחיל להתמקד. בניגוד אליך ולאייכלר – אני הבאתי נתונים. אם אתה לא מאמין בנכונותם – אתה מוזמן להיכנס לאתרים של הלמ"ס והביטוח הלאומי ולהתלונן שם. אם אתה מאמין בנכונותם – המסקנה המיידית היא שתשלומי מס ההכנסה של החרדים נמוכים ביותר יחסית למספרם, כמו גם ההכנסה לנפש וכמו גם תשלומי הארנונה, למשל. עכשיו אתם גם באים ומספרים שאתם צורכים פחות (מה שמגובה, אגב, גם בסטטיסטיקות של הלמ"ס) – ומכאן שגם תרומתכם למע"מ, מיסי דלק קנייה וכו' – נמוכה יותר. אתה יכול לכל היותר להגיד (ולהוכיח) שהפרשנות שלי לא נכונה. אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאני ממציאה כשאני היא זו שמביאה נתונים ואתה נסמך על...על מה בעצם ? על החרדים שאתה מכיר ? על תחושות בטן ? במקום זה אתה יכול גם להתנצל.

מתנדב

New member
הבנתי אותך אור....

אני הולך לפי התחושות בטן שלי, ולפי הציבור החרדי, ואת לא הולכת לפי תחושות הבטן שלך, ואת גם לא הולכת לפי הציבור החילוני, ואת עוד כותבת שזו את שמביאה את הנתונים, ומהיכן בדיוק את מביאה את הנתונים? ולגבי ביטוח לאומי, אין לי מה להיכנס לאתר של ביטוח לאומי, כי את המציאות אני יודע, שמי שמשתמש בכספי הביטוח לאומי הכי הרבה הם החילונים ולא החרדים... ולא הבנתי לגבי מה שכתבת בניגוד אלי ולאייכלר, כנראה שהאמת כל כך כואבת לך, שאת לא מסוגלת שיביאו לך את האמת בפרצוף, אני מבין אותך זה מאוד קשה לך לקבל את האמת, והאמת היא שאייכלר הוכיח להם שהם טועים, ועובדה שהם התנצלו.... ואת צודקת אנחנו משלמים פחות מיסים, ופחות ארנונה, ואנחנו לא עובדים בכלל, יושבים רגל על רגל, ומנצלים את המדינה, מה לעשות החרדים הפנאטים האלו אוכלי לחם חינם, ולמעשה את טועה הם לא משלמים פחות מיסים, הם בכלל לא משלמים מיסים....

א ו ר בת

New member
עלוב וחמור מאוד

בתור מנהל פורום אתה צריך להיות יותר זהיר. האשמת אותי בכך שאני ממציאה דברים בעוד שכל הנתונים שלי לקוחים מאתרים רשמיים של המדינה. באתר של הביטוח הלאומי נמצאים נתונים שלמים על רוב הישובים - מה השכר הממוצע, מספר הילדים, מספר התושבים בגיל העבודה, מעמד בעבודה וכו'. את הנתונים הבאתי משם ומהלמ"ס. גם אם החרדים היו עובדים כמו החילונים הרי שההכנסה לנפש שלבם היתה הרבה יותר נמוכה. אני מקווה שאתה מכיר את הנוסחא הפשוטה לפיה ככל שאתה מחלק במספר גדול יותר התוצאה המתקבלת קטנה יותר. על אחת כמה וכמה כאשר הם עובדים הרבה פחות וגם אלו שעובדים עושים זאת במישרות חלקיות יותר ובעבודות מכניסות פחות. בפעם החמישית בערך - הנתונים מבוססים על אתרים רישמיים והם ממוצעים, כמובן. אני מצפה להתנצלות.

blablash

New member
לא נשים לא נחשבות!!!

ב"ה זה הרי ידוע וזאת עובדה שכח העבודה של נשים הוא פחות יצרני. תגידו שאני שוביניסט אבל זו עובדה. ולכן זה שהנשים החרדיות עובדות לא ממלא את מקום הגברים שלא עובדים...

lala897

New member
אז אתה שוביניסט או לא?../images/Emo8.gif

זה לא צריך למלא את המקום זה צריך להספיק. אם זה מספיק להם- אז מצוין. אם לא- הבעל צריך ללכת לעבוד. ונראה לי שזה מה שקורה בהמון המון מקרים.

blablash

New member
את מתבלבלת בין השרשורים

ב"ה בשרשור הזה אנחנו לא מדברים על המשפחה אם הכנסת האשה מספיקה להם. אלא על המדינה על כלל החברה הישראלית. תחשבי ש70% מהגברים בישראל לא היו עובדים, אלא רק כל הנשים בישראל היו עובדות, צר לי להגיד לך שלא היינו מגיעים לחצי ממה שהגענו, מכיוון שהכח היצרני של נשים פחות משל הגברים.

blablash

New member
ושוב את לא עונה..

ב"ה חברה שלימה שכמעט רק הנשים עובדות בה, יוצרת חצי ממה שחברה שגם גברים וגם נשים, או רק גברים יעבדו בה. את מודעת לזה? עכשיו כן. בחברה החרדית רוב הנשים עובדות ורוב הגברים לא. משמע שהחברה החרדית מייצרת פחות מכל החברות בישראל.

למעלה