הודנא - תקראו הכל ועד הסוף בבקשה.

הודנא - תקראו הכל ועד הסוף בבקשה.

הנקודה העיקרית שלי היא שאסור לשפוט את כל הערבים רק לפי המחבלים, ואסור על פי הפיגועים להסיק שערבים לא רוצים שלום. ככה: הוחלט על הודנא (מישהו יודע איך מבטאים את המילה הזו באמת?!). 52 יום היה שקט. עובדה! היה שקט. ברגע שהתחיל פה הסכם שלום אמיתי, ברגע שהיה פה איזשהו סיכוי אמיתי הסכם שפוי, היה שקט. בלי פיגועים, בלי התראות, בלי התפרעויות. וזה אומר: הערבים לקחו את זה ברצינות. הערבים רצו לכבד את ההסכם. הרבה יותר מהיהודים אפילו. היו כל מיני ידיעות בעיתון, לדוגמא, אחת ששיעשעה אותי במיוחד - אשה (יהודיה) נתקעה עם האוטו על כביש הערבה (נדמה לי), בלי פלאפון ובלי אף נפש חיה שתעזור לה. גנב רכבים ערבי, שבד"כ גונב מכוניות של יהודים, מפרק אותן ומוכר, עבר שם, תיקן לה את האוטו והוציא אותה משם אל הציוויליזציה. הוא הסביר לעיתון למה הוא עזר לה ולא ניצל את ההזדמנות לפגוע בה ולגנוב את כספה ואת רכבה- ההודנא. הוא אמר ש"עכשיו יש הודנא, והערבים התחייבו לכבד יהודים ולתרום לאחווה בין שני הצדדים ואני שומר על המילה שלי ועושה מה שאפשר בשביל שלום". לא סיפור מקסים? איש שמתפרנס מגניבת רכבים הציל אותה בשביל ההודנא. זה רק אומר משהו - גם לערבים בלי כבוד יש כבוד לשלום. זה נשמע מטומטם - אבל עובדה. הם רוצים שלום. ואז היה פיגוע: קבוצה קיצונית של מטומטמים שלא מעניינים בשלום - עניין שאי אפשר להכליל על כל הערבים, זה כמו שיש יהודים שמעוניינים רק בהרג של ערבים - הצליחה לעשות פיגוע גדול והרסני. מעבר למספר הנפגעים המאסיבי - קרסה גם מפת הדרכים. כולם התחילו להגיד שהם ידעו שאי אפשר לסמוך על הערבים ושהנה עובדה שהם לא רצו שלום - אבל זה לא נכון! אילה לא כולם - אלה קבוצות בודדות של פסיכים. מי לא רוצה שלום? אולי אלה שכל כך מיהרו לזרוק את מפת הדרכים לפח, היהודים, שישר החליטו שזה זה, הם יתנו לחבורה של נכים שכלית להרוס הכל. אני בכנות מאמינה שיש פה סיכוי לשלום - אם ההודנא הצליחה להחזיק מעמד - ואי אפשר להגיד שלא. אי אפשר הרי לתלות הכל בפיגוע האחד הזה, כי גם אי אפשר לחייב את כל הערבים לרצות שלום. כמו שאי אפשר לחייב את כל היהודים, ועובדה שלא מצליחים, כשיש חיילים שמתעללים בערבים בשטחים. הנקודה שלי: אל תאבדו תקווה! אל תמהרו להגיד שהנה היה פיגוע אז לא יהיה שלום - תזכרו שאם יהיה שלום למרות פיגועים בודדים שנקווה שיסוכלו כולם, אם תקום פה אכן מדינה פלסטינית, כמו שרובנו רוצים, לא יהיה להם יותר אינטרס לפגוע בנו והממשלה שהם בסופו של דבר תכניע את ארגוני הטרור. לטרוריסטים לא יהיה כוח לגייס מחבלים צעירים פתאים חדשים - כשמצבם יהיה טוב, ויהיו להם מים, ואוכל, וחינוך ותברואה ברמה גבוהה - לא תהיה להם סיבה ללכת להתפוצץ. תזכרו - שראו פה סיכוי לשלום, רוב הערבים צידדו בנו! יש את הערבים שאיתם אנו מדברים, ויש את הערבים שחיים במחתרות ומזיקים לכולם. בגלל אלה שחיים במחתרות אנחנו מבזבזים דם וגם כסף. אחרי הפיגוע שביצעו המחתרות ישראל ביטלה את מפת הדרכים כדי לנקום - אבל מה נקמה תעזור לנו? מרוב עין תחת עין העולם נהיה עיוור. בייחוד כשאנחנו נוקמים לא במפגעים אלא גם באנשים חפים מפשע בדרך.

