ההיסטוריה של דוקטור אספרגר

גורג42

New member
גם במקרה שלך וגם במקרה של אראנה: זה לא סתם עניין של "להיפגע"

אנשים כל הזמן נפגעים זה מזה. זה חלק בלתי-נמנע מהחיים.

הבעיה מתחילה כשבן-אדם פוגע בכוונה, ו/או לא עושה שום מאמץ להיות הוגן או נאמן לאמת. כשבן-אדם מחפש לעשות מניפולציות, לשקר, להזיק, לזעזע, לנצח בויכוח באמצעות דמגוגיה, "להקטין" את האדם השני כדי לזכות בנקודות... כל הדברים האלה הם מעשים פסולים.

ובמקרים קיצוניים, זו בהחלט יכולה להיות עילה לחסום מישהו. בעיקר כשהניסיון מלמד שאותו ה"מישהו" מפרש סובלנות וניסיונות להתחשב כחולשה וכהזמנה לדרוך עליך עוד יותר חזק.

ואין לזה שום קשר ל"דיקטטורה". לאנשים יש את הזכות הבסיסית להגן על עצמם, ומי שמתנהל בצורה מרושעת וחסרת-רסן - אין לא מה להתלונן בעניין הזה.

הייתי כותב עוד, אבל אראנה (הו, האירוניה!) כבר כתב את כל הנימוקים החשובים כאן, וכל מילה שאוסיף תהיה מיותרת.

arana1

New member
יש לזה קשר לדיקטטורה

כי כל המקרים מהסוג שאתה מזכיר, ואחרים, נובעים מהמידה שבה תבניות היררכיות עדיין מכתיבות את מבנה החברה, הכלכלה , והיחסים בין אנשים.

וגם בגלל זה אונס ילדים אינו ראוי להיות חלק מחופש הביטוי כי גם הוא מבטא את אחת הדרכים שבהם החזק לוקח לעצמו "פריבילגיה " כמובן מאליו.

ולכן אני חוזר ומעיר לך, ולנתי, שפשוט אין לכם מושג מה זה אנרכיה בכלל,כי לא, זה לא דומה בכלל לפרשנות הפופוליסטית, שטחית ורדודה שאתם מעניקים למושג ולתפישה.
וכעקרון,לכל אורך הדרך,אתה דוגל ומקדם סמכותיות, כחנות ותחרותיות בעוד שאני מנסה להסביר את נזקיה, בעיקר לאוטיסטים שלא במקרה רגישים לפניה המכוערות במיוחד, ועל רקע זה, וזה בלבד, אני נאבק גם בתפישות ובגישות שלך.

arana1

New member
אני חוסם אנשים כל הזמן

כמו לא מעט אוטיסטים אני לא יוצר קשר עם אף אחד, וגם לא מגיב לנסיונות ליצירת קשר, מה זה אם לא חסימה ?
לאוטיסטים יש גבולות, אפילו חדים ורגישים מהממוצע.
אלא שבגלל זה הם מיישמים אותם בדרך ובצורה שאינה מובנת לאנשים כחניים כמוך וכמו גור.
למשל, בניגוד לו ולשלומית ולנורמטיבים אחרים אני לא אטיל את כובד משקלי הסמכותי ומעמדי כעילה לעיצוב הסביבה לטעמי , והם עושים זאת, ובפירוש, וכל הזמן, וזה הבדל מהותי, עקרוני, שגם יכול להסביר לא מעט על הדרך שבה הנורמה לא מבינה מניעים אוטיסטים

זו לא חסימה אלא המנעות מקשק

גם אני כך לא עונה לאף אחד מלבד אדם מסוים שאני רוצה קשר איתי לכן כאב לי על כך שאלה לא רוצה קשר כי היא הייתה הקשר היחד שלי אני גם כך חסימה זה אקטיבי הימנעות זה פאסיבי לכן אם היית מתעלם ממני לא הייתי אומר כלום .

arana1

New member
לא

חלק מהותי מחוסר ההבנה של הקושי האוטיסטי והקושי בכלל נמצא בהבדל הנורמטיבי לגמרי שאתה עושה בין פסיבי לאקטיבי,
התפישה השגורה הזאת היא שמביאה להתעלמות כה בוטה ואלימה מהרגישות שלנו למבט ולצליל למשל,
כי לנ"ט התמונה היא פסיבית בעוד שלנו גם המבט הוא הכי אקטיבי והרי בדיוק בגלל זה קשה לנו כל כך במקומות הומי אדם

ולמרות ההתחסדות הנודפת מדבריך כעובדה הנורמה מענישה אותנו בכל דרך אפשרית על ההימנעות מהדרכים הצפויות והמקובלות לישום קשר, זאת אומרת שכצפוי, בדיוק כמוך, היא גם הכי סותרת את עצמה

גורג42

New member
אראנה צודק בנקודה הזאת. אין שום הבדל בין "אקטיבי" ל"פאסיבי"

להתעלם ממישהו באופן שיטתי זו חסימה לא פחות מוחלטת מלחיצה על הכפתור "חסום משתמש".

