הגעתם למדור פר"ט. ברצונכם להתנדב?

clairvoyance

New member
ומהו מרצה?

מרצה זה כל מי שבוחר לתת הרצאה על נושא מסויים - אז הוא הופך למרצה באותו רגע שבו הוא מדבר על נושא מסויים / ונותן אינפורמציה לאדם או לקהל. לפי איך שאני רואה את זה - זה מה שהמרחפת עשתה כאן - כאשר מדובר בהרצאה כתובה ווירטואלית לקהל שקורא בפורום. וכל אחד זכאי לדעתו - ולכן אכבד את דעתך ש" כל מי שכותב בלשון רבים - מתנשא או חסר ביטחון עצמי". שים לב שלא אמרת כאן "לדעתי" אלא קבעת זאת - וברגע שקבעת קביעה שכזאת - זאת לא התנשאות? בכל אופן, כפי שאמרתי - אכבד דעתך זאת - אך אני עצמי לא מאמינה כי היא נכונה, ועל כן - סלח לי מראש אם כן אשתמש בלשון רבים מדי פעם - זאת פשוט ההתנסחות שלי. ואגב - לך אין משהו להוסיף לנושא - מה אתה חושב על התנדבות לצבא? מה היו השיקולים שלך לכאן ולכאן?

הבנתי מדוע שבתו המרצים

כי לא קיבלו שכר עבור הרצאותיהם? כאשר מרצה מודיע על בחינה שתיערך בשבוע הבא, הוא רשאי לומר: "קיראו את החצי הראשון של הספר לבחינה". אבל כאשר כותבים על צבא? מי שיש לו מוטיבציה, שיילך עם מוטיבציה. מי שאין לו מוטיבציה, שיישאר בלי מוטיבציה. את ההודעות שלי אני כותב בשם עצמי בלבד. המורה שלי לספרות אמר בכיתה לזרוק את המילה "לדעתי", ולפי המלצתו אני נוהג. אני משוכנע שידוע לך (כמנהלת פורום משנית) על התנגדותי למיקרוסופט. עם זאת, אף פעם לא כתבתי בפורום מחשבים: "אל תשתמשו במיקרוסופט" או "אל תקנו חלונות XP". הבאתי לינקים שהציגו את המגמה שלי, ובכך נסגר עניין.

BlueMind

New member
עם חשיבה כזאת לא תגיע רחוק ...

אם קיבלת את התפקיד שרצית יפה! אבל גם אם לא זה לא סוף העולם. תתפלא לדעת שעם קצת יצירתיות ויוזמה אפשר להפוך כל תפקיד למאתגר ומעניין מאין כמוהו.

black_magic

New member
אהממ אהממ ברוך..

שעניין דרור לא יחזור על עצמו..

BlueMind

New member
חס וחלילה! ../images/Emo122.gif אני האחרון שירצה

בכך. נב. פליז...לשמור על אינקוגניטו.

BlueMind

New member
תודה על האמון... אבל שתדע לך

שכאשר ניסיתי לשחק ב- Emperor Dune 2000 , התברר לי שאני מנטור לא מוצלח במיוחד. :( סתם צחקתי. מקווה שקיבלת את ההודעה שלי ברוח טובה. בסה"כ רציתי לומר שהחיים הם לא פיקניק.

לכן צריך לכבות מה שיותר נרות

בעיקר בפורום נוער לקוי שמיעה, שבו מדובר בצעירים שכל עתידם לפניהם. נשאר איזה נר דולק? ישר לעשות "פו"...

BlueMind

New member
גם אני לא הבנתי על איזה נרות מדובר

לגבי אמפרור אוכל לומר שזהו משחק אסטרטגיה מצויין ואם יש לך זמן אתה מוזמן לשחק בו.

clairvoyance

New member
לפי מה שאני הבנתי..

ותקן אותי אם אני טועה אוקספורד.. הנרות שמדובר כאן - באופן מטאפורי - לתקווה .. בכך שבלומינד רשם "החיים הם לא פיקניק.." כאילו מכבה ל"צעירים" את התקווה לחיים טובים.. לא שאני מסכימה עימו - אך נראה לי שזה היה כוונתו באומרו זאת..

clairvoyance

New member
בקשר לתוכניתן...