ועוד נקודה חשובה!

שלא רציתי להכניס להודעה הראשית כי היא גם ככה ארוכה נורא: אחיה הצעיר של חברה שלי מעריץ את סאבלימינל. נעה, חברתי, אספה פקקים של קוקה קולה ולקחה את שני האחים שלה (הגדול דווקא לא אוהב אותו למיטב ידיעתי, אבל יש לו מה שנקרא "רשיון" ו"אוטו") להופעה של סאבלימינל בניצנים. מה שאני מספרת זו עדות שמיעה - היא אמרה לי שמתישהו בהופעה אחד מהם ביקש להביע את צערו לגבי הפיגוע באריאל. הקהל כולו התפלא רגש, ופתאום, כמה מפתיע, כמה אלפי נערים ונערות עמדו להם וצעקו "מוות לערבים". (עם ידיים נשלחות קדימה. בתנועה שהיתה מזכירה סמל מסויים של... אההם... נאצים!). כל התמונה צועקת שואה. (נעה ואחיה כמובן יצאו משם בשיא המהירות, וחבל שילד בכיתה ד' היה צריך להיחשף לזה מלכתחילה). הבנתי שסאבלימינל תיקן אותן שצריך לצעוק "חיים ליהודים".( אצלי כמובן זה לא משנה ועדיין אין לי כבוד כלפיו כי יש לי הרגשה די חודרת שהוא אמר את זה בשביל הפוליטיקלי קורקט ובשביל שיזמינו אותו גם בשנה הבאה במקום להעמיד אותו לדין על הסתה... )אבל בכל אופן - כשדברים כאילה קורים - כשעומדים אלפי אנשים ומתנהגים כמו צבא האס אס - איך אתם מצפים שהערבים יאמינו שאצלנו כן רוצים שלום ולא יעשו את אותן הכללות שאתם עושים? אותן הכללות, אגב, שגורמות אח"כ לשנאה שמובילה לפיגועים. עד שכל העם הזה לא יחכים קצת ויפטר מכל השנאה הלא רציונלית הזאת, הוא לא יכול להתפלא שהערבים מרגישים מדוכאים, שונאים יהודים ומגיעים למצב של תנועות לרצח עם.

Zack DA

New member
אושרה

עוד הרבה לפני הפיגוע: 5 הרוגים יהודים מטרור במהלך ה"הודנא" (אם את רוצה פירוט על מקרי הרצח בירי, או בחטיפה אנא פני במסר). פירוש המילה הודנא בערבית (מילולית): הפסקת אש זמנית שמטרתה לאגור מחדש את אמצעי הלחימה עד לחידושה. נקודה למחשבה. רוב רובם של הערבים רוצים אותנו בים. רק שבניגוד לערבים שטובחים ביהודים ביום יום, לא ראיתי את היהודים טובחים בגרמנים בטרם מלחמת העולם השנייה. בל נשלה את עצמנו שיש בכלל דמיון. אני מסכים עם אהוד ברק: יש צורך בהפרדה. אך היא תעשה רק ע"י טרנספר. ובשבילך, אני מרשה לעצמי לומר שמבחינתי אפשר לעשות את הטרנספר הזה במשאיות בקר - כי מי שרוצה להשוות את היהודים לנאצים - רק מחפש תירוצים. אני מעדיף לספק לו אותם ישר.

מה?

