הבעיה הפנים ישראלית.

One Echoe

New member
ד"א, אדריכל,

זה אירוע היסטורי, הצלחנו להסכים אחרי ויכוח שלם!

One Echoe

New member
קודם כל,

הדרך שבה קוראים ספרים הרבה יותר אינטימית וצורכת הרבה יותר מחשבה וסבלנות מאשר לצפות בטלווזיה. וכמעט מאחורי כל ספר יש מוסר השכל או לקח... אז זה לא נכון להגיד שבספרים יש אלימות כמו בטלווזיה, כי בטלווזיה יש גם פרסומות וחוץ מזה שזה בצורה ויזואלית.

One Echoe

New member
אני יודע..בגלל זה אמרתי כמעט.

ולכן כתבתי שספרים צורכים הרבה יותר מחשבה ואינטיליגנציה. ואין את הויזואליה. ספר על רצח יכול להיות מותח, אבל לא יהיו בו את כל התמונות של הרצח...

One Echoe

New member
אבל הם עדיין לא משפיעים...

לא משפיעים על בן הנוער לדוגמא לרצוח. או להשתמש באלימות. ושוב, ספר זה לא אותו דבר... זה מצריך יותר סבלנות והוא גם מפתח את הבנאדם לחשיבה...ולכן הוא גם לא ישפיע בדר"כ.

../images/Emo60.gif אמממ

לא משפיעים על בן הנוער לדוגמא לרצוח. או להשתמש באלימות. ושוב, ספר זה לא אותו דבר... זה מצריך יותר סבלנות והוא גם מפתח את הבנאדם לחשיבה...ולכן הוא גם לא ישפיע בדר"כ.
חשיבה האומנם? איזה חשיבה נגרמת שאנשים קוראים ספרי בלשות? ספרי בישול? ספרי רומן? ספרים שמבוססים על סרטים? איך הם מחדדים את החשיבה שלהם?

רולדההה

New member
הם מחדדים את השפה. ../images/Emo98.gif

הם פותחים את הדימין, מגלים לאנשים על עולמות אחרים. קוראים ערכים, מזדהים עם גיבורים ומעשי גבורה של טוב וצדק.

../images/Emo60.gif אוקי

הם פותחים את הדימין,- אין ספק שהספר דורש יותר דימיון מהאשר מטלוזיה. מגלים לאנשים על עולמות אחרים- והטלוזיה לא? שאת רואה סדרה על שחורים למשל באמריקה זה לא חושף אותך לעולם חדש? או נגיד סתם הסדרה חברים זה לא חושף? קוראים ערכים- טוב זה כבר תלוי במה את קוראת/רואה אבל נכון שבספרים יש יותר ערכים. מזדהים עם גיבורים ומעשי גבורה של טוב וצדק- ובסרטים זה לא ככה? לא רוב הפעמים בסדרות הטובים מנצחים? רוב הסרטים לא מראים שהטובים מנצחים? כנ"ל לגבי הצדק.

One Echoe

New member
תגובה.

חשיבה, כן. כשאת קוראת ספר את צריכה הרבה יותר לחשוב, כי אין ויזואליה. גם כשאנשים קוראים ספרי בלשות, הם חושבים הרבה יותר. מכיוון שבסרט משקיעים המון על הצד הויזואלי וצריך לעשות הרבה אקשן בשביל שאנשים יאהבו את הסרט... וזה גם מה שמבדיל בין סרט טוב(אין הרבה כאלה) לבין סרט לא טוב וזול(לא מבחינת תקציב, אלא מבחינת איכות.). ספרי בישול, מה זה קשור? זה מדריך ומפעיל. גם תוכניות בישול לא עושות שום רע:\ בקיצור, כשבנאדם קורא ספר אין לו שום ויזואליה... זה הרבה יותר אינטימי, זה מלמד בנאדם לפתח את הדימיון, לחשוב, ולהיות אינטיליגנט. וגם להיות סבלני, ולא לנהוג בפזיזות.