אם אתה עצמך חושב שאתה מתאים לתפקיד - אז.. קדימה - תנסה להתקבל לזה. לפי דבריך לא הבנתי אם כבר הלכת למבחנים לזה, ומה עשית על מנת לנסות לקבל את התפקיד. מתוך הנחה שלא עשית הרבה, אתן לך עיצה שעבדה בשביל חברה שלי: היא השיגה את המספר פקס של אותו מדור קורסים שמטפל במבחנים לקורס המדובר, ומדי יום נהגה לשלוח להם פקס - בבקשה לשלוח לה זימונים למבחנים. בהתחלה היא התקשרה טלפונית - אבל אז אמרו לה שהנתונים לא מתאימים. ומאז היא שלחה פקסים, ככה כמה שבועות - עד שבסוף איזה פקידה שם החליטה לתת לה צ´אנס - או שנמאס לה מהפקס הזה שהיא מקבלת כל יום - ושלחה לה זימונים. אז - תלחם למה שאתה רוצה! הצבא בטוח לא ילך לקראתך - זה לא תפקידו - אבל תלך אתה לקראת עצמך..

clairvoyance

New member
ועכשיו - בקשר ל"להנות בצבא"..

תגיד - מלימודים - תמיד נהינת? מכל שיעורי התנ"ך, ההיסטוריה, מתמטיקה, אנגלית? מהכל? וגם אחר כך.. אל תצפה שבעבודה שלך תהנה מהכל.. יש דברים שיותר מאתגרים ומעניינים, ויש דברים שפחות, לאורך כל החיים.. מה שאנחנו צריכים ללמוד זה.. להנות ממה שיש, ולהעביר כמה שיותר מהר את הדברים שלא הכי כייפים.. ובצבא, כמו תמיד, יש גם דברים יותר כייפים ופחות. מה שטוב בצבא - איך שאני רואה את זה - ששם יש הכי הרבה זמן ל.. חיי חברה.. באמת, שם אין פעילויות אחרי הלימודים שצריך לעשות - בחלר מהתפקידים - לא נורא אם תבוא כמה ימים מת מעייפות לאחר בילויים בלילות, שם יש מליון חברה בגילך - מכל הארץ - וכל הזמן מכירים אנשים חדשים. נכון שיש את המפקדים על הראש - אבל ברוב הבסיסים זה כבר לא כמו בטירונות. ובחלקם - אתה אפילו חבר של המפקדים. תחשוב על זה - בסיסים מלאים בבני 18 - 20.. ולא כאלו שחורשים על הספרים כל היום - כמו באוניברסיטאות, אלא כולם באותו חור - ולכולם יש שפע של זמן .. זה פאן אחד. ככה שהתפקיד - זה לא הדבר היחיד שחשוב - אלא גם הח´ברה. ובקשר לתפקיד - כמו שכבר אמרו לך - הכי חשוב זה - שתורמים - כי מתגייסים לצבא על מנת לתרום. וכל תפקיד בצבא הוא חשוב. תחשוב איך כל הבכירים בצבא היו מסתדרים בלי המזכירות שלהם.. הם פשוט - רובם לפחות - לא היו מסתדרים! אז גם פקידה זה תפקיד חשוב.. ואם כל הפקידות שמתלוננות על תפקידן לא היו שם.. הצבא גם כבר ממזמן היה מתפרק.. ודי לשיחת מוטיבציה :) אני הרי אמרתי שאני לא אבלבל לכם את המוח :)

liran b

New member
ממ לכולם........

אני לקוי שמיעה.. יש לי פרופיל 45 ומדהים לגלות שרצו אותי במודיעין חיל אוויר והתקבלתי נראה לי לפי מה שהמד"נ שלנו אמר לי...... אבל במנילה שקיבלתי בחרתי במחשבים כי אני רוצה לרוויח הרבה כסף בעתיד ואני רוצה להחיות רגוע יותר..והורי אמרו לי שיהיה יותר טוב עם אני יעבור את המבחנים של מחשבים...אם אני יתקבל סופית למודיעין חיל אויר אז המחשבים ירדו מהפרק...אני מקווה שאני כן יתקבל

המרחפת

New member
כלומר,

אחד השיקולים שלך הוא לקחת את הצבא כמנוף לקריירה עתידית. עזוב מה שאומרים ההורים. בבחירה הסופית, תזכור לעשות משהו שגם תרצה. מודיעין חיל אויר זו עבודה מעניינת, ואחי הציע לי גם לעסוק בזה. אבל אני, אני רוצה הדרכה

