ההצעה הסעודית....

כיבוש = החזקת שטחים שבתוכם עם

ללא סיפוחם. אם יש לכם כזה זין גדול (מצטער על הביטוי), ספחו את כל יהודה ושומרון, תנו לכל הפלאשתינאים (סליחה, המושג פלאשתינאי לא קיים, ערבים ישראלים) אזרחות ישראלית, ונחיה במדינה ללא רוב יהודי (ז"א בי בי סמל, הימנון, עליה, חגים).

אה, כן?

אבל סיפוח זה מנוגד לכללי המשפט הבינלאומי לפי השמאל לא? מה קרה? נהיית פושע מלחמה? או שאתה סתם צבוע? גזענות= העדפת אחד על אחר בשל דתו. חוק השבות הוא גזעני. אתה מוכן לחוק השבות או רוצה לבטל אותו? אם אתה מוכן לבטל- אין רב יהודי. אם לא- אתה גזען. גזענות זה גרוע מכיבוש.

Roobie

New member
חוק השבות הוא לא גזעני

אם ישראל היא מדינת העם היהודי, והיא אכן כזאת, אז החוק לגיטימי לגמרי. כמו שלפולני שמשפחתו חיה כבר כמה דורות בארה"ב יהיה יותר קל להתאזרח בפולין מאשר לאיטלקי. ולא הבנתי על מה אתה תוקף אותו בדיוק (את עמנואל)

אני גזען!

אם בכך שאני רוצה לחיות במדינה יהודית, ולדאוג שהיא תישאר יהודית גם בעתיד - אם כך כן, אני גזען. חוק השבות הוא חוק גזעני ללא כל ספק, ובכלל, כל הרעיון של הציונית הוא רעיון גזעני. לא, לא אתנגד לחיות במדינה עם רוב ערבי כמו שהימין רוצה, אך אני מעדיך לשמור על צביונה היהודי של המדינה. נראה לי שהצבוע כאן זה אתה, אם אתה לא מוכן להודות בעובדות הפשוטות שמנחות את כל האידיאולוגיה הציונית.

אני כובש!!!

נראה לי שלא שמת לב איך התחיל הויכוח. אתה טענת נגד ה"כיבוש" שהוא להישאר ביש"ע בלי אזרחות לערביי יש"ע. אם בכך שאני רוצה לחיות במדינה עם רב יהודי, ולדאוג שהיא תישאר יהודית גם בעתיד (כלומר: לא אתן אזרחות לפלשתינאים אלא רק אוטונומיה), ובנוסף גם לא לחיות בגבולות שאבא אבן כינה אותם גבולות אאושוויץ (כלומר: לא אסוג מיש"ע), ובלי שקטיושות יעופו עלי, שילדי יהיו קורבנות למרצחים שפלים- אם בשל כך אני כובש- אז אני כובש!! אתה לעומת זאת, מוכן להיות גזען, העיקר לא להיות כובש. העובדה שיש סיכוי שכתוצאה מזאת נגיע לאושוויץ שניה (את זה אמר אבא אבן, לא איזשהו מטורף ימני), לא מפריעה לך. העיקר לא להיות "כובש", גם אם נרד כולנו אלי קבר. אני מעדיף להיות "כובש", ולחיות. וכך נפל הטיעון שלך בנוגע לכיבוש ולגודל הזין שיש לימנים. תשתדל בפעם הבאה למצוא טיעונים יותר טובים. אתה מסוגל.

אבא אבן יכול לכנות גם את גבולות

הנגב בלי סיני גבולות אושוויץ. לא כל התבטאות של חבר מפא"י ההיסטורית נחשב אצלי כאל תורה מסיני. (ואגב, אתה יודע באיזה תאריך הוא אמר את זה?) מה הופך את גבולות 67 בעיניך לגבולות אושוויץ? העובדה שבמרכז הגבולות בין הים לבין הרשות כל כך צרים? מה הם יעשו? יבואו עם טרקטורונים ויגררו את כולנו לים? הגישה שרק בגלל שרצועה של 20 קילומטר (וזה המינימום) היא המרחב בין הים לבין מדינה ערבית (עויינת או לא) אנחנו נמצאים בסיכון ממשי לקיומינו היא גישה ילדותית ולא מציאותית. תראה למשל את גיברלטר (יש היום כתבה מאוד מעניינת על המדינה הזאת ב"הארץ", הייתי ממליץ לך לקרוא אותה, למרות האמונה של הימנים שעיתוני הארץ משוחים ב"קריפוטנייט"), מדינה שהיא בקושי 6 קמ"ר מרובע (שזה בערך שליש של רוחב השטח הישראלי מן הים לרשות בנקודה המינימלית ביותר) קיימת כבר 200 שנה ולמרות המתיחות עם ספרד וניסיונות הכיבוש בעבר, המדינה משגשגת. 6 קמ"ר, אתה מבין, רק תראה את הגודל של ישראל לעומת הרשות... נ.ב. לא אמרתי שום על גודל
של הימנים, בסך הכל ביטוי שגור, מעניין שדווקא אתה לקחת את העניין באופן ממשי...

