וולברחנוס לא חטא באד הוק,
ההסבר נראה הד הוק על פני השטח משום שהוא לא ציטט מהרפרנס של הספר, אבל בRape נחשף הר של ראיות שתומכות בטענה הזו. זה אדפטציוניזם, אבל אדפטציוניזם ממש לא אומר "אי אפשר להפריך\להוכיח את זה". לפחות, לא תמיד. בכל מקרה, במקרה של הומוסקסואלים, ייתכן שאכן מדובר בסוג אחר של השפלה, ובכל מקרה, אני בספק אם מה שהאישה מוצאת משפיל זה רק העובדה שאנסו אותה. ההסבר האבולוציוני מנסה טוען לכל שהסיבה שנשים נפגעות הכי הרבה מאונס היא בגלל שגוזלים מהן את החופש הרבייתי - ולכן יש להן פסיכואדפטציה מאוד מאוד לסלוד מזה (ולהתרגש מזה שלילית כשזה קורה) כמובן שהאבולוציה לא פועלת בצורה פשטנית שכזו, אבל ההסבר מתאים לעובדות. ת'ורנהיל ופלמר הציגו הרים של מחקרים שבהם בבירור דווקא נשים צעירות, דווקא בגיל הפורה ביותר, הן אלה שהגיבו רגשית הכי חזק לאונס, הן אלה שנדרש יותר טיפול כדי לשקם אותם, אה, וכמובן - הן אלה שנאנסו הכי הרבה. אתה חייב להודות שההסבר לפחות מתאים לעובדות, ושזה לא סתם אד הוק צולע. זה בהחלט מתאים יותר לעובדות מ"נסיון להשפיל" - שזה נשמע לי כמו מיסטיקה. מה להשפיל? אם היו רוצים להשפיל אותם, יש דרכים הרבה יותר פשוטות ומתוחכמות (ונראה לי שאפילו חוקיות יותר) לעשות זאת. רוב האנסים השתמשו רק בכמות הכוח הנדרשת כדי לאפשר את המין הכפוי. ואחרי זה הם לא פגעו באישה יותר. המקרים של אונס ורצח היו יותר נדירים במובהק (וגם זה ייתכנו הסברים. אישה מתה לא יכולה להלשין למשטרה) בגדול ההסבר האבולוציוני דיבר במונחים, כפי שיאה לתיאוריית האבולוציה המלת'וסית בעיקרה, כלכליים - מדובר בשיקולים של cost and effect - כל הגברים רוצים לקיים יחסי מין (שלפי פ"א, הסיבה האולטימטיבית לכך היא שכל הגברים רוצים להעמיד צאצאים, שזה בטח לא מה שהאנסים חושבים לעצמם באותו זמן) - ולכן כל הגברים תמיד רוצים פרטנרית למין. הניבוי הוא שאם גברים יכולים להשיג את זה "בזול", אז הם ייטו יותר לנצל את ההזדמנות. בסופו של דבר, זה לא מועיל גם להם לאנוס, ולכן רוב הגברים לא אונסים, אלא מעדיפים להגיע למצב שבו הם פעילים מינית במו"מ (דייטינג, מערכות יחסים, מתנות, על-ידי חשיפת סטטוס גבוה, וכד') - אבל אם המחיר הוא כמעט נמוך ועדיין יצא לזכר להשיג מין מכך, אז הניבוי שאכן הזכר יאנוס. (לכן חלק גדול ממקרי האונס התרחשו בין מכרים, שהתלותיות ביניהם גורמת לכך שזה פחות סביר שאישה תתלונן על כל כך למשטרה, או חלילה הקטינה שנאנסה (אם מדובר, למשל, באב שאונס את ביתו החורגת. שאגב-כך, היחס בין האבות שאונסים את ביתם החורגת לעומת אלה האונסים את ביתם הביולוגית הוא עצום, ממש לא attributed to chance)) שוב, לגבי הומוסקסואליים, ייתכן שגברים הומוסקסואליים מוצאים את האונס משפיל כי מנעו מהם את הזכות להשתמש בגוף שלהם. ייתכן שיש גם מרכיבים תרבותיים שגורמים לזה להיות משפיל יותר. ההסבר האבולוציוני עמום בעיניי לפחות, משום שאני לא יודע מה ההסבר האבולוציוני להומוסקסואליות בכלל, אז אני תוהה איך פ"א תסביר (ואם זה היה בספר, איני זוכר כיצד זה הוסבר שם) בנוגע לאונס הומוסקסואליים. אני חושב שדווקא מאוד תהנה מקריאת הספר, אנחנו לא מבקשים ממך לעשות בזה דוקטורט, אתה כבר עושה אחד. (אנחנו ממש לא מומחי דבר בנושא, אבל הספר נתן לנו המון אינפורמציה, הוא מאוד מהנה ומעניין לקרוא).