ההחלטה האנטי-לבנונית של מועה"ב

Ootch

New member
אני מסכימה איתך בענין הדינמיקה

ואני מסכימה שאין שום צורך "לטפל" בסוריה אלא להפך, לקדם איתם יחסים דיפלומטיים, אבל אני לא מאמינה ששלום איתה\עם לבנון ישפר את המצב שלנו, שכן האויבים שלנו הם ארגוני הטרור. זאת הבעיה העיקרית שלנו, אחרת הייתי הראשונה שדורשת הסכם שלום.. אני פשוט לא מאמינה שבמצב הנוכחי הסכם כזה או כל תהליך מדיני עם מנהיגים שאינם מנהיגי החיזבאללה או כל ארגון אחר ימגרו את הטרור. נסראללה הודיע שלחיזבאללה יש מאות אלפי טילים, אתה צודק בכך שאי אפשר לדעת אם הידיעה הזו נכונה או לא, אבל כמות הקטיושות שנחתה על הצפון, שדרות ואשקלון מראה לנו שאולי הוא לא טועה. ואין לי מושג למה כתבתי בריה"מ ולא רוסיה, מתנצלת.

a e q u i t a s

New member
נסראללה הוא תותח במלחמה פיסכולוגית

אני מרשה לעצמי לקחת את הסיכון ולהגיד לך, שנסראללה אין לא מאות אלפי רקטות, בטח שלא מאה אלף רקטות, מדובר על ארסנל של 12,000 רקטות שמתוכם הוא כבר ירה קרוב ל 4,000. מה גם שאין דבר כזה "בעיה" סורית, כי סוריה לא מהווה איום קיומי על ישראל ולא ברמת היכולת והיוזמה, אין דבר כזה איום קיומי על ישראל, פרט לאיראן. את לא מצפה שבשאר אסד ישלחו את צבאו וילחם בחיזבאללה או שבשאר אסד יעשה פזצטה בשביל אולרמט, את באמת לא מצפה נכון? אני מאוד מקווה שלא. את לא מצפה שאסד ג'וניור יתפקד למפלגת קדימה ויתרום מידי שנה לסוכנות היהודית? נכון? אני מאוד מקווה.. מה הקשר חיזבאללה ורקטות שנוחתות באשקלון ושדרות? את מערבבת פה מספר רב של נושאים?! אגב רק לידיעה, לחיזבאללה אין טילים, יש רקטות... זה שני דברים שונים.

מאיפה אתה מכיר את המוסר של חלוץ?

ברור שעיניין המניות מאד מרגיז, מה בגלל המכה בכנף? אותי זה דווקא הצחיק... העיקר שהרגו באותה הפצצה את שחדה, האחרים נהרגו כי היו יחד איתו (מרצון או שלא...)

a e q u i t a s

New member
אני לא נוהג לצאת מכלי..../images/Emo67.gif

אני לא נוהג לצאת מכלי, אני באמת אדם מאופק אבל דני חלוץ הוא סציומאט, שחצן ויהיר שרואה את כולם מלעלה... וזה לא רק בגלל הכנף וזה שהוא מכשיר רצח של אזרחים חפים מפשע והמניות, אבל זה רק נדבך נוסף לקרירות, חוסר הרגישות..

"אינני יודע מה היתה אמורה להיות...

התגובה ה"נכונה" ENOUGH SAID אתה יודע מצויין לבקר, אך אתה לא יודע מה היתה אמורה להיות התגובה הנכונה, אין לך אלטרנטיבה, אין לך מושג מה לעשות מול החיזבאללה, הכי קל בעולם זה לצעוק "די לכיבוש", "פשוט תעשו שלום" כאשר אין אחריות ואין משהו ממשי מאחורי זה, אתה הרי לא מחוייב לכלום, אפילו לא למה שאתה אומר...

Ootch

New member
../images/Emo45.gif

דור שלום דורש שלום! די לכיבוש! לא רוצים מלחמה! די למלחמה, כן לשלום! (כן, גם אני יודעת להגיד את זה. ואני אפילו לא רוצה מלחמה וכן רוצה שלום, למרות שאני ימנית מתלהמת.)

a e q u i t a s

New member
אפשר להיות גם וגם

אפשר להיות דור שלם רוצה שלום, אבל גם אפשר להתלכד באחדות לאומית כשצריך... כמו המלחמה הזו ואביב גפן. מה? אף אחד לא יכול לטעון שאביב גפן הוא ימיני הזוי?!