../images/Emo60.gif בטלויזה לא צריך כמעט לאמץ

את המוח,גם הרמה של הספרים הרבה יותר גבוהה. אז? למה צריך רמה גבוהה?
שלא לדבר על האלימות והמין שבטלוויזיה,ובעיות העינים שהיא גומרת.
אלימות? מה רע שרואים אלימות? מי אמר שזה גורם גם לי להפך להיות אלימה? ואם את טוענת שזה גורם ליותר אלימות? אז תפדל תוכיחי שיש יותר ושהאלימות נגרמת בשל הטלוזיה.

One Echoe

New member
כשאת מצטטת.

תשימי גרשיים, כי את מבלבלת. תלמדי עברית. דבר שני, למה צריך רמה גבוהה? בשביל לא לרדת לרמות נמוכות, שהן אלימות וחוסר תרבותיות. (שאלה מפגרת...). מה רע שרואים אלימות? ילדים בגילאים קטנים מאוד מושפעים, הם כמו פלסטלינות. מוטב שלא יראו דברים כאלה, בל יחקו אותם. תתפלאי, יש אנשים שרואים אלימות, וזה גורם להם להיות אלימים. מז"א תתפלאי?! רוב הילדים ככה! אחד המקרים הקיצוניים זה משחק המחשב GTA, מישהו בארצות הברית היה כ"כ מושפע מהמשחק עד שהוא לקח רובה והתחיל לירות על אנשים ברחוב(מקרה אמיתי). זה ידוע שאלימות נגמרת בגלל הטלווזיה, ברגע שילד רואה אלימות בסרטים, זה נותן לו לגיטימציה ורעיונות. (יש ילדים שזה פחות משפיע עליהם.)

One Echoe

New member
יותר מזה.

אני מכיר ילדים שמושפעים מסרטים ... אני מכיר הרבה כאלה:\.

../images/Emo60.gif אני יודעת עברית אוקי

אני יכולה לשים גרשיים ואני יכולה לשים
ההבדל בינהם רק ש
יותר יפה ויותר ויזאולי. אבל אני אשים גרשיים "דבר שני, למה צריך רמה גבוהה? בשביל לא לרדת לרמות נמוכות, שהן אלימות וחוסר תרבותיות. (שאלה מפגרת...)." לא זאת לא שאלה מפגרת אתם יוצאים מנקודת הנחה שצריך רמה גבוהה ומי אמר שאני מקבלת את את נקודת המוצא שלכם? (אני לא אומרת אם אני בכלל מסכימה עם השאלות של עצמי אבל זה ביני לבין עצמי). "מה רע שרואים אלימות? ילדים בגילאים קטנים מאוד מושפעים, הם כמו פלסטלינות. מוטב שלא יראו דברים כאלה, בל יחקו אותם. תתפלאי, יש אנשים שרואים אלימות, וזה גורם להם להיות אלימים. מז"א תתפלאי?! רוב הילדים ככה! אחד המקרים הקיצוניים זה משחק המחשב GTA, מישהו בארצות הברית היה כ"כ מושפע מהמשחק עד שהוא לקח רובה והתחיל לירות על אנשים ברחוב(מקרה אמיתי). זה ידוע שאלימות נגמרת בגלל הטלווזיה, ברגע שילד רואה אלימות בסרטים, זה נותן לו לגיטימציה ורעיונות. (יש ילדים שזה פחות משפיע עליהם.) " אוקי מסתבר שכתבתי משהו בסגנון שעונה על מה שאתה אומר באחת מהודעות שנכתבו מעל ההודעה הזאת.

One Echoe

New member
אוקיי,

אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו רוצים תרבות גבוהה וחוסר אלימות. אם מישהו פה רוצה אלימות, זה משהו אחר. רק שיצהיר בזה. כי הכלל הוא כמובן שלום וחוסר אלימות.(גם ע"פ התנ"ך שלך). ובינינו, בשביל לצטט צריך גרשיים...

../images/Emo60.gif כן גם ע"פ התנך שלי

אלימות זה דבר רע והתורה בעד שלום. אבל אני בכוונה לא אמרתי מה העמדה של התורה ומה אני חושבת אלא רציתי לראות אם זה ברור לכולם שאלימות זה דבר רע ושצריך רמה גבוהה. יכול להיות שיש אנשים שהם בעד דברים רדודים, לא יודעת. אז קודם כול רציתי לוודא שכולם יוצאים מאותו קו זינוק. ויכול להיות שצריך אבל תראה איזה
יפה.

למעלה