הבנת עקרון ההזרה

קסנדרה*

New member
אריה האם השיר גיאה הובן על ידנו ...

נכונה ?? האם לא חטאנו בהבנת הרעיון ? אני דימיתי את האדמה לאמא - כמי שאנו מקבלים כמובן מאליו וגם אם חטאנו לה היא תמיד תהייה בשבילנו ?

הרעיון האמיתי הוא לאדמה בתפקיד

אמהי. הרי היא "אמא אדמה". שאבתי רעיונות מתוך היחס האמהי הנותן עצמו לגמרי, אבל כוונתי הייתה להתיחס לאבל שאנו גורמים לאדמה. זה בהחלט נכון שזה בהרבה הבטים כמו אבל להורים. כפי שציינתי בפתיח ליצירה הבעיה היא בלקחת דברים כמובנים מאליהם.

שאלה!!!!!!!

האם אפשר היה להבין שגאיה מיועד לאהובה / אשה שהיא בת הזוג שלך, שאתה לוקח אותה כמובן מאיליו וכו', אבל היא בניגוד אליך, פשוט מדהימה ומופלאה וכו' וכו'? בקיצור, האם אפשר להבין את השיר כפשוטו? הרי לא סביר שנקבל הסבר מן הכותב לפני הכתיבה או אחריה...

קסנדרה*

New member
לדעתי גיאה מובן מאד - הרי הוא דיבר

אליה מאד בפשטות ללא הזרה ויצירות ללא עקרון ההזרה הן קלות להבנה. לכן אני מתעכבת היום על ההזרה גם מבחינת הייחוד שהן מקבלות וגם לדעת לקרוא את הרעיון המסתתר - לכוונה

אבל הנה הוא טוען שהתכוון

...לאמא אדמה. אז אני שואלת - האם זה משנה למה הכותב התכוון, אם הקוראים הבינו את הכתוב במשמעותו הפשוטה? הרי הכותב אינו נמצא תמיד ליד הקורא, לספק לו הסבר..

קסנדרה*

New member
נכון מאד פרח וזו בדיוק הטענה שלי

כדי לנתח יצירה/שיר אנחנו צריכים לדעת על היוצר הרבה מעבר למה שאנחנו יודעים כקוראים באינטרנט. רקע, גיל, השפעות , תקופה ועוד ועוד..... אז אנחנו לא פעם עוסקים בפורום בהימורים - מגבלות האינטרנט

לא, גיאה מיועד לאמא אדמה. באמת

אני "חוטא" בלא מעט יצירות בהם אני מנסה להעביר מסר "חינוכי". בם אני מלין על התנהגות או מצב. כוונתי הייתה לאמא אדמה ולעוול שאנו גורמים לה.

מר בד, מטאפורה

...אם אני הבנתי נכון, מטאפורה היא לקיחה משני עולמות ויצירת משהו שלישי. למשל: מימיו הרותחים של מפל האור שורפים עיניי ללא רחמים וליאות

פרח, זה לא מטאפורה...

מטאפורה היא השאלת תכונה מעצם לעצם ויצירת משמעות חדשה. למשל "שאגת האיש" מקנה לאיש תכונות כלאריה. אין במטאפורה את "כ" הדימוי. ואין מצרפים שניים ליצירת שלישי חדש. פשוט עקרון ההשאלה.

קסנדרה*

New member
רגעעעעעעעעעע אסביר

מטאפורה היא מעין דימוי אבל שונה אתם כבר יודעים. הזרה - הוא כל היצירה, כל הרעיון ביצירה כל ההבעה - הכסות החדשה לעצב, לבדידות לאהבה, לשנאה, למוות ובכלל.

קסנדרה*

New member
אתן דוגמא:

הירח משתקך בחלוני במלא זוהרו - משפט יפה אבל מוכר ומה חדש בו ? הירח מטפטך על חלוני את זוהרו - הפכתי את המוכר למוזר - היא ההזרה

קסנדרה לא

...לא דוגמא ממש טובה, כי "הירח מטפטף מלמעלה" נעשה מוכר ושגור מאז בראבא ומושונוב...

בחיי הצלחתי להגיע../images/Emo6.gif אני עיפהההה

אני אנסה להשתלב אנשימים
קוראת בינתיים את השרשור

למעלה