ההגדה של דת היא

ההגדה של דת היא

כמעט תמיד משפט אחת. הנצרות היא דת שעיקרה הוא שישו הוא שליח האל והוא הביא את הבשורה\ אמונה\ תורה \ דבר האל אל בני האדם. האיסלם היא דת שעיקרה שמוחמד הוא שליח האל והוא הביא את... (אני מדגים על המונותיאיסיות בלבד) לכן, נוצרי הוא אדם שמאמין שישו הוא שליח האל (ובתורתו) ומוסלמי הוא אדם שמאמין שמוחמד הוא שליח האל(ובתורתו). על היהדות אי אפשר לומר כזה דבר, כיוון שאין ליבה אחת מרוכזת ליהדות. אין עיקר אחד בסיסי שמסכם את כל התורה ומבדיל את הדת הזו. "ואהבת לרעך כמוך" מויקרא י"ט (שרבי עקיבא טבע חזק להלכה היהודית לא מבדיל את היהדות מהשאר. לסיכום, מה שרציתי לומר הוא שקשה מאוד להגדיר את היהדות, אפילו רק בתור דת (והיא הרבה יותר מכזו). ובהערת שוליים, אני חושב שזה לא נכון שאתה כאדם שלא בקיא ביהדות, תכליל ותנסה להגדיר אותה.

miss mcmillan

New member
מה לגבי

אני מאמין באמונה שלמה שכל-דברי נביאים אמת. אני מאמין באמונה שלמה שנבואת משה רבנו עליו השלום היתה אמתית. ושהוא היה אב לנביאים לקודמים לפניו ולבאים אחריו. אני מאמין באמונה שלמה שכל-התורה המצויה עתה בידינו היא הנתונה למשה רבנו עליו השלום. מה עם זה? ובכלל הקונצפט של י"ג עיקרים? אם לא אמונה באלוהיות התורה, בכך שיש לה מקור אלוהי, ושהיא ניתנה בנבואה מפי משה ולא נערכה ושופצרה ברבות השנים- לא אומר ש/בלי זה אין יהדות, אבל בסיס חשוב מאוד-מאוד נשמט מתחתיה, ככה שההבדל שניסית להציג לא לגמרי מדוייק.

אז מה ההגדרה שלך?

יהודי שמאמין שכל מה שכתוב בתורה הוא אמת? אני חולק עליך, אני לא מאמין שרוב מה שנכתב בתורה הוא אמת, ועם זאת אני חושב שאני מאוד יהודי.

miss mcmillan

New member
אתה נכנס פה לשאלה קצת שונה

כי מושג ה"ברירת מחדל" הוא זה שמשמעותי כאן- האם אפשר להיות יהודי פסיבי, רק מעצם הולדתך? לכאורה כן. אבל, מותק, מה שלא ידוע להרבה אנשים, זה שכופר בעיקר כמוך (וזה מספיק שאתה לא מאמין שהעולם נברא בשישה ימים ובשבת הבורא לקח חופש, לדוגמה, או שאתה מאמין באל קדמון אך לא בהשגחה פרטית תמידית) להרבה מאד עניינים אינו נחשב כיהודי, ויותר מזה- נחשב כעובד אלילים- וזה מבחינה הלכתית נטו, שאוסרת על יהודי אדוק לשתות מכוס יין שנגעת בה. יש כאלה שיתירו להונות אותך בכסף, אחרים רק יתירו להשפיל אותך ואת אמונותיך ולהלבין פניך ברבים; דבר שאסור לחלוטין מכל וכל ביהודי מן השורה. אין לי כוח לברבר רבות. בשבילי היהדות שלך היא בסדר גמור, מבטיחה
. אני רק לא רוצה שתטעה לחשוב שזו דת באמת כל כך פלורליסטית, כי.. אממ, טוב, היא לא.

Gevakumon

New member
אתה חושב שאתה מאוד יהודי,

אבל אם תשאל את היהדות אני לא בטוח שהיא תחשוב אותו דבר.

לשאול את מי ביהדות?

יש הרבה אנשים והרבה זרמים (שאלה רטורית). ושאלה קונקרטית: מיהו "שומר השער"? מי מחליט מיהו יהודי ומי לא?

Gilliana

New member
התשובה לשאלה הזו פשוטה מאד:

הרבנות במדינת ישראל. וגם הכלל הוא פשוט מאד - אמך יהודיה אזי הינך יהודי ולא - אינך יהודי. אין מה להסתבך. באשר לדעות של זרמים אחרים - הן אינן תופסות באופן רשמי במדינתנו.