5 הרוגים במקרי ירי לעומת הפיגועים שהיו כאן קודם זה כלום. וכבר אמרתי - אז יש כאילה שלא ארוצים שלום ועדיין מתעקשים להרוג. עובדה שיש אפילו גנבי מכוניות שהתחילו לעזור ליהודים בעקבות ההודנא! זאת כל הנקודה שלי - למרות הרוצחים, עובדה שיש בעלי כוונות טובות, כי חיינו פה יחסית בשקט עד הפיגוע. אז איך אתה יכול לומר שרוב הערבים רוצים אותנו בים? אתה לא מתבסס על עובדות, אתה מתבסס על הכללה. אז זאת הייתה המטרה של ההודעה - שתבין שההכללה לא מתאימה! הרי רוב הפלסטינאים לא רצחו יהודים (ויש הבדל רציני בין לרצות אותנו בים אבל לנסות להגיע להסכם, לבין לבצע פיגועים). מה זה משנה אם היהודים לא טבחו בנאצים בשואה? זה עשה את מעשי הנאצים בסדר? כמו שמעשי האס אס לא היו בסדר, כך גם לא מעשינו, וזה לא משנה אם יש מחתרת מתקוממת או לא. אבל אם אתה מתעקש להעלות את זה - אתה לא חושב שהיה עדיף לו היינו טובחים בהם?? נקודה מאוד חשובה למחשבה. אין צורך בהפרדה כל כך מאסיבית שדורשת טראנספר. ברגע שתקום מדינה פלסטינית, תתבצע הגירה חלקית מרצון, וכל הערבים שישארו בגבולותינו יהיו כאילה שאין צורך בהפרדה מהם שכן הם בחרו לגור בישראל ומסתדרים עם יהודים. בנושא התירוצים עם השוואת היהודים לנאצים - איך אפשר לא להשוות?! הרי העובדה שעברנו את זה רק עושה את מעשינו מחרידים הרבה יותר. כשעיתונאים מדברים על מספרים שמוטבעים על ידי פלסטינים במחנות פליטים (מחנות ריכוז?) - זה לא מעלה קונוטציה קצת הרבה יותר מידי ברורה לשואה? כשיש כפרים לא מוכרים בלי מים או מרפאות ואנשים גוועים מרעב למוות או מתים מתברואה לקויה זאת לא שואה? זה רצח עם, אין מה לעשות. אתה לא יכול להכחיש שזה קיים. אז נכון שבשואה לא היו חיילים עם רובים שהתעללו בערבים במחסומים - אבל היו דברים אחרים.

Zack DA

New member
כל מה שאמרת הוא פשוט בגדר שטות

"5 הרוגים לעומת [מה שהיה קודם] ... הם כלום" כלומר 5 הרוגים כבר לא נחשבים בעיניך, כי הם פשוט לא 20 באוטובוס. אני מבין. לזה קוראים זילות של דם. מעניין מה היית אומרת אם ה- 5 האלה היו אבא שלך אמא שלך ושלושה אחים שלך. את פשוט שטן אם בשבילך 5 הרוגים הם כלום. "יש בעלי כוונות טובות" אולי 10% מהערבים רוצים שלום. השאר רוצים אותנו בים. על כל פועל שעזר ליהודי יש 200 אלף בהפגנות רחוב של האיסלאם. ואגב - הודנא פירושה הפסקת אש זמנית. כבר אמרתי. "מה זה משנה אם היהודים טבחו בנאצים בשואה?" קודם כל - כבר אמרתי - דברתי על התקוה של לפני השואה. הסברתי את ההבדל בין המקרה של היהודים - שלא עשו דבר - ונטבחו, לעומת הערבים, שטובחים בנו מדי יום. "תתבצע הגירה חלקית מרצון" לא. ערבי לעולם לא יעזוב את אדמתו. ההגירה היחידה תהיה לתוך הקו הירוק. חוץ מזה אין לך הוכחות למה שאת אומרת. את מהמרת על חיי המדינה. רק טרנספר יביא להפרדה אמיתית, שלא תגרור טרור. "מעשינו מחרידים הרבה יותר" אני גאה בצה"ל, וחושב שהיום הוא הומאני גם ככה יותר מדי. היה אפשר לחסוך הרבה הרוגים אם היינו פשוט מיירטים מהאוויר בניינים שלמים. במלחמה כמו במלחמה. את לא מבינה כנראה מה זה הרוגים במלחמה.

אתה מפרש דברים לא נכון.