עייטן

New member
תגובה לנושא הצבא

יופי של הודעה רשמת, חייב לציין זאת. הנושא להתנדב לצבא הוא אינדבידואלי לכל אחד ואחד. אני למשל נמצא בצד השני , הצד שלא התגייס או התנדב. אני בחרתי באופציה שהעלית - לימודים אקדמאיים. אני נגד הנושא התנדבות. כי כאשר אתה בא לצבא, וישר בלי לחשוב פעמיים נותנים 21 על סיבה שלדעתי לא מצדיקה אותו. כל לקוי שמיעה (וחלק/או כולם מהחרשים ) יכולים וחובה עליהם להתגייס. נכון לא נהיה בקרבי, אבל לתרום יש אפשר. אני מרגיש שיכלתי לתרום המון לצבא ולמדינה. כי הנכות שלי לא משפיעה כלל על תפקודי בתפקידים שבעורף. הצד השני הוא שאני יודע שזאת חוויה של פעם בחיים, שמכירים אנשים ושמשתנים זה תלוי למי. אני מרגיש טוב עם עצמי, ואין מה לשנות בי. יש בי את משמעת עצמית ויכולת לשאוף ולהגיע לדברים הקשים לביצוע. מבחינת חברים יש לי די והותר... ולעומת זאת, חבר הכי טוב שלי התנדב, וכראות עיניי הוא הושפע לרעה ולא לטובה. כך שצבא זה לא הדבר הכי טוב בעולם... לגבי שירות לאומי, בזה אני מודה, אין יותר כיף מלעשות שירות לאומי, כי שם ממש מרגישים שתורמים! הייתי ממליץ לכולם שקיבלו 21 ללכת לשירות לאומי או שלומית. הנה היום אני בן 21, ומרוצה מאיפה שאני נמצא היום. אם הייתי בצבא הייתי כנראה מרגיש שאני מבזבז את זמני.. עייטן

המרחפת

New member
חשבתי על זה

ואתה צודק ששירות צבאי זה נושא אינדיבידואלי לכל אחד, אך האם היית אומר שאלו שבחרו שלא להתנדב אכן הלכו לתרום למדינה דרך שירות לאומי או תרומה כלשהי? מעטים הם האנשים שאני מכירה שקיבלו פטור מהצבא, והלכו לשירות לאומי. אם להיות מדויקים, אני מכירה כמה עשרות שקיבלו פטור, ושלושה או ארבעה שהלכו לשירות לאומי. יש מקום למודעות לכך ששירות לאומי זה לא רק דתיות, זה גם בנים וזה חילוניים, אבל מטריד אותי שרבים מאלו שקיבלו את הפטור, אפילו לא חשבו על זה. לגבי אותו חבר, קצת חשבתי על זה, ועוד אדון עמך בנושא.

עייטן

New member
לגבי שאלתך

אני ירגיש שאני תורם למדינה בכך אם אוכל לתרום (כלומר לעבוד) ולא להיות נטל למדינה (מובטל). ואצלי כדי להיות עצמאי, צריך קודם לרכוש ידע .

BlueMind

New member
בימיניו מעטים יקבלו אדם לעבודה מבלי

שיהיה לו ניסיון קודם או שירות צבאי. במיוחד כשמדובר בחרשים וכבדי שמיעה. אני לא יודע מה אתה לומד ואם אתה כבר עובד. אבל בוא אני אספר לך משהו על עצמי. כמוך, לא התנדבתי לצבא כי חשבתי שסתם יתקעו אותי באיזה תפקיד שבו לא אביא שום תועלת. במקום, ישר הלכתי ללמוד בטכניון בפקולטה שנחשבת לאחת היוקרתיות והטובות בעולם בתחומה. בשנה שלישית הזמינו אותי לראיון באינטל ואמרתי לעצמי למה לא? לפני הראיון הייתי בטוח במאה אחוז שאעבור את הראיון כי היו לי ציונים טובים במיוחד במקצועות שהם התעניינו בהם. בראיון עצמו תוך כדי שהם שאלו שאלות, פתאום קלטתי שבעצם אין לי מה להציע להם! עבודת צוות? שותף או שניים לקורס זה לא נחשב לעבודת צוות. יכולת להתמודד עם לחצים? לחץ בלימודים כלל לא דומה ללחץ בעבודה. ניסיון קודם? אין. שירות צבאי? פטור. ידע מקצועי? כן... אבל היו להם עוד שלושים מועמדים ברשימה אז עדיף כבר לבחור מישהו שאולי יודע פחות אבל יש לו יותר ניסיון. אז קיבלתי מהם מכתב יפה...התרשמנו ממך אך אין לנו מה להציע לך כרגע. עכשיו אני עובד אבל במקום אחר. ואני יכול לומר לך... ששירות צבאי מאוד חסר לי. בכל מקרה כל הכבוד שיש לך משמעת עצמית שאתה לא צריך את הצבא בשביל זה. אבל צבא זה לא רק משמעת עצמית וחברים. צבא זה השלב שבו אתה מתבגר ולומד על עצמך דברים שיעזרו לך בהמשך החיים.

למעלה