ההתנתקות

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

הוא אמר לי לבדוק? למה מי הוא? שיוכיח לי שהוא בורא עולם! אני לא צריך להוכיח ההיפך. זה כמו שבן אדם יבוא ויגיד "שמע, כל מה שאני אומר אמת, וכל מי שחושב אחרת טועה". אני ריך להוכיח לו שהוא טועה, או שהוא צריך להוכיח לי שהוא צודק? ברור שהוא צריך להוכיח. דין בורא עולם כדין תושב עולם.

TheOrion

New member
סיפור של בורא המראה שליטה בבריאה

קיים כבר הרבה זמן. סיפור יצירת העולם של היוונים כדוגמה.

דוד1000

New member
אין שם מישהו שטוען שהוא ברא את

העולם ואין סיפור על ניסים שמראה שליטה בטבע. כפי שמסופר ביציאת מצרים ועשר מכות.הקב''ה הביא את המכות בצורה מאד מדויקת ומכוונת, ובכך הראה לבנ''י ולמצרים את שליטתו המוחלטת בכל (יבשה, ים, אוויר, מזלות וכד'). המכות הראשונות: דם, צפרדע, כינים, מראות על שליטה במים ובעפר וברמשים (הכינים יצאו מן העפר, הדם שינה את המים, הצפרדע נכנסה לכל מקום, ואפילו לתנורים החמים - נגד טבעה). ערוב, דבר, ושחין מראים על שליטה בחיות, חיידקים, גוף האדם וכו'. ארבה, ברד, חושך, בכורות מראה על שליטה באוויר, בכוחות הטבע (כמצויין בתשובה לשאלת הברד) גרמי השמיים, ולבסוף ידיעה מוחלטת בעבר הווה ועתיד (ידיעה של מי בכור ומי לא). http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=7985&Catogory=20&SubID=7705

במיתולוגיה היוונית?

בוודאי שיש מי שטוען שברא את העולם. וסיפורים על שליטה בטבע? - בטח שלא חסר: אלים שיוצרים סערות בים, אל שיורה ברקים, אלים שיוצרים רעידות אדמה ושיטפונות, וכו'... אבל בלי שום קשר - אני אומר שאני בראתי את העולם, וגם אני עשיתי ניסים שמראים על שליטה בטבע וידיעת העבר וההווה והעתיד (באמת, תסתכל בספר שלי) אז אתה יכול לבחור למי להאמין, לי זה לא משנה - אני יודע שאני דובר אמת!

TheOrion

New member
עזוב...

הוא לא יקשיב לך. הוא מביא את אותה פסקה ב-100 גרסות שונות. זה נראה כמו נאומים מוכנים שהוא זורק פנימה מספר מילים כדי להתאים את זה להודעות אחרות.
. מקווה שאני טועה

דוד1000

New member
לא תצליח להפיץ הוראות לאנשים

שיעשו מה שאתה רוצה. לא תצליח לגרום שאנשים יסכימו לשקר לילדים שלהם שאתה בורא ויסכימו שאתה בורא, לא תצליח לגרום שאנשים יסכימו שאכן עשית ניסים לעיניהם. אתה צריך להחדיר סיפור כזה לדורות הבאים. זה בלתי אפשרי. רק מי שברא את העולם יכול לשכנע אנשים להעביר סיפור כזה עם קיום הוראות ומצוות רבות.

TheOrion

New member
במשך מאות ואלפי שנים

האמינו שאבי האלים היוונים ברא את העולם והעבירו את הסיפור לילדים, לנכדים ולנינים. האם אתה טוען שהוא באמת עשה כן?
טוב לדעת
. לכן, אם באמת הוא ברא את העולם, שהרי התורה לא נכונה. ואם הוא לא ברא את העולם, הוכחתך לא נכונה. מ.ש.ל.

דוד1000

New member
אין במיתולגיה היוונים הסכמה של עם

שעומד לפניהם מי שברא את העולם. צריך להבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת? התשובה : מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, (מדובר על הבנים המבוגרים) הוא, שבתורה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים. מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא ייתפס בשקר. (הועתק מאתר "כיפה" לאחר עיבוד). כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה). ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה' אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה' אלוקינו את כבודו ואת גודלו. אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו

TheOrion

New member
בטח שכן!

