הגדולה שביצירות?

ouria

New member
הגדולה שביצירות?

ובכן, גבירותיי ורבותיי, ידעתם שזה יגיע מתישהו- ההודעה הראשונה. ברגע היסטורי זה, אני שואל אתכם..מהי לדעתם היצירה הגדולה ביותר של זפלין? ואם אפשר, גם לפרט...

noosh

New member
Since I've Been Loving you

למה? כי זו יצירה ,מחשמלת, מסחררת, מטריפה כי מספיקים ארבעת הצלילים הראשונים של פייג'י כדי להמם אותי, כדי לצמרר אותי כי העוצמות של כל חברי הלהקה פה, הגיטרה הבלוזית של פייג'י שחודרת לנשמה, הצווחות המרטיטות של פלאנטי שמנגנות על כל הכאב שיש בי באותו רגע, התיפוף המטורף של בונהאם והבס של ג'ון פול ג'ונס שמסחררים ומשגעים אותי.. הכל מתערבב יחד למן משהו כ"כ עוצמתי שזה מפחיד אני פשוט מצטמררת רק מהמחשבה על השיר הזה
זה נשמע טפשי, אני יודעת, אבל יש בו כ"כ הרבה אמוציות וכ"כ הרבה כאב ורגשות ועוצמות והכל מרוכז יחד... יש בזה אפילו משהו חייתי כזה, פשוט בלוז-רוק במיטבו ואם הייתי צריכה לבחור עוד אחת הייתי הולכת על בייבי איים גונה ליב יו... היצירה שגרמה לי להתאהב בלד זפ, הפריטות בהתחלה שמעידות ולא-מעידות על העוצמות שהולכות לבוא אח"כ. שיר חורף כזה, עצוב ולא-עצוב, פשוט כיפי

PussyHell

New member
קשמיר, ללא ספק

מראה לכולם מי פה השולט... כמה סטייל יש לפייג' הזה.

ouria

New member
פוסיגיהנום,

למה דוקא קשמיר. אני מוצא את השיר די מונוטוני. השירה (הזמרה
) מדהימה, ביחוד בקטע שהוא צווח לאיזה 20 שניות, בקטע של ה where i've beeeeeen. מעבר לזה, אני לא מוצא בשיר משהו מיוחד- העיבוד פשוט למדי ואין סולואים מרגשים או משהו... הטקסט נחמד, אמנם. יכל להיות יותר מענין, בקיצור.

שיר די מרגיז אפילו

בכלל לא אוהב את האלבום ואין לי כוח להכנס לזה עוד פעם (יום אחד אני אכתוב מאמר שלם על למה אני לא אוהב אותו). לדעתי ההפקה בשיר ממש מוגזמת והוא נשמע פשוט לא משהו. בכלל, מישהו יכול להסביר מה כ"כ מיוחד בתופים שם? הבנתי שהמעברים שם השפיעו על כל מיני מתופפים, ואני מנסה להבין איזה מעברים? מה כל כך משפיע, רבק?

ouria

New member
הקטע הראשון שאי פעם ניגנתי על

מערכת תופים היה התיפוף של קשמיר, ניגנתי אצל EVILCHEESE. בכ"א, מאז הצלחתי לנגן דברים טיפה יותר מורכבים
וגם פחות
... המממ. לדעתי אתה צודק, באמת השיר הזה הוא over-produced. אבל אל לנו להשמיץ את האלבום כולו בגלל רצועה חלשה אחת. ובקשר למאמר, כתוב ונקרא כולנו

PussyHell

New member
היפ! (סתם../images/Emo13.gif)

אני מעריצה את הקול של פלאנט. אני בכלל יותר אשה של זמרה מאשר סולואי גיטרה. כן כן! לא לסקול באבנים! התכוונתי שאני מעריצה את העוצמות שלו בקשמיר.

ouria

New member
../images/Emo6.gif היפ!

