הגעתם למדור פר"ט. ברצונכם להתנדב?

המרחפת

New member
הגעתם למדור פר"ט. ברצונכם להתנדב?

החלטתי לנסות להעיר את שוכני הפורום. מעניין אם אצליח. לרובנו כאן יש (או יהיה) פרופיל 21. בצו הראשון שמתקיים בלשכת הגיוס האזורית בכיתה י"א, קובעים לכל מלש"ב (מועמד לשירות בטחוני) ציון המציין את הכשירות הגופנית והנפשית של אותו אדם לשירות צבאי. הציונים נעים בין 97 (הציון הגבוה ביותר) עד 21 (אי כשירות תמידית לשירות בצה"ל= פטור משירות צבאי). מרגע קבלת הפטור עומדות בפני המלש"ב לשעבר שתי אפשרויות: להתנדב לצבא, או לא להתנדב לצבא. מי שבוחר שלא להתנדב עומדת בפניו האפשרות להתחיל ללמוד: להשלים בגרויות חסרות, להתחיל תואר, לימודים במכללה וכו´ אפשר לנסות להתנדב בדרך אחרת: כמו ארגוני השירות הלאומי לדתיות, שרבים מאתנו מכירים אותן דרך הפעילויות בשמע, ישנו גם ארגון שירות לאומי לחילוניות וחילוניים, שלומית(במטרה לאפשר הזדמנות שווה לבנים ולבנות שאינם משרתים בצה"ל מסיבות דתיות ואחרות להתנדב לשירות לאומי וליהנות מאותן זכויות המוקנות לבוגרי צבא), והארגון ממנו מגיעות רוב בנות השירות הלאומי הדתיות, בת עמי, פתוח גם לחילוניים ולבנים. כמו כן, ישנה האגודה להתנדבות בע"מ וארגון אלה. אפשר גם סתם לנצל את הזמן לטיולים, שחרור וניקוי הראש ולעבודה. ונחזור לצבא? האפשרות המועדפת לדעתי היא להתנדב לצבא. מדוע בעצם להתנדב? הנתינה מעצמנו בשלב צעיר של חיינו עוזר לנו לפתח היבט באישיותנו, את ההיבט של נתינה לזולת, אכפתיות, והתחשבות באחרים. אנוכיות היא תכונה טובה, אך במידה מועטה. ישנה חשיבות רבה מעין ערוך לכך שנפעל לא רק מתוך אינטרסים אישיים, אלא גם מתוך רצון לעזור לאחרים, במקרה זה, המדינה. מדוע דווקא לצבא? ההתנדבות לצבא מעניקה לנו בגרות, לימוד של משמעת וזמנים, אפשרויות לפתח את עצמנו, את תכונות האופי שלנו, כמה מתחומי העניין (תלוי בתפקיד), להכיר אנשים, להכיר מקצועות, ושוב, תרומה לצבא ולמדינה. אין זו הגנה ממשית בגופינו על גבולותיה, אך לכל תפקיד בעורף יש חשיבות וצורך. ובמה עדיפה ההתגייסות על פני שירות החובה? מבחינה מחשבתית, ישנה הנקודה שבחרת בשירות צבאי, הלכת אליו מתוך בחירה ומתוך הכרה בחשיבות התרומה הנ"ל, ולא מתוך חובה וחוסר רצון. הגעת לשירות עם הרבה מוטיבציה, ואתה מאמין בעצמך וביכולתך. התעייפתי, השעה מאוחרת, ומחר אני צריכה להיות מוקדם בבוקר בלשכת הגיוס. בפעם הבאה: על חובותיו וזכויותיו של המתנדב לצבא, תפקידים המתאימים ללקויי שמיעה, מתישהו אדבר גם על הליך ההתנדבות וכל נושא אחר בהתאם לתגובותיכם. מה דעתכם? האם ההתנדבות לצבא היא דבר נחוץ לנו? למדינה? לצבא? האם עדיף להתנדב לצבא, או לעשות משהו אחר? אם כן, מה, ומדוע? אתם מוזמנים לנתב את הדיון לכל נושא שמעניין אותכם וקשור לצבא... עמותת שלומית: רח´ דיזנגוף 130 תל-אביב, טל. 5224008-03. "בת עמי" - 6443333-02. 202203-800-1. האגודה להתנדבות בע"מ - 6521140-02.

