הגדולה שביצירות?

Sith Master

New member
כשהסכר נפרץ../images/Emo19.gif

פשוט יצירה גאונית... מורכבת טוב פתיחה אינסטרומנטלית מיוחדת. לא מוציאה אותך מהכלים... לא אומרת לך להגיד: "זה הפתיחה הטובה ביותר..." היא די פשוטה יחסית אבל בכל זאת מעבירה לך בדיוק את מה שהיא מנסה לתת, אני רואה שם את הסכר, את איש המערות (ההרים)- הכל!!! ואז פלאנט מתחיל בשירה לא ממש אופיינית לו... בס כזו... הוא נאנח... בוכה ונאנח (whip and moan ).... ואז... אואא אז זה מתחיל. בערך ב2:15.... זה לא סולו, זה אמנם רק גיטרה אבל זה 5 שניות, איפה שזה נשמע כמו המנון בריטי, הבית שפלאנט צורח. זה השיא!!! פשוט מדהים! משם מתחילים להרגע, מספרים לי על הסכר אחרי שהוא נפרץ. בהחלט איכותי. והסוף כמובן, פשוט נגינה גאונית, עם איזה הברקה קטנה של בונזו באמצע! מטורף....

Pazc1

New member
נראה לי שהיית צריך לשרשר את זה ...

לנושא שמתחת ...

ThePiper

New member
אכילס לאסט סטאנד...

כבר מאסתי בלהסביר למה אז אני פשוט אחסוך מעצמי את הטירחה ואציג את עצמי: אני מעריצה ששרררוווופפפפההההה של לד זפלין!!! אני בת 14 מאשדוד... וזהו, זה בערך מה שיש לי להגיד. חלקכם ודאי מכירים אותי מפורום אגדות רוק, ולפני כמה ימים עשינו חידון זפ ענק, כאחת ממנהלי החידון אני מקווה שיענו על כל השאלות (דבר נדיר בזמן האחרון...) וזהו. כל הכבוד על היוזמה לפורום! לא הייתה ולא תהיה להקה כ"כ מושלמת! ואולי נתחיל להעביר דברים מפורום אגדות רוק לכאן ונעשה מאגר מאמרים מכובד?

ouria

New member
בקשר למאמרים

אם יתברר שרוב חברי הפורום שלנו הם אנשים שכתבו מאמרים באגדות רוק אז בשמחה, אבל בכל מקרה הייתי מעדיף שנכתוב מאמרים בעצמנו

ThePiper

New member
ידוע לי על...

הביקורת שלי ללדזפ 1 והביוגרפיה של התרנגולת השעירה. יש עוד המון מאמרים אבל תצטרך לקבל את האישור עליהם ממי שכתב אותם.

ouria

New member
הביוגרפיה של התרנגולת השעירה?

באמת תמיד רציתי לדעת את תולדות חיו
המממ, אם תוכל להביא את הביקורת לפה נודה לך מאוד

הכל התחיל ב-18 למרץ 1987

השעה הייתה 19:40 וילד נולד באחד מחדרי היולדות בהדסה עין כרם, ירושלים. היה זה יום אפלולי, אך היה אפשר לדעת שמשהו רב מימדים קרה - התרנגולת השעירה המכונה גם דניאל נולדה. רצית לדעת את תולדות חיי, לא?
בכל אופן, אין לי בעיה להעלות את הביוגרפיה של זפ - כך גם תהיה לי הזדמנות לתקן אותה טיפ-טיפה..

ouria

New member
מזל שעשית זאת...

הייתי בטוח שהתרנגולת נולדה בכלל בתל השומר
עלה תעלה את הביוגרפיה!

in my time of dying

וגם, עד כמה שזה לעוס וטחון ונדוש stairway to heaven בעיניי היא בין הגדולות!

דונץ

New member
באתי בגלל whole lotta love

נשארתי בגלל since i've been loving you. מדהים, וכבר הכול נאמר עליו פה. וחוץ ממנו, גם dazed and confused, מצליח לטלטל כל פעם מחדש. שלום, דרך אגב.

מממ....יש לדעתי שתיים

קודם כל stairway to heaven כי הוא זכה לפרסום הכי גדול מכל השירים שלהם והשיר שאני הכי אוהבת הוא חייב להיות baby im gonna leave you השיר פשוט מושלם מבחינת לחן ומילים

ouria

New member
אכן,

מדובר בעיבוד לעיבוד של Joan Baez לשיר המקורי. בקרדיטס רשום שהשיר הוא עממי (ובתוך העטיפה כתוב שהוא נכתב בידי Anne Bredon \ Jimmy Page).

ThE RhythM

New member
טוב...

אומנם לא שמעתי את הגירסה של ג'ואן באאז, אבל אני בטוח שהקאבר שהזפ עשו הוא אולי טכנית גירסת כיסוי אבל הוא בטח משהו אחר לגמרי...זה בערך כמו להגיד שbring it on home זה קאבר, לקחו שיר עממי ועשו אותו שלהם.

זה גרסת כיסוי לשיר בלוז עממי

וזה לא נכון לכתוב שזה שלהם כי המילים והלחן לא שלהם - אותו דבר על bring it on home. כתוב בקרדיטס page/plant וגם באלבום של בייקרלו הקרדיטס לאותו שיר בדיוק הם של הבסיסט והגיטריסט (שאני לא זוכר את שמם). אותו לחן, אותם מילים ורק בנאדם אחד כתב אותם - ווילי דיקסון. האם הוא מצויין איפשהו כהכותב המקורי? לא בשיר הזה.

ouria

New member
דיקסון

אכן לא מופיע בקרדיטים. הוא כן, אמנם, מופיע ככותב של I Can't Quit You Baby. ובאופן כללי, הרבה מהחומר המוקדם יחסית של זפלין שאוב מיוצרים אחרים.

למעלה