הבנת הנקרא בחשבון

משל333

New member
אני בטוחה שהרבה אנשים מרגישים הרגשת סוף שבוע

ביום שישי לאחר העבודה/בי"ס. גם אני.
בנוסף אל תשכחי שפה זה לא כמו בארץ, שחג/שבת מתחילים ערב קודם.
יום שישי לא נחשב לסוף שבוע. ומי שכותב מבחנים במתמטיקה צריך לדייק. ואם מישהו כתב בצורה רשלנית, לכל הפחות לא צריך להוריד ציון.
https://dictionary.cambridge.org/us/dictionary/english/weekend

KallaGLP

New member
אגב, אני עדיין חושבת שההגדרה המדויקת של סופ"ש לא עקרונית

במקרה הזה, אבל באופן מוזר, גם במילון שאת הפנית אליו מופיעה הגדרה קצת שונה (אין לי מושג איך זה ייתכן):
Cambridge

iris mom of two

New member
אני אפילו לא הייתי שמה לב

למילים סוף שבוע.
&nbsp
ואני הרבה יותר קרובה לראש של המורה למתמטיקה... גם בשאלה של הקונטיינרים.
&nbsp
מורים למתמטיקה, וגם אלו שכתבו את הספרים, הם לא מורים לאנגלית. זה לא מה שהם חושבים עליו כשהם כותבים את השאלה. זה לא המיקוד.
&nbsp
לכן אמרתי למעלה, הוא צריך להתיחס למילים יותר כמעבר לפורמולה, ולא להתמקד עליהם יותר מדי. ואת צריכה לדבר עם המורה ולהביר לה את הקושי שלו וההתמקדות שלו בסמנטיקה.

משל333

New member
אני מבינה מה שאת אומרת

אבל בשום פנים לא אסביר למורה שמדובר בקושי שלו והתמקדות שלו בסמנטיקה, כי אני לא מסכימה עם זה. הוא עונה על מה ששאלו, והוא לא אחראי על הרשלנות של כותבי המבחן, כך אני רואה את זה.

meir12121

New member
השאלה מנוסחת באמריקאית מאוד ברורה, כל אמריקאי שיראה

את השאלה יפרש אותה כפי שהמורה פירשה.

Fellowship

New member
בניגוד לשאלה הקודמת, השאלה הזו בהחלט מנוסחת גרוע

יום שישי זה יום עבודה, לא חלק מסוף השבוע, גם אם פרשנויות כאלו ואחרות גורסות כי החל משעות הערב זה נחשב סופ"ש.
&nbsp
מכל השרשור הזה גם אני למדתי משהו, והוא שלצערי אין כ"כ מקום לביקורת, גם אם היא בונה ונכונה, מול המורה (או בעל סמכות).
אפשר כמובן להציג כאילו הבעיה היא אצל הילד ולבקש עזרה כיצד להתגבר על כך בעתיד,
חבל שאי אפשר לומר את האמת, בצורה עדינה, מנומסת אבל ישרה: הבעיה היא בניסוח השאלות.

KallaGLP

New member
מרבית המילונים לא מסכימים איתך

KallaGLP

New member
לא, זה רק מוכיח שזו לא הגדרה מתמטית של משעה X עד שעה Y,

אלא הגדרה תפיסתית, תרבותית ופסיכולוגית במידה רבה, ולכן יש בה מן הגמישות.
לא אני התחלתי עם הגדרות מילוניות אגב, אבל אם כבר - מרבית ההגדרות, כאמור, כן כוללות את Friday night.

Fellowship

New member
עצם זה שיש ויכוח האם יום שישי הוא חלק מסוף השבוע או שלא

ושיש מילונים המגדירות את יום שישי לא חלק מסוף השבוע,
רק מחזק את טענתי שהשאלה מנוסחת גרוע, זו היתה כוונתי.

KallaGLP

New member
סליחה, אדוני, זו צורה לכתוב הוכחה?

אילו היית כותב למורה הזו לחשבון את התשובה שכתבת לי היית מקבל 0. איפה הדרך? איפה החישובים? איפה מ.ש.ל.?

nogala1

New member
ביקורת נותנים רק כשהתבקשת לתת ...

החוק הראשון שלמדתי פה בא שלא לבקר מישהו , אלא אם כן הוא ביקש ממני , במפורש , ביקורת או משוב .
כשאני בביקור בישראל , זה גם הדבר שהכי צורם לי עם משפחה וחברים ...

meir12121

New member
לי ברור שיש לקחת בחשבון בשאלה גם את יום שישי

בלי קשר אם זה חלק מסוף השבוע או לא. אין בכלל התלבטות. השאלה הזו מנוסחת באמריקאית מאוד ברורה. רק לעין ישראלית זה לא ברור. אף אמריקאי שיראה את השאלה הזו לא יחשוב שיש כאן בעיה.
הבעיה בהבנת הנקרא היא רק לקורא ישראלי. אני גם חושב שהתשובה של הבן שלך (וגם הגישה של ההורים שלו) נובעת מעודף תחכום. רבאק, זה בסך הכל מתמטיקה פשוטה של כיתה ד׳. אף אחד לא מנסה להכניס מוקשים לשאלות.

משל333

New member
אני והבן שלי אמריקאים

מבטן ומלידה שראינו את השאלה ולנו זה לא ברור.
לא מבינה מאיפה אתה קובע שלהחשיב את יום שישי כסוף שבוע זה ניסוח אמריקאי ברור או שיש כאן עודף תיחכום.

למען האמת, אני פורשת מהדיון הזה. העלתי את השאלה כדי לראות מה רוב האנשים חושבים לגבי התשובה האפשרית, ולגמרי לא חשבתי שאני פותחת את הדלת לנזיפות ועיצות לגבי התנהלות הילד בחיים.
נכון, זה פורום פתוח, וכל אחד כותב מהזוית שנראה לו, אבל הכיוונים שחלק לקחו את זה והנסיונות למתוח ביקורת או להעלות השערות לגבי או לגבי בני הם בכלל לא במקום.

אחזור לדווח מחר לאחר השיחה עם המורה למען אלו שטרחו לענות ואולי הם סקרנים.

meir12121

New member
מתנצל, טעיתי, חוזר בי

לאור התגובה שלך, ולאחר שקראתי שוב את התגובה שלי, אני חושב שטעיתי בצורת הניסוח שלי. הביטוי "עודף תחכום" אכן נשמע שלילי ולא מוצלח. אני חושב ש"הטעות" של הבן שלך בהבנת כוונת השאלות דווקא נובעת מ"חשיבה מחוץ לקופסא" שזה דבר מאוד חיוב לדעתי, ולזה אני משתדל לחנך את הילדים שלי. במקרה הספציפי הזה השאלות אכן היו מנוסחות לא טוב, אבל זה היה "שקוף" לראיה היותר פשטנית של תלמיד ממוצע אמריקאי, אבל אובחן על ידי הבן שלך וגרם לו לטעות.

למעלה