אז בגלל זה שיגעת אותי.....

ואני מנסה שעה להבין מה כבר את הולכת לכתוב שאת שואלת אותי כל כך הרבה דברים

BlueMind

New member
אחלה של מאמר וכל הכבוד על ההשקעה!

הלוואי והייתי קורא אותו לפני שנכנסתי לאוניברסיטה. במבט לאחור, היה עדיף לי (ולמדינה) להתנדב לצבא ולא למהר עם הלימודים הגבוהים. באמת שחסרה לי המשמעת העצמית והיכולת להגשים מטרות חרף הקשיים שבדרך. אני באמת שממליץ לכולם להתנדב לצבא מכל אותן סיבות שהמרחפת הביעה לעיל. בסופו של דבר, הצבא הוא כור ההיתוך של החברה הישראלית ושירות צבאי הינו אחת החובות הבסיסיות ביותר במדינה. והיותנו לקויי שמיעה לא פוסל אותנו מלמלא חובה חשובה זו.

IC4

New member
האמנם ??

יש לי 45 והתפקידים היחידים שניתנו לי בבחירה הם תפקידים ממש לא לטעמי חוץ ממאבחן פסיכוטכני שיכול איכשהו להיות בסדר זה ממש מבאס לחשוב שאני אצטרך לשרת שלוש שנים במשהו שאני סביר להניח אסבול בו. חוץ מתכניתן שאני לא אתקבל אליו כי אין לי כמעט נסיון בזה אבל זה תפקיד מאד משתלם למי שיכול

המרחפת

New member
אחד הדברים בצהל הוא

שאכן לא מחלקים מתנות חינם, אבל הן בהחלט אפשריות. אם אחרי שירות בתפקיד (או אפילו לפניו) אתה רואה שאתה אפילו לא מגיע לקרסול של מיצוי האפשרויות שבך, אתה יכול להתעקש על תפקיד, גם כזה שלא הוצע לך לבחירה. צהל לעולם לא יסכים למשהו בפעם הראשונה שתבקש אותו. סביר להניח שגם בפעם השניה לא. גם בתפקיד מאבחן פסיכוטכני תקבל הרבה מהבשלות והמוכנות שדיבר עליה בלומינד, ואכן, גם התרומה למדינה. ולבסוף, ישנה חשיבות גדולה למוטיבציה בה אנו ניגשים למשישמה כלשהי. אם נגיע כשאנחנו חושבים "אני לא רוצה בכך, אני יודע שאסבול", נגיע בעצם למצב של נבואה המגשימה את עצמה, ואכן נסבול מכל רגע בטירונות/השתלמות, בקורס, בתפקיד וכן הלאה. יש סיכוי שאני מכירה אותך? רק מתוך הסקרנות.

IC4

New member
צהל יכול להיות ממש BITCH

בכלל רציתי קרבי בתחילתו של דבר הייתי במבחנים של מאבחן פסיכוטכני, באתי חסר מוטיבציה אבל דווקא חשבתי שיהיה מגניב אם אני אתקבל ולמרבה הצער ועד כמה שזה פתאטי לא התקבלתי ולא נראה לי שאת מכירה אותי או שאת שואלת את זה כל אחד

המרחפת

New member
כמובן שהוא יכול להיות כלבתא

לפני הכל, זהו ארגון בטחוני שלא מסוגל להרשות לעצמו שהרצון ינהל את העניינים שם. תמיד, כאשר מסבירים את סדר העדיפויות בשיבוץ, יציירו משולש, שקודקודו כלפי מעלה, ובאותו קודקוד כתוב "צרכי צהל". המדיניות כיום היא להתחשב גם ברצון החייל, כי הבינו שחייל מרוצה הוא חייל טוב. קרבי עם פרופיל 45? מאבחן פסיכוטכני רואה כאשר אתה בא חסר רצון ומוטיבציה. לא משנה מה אתה חושב. איני שואלת כל אחד, להיפך. רק כאשר אני חושבת שזה מישהו שאני מכירה.

