הו, משיחי יקר שלי
"אם הסיפורים דומים, סימן שהיה מבול, לא????" ייתכן, אבל אולי זה פשוט התגלגל מפה לאוזן עד שזה הפך לסיפור שכיח. "אז ז"א שיש לתנ"ך אמת בו.... לא ככה?" כמו שאמרתי, הסיפור התנ"כי הועתק מהסיפור הבבלי. "ודבר שני, אני לא מבין מה קשור ישוע עכשיו?? ברור שהוא לימד אותי סבלנות, ותאמין לי אני בן אדם מאוד סבלני..." כן, אני רואה. "פשוט, אני חושב, שאתה מדבר פה שטויות, זה הכל.... ואני אומר לך את זה במפורש בלי דיפלומטיה.. אתה מבין? דוגרי..." באותה גישה, גם אני חושב שאתה מדבר שטויות. "פסוק בתנ"ך שאולי כדאי לך לראות: " כֹּה אָמַר יְהוָה, נֹתֵן שֶׁמֶשׁ לְאוֹר יוֹמָם, חֻקֹּת יָרֵחַ וְכוֹכָבִים, לְאוֹר לָיְלָה; רֹגַע הַיָּם וַיֶּהֱמוּ גַלָּיו, יְהוָה צְבָאוֹת שְׁמוֹ. . " (ירמיהו ל"א-34-) מסביר טוב טוב את הגיאות והשפל... " כל מה שהוא אומר זה "יש שמש יש ירח והסיבה לכך היא אלוהים". "לפי מיטב ידיעתי, רוב הספרים של העמים והדתות שהיו במזרח הקדום מבוססות על כל מיני מיתולוגיות בלתי טבעיות, שברור לנו היום שזה לא הגיוני!" דבר ראשון, מיתוסים הם משלים, יש בהם הרבה שפת סמלים ואלגוריות שונות. דבר שני - כמו שאמרו לך פעם "כשהבית שלך עשוי מזכוכית, אל תיידה אבנים על החלונות של השכנים". אני מניח שהסיפורים על ישוע שהוא הלך ופגש בעיוור ואז כדי לרפא אותו הוא ירק לו על העין והפלא ופלא - העיוור הפך רואה! או שישוע הקים את לעזר לתחייה או שהוא בעצמו קם לתחייה - הכל נמצא באותה רמת רציונליות של מיתוס, אז תשמור את האבנים שלך לעצמך, אדון מיתולוגיה. ואם אתה מתכוון לטעון שבכוחם של ישוע ואלוהים לעשות כאלה דברים (כלומר, דברים לא טבעיים ובלתי רציונליים) כי הם ישוע ואלוהים, אפשר לומר אותו דבר על המיתולוגיות - והנה ההוכחות הן אותן ההוכחות! היה מבול, היו כאלה אנשים פה והם לבשו צמר כזה ודיברו ככה.. אה והנה סיפור על איך שהאל ההוא ריפא את העיוור ההוא עם יריקה.. "אבל לעומת זאת, התנ"ך עצמו מאוד הגיוני למה שאנחנו מגלים היום....." ימים שנחצים לשניים, שמש שנעמדת במקום, דגים שבולעים אנשים בחיים, סולמות שמוליכים אל גן עדן, נחשים מדברים עם גפיים, אנשים שהולכים ומרפאים עיוורים באמצעות יריקה בעיניהם, מתים שקמים לתחייה, מים שבוקעים מסלע, מטות שהופכים לנחשים... הכל הגיוני ביותר!