ההבדל העצום והפער בין המרכז והצפון

נראה לך שאני אחבור לבעלי ההון?

אולי רק כשיקפא הגיהנום. ואולי גם תגיד שלופליאנסקי שילם לי כדי שאכתוב על שיירת המשאיות העמוסות כל טוב שלו שהביא אלינו צפונה? אם היית פה, היית מבין גם אתה למה אנחלנו כל כך מחזיקים מרדיו חיפה, שבלעדיו המצב הרבה יותר גרוע באיזור חיפה והקריות.

gershon17

New member
נראה לי שכבר עשית את זה

בפרסומת האינסופית שלך לרדיו חיפה, אתה משרת את בעלי ההון שמחזיקים ברדיו היטב, ומשביח משמעותית את הנכס שלהם.

אותי לא מעניין בכלל למי שייך הרדיו

אותי מעניין השדרנים והשדרניות שעושים את עבודתם נאמנה ויומם ולילה מנסים להרגיע אותנו ולתת לנו תחושה שאנחנו לא לבד. כך שמצידי כל עוד יש מלחמה ואנחנו כאזרחים נמצאים בחזית, שהרדיו יהיה שייך אפילו לגאידאמק.

gershon17

New member
כלומר אתה מפרסם אותם בלי תמורה??

אתה עושה כזו עבודת פרסומית משובחת, משפר משמעותית את מצבם של בעלי ההון שמחזיקים ברדיו חיפה, ולא מקבל על זה כסף אפילו?! וואו.

אני לא מפרסם אף אחד

אני פשוט מציג את העובדות כפי שהן, ולולא רדיו חיפה, המצב אצלנו היה הרבה יותר גרוע אפילו ממה שהוא עכשיו. מעניין מה היית אומר אם הייתי משבח את נחמן שי המרגיע הלאומי שלנו בתקופת מלחמת המפרץ, האם גם אז היית טוען דשאני מפרסם אותו ועושה לו יחצנות? אז רדיו חיפה עבורינו תושבי חיפה והקריות זה הנחמן שי של המלחמה הנוכחית שנכפתה והונחתה עלינו.

gershon17

New member
עכשיו הבנתי מאיפה אתה מוכר לי!

כלומר, חוץ מזה שאתה טרומן. אתה גד בירון! אחיה הרוחני המבוגר יותר ומוצלח פחות של ג. יפית!

למה לפשוט את הרגל?!

סליחה... כשאפשר תפתחו תעסקים! כשאי אפשר אל תפתחו!! הרי גם ככה שהעסק סגור ואין קונים אז אין חשבונות של חשמל וכו.. יש רק תחשבון של ארנונוה ומיסים שוטפים... אז מה קרה?! הארנונה והמסיים השוטפים של חודש אחד יגרמו לכך שעסק קורס?! מזה כל הבכיינות הזו?! הם בחור להיות עסקים פרטיים! כל מי שבעל עסק פרטי צריך לדעת ויודע שיש בזה יתרונות וחסרונות כמו שכל מי ששכיר צריך לדעת שיש ייתרונות וחסרונות! עסקים בעלי קשיים וקורסים בגלל בעיות הרבה יותר שורשיות ולא בגלל בעיית המלחמה כרגע.. כמו נטל המיסים הכבד... (תשאל את פרץ) ומע"מ גבוה. וכו... אז תלונות רק למפלגת העבודה מה שבאמת יתרום לעסקים הקטנים זו הורדה משמעותית של הארנונוה והמע"מ ונתינת הטבות מיוחדות מהממשלה... ואם זה יקרה... בתנאים באלו העסקים יוכלו אני חושב לחיות אפילו חודשים שלמים בלי לחשוב אפילו על לקרוס. התפיסה הקפיטליסטית לא נשענת רק על כסף ורווחים.

באמת? היא לא נשענת רק על כסף...

ורווחים? בוא תספר לי על מה היא נשענת עוד?
ותאמין לי שאני לא דואג כלל למעסיקים שכפי שכתבת בעצמך, יוכלו לספוג את ההפסד, אותי מעניין יותר מה יעלה בגורל אלה שהם מעסיקים אותם, האנשים הקטנים, השכירים, אלה שלא יוכלו לספוג את אי תשלום המשכורת של החודש שהפסידו, אלה שיושבים היום במקלטים ומתפללים שהטילים לא יפגעו בבתים שלהם. או אלה שיושבים עכשיו בבתים ומתפללים שהטילים לא ינחתו עליהם ועל משפחתם. לאלה אני דואג, לא למעסיקים. אבל בכדי שאלה יקבלו את משכורותיהם, אסור שהעסקים בחיפה והצפון יפשטו את הרגל, וצריך לעזור להם לעמוד מהר בחזרה על הרגליים. גם אם זה אומר שעסקים אחרים במרכז שעכשיו גוזרים קופונים ועושים קופות יפות מהמצב שבצפון ע"י העלאת והפקעת מחירים, דבר מגעיל ומכוער לכשעצמו, יפסידו מכך, וזה יבוא על חשבונם.