אני בכלל גבר של סולו באס מאשר סולו גיטרה או זמרה. חבל שלרוב ג'ון פול מתבייש ולא יוצא מגדרו. היום כסולן הוא עושה דברים מאוד נחמדים ויצירתיים. ובכלל, הוא גם מנגן במנדולינה! לא ללכלך
בכ"א, שירה זה חלק מאוד חשוב במוזיקה. אלא אם זה קעמל. והם מדהימים גם ללא המלים.

ouria

New member
הגדולה שביצירות...../images/Emo70.gif

ובכן, אני שמח ששאלתי. מצד שני- אין לשאלה תשובה ברורה
לזפלין יש אכן יצירות מדהימות רבות- וברוב המוחלט של המקרים, כשהם מחליטים לעשות שיר ארוך וגדול- הוא יוצא מדהים. רוב המקרים= למעט TEA FOR ONE, לדעתי. בכ"א- בתקופה האחרונה אני המום מהיופי המוחלט של Achilles Last Stand. וואו! ברגע הראשון ששמעתי את פרזנס, התאהבתי לגמרי באלבום, וביחוד בשיר המדהים הזה. אילו גיטרות! איזה תיפוף! וואו! אפילו שהשירה לא מיוחדת, היא עדין מדהימה בדרכה השקטה אפילו שזה שיר שהשירה בו היא לא המשמעותית, והמלים הן לא יותר משוב מסע בסגנון קשמיר. התיפוף מדהים- בונהם מוכיח את כשרונו כמתופף ענק. ופייג'- אחחח ג'ימס פטריק פייג', אתה גאון. האיש הצליח ליצור מופת של גיטרות על גבי גיטרות, משהו מדהים. יצירה מדהימה שכל אוהב זפלין חייב להכיר בע"פ לדעתי :) וגם בפעם האלף ששומעים את זה, 10 ומשהו הדקות של השיר כ"כ מחזיקות אותי במין מתח דרוך וזה סוג של טראנס בשבילי, לשבת בשקט בקור ולשמוע את השיר
לאלה שבחרו ב Since I've Been Loving You- אני מסכים שהיא יצירה מעולה, אבל לדעתי היא לא _ה_טובה שבהן, למרות שבהופעה חיה היא יכולה להיות מדהימה ברמות מדהימות! כמו כן, גם אני מסכין ש Babe, I'm Gonna Leave You שיר יפהפה ומרגש, מה שרק מחזק את עליונותו(!) של האלבום הראשון.

Pazc1

New member
ללא ספק -

Achilles Last Stand לוקח ובגדול !!! יצירה מבריקה . תיפוף מעולה של בונהאם, הגיטרה של פייג' כרגיל תענוג לאוזניים, הליריקה מצויינת ( שיר מסע מצויין ), הקצב קטלני. לקח לי זמן והרבה האזנה לאלבומים שלהם כדי לבחור ב Achilles כיצירה שלהם. את Since i'v been loving you - אני שם בקטגוריה של הבלוז הכי טוב של זפלין ואחד הבלוזים הכי טובים בכל הזמנים.

יש כמה

Since I've Been Loving You הוא בהחלט קטע מדהים+ ולטעמי אחד מהבלוזים המקוריים הטובים ביותר שנעשו ע"י אדם לבן. כמו כן, אני ממש אוהב את השיר Tangerine מהאלבום השלישי שהוא גם האהוב עלי. הסולו באמצע (כשהוא אומר and I do) פשוט מעביר בי צמרמורת. חולה על השיר הזה, בכלל על כל האלבום. ואגב, מה רע ב-Tea for One? לדעתי זה קטע בלוז אדיר... אחד מההתעלויות בפריסנס המדהים. וננצל את ההזדמנות: מזל טוב לפורום החדש

ouria

New member
אוי, אוי, שכחתי! ../images/Emo3.gif

שכחתי לציין את In My Time of Dying! אף הוא יצירה מדהימה.

Pazc1

New member
צריך לפתוח נושא חדש שבו תשאל השאלה

מה הבלוז הכי טוב של זפלין...

למעלה