הדבר-הבא נפתח רשמית

Lin from Harad

New member
סליחה???

אם זכרוני אינו מטעני אתה פתחת לדיון את נושא המשך שיתוף הפעולה בין עולים לצברים בפורום הרוסי...אז מה פתאום אתה שואל מה הטעם???? מה הקשר למארגנים רוסים - לא רוסים???אין אנשים שיכולים לעזור לו באירגון ושיתוף??? אני לא שולטת מספיק טוב בעברית?אי פעם תפסת אותי על שגיאת כתיב או על הטיה לא נכונה של פועל עם כל ההודעות שכתבתי כאן בפורום???נכחתי לדעת שאני לא היחידה שפעילה בשני הפורומים בו זמנית ויש מספיק חבר´ה רוסים שנכנסים לפורום הזה - פעילים בו ואפילו מתרגמים לעברית את אשר נכתב בפורום הרוסי ולהיפך... ואתה עוד מעז להעיר לי על גישה לא נכונה???

סילבן

New member
כנראה שלא הבנת את דבריי!

אמרתי שלמיטב הבנתי כל פרסום המשחק נעשה בעברית ובפורום הזה, בו היה לי רושם שלא נוהגים "הלרפרים הרוסיים" לבקר, אלא קבוצה מצומצת של צברים מ-"מלמחת הטבעת". נוסף על כך, אכן למיטשב הבנתי רדגסט לא דובר רוסית, כך שדבריי בעינם עומדים. הקושיות שהעליתי היו קשורות ליישום, ולא לרעיון. הרושם שלי היה, שמבחינה מעשית לא יגיעו למשחק הזה הרבה "לרפרים רוסיים" בשל העובדות שהעליתי למעלה. ישנה עוד נקודה: אם יש אנשים שצריכים תרגום של החוקים לרוסית, כי אינם מסוגלים להתמודד עמם ברוסית, אני אכן מתקשה להבין איך הם יוכלו לתפקד במהלך המשחק, בזמן אמת, בענייני שיפוט, וכו´. להזכירך, מארגני "מלחמת הטבעת" שלטו בעברית, שוחחתי עם שניהם ללא בעיות בעברית. במקרה זה, מסופקני אם רדגסט יוכל לשוחח עם שחקנים מסויימים, שוב, אלו שמחייבים תרגום החוקים לרוסית.

הקושי בישום רעיון כדאי

הקושי בישום רעיון כדאי משמש לחלש נתיב בריחה, ולנחוש - סיסמאץ

Lin from Harad

New member
או קיי...

א.אילו היית קורא את אשר רשום בפורום ביתר תשומת לב,היית רואה כי אכן יש כאן הודעות מה"לרפרים הרוסים".יש גם אנשים שאינם משתתפים בפורום באופן פעיל,אך קוראים את הדברים בעיון רב. ב.גם אם רדגסט אינו דובר רוסית תמיד ישנם אנשים שיוכלו לתרגם את דבריו ולגשר על הפער בין שתי הקהילות. ג.ייתכן וחלק ניכר מהאנשים באמת לא יגיע עקב חוסר יכולתם להתבטא ולהבין עברית.ואם יגיעו (כי בסה"כ מטרת האחווה היא להרחיב את חוג הלרפרים בישראל ולאחד בין כולם) הם יקבלו את התמיכה הנדרשת ברגע שיצטרכו. ד.עיקר הבעיה בכללים בעברית היא שחלק מה"לרפרים הרוסים" יודעים לדבר עברית אך מתקשים לקרא,לכן מספר אנשים מהקהילה נרתמו לתרגום הכללים והם יפורסמו גם בפורום הרוסי.

נקודה יפה שאת מזכירה לי

אין מניעה שיהיה ´אל-עליון´ שיפעיל Reggion שלם בשפה רוסית כשפה דומיננטית. ומי שחושב שהוא מתאים - שיפנה אלי. אשמח גם לקבל הפניות לאנשים שאתם חושבים שהם מתאימים. מסטרים ותיקים: אם אני לא פונה אליכם זה לא משום סיבה אחרת מכך, שאני מעדיף אנשים עם Drive לעשות זאת ויוזמה אישית מאשר אנשים ש"יסכימו" לבקשותי. הייתי במשחקים של כולכם, ואני יודע מה כל אחד מסוגל. אני מאמין בחופש פעולה ובמרחב צמיחה, ´האחווה´ מאחורי, ואשמח אף לטפח מסטרים צעירים. ורק במקרה זה, שאראה שאני נשאר רק עם מסטרים צעירים - אז אפנה אליכם, המנוסים בבקשת עזרה - אך אז, תהיו תומכים במישהו אחר. Elder-Masters: If I haven´t came to you yet it is not from any reason other then what I´m about to say now: I prefere people with thier own drive to act then people that "would be kind to cooperate" with me. I believe in action-space and freadom, and place to grow-to, the ´Ha´aCHVa´ is behind me, hence I would be even glad to encorage ´younger´ Masters. And only if I see I´m left with young masters only, then I shall turn to thee for help, and even if you´ll save the day - it will be thier game. Consider it as a personal address to any of you - and a call to arm. (Jeruzalem, Tel-Aviv, Hifa, Ashquelon, Be´er-Sheva) אודה לראשון (והשני, והשלישי) שיתרגמו זאת לרוסית ויעבירו את המסר עוד והלאה.

