ההשוואה לשואה

ההשוואה לשואה

המתנחלים לא מפסיקים כל הזמן להשוות את התהליך לשואה - בכל הזדמנות שיש להם. מה דעתכם על הנושא? אני באופן אישי חושב שזה ממש ממש מזעזע. אין להם שום זכות לעשות את זה. אני מכיר מספר ניצולי שואה שמזדעזעים כל פעם מחדש מהמעשים שלהם (ענידת טלאי, כתיבת מספר ת.ז. על הזרוע, קריאות בסגנון "נאצים" לחיילים ועוד) אני חושב שבאופן זה הם מזלזלים קשות במושג השואה ובכבוד שמגיע לניצולי ולנספי השואה. מה שקורה בסופו של דבר זה שהם עוברים דירה. נכון זה קצת קשה, וקצת לא נעים אבל זה מה שזה בסופו של דבר- לעבור דירה. מי מאיתנו לא עבר דירה פעם?

AdonAsda

New member
הם עושים זאת משום שהם דמגוגים...

הם חושבים שזה ישכנע מישהו, אולי זה משכנע את אלה שהרבי גנב להם את השכל.

keep smiling

New member
הרבי גנב להם את השכל? ../images/Emo11.gif../images/Emo3.gif../images/Emo9.gif

הרבי לא גנב לאף אחד את השכל. הרבי לא השווה את ההתנתקות לשואה. להאשים רבנים שמתנגדים להתנתקות בהשוואה לשואה זה מוטעה.

keep smiling

New member
באמת? ../images/Emo11.gif../images/Emo3.gif../images/Emo9.gif

בפעם האחרונה שבדקתי השכל שלי אצלי, לא אצל אף מנהיג דתי ידוע.

hilasapir

New member
לא כולם עושים את זה.....

וזה שהם עושי ם את זה לא הופך את הדעה שלהם לשגויה הוא נכונה תקלטו!!!!! נ.ב אני שונאת השוואת לשואה גם אם הם נכונות ואני נגד ההיתנתקות מבחינה דיאולוגית ודתית

אז את חושבת שההשוואה נכונה??????

כתבת ש-"אני שונאת את ההשוואה לשואה גם אם היא נכונה" את חושבת שההשוואה הזאת במקום?

hilasapir

New member
לא התכונתי ל....

אם לדוגמא יש מצב הדומה לשואה (ההתנתקות לא דומה) אז אני שונאת השוואת.....

אז ככה:

בקשר להשוואה לשואה, גם אני חושבת שזה בסדר, אבל זו זכותם! מה זאת אומרת אין להם זכות? חופש הביטוי!!! חבל שהם באמת הגיעו למצב כזה שהם משווים את הפינוי לשואה. הם לא סתם עושים את זה. כואב להם. כואב להם לעזוב את הבית, את החברים. תדע לך שהאדמה בגוש קטיף בכלל לא חקלאית, ואנשים הצליחו להפריח שם שממה! זה עצוה לעזוב בית, וזה לא כולה לעבור דירה. זה הרבה יותר מזה. זה לעזוב חיים.

תיקון-

בשורה הראשונה "בקשר להשוואה לשואה, גם אני חושבת שזה לא בסדר"

כשאמרתי שאין להם זכות

התכוונתי שאין להם זכות מוסרית. בוודאי שבמסגרת חופש הביטוי יש להם זכות להגיד (כמעט) כל מה שהם רוצים. אבל אין להם שום זכות מוסזרית להשוות לשואה - כי זה לא דומה ולא קרוב ללהיות דומה. ובעצם ההשואה הם מזלזלים ובזים בכל ניצולי השואה ובכל ניספי השואה!

אולי אתה צודק-

אבל זה תלוי בנקודת מבט שלך. אתה, ששונא מתנחלים, מרגיש שזה חוצפה מצידם להשוות את עצמם לניצולי שואה. אבל לדעתם, זה לא אמור לפגוע בניצולים!!!

אני לא אומר את זה כי אני שונא אותם

אני אומר את זה מהכרות אישית של מספר ניצולי שואה שמרגישים פגועים ומבוזים כל פעם מחדש. המתנחלים כאילו אומרים שמה שהיה בשואה זה שפשוט העבירו יהודים ממקום אחד למקום אחר בניסיון להביא שלום. כי זה מה שבעצם קורה פה! אנחנו מעבירים יהודים ממקום אחד למקום אחר, נותנים להם בית חדש, פיצויים כספיים. לא לוקחים אותם למחנות השמדה ורוצחים אותם רק בשל היותם יהודים!!!!! אין שום מקום להשוואה. ולפני שכולם קופצים בקשר לחלק השני שכתבתי (בניסיון להביא שלום) אני יודע שחלקכם חושבים שזה לא יעזור ויותר מכך שזה יגביר את הפיגועים - אבל זה לא משנה את העובדה שזאת המטרה שבגללה מבצעים את זה. מבצעים אתה מהלך הזה מתוך כוונה טהורה לשלום, ולא משום סיבה אחרת. אולי זה לא יעזור. אבל כרגע לא חשבו על שום דרך אחרת - והיה ברור שצריך לעשות משהו.

