הבנתי איך נוצר האיסלאם הבנתי איך

Nomaed Dominus

New member
יש אתרים של מחקרים על זה?

או אנציקלופדיות ON-LINE? בטוח יש מחקרים על ההסטוריה של היהודים איפשה...

00000000000

New member
הממ...

אני מניח שבפורום הסטוריה היו דיונים על כך, אבל זה בטח קבור עמוק בארכיונים. יתכן שתמצא כמה הפניות לדיונים על כך באתר שלי, או לחטט במאגרי ענק נוספים כאן. אם הדיון יתפתח, אביא מקורות ספציפיים.

זמכוש

New member
אם אתה רציני, ורוצה לדעת את האמת,

בס"ד אני לא מבין למה אתה בפורום הזה! האמת ממש מול הפנים שלך... תפתח את ספר בראשית, תקרא את פשוטו-של-מקרא. אם עדיין אתה רוצה להעמיק, תפתח מקראות גדולות, זאת עברית פשוטה. ואם עדיין זה לא מספיק, תפנה לרב. - - - אל תבהל מהמילה, אתה יכול לשלוח שאלה באינטרנט באנונימיות ולקבל תשובות רציניות ומורחבות מרבנים גדולים. וגם אני אשמח לעזור לך.

אריק ל

New member
ואם הוא רוצה תשובה היסטורית ולא

דתית? ואם הוא רוצה תשובה שמסתמכת על ממצאים ארכיאולוגיים ועל עדויות במקומות אחרים בעולם העתיק? הדת יפה מאוד בתור דת, אבל לא ממש בתור היסטוריה מדוייקת (למרות שניתן ללמוד מהלך הימים ההם מתוך הסיפורים במקרא ללא ספק, ולכן גם מבחינה היסטורית הם נכס יקר כי הם מתעדים קרבות וממלכות שהיו קיימות בעבר).

Nomaed Dominus

New member
לתעמולה שלך ממש לא במקום!

זה מן נסיון לכפיה? אז בגלל שאין לך כח לכפות משהו פה, אז אתה מסתפק בתעמולה?

אלי ו.

New member
אתה נמצא בפורום תאולוגיה ודתות

זה פורום שעוסק בדתות ובאמונה. זה בדיוק המקום לכתוב את מה שהוא כתב. ממליץ לך להשאר בפורום זמן מה ולהבין את הכללים הנהוגים בו. זה אינו פורום הסטוריה או ארכיאולוגיה, מותר ואף רצוי להעלות רעיונות אמוניים ודתיים.

Nomaed Dominus

New member
אני מבין אבל לא נראה לי

שזה בסדר לעשות תעמולה דתית, גם בפורום כזה. אולי הבעיה בניסוח שלו, שזה נשמע במקום כמו תשובה אובייקטיבית, זה נשמע כמו "האמת היחידה היא האמת שלי, ואם אתה לא מאמין בזה אתה אפס". מה יקרה אם כל אחד יבוא ויתחיל להטיף לדת שונה?

אלי ו.

New member
בפורום הזה להטיף לדתות שונות זה

אחד הרעיונות. יש לנו כאן חבר'ה משיחיים, יהודים דתיים, נוצרים, אתאיסטים, אגנוסטים, פגאנים נחמדים, שטניסטים, ואחד שלא אומר מהו. אנחנו מנסים להבין רעיונות דתיים, זה אינו פורום אנטי דת, אפילו קצת פרו דת. אופס שכחתי הינדואים ועוד כמה דתות המזרח.

Nomaed Dominus

New member
זה לא אותו הדבר.

יש לדבר על הדת ולהסביר, ויש להגיד: "אתה לא במקום הנכון, הכל פה שקר, האמת היא XXXX, לך לשקיור Y ושם כל שאלותיך יפתרו" - זאת תעמולה. וראיתי פה שרשור שהיה שם בדיוק אותו הדבר, והמנהל אמר שזה לא בסדר.