אני פשוט אומר את זה

כי זה דמגוגיה סוציאליסטית לכתוב שרק היא נשענת על כספים ורווחים... עלי לא עובדת דמגוגיה סוציאליסטית וצר לי לאכזב אותך שאתה אחרון הסוציאליסטים. והתפסיה הקפיטליסטית היא תפיסה כלכלית שלמה.. אני ממליץ תחפש הויקיפדיה ושם יהיה לך כתוב הכל. כמו שאני לא אומר שהסוציאליזים הכלכלי זה לא רק מיסים גבוהים ומע"מ גבוה.. ככה התפיסה הקפטיליסטית זה לא רק רווח וכספים.. כי כל כלכלה נשענת על רווח וכספים!! אז בלי דמגוגיה!! סליחה זה כבר מתחיל להגרר מדמגוגיה סוציאליסטית לחוצפה סוציאליסטית אגואיסטית ובילתי מתחשבת!!! מה זאת אומרתצ שאתה דואג?! אתה לא אמור לדאוג המדינה אמורה לדאוג!! ומה זאת אומרת לא חשוב לך מבעלי העסקים הקטנים?! הם לא בני אדם?! הם לא ממעמד הבנים שהוא הכי חשוב לכלכלה הישראלית... במה עדיפה עזרה לבעל עסק מאשר עובד של בעל עסק?! מה יש לו דם כחול?!! להרבה מהעסקים הקטנים אין בכלל עובדים ומי שיש לו עובדים אז זה רק עובד אחד וגם לא במשרה מלאה אלא מחצי משרה או משרה חלקית... אם המעסיק יקרוס גם העובד יפוטר. והעסקים הקטנים זה לא אנשים קטנים?! אתה יודע בכלל מזה עסק קטן?! כאשר עובד לא בא לעסק בגלל שיש טילים אז אני מבטיח לך שגם מנהל העסק לא בא לשם כי חייו גם חשובים לו. ואני לא רואה ממש סיבה לכך שמנהל העסק ייתן לעובדים שלו משכורת מלאה על מצב שכמעט לא היו לקוחות וכמעט לא היה להם הזדמנות להגיע לעסק בגלל מצב ביטחוני. אין סיבה גם מנהל העסק לא מרוויח מזה ככה שאין סיבה שהמעסיק ירוויח מזה. וזה מה שאני אומר שמפלגת העבודה בוגדת בבוחריה ואתה דוגמא קלאסית לכך. גם במישור הכלכלי וגם במישור החברתי. מותר להם להעלות את המכירים.

אני עדיין מחכה להסבר שלך

טענת שהתפיסה הקפיטליסטית אינה נשענת רק על כסף ורווחים, אבל מעניין שאתה לא מצליח להביא אפילו גורם נוסף שעליו נשענת התפיסה הקפיטליסטית. ואני עדיין ממתין שתציג לי אחד כזה.
אבל בדבר אחד אתה צודק: המדינה אמורה לדאוג לאזרחים שלה. אבל מה לעשות שהמדינה לא דואגת להם...

אני לא אוהב תביטוי "נשענת"

אני פשוט אומר שיש שתי אידיאולוגיות כלכליות שונות והיא כלכלה סוציאליסטית וכלכלה קפיטליסטית. אני גם חושב שקודם כל האזרחים צריכים להשתדל לעזור לעצמם.

אתה פשוט סותר את עצמך

אתמול טענת שהמדינה אמורה לדאוג להם. היום אתה כבר טוען ההיפך, שעדיף שהאזרחים ידאגו לעצמם. כך שכשתחליט באיזו מהגישות אתה תומך, תודיע לי. ולידיעתך: אין רק כלכלה סוציאליסטית וכלכלה קפיטליסטית, יש הרבה מאוד באמצע. כמו הכלכלה הסוציאל-דמוקרטית.

גם אתמול וגם היום

אני טוען וטענתי שלבן אדם צריכה הליות קודם כל אחריות אישית ושיעזור לעצמו וכמו כן בדברים שצריך גם המדינה צריכה לסייע. כלכלה סוציאלי דמוקרטית זה חרטא... סוציאליסטית,סוציאל דמוקרטית הכל אותו דבר.. כמו שאני אגיד קפיטליסטית וקפיטל דמוקרטית... איך כלכלה יכולה להיות דמוקרטית?! מה זה צורת משטר? שלטון?! עוד מעט גם יההי כלכלה סוציאל דיקטטורית...

אם כך בוא תסביר לי

איך בן אדם יכול לעזור לעצמו לאחר שטיל הורס לו את הבית והוא נשאר חסר כל? אתה לא חושב שחובתה של המדינה שהיא זו שהכניסה אותו מכתחילה למצב הזה, ונגיד אפילו שלא באופן ישיר, אבל בעקיפין כתוצאה ממעשיה, חייבת לעזור לבן אדם כזה ולפצותו על כל הסבל והנזק שנגרם לו?

תראה טיל אחד לרוב

לא הורס בית אלא אם זה טיל יריחו אבל זה עדיין רק טיל קטיושה.. ותלוי איזה בית. אם נפגע לו הבית המדינה מחוייבת לשלם פיצויים על נזקי הבית אם זה חלק מהבית או כולו וחוץ מזה הוא יכול לבד גם כן להתחיל לבנות את בייתו.

כן, לבנות אותו מפלסטלינה...

אתה חושב שלכל אחד יש כסף לבנות בית מחדש? תגיד לי אתה חי בחלומות או מה?

ממש במציאות אתה חי... ../images/Emo31.gif

לא לכל אחד יש כסף לביטוח דירה. ויש לא מעט אנשים במדינה הזאת שכל מה שיש להם בחיים זו הדירה שלהם. אבל ילדי שמנת כמוך לא יכולים להבין דברים כאלה. אתם חושבים שאם לכם טוב אז לכל העולם טוב. תצאו כבר מהבועה שלכם ותתחילו להריח את המציאות. אנשים כאן חיים קשה מאוד, גם בזמנים שאין מלחמה, כך שעל אחת כמה וכמה בזמנים שיש מלחמה והם וביתם נמצאים בסכנה קיומית.

למעלה