ההחלטה האנטי-לבנונית של מועה"ב

a e q u i t a s

New member
אני חושב...

אני חושב שתגובה זו היתה לגולשת אחרת שטענה שקטיושות יפלו על הצפון במידה ונחזיר את הגולן, עניתי לה שלסוריה אין קטיושות,, אלא סקאדים שמגיעים עד באר שבע... וכן, ישראל צריכה להגיע לפשרה טריוטריאלית בגולן.

אתה חושב

שגולשת הזויה זו ראויה לתשובה ("עניינית")?

a e q u i t a s

New member
כל אחד ראוי לתגובה עניינית

כל אחד ראוי לתגובה עניינית, גם אם לא מסכימים.. הרי הפורום זה ה-מקום להתווכח.

Ootch

New member
יש לי תגובה עניינית לזה ../images/Emo13.gif

אתה אידיוט. (וכן, אפשר למחוק את ההודעה הזו.. הייתי חייבת.)

a e q u i t a s

New member
זה ציטוט מתוך 1984../images/Emo122.gif

החופש הוא להגיד 1+1=3...אם אני לא טועה, אגב אחלה ספר... מומלץ

Ootch

New member
אני לא חושבת שאתה ראוי

לתגובה כלשהי, ובכל זאת אני מגיבה. גם מתוך כבוד מינימלי לבני אדם (מושג שאתה, כנראה, לא כל כך מכיר.. הרי כל מי שלא מסכים איתך הוא "הזוי") וגם מתוך רצון אמיתי להתדיין בנושא. כנראה שעבורך הדעה שלך היא הדעה הצודקת בכל מצב, גם כשלמעשה העובדות בשטח מצביעות ההפך. זכותך. אני מגיבה בעיקר כדי שהקוראים פה לא יקבלו רושם מוטעה על המצב.

Ootch

New member
אפשר לעשות שלום עם סוריה ב5 דקות?

זה מעניין.. אגב, מה בדיוק מבטיח לך שעם החזרת הגולן הטרור יפסיק? מנהיגי סוריה הצהירו שהם אינם לוקחים אחריות על ארגוני הטרור. גם עם החיזבאללה אפשר לעשות שלום ב5 דקות, הרי הם רוצים את שטח מדינת ישראל כולו, אפשר למסור לו אותם והופ! יהיה שלום. זה מה שאתה רוצה?

a e q u i t a s

New member
מה הבטיח שהגבול עם מצרים יהיה שקט?

מה הבטיח ששלום עם מצרים וירדן יפסיק את שליחת חוליות הפאדיונים (טרור) תראו באמת הפסיק, הגבול עם מצרים וירדן שקט.. פרט להברחות של סמים וזונות שזה קורה לפעמיים..., אבל תכלס הוא ממש שקט

Ootch

New member
ההשוואה למצריים וירדן בכלל לא

רלוונטית. מצריים וירדן בכלל לא רצו [ועדיין לא רוצים] שום קשר לפלשתינאים ולסכסוך הישראלי-פלשתינאי. סוריה כן.

a e q u i t a s

New member
זה בדיוק אותו הדבר...

הגבתי לך כבר בנושא הזה בהודעה אחרת.. אבל אני אגיב בשנית.. מה שונה, זה אותו הדבר... מצרים לא שלחה חוליות טרור באזורי הספאר, ירדן לא ירתה רקטות לעבר מערב ירושלים באופן קבוע לפני מלחמת ששת הימים, בטח שכן. מה מצרים של נאצר או סאדאת שונה מסוריה של בשאר אסד או לבנון של סניורה? אין הבדל, שלום לא עושים עם חברים, את יודעת.

Ootch

New member
העובדות בשטח הן ברורות

ישראל נכשלה במלחמה הזאת מבחינה צבאית. לא מתוך חולשה, אלא מתוך נאמנות לחוקי ז'נבה והימנעות מפגיעה באוכלוסיה אזרחית ככל האפשר. סוריה גם עכשיו יכולה לירות על ישראל, אבל למה לה, כשאפשר פשוט להעביר את הנשק לחיזבאללה והם יעשו את העבודה השחורה (שזה בדיוק מה שקרה עכשיו)? סוריה מאוד חזקה מבחינה צבאית, הרבה יותר מהחיזבאללה שאפילו נגדם הפסדנו, הזלזול בצבא שלהם וההתיחסות לצבא שלנו כ"יכול-הכל" יכולים לגרום לאסון.

a e q u i t a s

New member
ישראל נכשלה כי דני חלוץ

ישראל נכשלה כי יש אדם לא מוסרי כמו דני חלוץ בפיקוד צה"ל. סוריה ממש לא חזקה מבחינה צבאית ונכון את צודקת.. אחד המשפטים שחקוקים בלב כל מפקד בצבא הוא "לעולם אל תזלזל באויב".