Lin from Harad

New member
בשבילך עד חצי המלכות :)

הכללים תורגמו לרוסית ופורסמו בפורום... כמו כן אני ואלכסיי נעביר לכאן את עיקרי הדברים בנוגע לנשק (הנושא כבר נפתח לדיון)... הקטע שרשמת גם הוא יתורגם וייפורסם בפורום הרוסי - אל דאגה. ו...איבדתי את נימריל!!! אשמח לקבל את המייל שלה בבקשה עוד פעם. בתודה מראש.

Lin from Harad

New member
אני מוכנה...

לתרגם את כל מה שכתבת עד כה על הדבר הבא. חשבתי שאלכסי ומיכאל מספיק מיודעים ואמורים ליידע אותנו בפורום הרוסי,אבל תמיד תוכל להעביר אלי חומר מסודר שאעביר לפורום הרוסי

האם ניתן לכתוב סיפורי פולקלור

כללים? ז"א, "אגדות" שמוכרות כמעט בכל רחבי העולם? (לדוגמא: אטלניס, פומפיי, ...)

רעיון מצויין ומומלץ בהחלט.

הכוונה המקורית היא שלכל אחד יהיה החופש לכתוב את ולהשפיע על ההסטוריה מאחורי כל קבוצה בה הוא מעורב. רק תני לי להבין - את מתכוונת להיסטורייה כללית ובלתי תלוייה לכלום? אם כן - מה מונע ממך להוציא סיפור זה בתור ממלכה/מדינה? (מייסד מדינה אינו חייב להיות המנהיג בה, ומדינה אינה חייבת מנהיג על מנת להתאשר) ושוב, קחי בחשבון, שכל שחקן רשאי להחליט את מי מהסיפורים מכירה דמותו - (ובלבד שיתאם זאת עם בעלי הסיפורים על מנת להשתלב בהם בצורה מושכלת, להבדיל מלקבוע בהם עובדות מעוררות ויכוח) ובה במידה - שחקן או אפילו קבוצה ראים להחליט שהם לא מכירים את הסיפור שתכתבי, משום שהוא למשל, חורג מתפיסת העולם אותה הם מנסים לגלם. אתם רואים צורך במקום להסטורייה כללית ובלתי תלוייה? (אם כן - נפתח Section חדש - הסטוריה)

או קיי קראתי לא נכון

חשבתי שכבר יש SECTION כזה General Lines עדיין אין לי פרטים סגורים, זה בעיקר כמה רעיונות שצפים בראש ומנסים להתחבר And if you don´t mind, i rather type this out in English at the moment The general idea is about a wonderful city which used to exist in short-term history A great city which used to be marvellous and splendorous A center of great ecenomics, with a strong army , a city which bards sing of until this very day But one day the city simply vanished Into thin air (still working on Why or How and minor details as such) However, some of the local natives were not in the city at the moment (of course), and they contineud to live, bringing their Children to the World, and Their Children, etc וכיום נשארו כמה צאצאים מPure Blood ואומרים שיום יבוא בו הם כולם יתאחדו וימצאו דרך להחזיר את העיר אם אני מחרברת כזה סיפור ורוצה לבנות את הדמות שלי בתור אחת מהצאצאים ומתוך הנחה שיהיו עוד שירצו להצתרף אני צריכה לבנות לעיר עצמה גם ע"פ ההוראות בשאר החלקים בעץ? ======= יכול גם להיות שבסוף אני אעזוב את הפרויקט הזה (זה הכל כמה דברים שמתחילים להבנות בראש שלי כרגע)

לעזוב? חלילה! זה גאוני!

ראשית - ההסמכה הנמוכה ביותר היא אישור קיומה של ממלכה. לצורך כך ידרשו לך
שלושה דמויות שבאות מהעיר הקסומה שהגית
סיפור התהוות - שכתבת לו יסוד יפה
גיבורי תרבות - את לא רחוקה מזה...
תאור גאוגרפי + הצהרת כונות מימוש - אם העיר לא קיימת... פירוש הדבר, שהדמויות שבאות מהעיר הזו יבחרו להם למנהיג דמות ממקום אחר, שכן קיים. זה הכל. חוץ-מזה, במקרה הגרוע, אישור דמות כרוך במענה על 2/3 מהדרישות, שהשתיכות לארץ היא רק אחת מהן. תמיד תוכלי למלא את שאר הדרישות ולאשר את דמותך - במקרה העוד-יותר-גרוע - במעמד הקליטה למשחק הראשון. זהו סיפור יפה - לכי על זה תחת ´ממלכות´. תודה ששיתפת את לבטייך מול כולם. דרכך, אני מאמין, למדו עוד אנשים אחרים. הלוואי ולכולם הפתיחות הזו, ושההודעות האישיות שלי יעברו לכאן...

