הגיג:

זה לא משנה איזה עולם אתה רואה עכשיו

כראוי לחיות בו. גם בעולם שקיים היום, היו יכולים לנחות מחר חייזרים עם יכולות טכנולוגיות מתקדמות, ולשנות את המוחות של כולנו כך שנהיה מאושרים כל הזמן ואף אחד לא יהיה בדיכאון. כולם יברכו אחד את השני בבוקר טוב, יהנו מהעבודות שלהם, לא יהיו לאף אחד שאיפות בחיים, כולם יסכימו עם כולם, לא יהיו מריבות ומלחמות, וכולנו נשחק כדור עף בעירום עם אגם רודברג פעמיים בשבוע. אחרי זה החייזרים יוכלו לחבר את כולנו למכונות ולהשתמש באנרגיה שאנו מפיקים על מנת לתדלק את החלליות שלהם, ואנחנו נהנה מזה מאוד.

That's my bar-mitsva all over again

טוב, בוא נסים את הדיון לפני שניכנס לויכוח סובייקטיבי מדי של "מה זה עולם שראוי לחיות בו" עולם הפיתוחים המדעי הצליח להפתיע את האנושות פעם אחר-פעם.. אני מהמר שהוא ימשיך לעשות זאת.. גם מבלי לתדלק חלליות ולשחק כדורעף ב.... well, you get what I mean (אני עדיין מנסה לעכל את ה"דרך אגב" של התגובה שלך)

angela8

New member
ממ

אני לא בטוחה שנצליח לחצות את השימוש לרעה בכוחה של הציוויליזציה. גולד בספר מעלה השערה שכל ציוויליזציה מתקדמת כמו שלנו (כמה שזה נדיר) לא הצליחה לחצות את השמדתה על ידי עצמה. ובגלל זה לא קבלנו אף פעם הזמנה לקפה על ידי חיזרים נחמדים עם אוזניים ירוקות. אבל ברצינות. זה נכון שגן העדן והגהינום שלנו כבני האדם שוכן במוח. ומעניין באמת אם זה רק עניין של זמן לעצב מוח שלא סובל על ידי התרבויות חירורגיות. או שזה בלתי אפשרי.(חומות הזכוכית בלתי עבירות) או שנשמיד את עצמנו לפני שנספיק להגיע לשם.

אני מכיר את הטענה על ההשמדה העצמית

אני לא חושב שגולד המציא אותה. לדעתי מה שסותר אותה הוא היכולת של בריה"מ וארה"ב לקיים חמישים שנות מלחמה קרה מבלי לירות טיל גרעיני אחד. ובקשר לחייזרים – את מוזמנת לחפש בפורום זה שרשורפלצת עתיק, בו טענתי בתוקף כי חייזרים אינם מבקרים אותנו מכיוון שהסיכוי שהאבולוציה תוביל פעמיים לאותו קצה ענף (עליו כתבת בהודעה קודמת) הוא אפסי, גם לנוכח מספר הכוכבים העצום שקיימים ביקום. אם זכרוני אינו מטעני - הכנימה הסכימה איתי, הקוסם ולהבדיל ממנו עוד חמש מאות אוהדי חייזרים הזויים לא הסכימו איתי, השאר היו איפה שהוא באמצע, והפורום זכה לפרסום רב.

angela8

New member
נכון

הקצה הזה כנראה מאוד נדיר. אבל לגבי מה שכתבת בהתחלה, אני חושבת ש50 שנה זה מעט מידי מיכדי לדעת האם נצליח תחצות את נקודת ההשמדה העצמית. ראה את התחממות כדור הארץ. גם היא תוצאה של מעשי ידי אדם, שאף אחד לא יודע לאן תוביל

למעלה