Ootch

New member
מסכימה לחלוטין, פרט לדבר אחד

לסוריה יש נשק מתקדם מאיראן וטילים שמגיעים גם למרכז הארץ. סוריה היא לא אותה סוריה שהכרנו בעבר, יש לה כוח צבאי מתקדם. הרבה יותר מלצבא לבנון.

a e q u i t a s

New member
אני לא יודע מה הרקע שלך ../images/Emo122.gif

אני לא יודע מה הרקע ממנה את באה, אבל אני נאלץ להתנגד בנחרצות, דבריך לחלוטין משוללים כל יסוד. סוריה היא מדינה מבחינה צבאית חלשה, נכון עד שנות השבעים המאחרות היא היתה בין שלושת הצבאות החזקים בעולם בגלל התמיכה המאסיבית שיקבלה מברית המועצות, מאז התפרקותה ב-91 - הצבא הסורי לא עבר שידרוגים, אין חלקי חילוף ורוב הרקמ"ים, המטוסים והצוללות מושבתים ואם יש כאלה שעובדים הם בטנכולוגיות של שנות ה-70. סוריה מודעת לבעיה הזו ולכן טיפחה שני מערכי התקפה, הראשונה היא מערך טקטי - כוח הסתערות שבנוי על פלטפורמה של כוחות מיוחדים, קרי קומנדו. אפשר לראות את דפוס הפעולה בכיבוש מוצב החרמון בתחילת מלחמת יום הכיפורים ומערך השני שהוא אסטרטגי זה מערך טילי הסקאד C ו-D שהבדל בינהם זה רק מרחק עוד 50-100 ק"מ, זה המערך התקפה היחיד שיש בידי הסורים היום, ושוב כל הטכנולוגיה היא משנות ה70-80 לא יותר. בזמן מלחמת שלום גליל ישראל שיתקה לגמרי את מערך הנ"מ הסורי דבר שעד היום אפשר לראות איזשהו ליקוי. איראן היא סיפור אחר לגמרי, סיוט צבאי למערב ובעיה שדורשת טיפול מיוחד וארוך טווח, צבא איראן משודרג ככוח הצבאי המשמעותי ביותר באזור המפרץ ויהיה אויב ראוי ומר לצה"ל ובכלל לכל צבאות המערב ונאט"ו, מערך טילי השיאהב 1,2,3, פיתוח כמעט סופי 4 מתחילים את 5, הם בעיה מאוד חמורה לעורף הישראלי, מדברים על טילים העלולים לשאת רש"ק לא קונצלוואלי כמו כימי, ביולוגי (למרות שהסיכוי הוא נמוך יותר) ועוד פעם לא עלינו גרעין. נכון שיש אמברגו של שנים על איראן ורוב הפיתוחים הם עצמאיים, התעשיה הצבאית האירנית פורחת, וזה מאוד מסוכן... מה גם שאסאד מעולם לא דיבר על השמדתה של ישראל, בנאום האחרון שלו הוא הזכיר כמה פעמיים את המילה "שלום" דבר שאומנם לא מאותת על שלום מיידי, אבל זה בהחלט בתודעה, בניגוד מוחלט למטורף מטהרן שמדבר בפשטות מבעיתה על השמדתה של ישראל.

Ootch

New member
שר החוץ של סוריה

מצהיר ללא הרף על תמיכת סוריה בחיזבאללה. הקש "שר החוץ של סוריה" בגוגל ותראה הוכחות לכך. אסאד לא דיבר על השמדתה של ישראל (ליתר דיוק, סיפוח שטח ישראל אליו), אבל נסראללה דיבר על כך, הרי זה המצע של החיזבאללה והחמאס והשאיפה הלאומית שלהם. התמיכה של שר החוץ בארגונים האלו, כלומר במצע שלהם, היא חד משמעית והלוואי שאתבדה. גם שלום עם סוריה לא יעזור לנו, מהסיבה הפשוטה שהמטרות של סוריה אינם המטרות של ארגוני הטרור, והיא לא תוכל לעצור אותם (גם אין לה שום אינטרס לכך). בקשר לדוגמאות שנתת, הן נכונות עבור שנים קודמות אבל לאו דווקא למצב היום. ואם היו אומרים לפני שנה שלחיזבאללה יהיו מאות אלפי טילים, אף אחד לא היה מאמין.. נכון לעכשיו סוריה בקשר מסחרי מצוין עם איראן ובריה"מ שהן בעלות נשק צבאי עצום.

a e q u i t a s

New member
חייבים להבין את הדינמיקה בעולם הערב

על מנת להבין את דבריהם של מנהיגים ערבים, את חייבת להבין את הדינמיקה שהולכת במדינות ערב, המתונות והפחות מתונות. הם צריכים להוציא קיטור כי כך המשטרים שלהם בנויים, אז סוריה תומכת בחיזבאללה, הלבנונים לא רוצים את סוריה והם לא יתנו יד לכיבוש סורי מחדש בלבנון.... אסאד דיבר על לקיחת הגולן באמצעים שלום או באמצעי מלחמה, הוא דיבר על הגולן והזכיר את השלום, זה נקודה שמשום מה לא הזכרת אותו. לחיזבאללה אין מאות אלפי טילים, אפילו לא מאה אלף טילים, וסוריה היא לא בעיה שצריכים להתמודד איתה היום ולפחות במצב הזה, אין שום צורך לטפל בסוריה באמצעים צבאים, הסורים מודעים ליכולות שלהם וליכולות שלנו, הסטטוס קוו לא ישבר, וברית המועצות? ברית המועצות קיימת? ממתי? אולי את מדברת על רוסיה... אין ולא היה פתרון אחר פרט לתהליך מדיני ואני לא רואה את סוריה מתקיפה את ישראל.

למעלה