תשמע את עצמך-

"אני יודע שחלקכם חושבים שזה לא יעזור ויותר מכך שזה יגביר את הפיגועים - אבל זה לא משנה את העובדה שזאת המטרה שבגללה מבצעים את זה. מבצעים אתה מהלך הזה מתוך כוונה טהורה לשלום, ולא משום סיבה אחרת." אם הפינוי יגביר את הפיגועים אז איך יהיה שלום???? איך יהיה שלום עם אנשים שרוצים להרוג אותנו, ולא מתכננים להפסיק עם זה גם אחרי הפינוי??? הרי הם אומרים שהם לא מתכוונים להפסיק לפגע??? ואולי אתה לא אומר את זה כי אתה שונא אותנו, אבל אתה עדיין שונא אותנו.

לא הבנת אותי.

אמרתי שחלקכם חושבים שהמהלך הזה יגביר את הפיגעוים. אני חושב שאתם טועים. אני חושב שאחרי שכל הבלאגן של ההתנתקות ייגמר - אתם תראו איזה שקט ישרור פה. זה מה שאני חושב, וזה מה שחושב ששרון ובגלל זה הוא מבצע את המהלך הזה. כמובן שלא התכוונתי שאני חושב שהמהלך יגביר את הפיגועים. אני חושב שהוא יחליש אותם מאוד אם לא יפסיק לגמרי. לגבי זה שאני שונא "אותכם" - אני לא בטוח ששונא זה המילה הנכונה. אני הרי לא מכיר אף אחד מכם אישית, אבל חלקכם מעצבנים אותי בתגובות שלכם. מכעיס אותי לראות אנשים שנוהגים באלימות כלפי שוטרים וחיילים. מכעיס אותי לראות אנשים שמכנים את החיילים "נאצים" ומעיזים להשוות את מה שעובר עליהם לשואה. מכעיס אותי לראות אנשים שעוברים פעם אחר פעם בשיטתיות על החוק בלי שיהיה אכפת להם בכלל. מכעיס אותי שאנשים לא מוכנים לקבל החלטה שנקבעה באופן חוקי לגמרי (עברה את אישור בג"ץ) ולא מוכנים לקבל על עצמם את רצון הרוב. זה פשוט מכעיס אתי ומקומם אותי. אז אני לא יודע אם שנאה זאת המילה הנכונה, אבל אני בהחלט לא רוחש לכם כל כך הרבה כבוד.

בסדר-

יום אחד בחדשות- ראיתי, הראו שם איזה בנאדם (אם אפשר לקרוא לו כך) שאחראי על אחד מאירגוני הטרור. הוא אמר בפירוש- שהם לא מתכננים להפסיק לפגע! לדעתי זה ממש תמימות לחשוב שאם נמסור את השטחים יהיה שקט. למה, יפסיקו לירות קאסמים? לא, לא יפסיקו לירות קסאמים. פשוט יירו אותם לתוך הארץ, הרי יש להם גישה. ושהקאסמים יגיעו לתל אביב, מה תגידו? לפנות את תל אביב? חוצמיזה, אני חושבת שגם אם זה עבירה על החוק להתנגד, הרי המדינה כבר לא דמוקרטית. ואני יודעת. היה לנו השנה מיצ"ב כיתות ח' של משרד החינוך על דמוקרטיה. אולי ראש הממשלה אריאל שרון עושה את כל הדברים שלו באופן חוקי (כמו למשל, לפטר שרים שלא מסכימים איתו בדעותיו) אבל זה פשוט לא דמוקרטי. בקשר לזה שאנחנו מכעיסים אותך, אתה לא יכול לשפוט ציבור שלם דרך התקשורת. תדע לך, ביננו יש המון מחלוקות אם לחסום כבישים או לא, להתנגש באלימות או לא. אבל מה שמראים בטלווזיה זה רק מה שעושה רעש. ואם אתה רואה כמה אנשים שעושים רעש, אתה לא יכול להכליל ולהגיד שזה ציבור שלם.

הם אלה שמייצגים אותכם

זה מה שאתם מראים לציבור. הם אלה שמייצגים אותכם. עד היום לא היייתה הפגנה חוקית אחת שלכם. אף לא אחת. כל ההפגנות היו אלימות ובילתי חוקיות. בקשר למה שאת אומרת שראית איזה טרוריסט שאמר שהוא לא יפסיק את הפיגועים - ברגע שנצא משם, תיהיה לנו לגיטמציה להכנס בהם על כל פיגוע כפי שמעולם לא עשינו זאת. למרות שאני אישיתי חושב שהצעד יקטין מאוד את הפיגועים, ברגע שלא נהיה עם כובש - נוכל להגיב הרבה יותר בחומרה על כל מהלך שלהם. גם נצטייר יותר טוב בכל העולם אם נהיה מדינה לא כובשת!

למעלה