ההבדל העצום והפער בין המרכז והצפון

בואי נדבר על מה היה במלחמת העצמאות

עזבי אותך מההיסטוריה, אנחנו מדברים על כאן ועכשיו, לא מה היה לפני יובלות, וכאן ועכשיו המצמב גרוע, פשוט קטסטרופה, מה שאתם שם במרכז אפילו לא מתחילים להבין. אני מציע לך שתלכי לראות את הסרט הישראלי הבועה, ותראי איך אתם נראים באמת מבחוץ לבועה.

omerlich

New member
עדיין לא הבנת

כי אשרת אינה תל אביבית? וכי לא כולנו חיים ב"בועה"?!

ElvisAlive

New member
לחייל הזה יש משפחה

ויש לו חברים, ואנשים שהואמכיר, שגרים באילת. קשה לי להאמין שהם חייו בבועה בזמן שהוא שירת שם

אשרת

New member
עושה רושם , שהוא חי בבועה משל עצמו.

בועה של היסטריה וחוסר ידיעה. כמה פעמים שאלנו אותו מה הוא רוצה שתושבי המרכז יעשו על מנת שיביעו סולדיריות עמו? כמה פעמים שלאתי, מה הוא עשה למען תושבי שדרות שגם הם נתונים תחת מטח קאסמים כבר תקופה די ארוכה? והתשובות? היכן?

אשרת

New member
בנתיים היחיד שמנותק פה , זה אתה.

וגם היחיד שמפגין חסור רגישות , זה אתה. אבל ניחא.

חוסר רגישות?

למי? לתושבי המרכז שממשיכים בחייהם כאילו אנחנו כאן בצפון נמצאים באיזו קייטנת נופש ולא במלחמה? ואם את כבר מדברת על חוסר רגישות, מי זו שהציעה רק לפני שעה שיטילו מיסים על תושבי הצפון? ואת עוד טוענת שאני חסר רגישות?

אשרת

New member
הבנת הנקרא שלך לקויה לחלוטין.

תעשה טובה, לפני שאתה ממשיך לקשקש סתם ככה ולרחם על עצמך - תפתח את מפת ארץ ישראל, ואמר לי בבקשה היכן נמצאת אשקלון והיכן נמצאת שדרות, וקיבוץ יד מורדכי. אחרי כן תחזור. אני לא יכולה להציע כלום, משום שאיני בעמדת השפעה לשמחתי הרבה. אני בסך הכל תהייתי איפה היה אדון פרץ כאשר הדרום הופץ, ועדין מופץ. למה אז לא הציעו להעלות דווקא לאנשי הצפון ולאנשי המרכז (שהרי הם בחיים שלהם לא חוו פיגועים ואיומים אחרים, זה רק הצפון מאז ותמיד...)? כן, אני מדברת על רגישות, משום שאני בניגוד אליך, לא שוכחת שיש עוד אוכלוסייה אשר מופצצת, ורק משום שכרגע אתם "במוקד" לעוד כמה ימים, אז כולם שוכחים שיש עוד אזור בארץ שלא ממש שקט. אז תגיד לי- ממתיק סוד, חוץ מלנפח מסטיקים. מה אתה עשית למען תושבי הדרום?

היכן היה פרץ? אולי בשדרות

לא יודע, הוא לא גר שם? ותעשי לי טובה אשרת, מה שאנחנו פה בחיפה והצפון קיבלנו בחודש, תושבי שדרות ואשקלון לא קיבלו ב3 שנים. ואני כבר לא מדבר על סוגי הטילים ועל כמויות החומר נפץ והקטלניות שלהם לעומת הקסאמים שנפלו על שדרות...

אשרת

New member
באמת...???

למה באזור הדרום אין אתה כור הגרעיני ועוד כמה מפעלים לא נחמדים אשר נמצאים שם? הבנתי לדעתך, הדם שלך אדום יותר מהדם של תושב שדרות/אשקלון/הנגב. אוקי. אתה מורח אותי לחלוטין. (ואגב, המפעלים הכימיים הכינו את עצמם למצב כזה, כך שאף אחד לא התרגש שאחד מהקטיושות נחת במפעל מסוכן) ביקשתי תשובות ברורות לשאלות ברורות: מה אתה עשית למען המתנחלים אשר נרצחים על ידי הפלסטינים? מה אתה עשית למען תושבי שדרות שחוטפים יותר ממה שאתה חושב? מה אתה עשית למען התל אביבים בזמן שהאוטובוסים שם התפוצצו (ועם כל הכבוד לחיפה, העיר הזאת ספגה הכי פחות פיגועים משלושת הערים הגדולות, אז אל תקפוץ)? מה אתה עשית למען תושבי נתניה שגם שם היו לא מעט פיגועים, והאזור הזה מועד לפורענות עקב מיקומו הגיאגורפי? אני אגיד לך למה אתה לא משיב, כי אתה לא עשית כלום למען אף אחד מן האוכלוסיות הללו. אתה יותר לבוא בדרישות לאחרים, שיתחשבו בך, שאנשי המרכז יפסיקו לחיות, יפשטו רגל (הרי, כיצד זה יתכן שאנשים ימישכו לעבוד כאשר אזור הצפון לא ממש עובד (למרות שאמרו שיותר מ-80% מהעסקים חזרו לעבוד))? כיצד הילדים במרכז הארץ יכולים ללכת לים? להנות מהחופש הגדול? קודם אתה תראה מעט סולידריות חברתית וחמלה על כל מי שהוא אינו כמוך, ואחרי כן תבוא בדרישות כאלו מאחרים. חצוף.