סיוג

אקדים ואומר שכתבתי את דברי כמשתתפת מן השורה בפורום ולא כמנהלת. כרגע לאזארוס הוא המנהל הפעיל ואני בחו"ל ממחר. הגבתי להודעה משום שהיתה בה רמיזה מאיימת שהכעיסה אותי. וגם לו כתבתי את הדברים כמנהלת הפורום בפועל - האם אני בהכרח צודקת? לא בטוח... אני מוכנה להשתכנע לכאן או לכאן אם יובאו נימוקים אתיים מתאימים... אולם נכון גם נכון שהגבולות מטושטשים: היכן מתחילה ונגמרת תעמולה? זהו נושא לדיון ערכי שידרוש הגדרות והעמקה... למי שמוכנים להרים את הכפפה.

Nomaed Dominus

New member
לדעתי...

קודם כל, תיאולוגיה: "חקר דתות ותורות דתיות". דיונים גם אוביקטיביים וגם אם לא, הם מתאימים, כל עוד זה דיון בדת. כאשר זה מגיע למצב שמישהו אומר שפה אי אפשר למצוא תשובה וצריך ללכת לפורום חרדי - זה כבר לא קשור לתיאולוגיה. גם כן, אם מישהו בא ומציג בצורה עובדתית ש-X זה הדרך הנכונה, אז זה גם כבר לא קשור לתיאולוגיה - כאן זה הופך לפרופוגנדה דתית, ואני לא אתפלא שאם היה לבן אדם הזה כוח לכפות את הדיעה שלו על כולם, זה מה שהוא היה עושה. אותי בתור משתתף (למרות שחדש) בפורום, דבר כזה מאוד הכעיס. אני באתי לפה בשביל לדבר ולדות עד דתות, אבל לא בשביל לראות הטפה דתית.

Nomaed Dominus

New member
ובאופן אישי, אני כבר ראיתי

במספר פורומים שונים שאין להם שום קשר לדת (כגון הסטוריה) את אותו הבן-אדם הזה - עשה את אותו הדבר, והציג את דבריו בצורה תעמולתית.

אלי ו.

New member
אני קראתי משהו אחר

נשאלה שאלה איך נוצרה היהדות. התשובות שנתנו היו ניחושים היסטוריים שמתבססים על שמות דומים של אלים. התשובה שלו היתה, למה שלא תפנה למה הדת היהודית אומרת על מקורה? בהחלט תשובה קבילה. למה שלא תבדוק בספר בראשית? למה שלא תשאל רב שאלה בנושא בו הוא מתמחה? אתה לא חייב להאמין, אבל אם השאלה נשאלת, למה לפסול את הכיוון הזה? אגב, את ההודעה שהזכרת פחות אהבתי, לאו דוקא בגלל התוכן (לפנות לרב להסבר הבעיה המאוד מורכבת של חופש הבחירה ביהדות, אחרי הכל, רבנים מומחים לעמדת היהדות בנושא) אלא בגלל הסגנון. ("זה אינו המקום לדבר על כך")

רב הוא בהחלט מקור לגיטימי,

אחד מני רבים, אבל אני לא רואה שום טעם בלהיכנס לפורום 'תיאולוגיה' ולשלול את קיומו ומטרתו של האחרון. מבחינתי, זה בדיוק המקום לשאול שאלות מסוג זה. אני, למשל, לא אקח כמובן מאליו כל מה שאיש דת (כל איש דת) יאמר לי. מה לעשות שרובם לא אובייקטיבים?
(וזה, כמובן, כבר עניין אחר)

אלי ו.

New member
מסכים בהסתיגות אחת

אף אחד אינו אוביקטיבי. לא ארכיאולוגים, לא הסטוריונים לא אני ולא אתה. לכולנו יש דעות ואישיות שאנו מביאים איתנו בבואנו לנתח ממצאים. המקסימום שניתן לצפות זה הגינות (וגם את זה קשה למצוא) אני לא אקח כמובן מאליו מה שאף מומחה יאמר לי, זו גם עמדתה של הקהיליה המדעית. אף פרסום של מדען אינו תקף כל עוד לא עבר ביקורת עמיתים.

Nomaed Dominus

New member
טוב, ומה בקשר לזה:

"אם אתה רציני, ורוצה לדעת את האמת, בס"ד אני לא מבין למה אתה בפורום הזה! האמת ממש מול הפנים שלך... תפתח את ספר בראשית, תקרא את פשוטו-של-מקרא." זאת לא נראית לי כמו עצה לשאול איזה רב.

למעלה