IC4

New member
באתי עם מוטיבציה גבוהה מאד לקרבי

אבל הנתונים שלי לא איפשרו לי להיות קרבי אז "נדפקתי"... אני איתי מקרית חיים , בהחלט לא מאמין שאנחנו מכירים jehovah2000 21

המרחפת

New member
מוטיבציה זה לא מספיק

זה חלק חשוב מאד אבל לא הכל, ומי שיש לו פרופיל 45 יודע מלכתחילה שאין סיכוי. אך מה שיותר מטריד אותי הוא שאמרת שאם אתה לא קרבי אז "נדפקת". זהו? לא קרבי אז אין חיים? לא חסרים תפקידים בצה"ל, בטח שלא חסרים תפקידים מעניינים. גם אחי לא הגיע לאן שהוא רצה, וזה לא אומר שהמקום בו הוא נמצא עכשיו הוא פחות טוב. העניין הוא, שאסור לחשוב בגישת הכל או כלום, שחור או לבן. מה הסיכויים שבאמת נקבל מה שאנחנו רוצים? צה"ל, בסופו של דבר, הוא בעל המילה האחרונה, והרוב לא מגיעים לאן שייחלו כל חייהם. האם זה אומר שרוב המשוחררים הם אנשים מתוסכלים שחושבים שלא מיצו עצמם בצבא כלל וכלל? גם אם לא קיבלנו מה שהכי רצינו, זה מאד קשה אבל צריך לקבל גם דברים אחרים, ולראות את הטוב שבהם.

IC4

New member
sunday bloooooody sunday

לפחות אנחנו רק לקויי שמיעה ולא חרשים לגמרי ואנחנו יכולים לשמוע מוזיקה ומרחפת שכמותך אני מוצא את זה מאד קשה להתעלות על עצמי ולשכנע את עצמי שלא לראות את התפקידים הצבאיים המוצעים לי בעין רעה עד כמה שאת צודקת

black_magic

New member
רק תזכורת קטנה..

ליקוי שמיעה זה שם כולל לכל מי שיש לו בעית שמיעה, החל מנכות קלה באוזן אחת עד לחרשות כבדה.. ובהתאם לכך, יש פה בפורום גם חירשים.. כמוני למשל..

IC4

New member
בלאקה מאג´יקה

אמא שלי חרשת אך לא לגמרי יש לה מכשיר מה הסטטוס שלך בקטע הזה? ואגב 28963775 (אשמח :) )

המרחפת

New member
לא אמרתי שזה קל

וגם אני מאד מתקשה בביצוע המשימה הזו. לא לשווא האופטימיות היא תכונה נערצת בעיניי.

בהודעה אחת

היא כותבת: "ישנה חשיבות גדולה למוטיבציה בה אנו ניגשים למשימה כלשהי". וכאן: "מוטיבציה זה לא מספיק". ושוב בלשון רבים: "גם אם לא קיבלנו מה שהכי רצינו"... כן המורה.

clairvoyance

New member
כשקוראים עד הסוף..

מגלים שאין כאן סתירה: היא כתבה : "מוטיבציה זה לא הכל. זה חלק מאוד חשוב אבל זה לא הכל". וזה לא סותר את המשפט "ישנה חשיבות גדולה למוטיבציה בה אנו ניגשים למשימה כלשהי". רק משלים אותו.. וכן.. כאן אני נשמעת כמו המורה ללשון.. בכל אופן - גם אני מתנסחת מדי פעם בלשון רבים - אני חושבת שמורים ומדריכים ומרצים וכו´ משתמשים בכך גם לשיחות מוטיבציה ולנתינת הרגשה שהם חלק מהקהל שמקשיב להם ולא מתנשאים מעליהם..

כלומר

היא מורה, מדריכה ומרצה? לא ידעתי. מי שכותב בלשון רבים - מתנשא או חסר בטחון עצמי.

למעלה