ההסברה הישראלית

נראה שלא קראת דבר וחצי דבר ממה

שכתבתי על ההסברה ומדוע אני חושב את מה שאני חושב. ולא, אין קשר, לא בדברים שכתבתי, הפלשתינים הוא נושא אחד, החיזבלונים הם נושא אחר.

ne ro

New member
לא דיברתי על חיזבאללה

דיברתי על ישראל ועל הציונות בכלל. הציונות מבחינתי סגרה את הבאסטה.

אז אתה טועה, אם הציונות תסגור

הבאסטה אז המדינה תסגור את הבאסטה. אתה זה עזבת את הארץ, אתה זה שסגרת את הבאסטה, אני בתור אחד שעדיין גר כאן וימשיך לגור כאן בטח לא סוגר את הבאסטה. הציונות לא מתה, בטח שלא כתנועה לאומית, אלא רק שינתה צורה והתאימה את עצמה למטרות העכשוויות. עד נגיד שנות ה60' מטרת הציונות היתה הקמת המדינה, פיתוח המדינה - הקמת המוסדות, פיתוח תרבות עברית וכו' - זה מאחר ולא היתה כאן מדינה ולא היתה זהות עברית אלא זהות יהודית גלותית. מאז ועד היום ובעתיד הציונות, מאחר וכבר יש לנו מדינה היא שימור אותה מדינה והבטחת קיומה לתמיד תוך התחשבות באתגרים העכשווים שמסכנים את קיומה, מבפנים ומבחוץ. וכן המשך פיתוח הזהות העיברית החדשה כאן בישראל כאשר העבר הוא נקודת המוצא ומשם הכל מתפתח - זה תהליך שהוא בלתי נגמר.

ne ro

New member
אינך מבין

אני חושב שהציונות הפכה לתנועה משיחית. זה לא קשור לקיומה של מדינת ישרא. ההפך!!

"תנועה משיחית" על מה את מתבסס?

אני ציוני וכן כל חברי, אין בנו אפילו טיפת משחיות! אני הסברתי לך מהי מהות הציונות היום - הבטחת המשך הקיום והמשך פיתוח הזהות העברית המדינת ישראל, היכן המשיחיות כאן?, האמת היא שהציונות היום לא שונה בהרבה מהרבה תנועות לאומיות אחרות בעולם. המיוחד אצלינו שאנחנו תנועה צעירה יחסית (שורשים באמצע המאה ה19, התחלת הגשמתה באופן פיזי - 100 שנה בערך), העובדה שאנחנו פועלים בשטח עויין רעיונית ופיתוח הזהות העברית שלנו עדיין בחיתוליה, אנחנו עדיין מדינה גלותית למדי.

ne ro

New member
אז הציונות הדתית.

הציונות הדתית הפכה לתנועה משיחית אימפריאליסטית .

אם כל הכבוד לציונות הדתית

היא לא זרם מרכזי בתוך הציונות שברובה היא בעלת אופי לאומי וחילוני, לא דתי. חוץ מזה, יותר ויותר התוך אותו ציבור מאמץ גישה פחות דתית לציונות, בטח בכל הקשור לאופי הלאומי של הציונות. אז אל תשמיץ את כל הציונות בגלל שיש זרם מסויים ולא גדול במיוחד בתוכה שרואה דברים קצת אחרת. תמשיך לחלום, הציונות לא מתה.

ne ro

New member
זה נכון

אבל אני לא דיברתי על הציונות כעצם קיומה של מדינת ישראל. אני דיברתי על הציונות באופן כללי. למה נראה לך שיהודים מארה"ב ירצו לעלות לישראל? הרי ארה"ב היא מדינה הרבה יותר מפותחת אז מהי הסיבה? ( וזה נכון שכמעט לא רואים יהודים אמריקנים בישראל)

ne ro

New member
אני לא הייתי ממליץ ליהודי התפוצות

לעלות לישראל כי אני לא ציוני.

ne ro

New member
../images/Emo6.gif

ומה עם דב חנין, תמר גוז'נסקי או שולה אלוני?

ne ro

New member
אז זה הפתרון:

כל הקומוניסטים יעזבו לחו"ל ויהודים משאר העולם יבואו ?

אין הרבה קומוניסטים...

עזוב, זה וויכוח חסר ערך, הם לא יעזבו ואני לא "יעזיב" אותם בכל חברה יש קבוצות איזוטריות: קומוניסטים, אנרכיסטים, אצלינו אנטי ציונים/פוסט ציונים וכו' כל עוד הם קבוצה שולית אני רגוע, כל עוד הציונים והציונות היא קבוצה הגמונית, אני בהחלט רגוע.

ne ro

New member
אני לא

יש יהודים וישראלים בכלל שמקללים את היום בו הם נולדו כיהודים.. אני אחד מהם.

למעלה