ויש עוד דרכים, פחות ברורות אבל הרסניות באותה המידה (ואולי אפילו יותר) להשתיק אנשים. למשל, להתייחס למישהו כאל תת-אדם, להגיב באופן שיטתי לגופו של אדם במקום לגופו של עניין, ולסלף בכוונה תחילה את מה שאותו אדם אומר שוב ושוב.

זה משהו שניסיתי להסביר לאראנה בזמנו, כשהוא טען שהוא "מעולם לא חסם אף אחד". הוא הרי סותם לאנשים את הפה כל הזמן, ו - כדי להוסיף חטא על פשע - אפילו לא מודה שהוא עושה את זה.

אני אומר: אם כבר הגעת למסקנה שאין לך ברירה אלא לחסום/להשתיק מישהו, אז לפחות שתהיה שקיפות. לפחות תעמוד מאחורי ההחלטה שלך, ואל תספר לאנשים סיפורי סבתא של "מה אתם רוצים? לא השתקתי אף אחד".

arana1

New member
בניגוד לך לא סתמתי את הפה לאף אחד

ולא הרחקתי וחסמתי אנשים תוך הכרזה על עצמי כשליט יחיד שהכל נקבע בזכותו ובצלמו ומי שלא ישחק לפי כלליו בדיוק יורחק.

וזה שההבדל הזה קיים לא אומר שכולם חייבים להענות לך או למישהו אחר בגלל זה,
והרי זה בדיוק מה שמוציא את האוטיסטים מדעתם, שכל פוץ בטוח שזכותו לדרוש מהם תגובה, אז אנשים שבניגוד לך לא מתקיימים רק על כחנות מוצאים את עצמם נאנסים כמובן מאליו ואוי למי שרק יעיז להתנגד לזכותך לאנוס כל מה שזז.

השתקתי את נתי כי פירסם בדף הפייסבוק שלי הזיות מיניות על ביתי, ולא הפסיק, כמובן שלאדם מושחת כמוך אין שום בעייה עם זה ולכן אתה רואה את זה כזהה לנסיונך המתמיד להשתיק ולהכחיד רק ודווקא את מי שמנסים לומר מילה נגד האלימות שרק לה אתה סוגד

arana1

New member
אין אפשרות לדיון כשאתה מציף הודעה אחר הודעה

ואני לא מדווח על אנשים ולא פונה למשטרה,
אנרכיזם זה לא פתחון פה לכל,
ממש לא,
אנרכיזם זה דבר מאוד מסויים, אמונה שמה שיוצר את הכאוס והבלגן והאלימות זה המבנה הסמכותי, הכחני, של החברה, ולכן חברה ללא סדר היררכי תהיה הרבה יותר טובה ועדינה ורגישה, ובדיוק בגלל זה אני לא תאורטיקן אלא כמו הרבה אוטיסטים דווקא הכי איש מעשה בעניין הזה ולא מתערב ולא פוגע באף אחד.

והדודה עצמה הבינה בסוף שאין ברירה ואני לא יכול לרדוף כל הזמן אחרי הפורנו ילדות שאתה מפזר בדף שלי, טכנית זה פשוט בלתי אפשרי,

גורג42

New member
אראנה אשכרה מחק הודעה? יום היסטורי

הבחור לומד לאט, אבל מסתבר שהוא לומד.

העולם הפך להיות מעט פחות צבוע ומעט יותר עקבי היום.

חסם אותי

בכלל אני היחד שלא חוסם אף אחד מחקתי פעם אחת שהייתי באטרף אבל הצטערתי ....

arana1

New member
לפני שנתיים מחקתי הודעות של נתי

הודעות שמתייחסות באופן בוטה, מיני, ואלים, לביתי הפעוטה, בעיקר בגלל שלא רציתי שאמא שלה תראה את זה.

בניגוד לך, ולשלומית, אני לא מוחק הודעות שמבטאות עמדה ודעה וגישה ולא פוגע בזכות הביטוי העצמי של שונות רק בגלל שהיא שונה,
זה לא אומר שפרסום חוזר ונשנה של הזיות סביב התעללות מינית בביתי הקטנה אמור להיות מונצח ברשת

ואתה הופך כל יום ליותר צבוע ופחות עקבי, גם כי כצפוי אין לך ולו טיפה של יכולת להתייחסות עניינית, להקשר

וכן הכנות שלי

יכולה להיות נבזית מאוד אלימה ומטורפת בטירוף אבל מה שהפתיע אותי בקטע באן שבעבר אמרתי דברים הרבה יותר גרועים והיא לא חסמה לכן לא הבנתי על מה האישו אבל לא משנה אם היא לא הסתדרה איתי ברשת בוודאי חא תסתדר במציאות וכאן זה הצדק שלי כי מהתחלה אמרתי לה שאני קשה מאוד והיא לא תצליח לשרוד אותי היא אמרה שיכולה אבל הנה עובדה שלא אז זה גם אולי לטובה אם כל הקושי כי סתם היה פאשלה אם הינו נפגשים אז הכל לטובה כמה שזה כואב .