טרקטורים??

אני חשבתי שלצבא מודרנית של מדינה ריבונית יש טנקים. אני מבין שאתה מציע לתת להם רק טרקטורים, ולכן אני מציע שתפנה אליהם ותציע זאת. דרך אגב: גם במידה שהמדינה הפלשתינאית לא תהווה סכנה קיומית, החיים יהיו בלתי נסבלים. מתחשק לך לחיות תחת מטחי קטיושות שהגיעו בספינת נשק למדינה הריבונית שלהם? בבקשה. אני לא מעוניין. ומה תעשה כשטיל סטינגר יפיל מטוס שבו יהיו 350 ישראלים שיטוס מעל המדינה הפלשתינאית או בסמוך? תכבוש את המדינה הפלשתינאית? הרי זה מנוגד למשפט הבינלאומי שאתה כ"כ אוהב. יותר סביר שתרד מהארץ, כמו שאיימת לעשות. ואכן, לא כל אמירה של זקני מפא"י היא קדושה, אבל אמירה אחת אני אוהב במיוחד, זו של יצחק רבין: "נפולת של נמושות" (על היורדים). לתשומת ליבך... לגבי העקיצה האישית שבסיום דבריך- אין לי כוונה לרדת לרמתך, ואין לי כוונה לרדת מהארץ.

Ergil

New member
מי לא?

אבל שם הנקודה היא שאין ממש הבדל בין מלחמה לשלום במצב הקיים. בעצם, זה דווקא די מתאים למצב שלנו.

קימי

New member
ספר נפלא, חוות החיות טוב יותר

את מי במדינת ישראל הייתם משווים לחזיר?, ולבנג´מין החמור?

Ergil

New member
איזה חזיר בדיוק? או שהכוונה לחזירים

בכלל? בקשר לבנימין החמור - אולי עולים חדשים.

קימי

New member
החזיר השולט מחוות החיות ובנגמן

החמור מחוות החיות., לא קראת?

Ergil

New member
יש הרבה חזירים

נפוליאון, שלגון(Snow Ball), צווחן, מינימוס(זה שחיבר את ההמנון החדש).

קימי

New member
התכוונתי לנאפוליון

כל הכבוד לך, אני ממש מוקסמת איך אתה זוכר את שמו של החזיר שכתב את ההימנון

היום אני לא יודע

פעם- מפא"י, בלי שום ספק.יענו סוציאליזם, בתכלס שחיתות, שררה, מרמה, ניצול המדינה לטובת המפלגה. חמור לא יודע. הסוס שעובד כל הזמן (שכחתי את שמו)- המתנחלים. משרתים ביחידות הכי קרביות, מקריבים עצמם למען המדינה, ומקבלים רק יריקות, מהימין ומהשמאל כאחד.

Ergil

New member
שמו של הסוס הוא

גברתן. נקווה שההשוואה שלך לא נכונה - כשגברתן הזדקן ולא יכל לעבוד יותר הוא נמכר, ובכסף החזירים קנו שיכר.

ההשקעה של המדינה במתנחל גדולה

פי 2.5 מאשר לתושב ממוצע בתוך הקו הירוק. אם אתה מפזר משפטים מפוצצים כאלה על המתנחלים, אתה יכול לבסס אותם על משהו לפחות... אתה יכול להראות לי משל, סקר רציני שאומר שבציבור המנחלים יש יותר נכונות לשירות קרבי?

סקר??

לא צריך. הייתי ביחידה קרבית, זה הספיק לי כדי לוודא זאת. ההשקעה של המדינה במתנחל יותר גדולה? וכמה השקיעו במתנחלי חניתה? צבא שלם שמר עליהם בלבנון 22 שנה. להם מגיע ולמתנחלים לא? צביעות.

אולי אתה מוכן להזכיר כמה מיליארדים

המדינה מחקה לקיבוצים שיושבים על קרקעות של כפרים ערביים שתושביהם גורשו ב1948? אה? או ששכחת את המספר?

אני קיבוצניק?

כל פעם שאומרים משהו נגד המתנחלים, ישר מעלים בימין את הקיבוצים. אני לא מגן הקיבוצים ואין שום קשר בין סוגיית הקיבוצים לבין סוגיית השטחים.

אין קשר? למה?

הקיבוצים הם התנחלויות גרועות פי כמה מההתנחלויות ביש"ע, כי הם בפירוש הוקמו פעמים רבות על חורבות כפרים ערביים, בעוד שהתנחלויות רבות לא. פעם נוסת- אתה מתחיל ויכוח בטיעון מסויים, ו"שוכח" איך זה התחיל: אתה טענת שהמתנחלים מקבלים הרבה כסף. הוכחתי לך שהקיבוצים מקבלים יותר, למרות שהם גם "מתנחלים". ומה ענית? לא שום דבר שמפריך את הטיעון שלי. סתם אמירה סתמית: "אני לא קיבוצניק". תתאמץ יותר חביבי. אף אחד כאן לא יעשה לך חיים קלים.

למעלה