לפני 10,000 בערך הרעדתי אני את האדמה, ומאות אלפי אנשים חשו בזה! לך והפרך
. ברור שאפשר לכתוב דברים כאלה, זה מובן מאליו שאפשרי. הרעיון הוא שזה לא הוכח. לא הוכח שהיה מעמד כזה. לא הוכח שחצו את הים. לכל מכות מצרים מצאו הסברים, וכל ההוכחות שלך שלולות מיסודן. אתה יוצא מהנחת יסוד שהתרוה היא אמת ומוכיח בעזרתה שהתורה היא אמת. צא מהנחת יסוד שהתורה היא ספר. אם תצליח אז להוכיח טענתך, אני אאמין.

אתה צודק

באמת זה נראה כאילו יש לו הודעות מוכנות והוא רק כותב כמה מילים בהתחלה כדי שזה יראה קשור. אבל אותנו בתור בוראי העולם זה לא צריך להדאיג. אנחנו יודעים את האמת - ואם הוא אינו רוצה להאמין בה - נעניש אותו בעולם הבא! (כדאי לו לקוות שזה יהיה השבוע שלך.....)

TheOrion

New member
בתור בורא עולם, ברור שאני צודק ../images/Emo9.gif

לא ממש כדאי לו, אני מאמין בענישה קשה
. אבל לא נרחיב ע לזה פה, זה לא המקום. והכי חשוב הוא שאנו יודעים את האמת.

דוד1000

New member
לאחר בדיקה נוספת בקריאת הכתוב

אני רואה שטעיתי נותן התורה לא אומר שלא יהיו עוד כאלה שיאמרו שהם אלוהים. הוא אומר לאלה שלהם נמסר הספר בפעם הראשונה תבדקו ותראו שאין עוד מסורת של עם שטוענים שראו בורא עולם וראו שהוא הוכיח להם שהוא שולט בבריאה. כלומר לא מדובר שלא יהיה בעתיד אלא רק שלא היה בעבר. ולא עוד אלא שבספר דברים פרק יג' כתוב שהוא ישלח אנשים שיאמר שהם אלוהים ואסור לשמוע להם. כך כתוב:י-יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא, אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם; וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת, אוֹ מוֹפֵת. ג וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת, אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר: נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים, אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתָּם--וְנָעָבְדֵם. ד לֹא תִשְׁמַע, אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא, אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם, הַהוּא: כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת ה' אלוקכם... http://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t0513.htm אז בזה שאתה אומר שאתה אלוהים אתה מחזק את הראיה. ושוב לא קיבלנו תשובה לשאלה כיצד הוא ידע שלא היה עוד מישהו שטען שהוא אלוהים אין סוף אחורה.

מה זאת אורמת?

מה זאת אומרת הוא ידע שלא היה עוד מישהו שטען שהוא אלוהים אינסוף זמן אחורה??? מניין לך שלא היה??? מניין לך שהתנ"ך למשל יותר קדום מהמיתולוגיה היוונית? או מכל מיתולוגיה של עם אחר???

דוד1000

New member
אין במיתולוגיה היוונית מישהו שטוען

שהוא ברא את העולם כולל כל היקום. ואין שם ניסים ברמה שהיו ביציאת מצרים. ועל יוון כתוב בתורה.בני יפת: גומר ומגוג ומדַי ויוון ותובל ומשך ותירס" (ברא' י' 2).

דוד1000

New member
חפשתי במנוע חיפוש מיתולגיה יוונית

באף מקום לא מתואר ניסים שהיו ביציאת מצרים שמראים שליטה בבריאה. אין נס שדומה למכת חושך. שלושה ימים חושך, ערוב, ברד. וכן אין סיפור שמדבר בגוף נוכח. הניסים צריכים להיות לעיני עם והסכמה של העם לנסים. ולא מדובר על בריאת כל העולם.

רגע רגע

ומי אומר שמאמינים לו???? הוא כתב שעם שלם ראה את אולהים - ואני ועוד הרבה כמוני באמת לא מאמינים לזה.

noamgk

New member
זה לא משנה.

הוא לא היה כותב את זה מבחינת עצמו, הוא הרי היה צריך לשכנע, לא?

לא הבנתי

מי לא היה כותב "את זה"? - את מה הוא לא היה כותב, את התנך? ואת מי הוא היה צריך לשכנע?

noamgk

New member
משה רבנו, לא?

אם אתה טוען שמשה רבנו כתב סיפור, אז אני אומר לך שכדי לשכנע הוא היה ממציא סיפור כמו של מוחמד או יש"ו, של התגלות אלוהית לאדם יחיד.

למעלה