אני לא יודע מה הרקע שלך ../images/Emo122.gif
אני לא יודע מה הרקע ממנה את באה, אבל אני נאלץ להתנגד בנחרצות, דבריך לחלוטין משוללים כל יסוד. סוריה היא מדינה מבחינה צבאית חלשה, נכון עד שנות השבעים המאחרות היא היתה בין שלושת הצבאות החזקים בעולם בגלל התמיכה המאסיבית שיקבלה מברית המועצות, מאז התפרקותה ב-91 - הצבא הסורי לא עבר שידרוגים, אין חלקי חילוף ורוב הרקמ"ים, המטוסים והצוללות מושבתים ואם יש כאלה שעובדים הם בטנכולוגיות של שנות ה-70. סוריה מודעת לבעיה הזו ולכן טיפחה שני מערכי התקפה, הראשונה היא מערך טקטי - כוח הסתערות שבנוי על פלטפורמה של כוחות מיוחדים, קרי קומנדו. אפשר לראות את דפוס הפעולה בכיבוש מוצב החרמון בתחילת מלחמת יום הכיפורים ומערך השני שהוא אסטרטגי זה מערך טילי הסקאד C ו-D שהבדל בינהם זה רק מרחק עוד 50-100 ק"מ, זה המערך התקפה היחיד שיש בידי הסורים היום, ושוב כל הטכנולוגיה היא משנות ה70-80 לא יותר. בזמן מלחמת שלום גליל ישראל שיתקה לגמרי את מערך הנ"מ הסורי דבר שעד היום אפשר לראות איזשהו ליקוי. איראן היא סיפור אחר לגמרי, סיוט צבאי למערב ובעיה שדורשת טיפול מיוחד וארוך טווח, צבא איראן משודרג ככוח הצבאי המשמעותי ביותר באזור המפרץ ויהיה אויב ראוי ומר לצה"ל ובכלל לכל צבאות המערב ונאט"ו, מערך טילי השיאהב 1,2,3, פיתוח כמעט סופי 4 מתחילים את 5, הם בעיה מאוד חמורה לעורף הישראלי, מדברים על טילים העלולים לשאת רש"ק לא קונצלוואלי כמו כימי, ביולוגי (למרות שהסיכוי הוא נמוך יותר) ועוד פעם לא עלינו גרעין. נכון שיש אמברגו של שנים על איראן ורוב הפיתוחים הם עצמאיים, התעשיה הצבאית האירנית פורחת, וזה מאוד מסוכן... מה גם שאסאד מעולם לא דיבר על השמדתה של ישראל, בנאום האחרון שלו הוא הזכיר כמה פעמיים את המילה "שלום" דבר שאומנם לא מאותת על שלום מיידי, אבל זה בהחלט בתודעה, בניגוד מוחלט למטורף מטהרן שמדבר בפשטות מבעיתה על השמדתה של ישראל.