צודק, השורה התחתונה והיחידה שחשובה

היא מי התחיל, מי גרם, ובתוך איזו מציאות זה הכל. סטטיסטיקות ומספרים, אצל מי נהרג יותר ואצל מי נהרס יותר זה חסר משמעות לחלוטין. לנו, ישראל, יש את הערך הזה שאומר שלא מזניחים אף אחד מאחור וכן, גם אם נהרגים "רק ככה וככה חיילים ו"רק" נחטפים 2 חיילים, אנחנו נפוך את העולם, במקרה הזה את האיזור כדי שזה לא יקרה יותר, אולי בקהילה הבינלאומית אין את "המציל נפש אחת כאילו הציל את העולם כולו", לנו יש! וככה אנחנו פועלים, זו הדרך שלנו, שכל מדינה תעשה כראות עיניה כאשר אזרחיה/חיילה יחטפו, אנחנו נבחר לפעול איך שאנחנו נרצה. כאמור הפעם לא עשינו את זה טוב ולא עשינו את נכון, קיבלנו הסדר גרוע שחלקו באמשתינו ולכן יהיה סיבוב נוסף של אלימות מול החיזבאללה, על טעויות כידוע משלמים, משלמים בגדול! ישראל היתה על קו הגבול הבינלאומי, ישראל לא התגרתה בחיזבאללה (הטיסות מודעין החלו רק לאחר החטיפה הראשונה באוק' 2000), החיזבאללה הפך את דרום לבנון לשטח מוות, מלא במוצבים בתור כפרים וערים, חומרי נפץ, בונקרים, מנהרות ומחילות, אלפי טילים, הוא פתח במתקפה ראשון, ולא בפעם הראשונה, הוכח בפעם הקודמת שזו שיטה שעובדת מצויין להם, הם חוטפים ויורים, אנחנו נותנים להם את כל מה שהם רוצים עד הפעם הבאה, אירגון טרור מקופף מדינה שלמה...

Ootch

New member
בקנא לא נהרגו "מאות אזרחים"

למעשה, לפי "הצלב האדום" היו 28 הרוגים בקנא. ואם אתה באמת חושב שצה"ל פולש ללבנון הורג לבנונים תמימים ללא סיבה, ושאם ניתן את כל הצפון [אגב, גם רמת אביב ג' היתה פעם כפר ערבי. למה שלא ניתן גם אותה?] לחיזבאללה יהיה שלום - אתה לא סתם הזוי ובעל פוזה אינטלקטואלית והומנית בשקל (שכן הומנים אמיתיים מסתכלים גם על הצד השני) - אתה מטורף.

להשתמש בשבעא כקלף מיקוח

כדי להשיג הישג מדיני, אם הוא לא באמת כל כך חשוב לנו אסטרטגית (אני לא כל כך מכיר את האיזור, לכן אין לי דיעה מבוססת בעיניין), אז לפחות נשתמש בו כדי להשיג השגים, זה לא משנה של מי הוא, כרגע אנחנו שם וזה תלוי באנו אם אנחנו נותנים אותו, למי נותנים ועבור מה.

the new L

New member
טלמון, רק לגבי 3

החיילים הישראלים נחטפו בזמן שעשו פטרול לאורך הגבול (שמוכר על ידי האו"ם כגבול הבינלאומי בין ישראל ולבנון). החיילים האלה מעולם לא פגעו באיש ולא עברו על אף חוק ואין שום סיבה להחזיק אותם כאסירים. לעומת זאת - האסיר הלבנוני המרכזי שמוחזק בישראל - סמיר קונטאר פרץ לבית וירה למוות בכוונה תחילה בילדה קטנה. אתה באמת חושב שיש מקום להשוואה?

ישנם גם חטופים לבנונים נוספים,

אולי "פחות מרכזיים". ואינני עוסק בהשוואות מי מהם טוב ומי רע, אלא בסטטוס הסימטרי. למעשה, ההודעה שלי בפתיחת שרשור זה היתה נמהרת במקצת, והושפעה (איזו פשלה!) דווקא מהפרשנויות בעיתונות הישראלית. נשאר לקוות שנלך עכשיו לכיוון של שלום, אם כי אינני בטוח שזו המטרה העליונה של ממשלת ישראל הנוכחית ושל הבוסית שלה ארה"ב.

a e q u i t a s

New member
אני מאמין שאתה טועה

לפחות מדיווחי התקשורת בשעה האחרונה, כמעט ולא נשארו חיילי מילואים וכמעט כולם גם שוחררו הביתה, המשמעות בשטח שיש רידוד משמעותי של כוחות צה"ל בלבנון, לפי אותם ידיעות צבא לבנון יתפרס בחצות הלילה היום, וגם גם אחרוני חיילי הסדיר יצאו משם ויחזרו לגבול בטוח ולחיק משפחתם וביתם.

למעלה