שאלות אחרונותלפני שאני מתחילה לכתוב

* מבחינה גאוגרפית- איפה נשחק את המשחק? לא ראיתי איזכור למקום בו נשחק, ואני רוצה להוסיף בסוף הסיפור שבמקום העיר, נמצא כיום יער ענק... אך אם המשחק יהיה האיזור מידברי ארצה לשנות זאת * גיבורי תרבות - הכוונה לסיפורים על אנשים אשר חיו בעיר, הכון? משהו בסגנון רובין מיע שרווד, או.. או.. עוד דברים שאני לא מסוגלת להזכר בהם כרגע * מנהיג- העיר כבר אינה קיימת, ועברו כמה דורות מאז. מה שתכננתי היה ליתור כמה דמויות (ללא אבחנה בין גזע, מין, ודת) אשר הן צאצאים נודדים מהעיר, ואינם קשורים זה לזה הכל דרך אחרת (אלא אם כן השחקנים רוצים כך) * לפני שאני מכריזה על ה"ממלכה"- צריך אישור, נכון? ועוד משהו שאני אוסיף כאן, איפה נרשמים בתור שחקנים?

תשובות

מבחינה גאוגרפית: אתם חפשיים להציע כל מקום. אין קונצנזוס על יער בן-שמן. מה שעתכם על עולם שסובל משינויים נוראיים בין עונותיו (וכך פרק במדבר, פרק ביער, פרק במישורים ... נו זה חלש... מצד שני - אפשר לוותר על מעט ראליזציה לטובת גיוון In-Play), או שפרקים שונים יתרחשו ב-Regionים שונים? פתוח להצעות. אבל גם אם נשחק ביער, ותכתבי על יער, תצטרכי להוסיף משהו ליער הקיים, על מנת להפוך אותו ליער שלך. קחי בחשבון שלא כולם מעוניינים לשחק יער, ולצורך דוגמא - הם יכולים להוסיף סלעים מקלקר ולמתוח בדים צהובים בין עצים על מנת להמחיש Terrain של, למשל, ארץ מטורשת מרובת בקעים מסוכנים. ובמשחק במדבר - תצטרכי כמה "עצים", לדוגמא - סטנדים שתעצב קבוצתך איכשהוא. גיבורי תרבות: לא יודע. מה נוח לך? אישית - גיבורי התרבות שלי הם
צ´יקי ופיץ
... ציפורים בעלות תרבות מפותחת ויוזמות מדהימות! (היום פיץ עיצבה מחדש את החוט של הרמקול שלי). בעניין המנהיג: חשוב להבהיר שארץ יכולה להתקיים בלי מנהיג, אך מנהיג חייב לבוא מארץ מוכרת. ההסמכה לארץ - שלושה אנשים שבאים ממנה. והם חפשיים לבחור להם למנהיכ כל דמות מאושרת העולה על רוחם. לסיכום חשוב לי ש´הדבר-הבא´ יקבל את צורתה של קהילת השחקנים בארץ. אתם תקבעו כמה אתם רוצים להשקיע בסיפור ובתפאורה - פשוט על ידי שימוש דוגמא והובלה לכיוון מסויים. בה במידה - אם קבוצה מסויימת בוחרת לפעול בדרכה שלה - אין זאת אומרת שזו הדרך היחידה. ברור לי שיש שחקנים שמעדיפים Role-Play, ויש שחקנים שמעדיפים קרבות, ושיש שחקנים שמעדיפים ויזואליזציה וראליזציה תפאורנית של סביבת המשחק שלהם, ושיש שחקנים שמעדיפים תפאורה סמלית ומגוון אפשרויות, וזה הדבר היפה כל-כך בעיני: התחברו בקבוצות המייצגות אתכם!

לא הבנתי בקשר למנהיג

הרי העיר עצמה אינה קיימת יותר, ומה שמאפניין את הקבוצה בתור קבוצה זה המוצא- הרעיון הוא ליצור קבוצה חופשית לגמרי, שבו כל אחד יכול לשחק כל סוג של דמות שהוא רוצה, בין את זאת אלפית טובת לב וגובלין רשע ומרושע, ואפשר ששתיהם אפילו יהיו האותה הקבוצה

Nyimirond

New member
אתר למשחק

אני חייב להציע, גם מתוך אינטרסנטיות שקופה אבל גם עם קצת אובייקטיביות, את חולות ראשון, לא לא הכל דיונות שמתאימות מצויין לשבט שלי אם יקום, אלה גם חורשים ואפילו נחלים במקומות המתאימים.

בוא נשים את זה ככה:

אם קבוצתך תהייה הראשונה להתארגן, אם האתר יכול להכיל את כל השחקנים, אם יוחלט לערוך כל פרק ב´Region´ נפרד - או - פרקים מקומיים במקומות שונים - זה ממש סבבה. קימת עוד אפשרות - משחק עצמאי (לא כלול בששת המשחקים), קריא - עלילה עצמאית שתריץ קבוצתך בעולם ´הדבר-הבא´, או לכל הפחות, תתפקד כ"קבוצה מארחת". צור קשר טלפוני (בדוק הודעות אישיות).

למעלה