הבנת הנקרא בחשבון

משל333

New member
מסכימה לחלוטין!

nogala1

New member
מסכימה עם כל מילה של פלסיד

ואגב , לאורך חייו של הילד יהיו הוראות לא מובנות ואנשים שהוא יתקשה להבינם - כדאי , אולי, גם ללמד אותו איך לברר דברים או להתמודד עם מצבים כאלו

עכשיו יום שישי, 5 אחה"צ, וזה לגמרי סופ"ש מבחינתי

בן כמה הילד? האם המורה נגישה? האם הוא יכול לשאול אותה שאלות הבהרה בזמן המבחן? האם שאר התלמידים בכיתה מבינים אותה? האם חוסר הבהירות שלה זה רק בזמן המבחן או שקשה להבין אותה גם בשיעור ובשעורי הבית?

לדעתי שיחה על זה שהיא כותבת מבחנים בצורה לא ברורה, תתקבל כהתקפה אישית מבחינתה... אם הילד באמת לא הבין, אז השיחה צריכה להיות על הנגישות שלה להבהיר את השאלות

משל333

New member
הילד שלי גם אמר

אולי המורה צודקת ושישי זה כן סופשבוע? הראתי לו בחיפושים באינטרנט ששני - שישי זה אמצע השבוע.
שאלה טובה אם יש דברים כאלו בשיעורי הבית. בזמן המבחנים אני מניחה שאפשר לשאול, קשה לי להאמין שהבן שלי ישאל. כאמור הוא ביישן. זה באמת משהו שאצטרך לדבר איתו עליו.
אדבר איתה ונראה מה יוצא מזה.

iris mom of two

New member
גישה טיפה שונה

תסבירי לבן שהשאלות מתמטיקה צריך להתייחס יותר למתמטיקה מאשר לסמנטיקה. רוב הסיכויים שאין רוע לב של אף אחד, פשוט חוסר תשומת לב לסמנטיקה של כותבי השאלה

iris mom of two

New member
וכן הייתי מדברת עם המורה

הייתי מבקשת ממנה התחשבות בילד שלוקח דברים מאד מילולית. מסבירה את זה כבר היה של הילד שאת מבקשת ממנה לעזור לו.

משל333

New member
ילד שעונה על מה ששואלים אותו

הוא לא ילד שיש לו בעיה של לקיחת דברים באופן מאוד מילולי. הוא ילד ששם לב לפרטים, כמו שראוי שכולם, ובמיוחד מחברי מבחנים, יעשו.

ilanvag

New member
בן כמה הילד? באיזו כיתה מדובר?

כי אני מסכים עם תמי, שיכולת הניתוח וההבנה של הבן שלך היא כנראה הרבה מעל הממוצע. יש מצב שהוא לא מנסה להתחכם (מאמין לך שהוא ישר כמו סרגל), אלא שפשוט יכולת הניתוח והלוגיקה שלו היא הרבה מעל זו של ילדים בגילו, ולכן הוא מסתבך כאשר הוא over complicate שאלות, שכל ילד אחר היה מתייחס אליהן כפשוטן, ופשוט פותר.
&nbsp
ולכן, מאוד מסקרן אותי -- בן כמה הילד?

metm98

New member
לבן שלך אין שום בעית הבנת הנקרא!

הבעיה היא כולה של המורה האטומה. יותר מכל דבר אחר זה מזכיר לי את אפיזודת הסוכריות של זיזי ב"זה שמחכה".
פשוט תמכי בילד החכם שלך וספרי ביחד איתו את הימים עד שיעבור מורה (בתקווה שהיא לא תותיר עליו משקעי מרירות נגד המערכת).

לא נראה לי שהבן שלך ניסה פה להתחכם -

והתשובה שלו הייתה טובה, אם כי עדיף היה להסביר במילים ולא להקיף בעיגול.
אני חושבת שהלקח הוא שפשוט ייגש לשאול את המורה כשהשאלה לא ברורה, כי נראה שהוא לא באותו ראש כמוה, ופעם אחר פעם מפספס את הכוונה שלה.
פה היה ברור לו שיש שתי אפשרויות (יום שישי כן או לא כלול) ולכן כדאי היה לו פשוט לגשת ולשאול לאילו אפשרות הכוונה. גם בעניין של המיכלים, גם אם הוא לא ניסה להתחכם, כנראה היה ברור לו שהשאלה "מוזרה" באיזשהו אופן מבחינתו, ולכן, שוב, כדאי היה לו לשאול למה הכוונה.

Boston Guy

New member
באיזו כיתה הילד?

ומתי הוא הגיע לארה"ב?

ממה שאת מתארת הילד חושש שהמורה מנסה להכשיל אותו ולתת נתונים מטעים בשאלה כדי לבלבל את הילדים - ולכן עושה OVERTHINKING.

לפי רמת השאלות - מדובר בבית ספר יסודי... אולי אפילו מתחת ל MIDDLE SCHOOL.
אני לא התרשמתי שבמערכת החינוך היסודי שהילדים שלי למדו בה המורים ניסו להכשיל את הילדים על ידי שאלות ערמומיות (כמו שהילד שלך מפרש את השאלות). זה משהו שהילדים שלי פגשו רק כשהגיעו ל"כיתות HONORS ו AP" בתיכון, אחרי כיתה ט'.

מה שמעניין הוא לנסות להבין מדוע הבן שלך חושש כל כך שמנסים להכשיל אותו. יש לו ארועים טראומטיים בהיסטורייה האישית שלו בנושא?
מתי הוא הגיע לארה"ב - באיזה גיל?

3rd CYR

New member
יען יום שישי זה לא סופשבוע?

נו, אני מניחה שאפשר ללמוד את הלקח שהיא לא מחפשת את זה ואפשר לענות ישר. לא לצאת מנקודת הנחה שמחפשים אותו אלא שהיא עייפה, מבולבלת, ולא שמה לב לניסוחים

KallaGLP

New member
תראי, אני חושבת שהפעם לא הייתה שום בעיית ניסוח.

אני חושבת שזו הנחה סבירה בתקשורת אנושית שאם מדובר על 3 ימים אחרונים בשבוע ברצף, אין בעיה עם להגדיר אותם כולם יחד כסוף שבוע. אני מסכימה שחשוב לנסח שאלות בחשבון בצורה מאוד מדויקת ושבשאלה הראשונה זה לא היה כך, אבל פה לדעתי כבר באמת לקחתם את זה למחוזות מעט רחוקים מדי. אולי כדאי לדבר עם הילד על כך שצריך טיפה לשחרר ולא לחשוד בכך שהשאלות מכשילות.

משל333

New member
דווקא הדוגמה הזו חזקה בעיני בהרבה מהדוגמה הראשונה

ואני ובעלי היינו עונים בדיוק כמוהו.
הוא באמת היסס בינו לבין עצמו וחשב אולי היא כן מתכוונת ליום שישי, ובגלל זה הוסיף את ההערה שיום שישי זה לא סוף שבוע, כדי שאם היא כן התכוונה ליום שישי שתדע מדוע הוא לא הכניס אותו.
בכל מקרה, מעניין מאוד לקרוא שיש כאלו שפירשו את השאלה כמו שהמורה התכוונה.

KallaGLP

New member
אולי אני טועה, אך מבחינתי סוף שבוע מתחיל ביום שישי אחה"צ.

אפילו לא היה עולה על דעתי שצריך באופן מיוחד להוציא את יום שישי ממניין ימי סוף השבוע.

למעלה