האם תושבי המרכז לא יכלו לשבת בבתיהם

מחשש לנפילת טילים עליהם או מחבלים מתפוצצים בדירותיהם? לא זכור לי כזה דבר, אנחנו לעומת זאת אפילו בבתים שלנו לא מוגנים. כך שתעשי לי טובה אשרת עם הדמגוגיה בגרוש הזאת של הדם שלך יותר אאדום משלהם, באמת שלא מתאימה לך הרמה הזאת. את משווה מתקפת טילים רצחנית על איזור שלם שמונה למעלה מ2 מיליון בני אדם, לכמה פיגועים שלא מעט פגעו גם בחיפה, ולא חשוב כמה שתכחישי את זה, זו עובדה, ועל זה יעידו הנפגעים שיצאו בחיים מהפיגוע במסעדת מקסים ומסעדת מצא ועוד כמה מקומות ציבוריים וקווי אוטובוס שגבו קורבנות מבין תושבי העיר. אבל אנחנו עכשיו נמצאים במ-ל-ח-מ-ה, את מבינה מה פירוש המילה מלחמה? אז אנחנו נמצאים במלחמה והעיר חיפה וסביבתה נמצאות בחזית של המלחמה הזאת, בעוד שאתם שם במרכז נמצאים הרחק בעורף. זה כל ההבדל. אבל זה בהחלט הבדל משמעותי. ואם היית מגיעה לפה, היית גם את מבינה אותו

אשרת

New member
תושבי הדרום...

נמצאים במלחמה כבר כמה חודשים. ולגבי תושבי ת"א ונתניה. הם לא נשארו בבתים. הם פשוט לא ידעו אם יחזרו הביתה אחרי נסיעה באוטובוס. אז את הדמגוגיה שמור בבקשה לעצמך, ואה.. גם את ההיסטריה. ואני חושבת שאין עוד טעם לדיון הזה, משום שאתה בשום שרשור בשום פורום, לא טורח לתת תשובות ישירות, אלא חוזר על עצמך ומדבר לא לעניין. אז שתה עוד כמה כוסות מים, על מנת להרגע.

gershon17

New member
וואו, אתה מיחצ"ן אותם

הרבה יותר טוב מאיך ש-vantan יחצן את קדימה לפני הבחירות! אתה כל כך עסוק בלפרסם את הרדיו הזה, שאתה קורא לאשרת שקרנית?

gershon17

New member
אתה פשוט מקופח מטבעך

היית מקופח לפני הבחירות, ועכשיו אתה מקופח גם. מסכן, כו---לם מקפחים אותך. "במרכז העסקים פורחים והסוחרים ובעלי העסקים מבקשים שהמלחמה לא תגמר לעולם"? זה מה שאתה כתבת? במו ידיך? ואתה גם מאמין בזה? זה בהחלט מדהים איך כבר כמעט שנה הראש שלך תקוע לך עמוק בעכוז, ולמרות זאת אתה מצליח לתקתק. זה אולי מסביר את הפנינים שנוטפות ממך.

כאחד שיושב שם ולא יודע מה קורה כאן

אין לך שום זכות לדבר על קיפוח. לאחר שתעבור גם אתה את מה שאנחנו עוברים כאן כבר חודש ימים, 24 שעות ביממה, ותשב גם אתה בפחד ובחרדה ובאי-ודאות של מה יילד הרגע הבא ואם תצא או לא תצא מהרגע הבא בחיים, בזמן שהילדים שלך יישהו במשך חודש 5 קומות מתחת לאדמה ולא רואים את אור השמש, וזה עוד בחופש הגדול, אז ורק אז תהיה לך הזכות לדבר על קיפוח. ומלבד זאת, אני לא דיברתי על קיפוח, אני תארתי את מה שאומרים ברדיו חיפה, שהוא היום הקול של חיפה והצפון כולו, ושל מה שחושבים התושבים שנותרו כאן על אלה שברחו ועל אלה שנמצאים שם ואינם יודעים כלל מה עובר עלינו כבר חודש ימים.

אני מתחיל באמת להאמין שאתה רק מנסה

לעשות פרסומת לרדיו חיפה. עוד מעט תתחיל להציע DVD מתנה לכל מי שיקשיב לרדיו חיפה והצפון.

ממש אבל ממש לא פרסומת.

אבל אנחנו בחיפה והצפון תלויים ברדיו חיפה לטוב ולרע. זו עובדה שלא ניתן להתעלם ממנה. בין אם יש אזעקות ובין אם יש הפוגות, רדיו חיפה הוא זה שדרכו פיקוד העורף וכל הגורמים המוסמכים נותנים את ההוראות, למשל אם להיכנס למרחבים המוגנים, כמה זמן יש לשהות בהם, ומתי אפשר לצאת מתוכם ואיך לנהוג בהמשך. כך שרדיו חיפה היום משמש עבורינו תושבי חיפה והקריות לנחמן שי של המלחמה הזאת, ובנוסף לזאת הווא משמש גם כאוזניים והעיניים של כל תושבי הצפון. אם לזה אתה קורא פרסומת, תקרא, אבל מה לעשות שזו עובדה, והיום כל תושב מטירת הכרמל צפונה יגיד לך את זה. לולא רדיו חיפה שמלווה אותנו לאורך כל תקופת המלחמה, היינו חיים בעלטה ולא יודעים מה מתרחש סביבנו.

gershon17

New member
לאיזה בעל הון שייך רדיו חיפה?

רדיו חיפה קיים כדי שבעליו ירוויחו כסף. ומה טוב יותר לבעלי תחנת רדיו מאשר רייטינג מאד גבוה (שישאר גבוה גם אחרי שהמלחמה תסתיים)? זה מעלה להם את מחירי הפרסום, ואין ספק שהשנה ההכנסות שלהם יהיו גבוהות בהרבה מההכנסות שלהם בשנה שעברה. מה קרה שהפכת לכזה שפוט של בעלי ההון?

למעלה