נו, על זה לא חלקתי לרגע,
אבל זה שהאטרקטיביות נובעת מסיבות אבולוציוניות לא בהכרח עושה את האונס למונע מסיבות אבולוציוניות לחלוטין. יש הבדל גדול בין שני הדברים, והקשר אינו בהכרח קשר סיבתי ישיר כפי שאתה מתאר אותו. זה נכון שהתיאוריה לא אמורה לספק פיתרון כדי להיות מדעית (ולרוב התיאוריות המדעיות אפילו אין "בעיה" שהן אמורות למצוא להן "פיתרון"), אבל כיוון שמדובר על נושא כל-כך טעון בספירה האנושית, כדאי להיות זהירים מאד בהצגה של המידע והמסקנות כדי להימנע מאי-הבנות בציבור הרחב, ולתת לפחות כיוון לגבי איך ייראה הטיפול בנושא במידה וההסברים האבולוציוניים יתקבלו כנכונים, וכך להימנע מכל האי-הבנות והעיוותים שההסבר האבולוציוני מושך מכל הכיוונים, בשגגה או בזדון. לא טענתי ש"הכל אקראי" (??) ולא באתי "לבטל את כל ההסברים הפסיכולוגיים", ואני חושב שגם לא הסברתי את עצמי היטב בכל מה שנוגע לעקרונות של פופר (אני מכיר את מה שהוא אמר קודם ואת מה שהוא אמר אחר-כך על אבולוציה כתורה מדעית, זה המקרה הכי מפורסם של התנצלות פילוסופית שקיים, לדעתי.) ועל כך אני מתנצל, אבל הנקודה שלי היתה אחרת ואני כן צריך להבהיר: אבולוציה כתיאוריה שייכת במקורה למדעי-החיים, והניבויים שהיא נותנת ניתנים לבדיקה בכלים של מדעי-החיים. את האבולוציה כעיקרון כללי מנחה באמת אי-אפשר ואין גם צורך להפריך, כי לא מדובר בניבוי יחיד בר-הפרכה אלא בעיקרון כולל, דינאמיקה אם תרצה, שתופס בהרבה מקרים נפרדים שהם כן (או לא) ברי-הפרכה. הבעיה, או הקושי, היא שפסיכולוגיה אבולוציונית לוקחת את האבולוציה אל תוך מדעי-החברה. שלא תבין אותי לא נכון: אין לי בעיה עם זה ולדעתי זה רעיון טוב ותחום לגיטימי וכל הכבוד וכן הלאה. העניין שאני מתריע כנגדו הוא אחר: כיוון שכעת האבולוציה "משחקת במגרש" של מדעי-החברה, עם הקריטריונים של מצדעי החברה (מבחינת מתאמים סטטיסטיים, מתודולוגיה וכיו"ב) היא מהווה אתר מצויין לאנשים להבין לא נכון, בשוגג או במזיד, את כל תיאוריית האבולוציה ולתקוף את ההסבר האבולוציוני דרך ה"חוליה החלשה" שלו, שזו טקטיקה מוכרת. כיוון שפסי.אבול. נשענת על מתאימים של דעי-החברה וחמור מכך - עוסקת בתחומים של מדעי-החברה, היא מועדת לפורענות וצריך לשים-לב לכך. ו-ל-פ-י-כ-ך: כשאנו באים להציג תיאוריה או ממצא בפסיכולוגיה אבולוציונית , כדאי לעשות זאת ביתר זהירות ובפחות דוגמאטיות מהרגיל, ולהיות פחות קטלניים בביקורת לגבי אפשרויות אחרות, כדי שלא לפתוח פירצה רחבה מההכרחי לאי-הבנות ועיוותים. (אפשר, אגב, להקביל זאת לעצה של "כדאי שהקרבן תיזהר" שצצה פה כמה פעמים) מה שנוצר בשירשור הזה הוא תחושה חזקה של "האבולוציה מסבירה אונס הכי טוב" בעוד הממצאים עדיין קצת פחות חותכים. הייתי ממליץ על טקטיקה קצת יותר רגועה בהמשך.