זה נכון שבהקשר הישיר
בהקשר ישיר למלחמה הזו... תראה אני אהיה איתך כנה, מאוד קשה לי לראות אספקטים אחרים של מלחמה, אולי בגלל התפקידים הקודמים שלי ששירתתי בצבא, מבחינתי המלחמה בנויה ממושגים צבאיים, אומנם בויכוחים פילוספיים בהחלט יש איזשהו נחיתות מסוימת, אבל אני אנסה בכל זאת. במלחמה הזו היו הרבה מאוד כשלים, רוב הכשלים נבעו בעיקר מאופן קבלת החלטות בפיקוד העליון ובצמרת המדינית ופחות מהחלטות מבצעיות בשטח, אופי הפעולה, יעדיה, סדר הכוחות כל זה היה מאוד חסר או לחילופין לא ממש ברור. אני מאמין שהכישלונות נובעים משיקולים שגויים של הדרג המדיני. מאוד קשה להתעלם מהיסטוריה של המושג הרתעה היא הוא אבן היסוד של תורת הפעלת הכוח. הכשלים שהובילו את צה"ל לכישלון בשדה הקרב אכן תורגמו אצל האויב (החיזבאללאי) לשחיקה יתרה של הרתעה הישראלית. זה נכון שבראיה אחורה, לא רק שהחיזבאללה לא פחד מצה"ל ומתגובתו, אלא שלנוכח הביצועיים של צה"ל בגלל סיבותיו השונות השחיקה דווקא הואצתה ולא נבנתה מחדש, ולכן נראה שכל יעדי המלחמה או בכלל הסיבה שישראל יצאה מלכתיכלה למלחמה היו שגויים ובנקודה הזו, אני נאלץ להסכים שמלחמה הזו היתה מיותרת, בגלל כמעט אפס התוצאות בשטח. אם זאת צריכים לזכור שמלחמה היא המשך התהליך המדיני בדרכים אחרות, משפט דיי שחוק שבטח נאמר כבר מיליוני פעמיים מאז נאמר לראשונה לפני 200 שנה בערך... ולכן האומנם היציאה הישראלית למלחמה יצר לחץ על לבנון, מדינות העולם ומועצת הביטחון של האו"ם, אשר במישרין יצאו להחלטה מסוימת להפסקת אש בתנאים ששני המדינות מסכימות... ולכן יש הישג מדיני מאוד חשוב, אם השאלה לגבי אורך המבצע והאם החלטה לגבי הפסקת האש באה מאוחר, זה כבר נושא אחר. אבל הרתעה היא חשובה מהפן הצבאי, והישג מדיני הוא פועל יוצא מלחימה.