הבוקר אצל גבי גזית 103FM: בעד ונגד ברית המילה

trilliane

Well-known member
מנהל

Lhuna1

New member
רוצה גם להוסיף שאפילו אם משוכנעים שאין צער ב"אובדן"

ושהפחתת ההנאה לא טורדת את המנוחה, עדיין ברור לכל אדם שמדובר בנזק.
קטן או גדול, וגם אם זה שאפשר לחיות איתו טוב - הנאה פחותה = נזק ברמה כלשהי. כל אחד מסוגל להבין את זה.
איך אפשר לומר שהידיעה שהברית *גורמת נזק* בסבירות גבוה לתינוק איננה משמעותית בהחלטה?
הרי זה הטיעון הכי חזק למה לא לעשות.
זכויות אדם ואיסור עקרוניים הם עניינים ברמה הפילוסופית ופחות מעניינים את רוב האנשים, בעיקר במדינתנו הרחוקה מלהיות נאורה, שהשיח הציבורי בה נמוך, ו"יפה נפש" זו מילת גנאי.
&nbsp
לעומת זאת כשאנשים באים לקבל החלטה לגבי ילדם - הידיעה שזה יזיק לו היא השיקול החזק ביותר כנגד.
&nbsp
להעלים את המידע הזה דווקא מאנשים שנתקלים בנושא לראשונה ואולי לא יחזרו אליו שוב - זה ממש פספוס בעיני.
&nbsp
&nbsp

britpop guy

New member
אוסיף לגבי ניצה

קודם כל הבהרה, לגבי דעותיה, כמו כולנו, אנחנו יכולים להסכים, אני מדבר על סגנון ההגשה.
&nbsp
גם אני חושב שהיא האדם שהכי פחות מתאים לדברר את הצד המתנגד למילה בגלל הסגנון שלה. לא אקרא לה בשמות כי אנחנו אנשים בוגרים אבל רק מתוך ההתנהלות האינטרנטית שלה היא נראית כאישה סהרורית הזויה אובססיבית, מרובת פרופילים, נמצאת בכל מקום, בכל טוקבק ותמיד קופי פייסט לאותם טקסטים ארוכים צעקניים ולא מתאימים לכל דבר.
&nbsp
ולא מפתיע שמתוך כל הרעש הזה ייקחו דמות כזו לראיון רדיו או חלילה היא תגיע לטלויזיה אם עוד לא הגיעה. כי אז היא תייצג את הדעה שלנו בצורה מעוותת.
&nbsp
כדי להעביר מסר צריך דובר שהקהל יוכל להזדהות איתו, ואת המסרים יש להעביר בהתאם למה שהוא יכול לשמוע. יש מספיק סיבות הגיוניות לאוזן החילונית בלא לחתוך תינוקות גם בלי להגיע לסיבות היותר מרחיקות לכת שלא הוכחו במיליון אחוז או נשמעות כמו הכללות או קונספירציות.
&nbsp
בשורה תחתונה, יש המון התפלפלויות בפורום הזה וצצים מפה לשם עוד אתרים עם מידע ומעניין איך הספר של רני כשר יראה (גם תרמתי לו) אבל לדעתי בתור מי שלמד עיצוב - מה שחסר פה להעברת המסר הוא הרבה מעולמות ה- תקשורת חזותית, עיצוב גרפי, פרסום.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
היא גם לא ממש מסננת מידע אלא משתמשת בכל מה שמתאים לדעתה

גם אם הוא לא ממש מקור מדעי איכותי.

MotheRonit

New member
וגם דובר, ואם לא כאן בשרשור אז אני בוודאי הזכרתי זאת בעבר

שמעבר לעניין הפסול אך הנהוג להכניס את מתנגדי המילה לתבנית מסוימת - ״הם כאלה (ואני חושבת שכולנו יכולים להשלים את החסר, אילו מאפיינים/סטיגמות מבקשים להדביק לנו) ואם אינני משתייכת לאותה קבוצה אז אולי לא כדאי שאוותר על ברית לבני״... להצטייר בצורה מסוימת עלול לעורר מחשבה נוספת - שאם להתנגד לברית מילה נשמע ונראה ככה אני בוודאי לא רוצה להצטרף לקבוצה ה**** הזאת. ואמנם כולנו יוצאים נגד הניסיון לכנות אותנו ״כת״ או אפילו סתם קבוצה מאורגנת, ואנחנו יודעים שמדובר ביחידים שונים (שאם משהו אחר מלבד עורלת הבן מאחד בינם זה מקרי בהחלט) אבל אחרים לא יודעים את זה. וכשאני מדברת אני לוקחת בחשבון שאני מייצגת את הרעיון, ואם לא באופן ישיר אז באופן עקיף כל אחד ואחת מכם.

למעלה