יש לנו מזל

שהרבנות היא לא הותיקן ואין לה מנדט רשמי על מה נכון ומה לא ביהדות. אמנם הרבנות היא הגוף הדתי הרשמי העליון במדינה. אבל ביהדות עצמה היא לא הגוף העליון (כמו האפיפיור) וכל רב ראשי לפסוק הלכה ומאמינו רשאים ללכת על פיה. ביהדות יש פלורליזם, הוא התקיים לאורך כל השנים ובעיקר מאז חורבן הבית הראשון. לצערי בחמישים השנים האחרונות (עם כינונה של אותה רבנות) הוא מדוכא בצורה עקבית ע"י בעלי האינטרסים בעולם האורטודוקסי ומגובה ע"י בורים בעולם החילוני.

Free Smile

New member
ראית את V FOR VANDETA?

נאמר שם משפט יפה על המושג "אמת" אני הייתי שמח לראות אותך גם פותח שרשור נפרד על מה היא "אמת" ולא רק הגדרת "דת", אך זה נראה לי שרשור שיכול ללכת לאבדון טוטאלי ומעפרל חושים
אני לא יודע מה אתה מחשיב לאמת, או מה אתה מחשיב ליהודי רק רציתי לתרום את קולי ולאמר על הדת ועל אמת כך: ללמוד בדרך הדת (להבדיל מ"ללמוד על הדת/לסקור את הדת כחילוני), להבין את היהדות, לא אומר להאמין שכל מה שנאמר בכל פיסת מידע הוא אמת, אלא את האמת שמאחורי, "האמת" שהלימוד מוביל אליה. כך אני רואה זאת בכל אופן. מבלי לדעת הרבה על היהדות/אף דת נכון להיום. ואם כבר אני פה, אצרף את דעתי בנוגע לשאלת הזהות היהודית לדעתי יהודי הוא אדם שחי בדרך חיים יהודית. אדם שנולד לאמא שנולדה לאמא שנולדה ל....יהודיה, אינו "יהודי" במלוא מובן המילה, אם הוא חי באותה צורת חיים שחי בה כל אדם שאינו יהודי. יהודי לומד ופועל, רואה את העולם בדרך מסוימת, בסכמת מחשבה מאד מלאה, כל כך מלאה שאני חושב שרבים מפחדים להתחיל לנסות להבין אותה. אך כמו שאביב גפן אומר "ולמרות זאת, יש כאלו שעדיין מנסים"

Free Smile

New member
לא הבנתי

בכל אופן, זו שאלה שאתה אמור להיות קרוב יותר לענות עליה ממני
אני כמעט ולא התעסקתי עם היהדות בחיי (רק קראתי את פרק כ"ג בתהילים בבר מצווה של אח שלי)

אני לא התיימרתי להגיד "מיהו יהודי"

אתה, אמנם, אמרת: "לדעתי יהודי הוא אדם שחי בדרך חיים יהודית." ולכן שאלתי: " מהי דרך חיים יהודית?"

Free Smile

New member
לא דיברתי איתך על יומרה,לא זה מענין

ועכשיו אחרי שהוצאנו את המונח "יומרה" מעולם המושגים שלנו, אני שוב חוזר ואומר שלדעתי אתה יודע טוב יותר מה זה ללכת בדרך חיים יהודית the vague image i have is merely לחיות חיים בקהילה שכזאת, להתעסק עם הרעיונות שנלמדים מהיהדות, צורת חשיבה, מוסר, חוקים נצחיים, דרך ארץ אני לא מכיר את העולם שלהם, לא התקרבתי אליו

רוב האנשים יגידו

שאני מעוות את הדת לצרכי, כופר, עובד אלילים ובכל מקרה - לא הולך בדרכי היהדות. אני לא יכול לומר לך מה זה לחיות אורח חיים יהודי, אני יכול לומר לך שאני חושב שאתה חי אורח חיים יהודי רק אם אתה מגלם באורחות החיים שלך ערכים יהודיים שבהם אתה מאמין (ואת זה אני מתיימרלקיים). ועכשיו, אחרי שסתינו מהנושא המון, אני אלך לישון לקראת שבוע בצבא ואתה.. לא יודע... מה אתה עושה?

Free Smile

New member
שאלה חזקה הא? מה אתה עושה?

לא מה אתה חושב, מה אתה אומר, מה נראה לך... מה אתה עושה!

למעלה