ההשוואה לשואה

זה לא מה שאנחנו מראים לציבור-

זה מה שהתקשורת מראה לציבור. מנסיון- התקשורת מעותת לגמרי את האמת. זה לא איזה טרוריסט שאומר, זה כולם! הם לא מתכננים להפסיק! למה עכשיו אין לנו לגיטמציה להכנס בהם על כל פיגוע? מה זה משתנה איך נצטייר בעולם? ממילא אנחנו שפוטים של ארה"ב, וכל דבר שהם רוצים אנחנו עושים בגלל התקציב....

את צודקת

וזה אחת הסיבות להתנתקות. ארה"ב מעוניינת בה. למה עכשיו אין לנו לגיטמציה? בגלל שבמצב היום אנחנו עם כובש. הפלסטינים הם תחת אחריותינו והם רוצים מדינה משלהם. ברגע שנפסיק להיות עם כובש (ויש לזה הגדה מדויקת עפ"י החוק הבינלאומי) תיהיה לנו לגיטמציה ונצטייר יותר טוב בעולם.

אני לא מבינה,

אז אנחנו עשה עכשיו כל מה שארה"ב רוצה? לדעתי, זה קצת חוצפה מצד ארה"ב לדרוש דברים תמורת הכסף שהם מביאים לנו, "כאילו" מטוב לב. ובקשר לעם כובש, לא הבנתי. זו הארץ שלנו. אנחנו כבשנו את החלקים האלה, זה לא שאנחנו סתם שם. לערבים יש יותר מידי מדינות מסביב שהם יכולים ללכת להתקע שם. למה אנחנו צריכים להתחשב בהם יותר מידי???

nooshP

New member
"זה לא אמור לפגוע בניצולים"

ואם הם כן נפגעים? אז הניצולים לא בסדר? אולי כדאי שהניצולים יבקשו סליחה מהמתנחלים על זה שהם מעיזים להיפגע....

לא התכוונתי לזה ככה-

התכוונתי לזה שאני בטוחה שאין להם שום כוונה לפגוע בניצולים!!! דוגרי, גם אני בתור ניצולת שואה הייתי כועסת!!! תבין- אני בכלל לא בעד ההשוואה הזו, אבל אני יכולה להבין אותם!

nooshP

New member
אני בת, ואני לא יכולה ולא מוכנה

להבין אותם. מה עוד? שאני אבין את הנאצים? (ולא, אין כאן מעין השוואה שהיא של מישהו לנאצים, אלא רק הבהרת נקודה- שאין טעם לנסות להבין כל דבר שיש בעולם). אני לא יכולה להבין אותם, אנשים שכואב להם אז במקום לנסות ולהקל על הכאב או לפעול נגד מה שגורם לכאב שלהם, רק גורמים סבל וכאב לאנשים אחרים, שכולם יכולים להסכים איתי שעברו כבר מספיק סבל בחיים שלהם, סבל שלא דומה בכלום למה שעובר על תושבי גוש קטיף.

את לא חייבת להבין אותם

כמו שאני לא חייבת להבין אותך
אני מבינה כמה סבל וכאב עבר ועובר על הניצולים, אבל אני מבינה גם את הצער והכאב של הימין. אני אומרת שוב- אני בהחלט לא מסכימה עם ההשוואה.

nooshP

New member
הבעיה היא שאת לא מסכימה, אבל....

והאבל הזה הוא בעייתי בעיני. כי אני לא רואה בתחום הזה אפור- או שמסכימים או שמגנים. אי אפשר לאכול את כל העוגה אבל להשאיר אותה שלמה....

עובדה- הנה אני!!!

סתם... תביני, מאוד מאוד כואב לי על הארץ שלנו, על העם, על הקרע שנוצר, אני באמת באמת מזדהה עם הימנים וגם כן עם הניצולי שואה אני לא חושבת שזו סתירה. אני לא חושבת שזה צעד נכון לשים תלאי, מ"ס זהות על היד, אבל אני בהחלט מבינה שהם הגיעו למצב נוראי, כואב להם, וחבל שככה הם מתבטאים, אבל אני בהחלט מבינה אותם. זה לא נראה לי סותר...

nooshP

New member
לפחות העוגה היתה טעימה?

ותגידי, אם אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה- אז זה אומר שמשמינים או לא?

nooshP

New member
אבל איך אפשר להשוות את ההתנתקות

לשואה? מערכת החינוך עד כדי כך פשטה את הרגל? האם אותם אנשים לא יודעים מה היה בשואה שהם מעיזים לעשות השוואות כאלה? מישהו כולא את אנשי גוש קטיף בתנאי רעב תוך עבדות ושולח אותם למשרפות ולתאי הגזים, מפריד ביניהם בין האנשים הבריאים, שיכולים לעבוד עבודות פרך, לבין החלשים/הזקנים/התינוקות שנשלחים למשרפות? זה זילות השואה, ולמיטב ידיעתי יש חוק נגד זה.

אני בכלל בכלל

לא מסכימה עם ההשוואה הזו, אבל תגידו לי אתם, זה לא נורא שאנשים מגיעים למצב שיש להם צורך להשוות את עצמם לניצולי שואה??

nooshP

New member
אין כזה דבר, אין תירוץ לדבר כזה

שום דבר הוא לא תירוץ להשוות את המצב למה שקרה בשואה. שום דבר. ועדיין חיים ביננו ניצולי שואה- ואם רק אחד נפגע מהשימוש הציני הזה בשואה זה כבר אסור וחמור ואין שום תירוץ.

AdonAsda

New member
לא, מה שבאמת "נורא" זה שאנשים

ניכנעים לדמגוגיה הזולה של המיתנחלים.

nooshP

New member
אבל אין שום דבר דומה בינן לבין

ניצולי שואה ועצם האמירה הזאת מוכיחה שמשרד החינוך פשט רגל מוסרית ואין לו יותר קיום, אם אנשים שחיים במדינת ישראל לא מבינים מה ההבדל בין השואה לבין כל דבר אחר שנעשה על פני כדור הארץ.

זה נורא אבל אין ברירה.

הם קצת מגזימים בקטע הזה. בסה"כ הם עוברים דירה! הרבה אנשים עברו לא פעם דירה מעיר הולדתם לעיר אחרת והם עשו את זה בסדר גמור בלי לעשות יותר מידי רוח. הם בסה"כ עוברים דירה. לא צריך להגזים.

למעלה