גורג42

New member
שמע, אילו "כנות" היה דבר חזק אצלך, מצבך היה הרבה יותר טוב

הסיבה שכולם בורחים ממך היא שאתה שקרן פתולוגי. מספר סיפורי בדיות כדי להרשים ו/או כדי לזעזע, ומהר מאוד אנשים לומדים שפשוט אי-אפשר להאמין לאף מילה שיוצאת לך מהפה.

ניסיתי להסביר לך כבר כמה פעמים בעבר, שהקטע הזה דופק אותך פי אלף יותר מכל התנהגות אלימה. השקרנות הזו הופכת את כל המילים שיוצאות מהפה שלך לחסרות משמעות, והופכות כל ניסיון של דיאלוג רציני לבלתי-אפשרי.

בקיצור, הבעיה שלך היא ממש אבל ממש לא עודף כנות.

זה לא נכון

ואלו לא שקרים אלא דמיות אבל אתה לא רוצה להבין את זה זה עניין שלך לא אשמתי אתה לא באמת מכיר אותי וזה סך הכל פרשנות שלך .

זה דווקא לא נכון

היחד שברח ממני בגלל " שקרים " זה היה אתה כל השאר לא לא ארנה ולא אלה , אלה דווקא קיבלה את הצד הזה בי וגם כתבה לך ארכות ובכלל למה זה לא בעייתי היא עזבה אותי לפחות מהבנתי כי אמרתי שהיא מדכא אותי עד רצוו לפגעיה בעצמי לכן לא רצתה לקחת אחריות גם פעם שעברה היה כך לכן לא הקטע הזה הוא רק שלך אחרים לא מזיז להם מנסיוני לפחוצ ואני כבר לא מזעזע הפסקתי עם זה

arana1

New member
לא ברור למה אתה מזהה בלי סינון רק עם אלימות

אבל יחס נצלני, מבזה, אלים,מדכא ומכוער, למין ומיניות למשל, לא מבטא לפחות לא בעיני פתיחות וכנות אלא בדיוק ההפך,
אין מצב שזהות בין פנים וחוץ, רגישות לריבוי גווני הזהות, תתבטא כמניפולטיביות ממסחרת ביחס לגופו של האחר או האחרת, בדיוק להפך.

אם נדמה לך שמישהו חייב לך זיון אז אתה לא מבין כלום ואתה בוודאי לא מבטא את מה שאתה מתיימר או מתחסד כאן לבטא.

זה נכון אבל וזה אבל גדול

שאתה הארת עליו בעצמך גם בקומונה לדבר עם אדם שאוהב אותך בצורה מסיומת כל כך הרבה ולונר שאין כלום ולא היה כלום זה לא קל או אידאילי נכון ? אתה בעצמך אמרת ככה לכן אמרת שעבור הלאה מה שאני אמרתי הייתה פליטת פה וחזרתי בי הייתי במצב לא טוב באותו ערב לא התכוונתי לזה באמת והסכמתי איתה אחר כך אבל גם לי יש צד כאן נפגע את מודע לזה לא ?

לא מדכא

אני שאלתי אותה מה הבעיה כי היא אמרה שאין בעיה פעם אני לא מבין דברים באופן מורכב אני מבין יוצר כפשוטם של דברים לכן דברנו על זה בעבר והיא אמרה שזה בסדר זה גם הלחיץ אותי ואז הכל נפל ולא הבנתי למה אז התנהגתי ככה אחר כך בקשתי סליחה .

איפה בדיוק מנופלציה ?

אני אמרתי הכי ישר וברור מה אני חושב בלי שום פילטרים בלי שום התאמצות בניסוח או נסיון לפתות הבעתי את תסכולי ותו לו , לא יודע מה היא סיפרה לך אבל זה היה ישר לגמרי לא כפתי דבר רק שאלתי מה הבעיה ותהייתי על איך זה הולך עם אחרים ולמה איתי לא ונעלבתי זה הכל גם לי יש רגשות לא רק לה וזה טבעי עניין טבעי אצלה לא איתי אני מכבד עכשיו אבל בעיני שאדם אוהב מישהוא בצורה כלשהיא הוא רוצה מעבר לידידיות אז הייתי בוטה נכון אני מצטער על הניסוח מאוד אבל הכוונה לא הייתה רעה כך פורשתי בגלל הניסוח כי שוב הכל תלוי הקשר וצורה כמו שאתה טוען תמיד וזה נכון .

למעלה