רשמים אישיים
אחלה נושא. שלום לכולם כאן, אני לקוי שמיעה בן 21 ובדיוק השתחררתי מהצבא לפני שבועיים. אז ככה, התנדבתי לצבא עם פרופיל 21 ושלחו אותי לטירונות בת שלושה ימים בצריפין עם בערך 100 מתנדבים מכל מיני סיבות בריאותיות. הטירונות לא משהו מרגש, כל היום הרצאות משעממות (מזל שלפחות היה לי את השבוע גדנ"ע שעברתי בשדה בוקר בכיתה י"ב, שם הרגשתי כמו בצבא אמיתי, לבשנו מדים כל היום, היו לנו מפקדים, בבוקר סידרנו את האוהלים ולמדנו לתפעל ולירות בנשק M-16 וכמובן שהצטערתי שלא אזכה לחוות את זה מחדש בטירונות). אחר כך שלחו אותי ללשכת הגיוס בתל השומר (ל"ש תה"ש), הרבה מתנדבים יחסית שובצו ביחידה הזאת שכבר הכירו חלקית מהצווים והזימונים והגשת הבקשה להתנדבות, לתפקידים במנהל הגיוס (מנה"ג) היה נחמד שם, אבל לא ממש ממצה מבחינה תעסוקתית. למרות שהתאקלמתי והתחלתי להנות החלטתי אחרי כמה חודשים שאני מעדיף לעבור תפקיד ואולי אגיע לתפקיד יותר מתאים לי. אז עברתי לקרייה בתל אביב. זה כבר היה שיפור גם מבחינת ת"ש (תנאי שירות) הקרייה זה קרוב לבית ונמצא במרכז תל אביב וקרוב למסעדות ולקניון ולים. לא שאני חייל מפונק, אבל אם כבר להיות ג´ובניק אז עד הסוף!! בקיצור העברתי שם את יתרת השירות בסבבה, והזמן עבר יותר מהר מאשר בתל השומר והייתה לי מספיק עבודה והיו לי מפקדים מאד מתחשבים ונחמדים שהעריכו אותי מכיוון שהייתי חייל אחראי שהקפיד על עבודתו, לאחר תקופת מה הציבו אותי ב"צומת עבודה" חשוב באותה יחידה. אומנם סבלתי קצת כי הייתה לי הרבה יותר עבודה אבל ידעתי שהם סומכים עליי. זה התחזק לאחר שהחייל השני ששירת עמי במשרד שלי היה מניאק וכל הזמן היה ממציא תירוצים וסיבות שונות ומשונות לרופאים כדי שיתנו לו גימלים (ימי חופשת מחלה) זה אומנם העמיס עליי את כל העבודה אבל זה רק נתן לי נקודות בונוס בעיני המפקדים שלי שראו את ההבדל בין החייל המתנדב לחייל שהיה לו בהתחלה פרופיל 97 והיה אמור להיות קרבי והלך לקב"ן (קצין בריאות נפש) והוריד את הפרופיל ל45 וכך הגיע ליחידה ג´ובניקית כמו שלי. זה מאד עזר לי אחר כך כשהייתי צריך מהם המלצות, רציתי לצאת למטווחים והייתי צריך להביא אישורים מכל מיני מקומות בצבא (רפואית ואבטחתית) אבל המפקדים שלי נתנו לי גיבוי ומאד תמכו. מאוחר יותר גם הודיעו לי שאני יכול לצאת לאולימפיאדת לקויי השמיעה באיטליה ביולי השנה כספורטאי. המפקדים שלי מאד שמחו לאפשר לי לצאת לשם על חשבון חופשה מיוחדת (שאינה קשורה לימי החופש שמגיעים לכל חייל). בכל אופן היו לי תנאים מאד נוחים בצבא והאמת שנהניתי בצבא ורכשתי הרבה חברים טובים. קיבלתי הרבה הטבות כחייל, ועכשיו שאני חייל משוחרר,אני מקבל מזה הטבות אחרות. וגם ההערכה העצמית שלי יותר גדולה מכיוון שאני יודע ששירתתי בצבא "כמו כולם" וכשאחפש עבודה, זה רק יתן לי נקודות זכות, והרי בתור לקויי שמיעה צריך להתאמץ יותר בשביל זה. אני גם מרגיש שתרמתי למדינה כפי יכולתי בשנתיים האחרונות ואין לי שום חרטות, אילו חזרתי בזמן שנתיים אחורה, שוב הייתי בוחר להתנדב. אני מרגיש שהצבא תרם לי הרבה להתפתח וללמוד הרבה דברים לגבי החיים ומהווה חלק מההתבגרות האישית.