לא אמרתי שחמישה הרוגים לא נחשבים - אבל העובדה היא שחמישה הרוגים זה מצב הרבה יותר טוב ממצב של 30 באוטובוס. נכון, זה עצוב- אבל זאת המציאות שאנחנו חיים בה! הגענו למצב שבו אומרים תודה לאל כשמתים "רק" בודדים. החמישה נחשבים גם נחשבים, אבל חמישים יום בלי פיגוע המוני זה בהחלט סממן לכוונות רציניות בהודנא. אם ההרוגים היו קרובי משפחתי, אני בהחלט מקווה שלא הייתי מאבדת את שפיותי בתוך ים הכעס וזוכרת שמה שהיה מונע את מותם הוא השלום. אגב - מי אתה שתקרא לי שטן? בהתכתבויות שלנו בפרטי הוצאת כמה התבטאויות נאציות בהחלט - להיות חסר לב זה לא רק בקשר ליהודים - זה בקשר לכולם. אסור שאף אחד ימות - אין לנו איזושהי עליונות בנושא הזה. אז אני מבקשת שלא תחזור על זה כי זה מתחיל מזה ובסוף אנשים פה פולטים שטויות בקצב שלא ראויות לפורום. ושוב - מאיפה אתה מביא את הפרטים האילה?! מקסימום 10% ערבים רוצים שלום?? למה אתה ממציא מספרים? אתה הרי לא יודע! אין לך שום סקר מייצג ביד של הפלסטינאים בקשר ל"כמה אתם רוצים שלום". אתה סתם זורק מילים כי ככה נראה לך וככה אתה החלטת. אם רק 10% רוצים שלום - איך זה שבזמן ההודנא מספר ההרוגים החודשי שלנו צנח משמעותי? איך זה שהחברים הערבים שלי אוהבים אותי כל כך ומקבלים אותי הרבה יותר מכל כך הרבה יהודים שלא מוצא חן בעינהם מה שאני לובשת? איך זה שהזמינו אותי להודנא בצפון לפני יותר מחודשיים שהשתתפו בה כמה אלפי אנשים? אני מצטערת שלא הלכתי בסוף - הייתי צריכה לצלם את זה בוידאו כדי להראות לך. אגב - 10% זה גם משהו - אתה מוכן פשוט לוותר על 10% האחוזים האילה? הפגנות הרחוב אינן נגד היהדות - הן נגד הכיבוש. גם אני השתתפתי בהפגנות נגד הכיבוש, ואני דווקא רוצה שלום. ושוב - אל תזרוק מספרים לא וודאיים. הערבים טובחים בנו מידי יום. אבל לא "הם התחילו" - באנו, הקמנו מחתרות, פגענו, כבשנו - והם הקימו את המחתרות שלהם. הייתי עושה אותו דבר לו מישהו היה מגרש אותי מביתי... ולא משנה כמה חזק הוא מתעקש שזה הבית שלו. מדבריך משתמע עניין מוזר - הסבר למה השואה לא הייתה בסדר, כי לא טבחנו בנאצים, ואילו הכיבוש בסדר, כי הערבים כן טובחים בנו. משפט ריקי לייק: שני מינוסים לא יוצרים פלוס. ואולי כן היינו צריכיםלרצוח נאצים? יותר מהמעטים שכן רצחנו... אולי זה כן היה עוזר? אני לא אומרת שרצח זה בסדר - אבל זו נקודה למחשבה. הם מנסים למנוע מהעם שלהם מלהרצח באותו סדר גודל. הם אמנם עושים זאת בדרך שגויה שרק מחריפה את המצב - אבל גם הצבא שלנו שיושב בשטחים כדי להגן עלינו הוא דרך שגויה שרק מחריפה את המצב. דבר גורר דבר. אתה אומר שערבי לעולם לא יעזוב את אדמתו - אבל אתה מתעלם מעובדות! מה הבעיה שלך להבין סוף סוף שהם כבר השלימו עם המצב ורוצים מדינה בשטחים?? אתה לא מבסס את הטענות שלך על שום דבר! אנחנו חייבים להיפגש פעם אחת כדי שאוכל להסביר לך את הדברים האילה עם הידיים, בקול רם, לאט, שאולי תבין. אני כבר דיברתי עם ערבים, אני יודעת מה ערבים חושבים על הנושא! הערבים שאני פגשתי, בוא נאמר חצי מהם לפחות (החצי השני או מתכוון להישאר במדינה שהיא מדינת העם היהודי או חסר דעה כרגע) מתכוונים לעבור לפלסטין, אם וכאשר תקום. וגם לך אין הוכחות למה שאתה אומר. אצלך מדובר בטרנספר (ובשאר מספרים לא מציאותיים) - למה רק טרנספר יביא להפרדה אמיתית? הרי בלי שנצא מההתנחלויות, עם הבטחה ליציאה בלבד (ופינוי פחות ממספר ההתנחלויות שהבטחנו לצאת מהן והקמת 3 על כל אחת מהמפונות) שרר שקט יחסי משך חודשיים. תאר לעצמך מה יקרה כשנצא. מי צריך הפרדה אמיתית? תהיה לנו הפרדה רצונית אבל לא מוחלטת, כזאת שתאפשר יחסים דיפלומטיים, תקשורת אמיתית עם הצד השני - אבל רק עם מדינת פלסטין עם הסכם שלום. ומה בדיוק הומאני בצה"ל? קרא שוב את ההודעה הקודמת, נסה להתעמק בעניין הסמספרים על ידי ילדים פלסטינאים במחנות ריכוז, על התעללות בשטחים. כנס לאתר של מעריב או ידיעות אחרונות, חזור כמה חודשים אחורה, תמצא כתבה (אחת מיני רבות) על התעללות מטורפת של חיילים בערבים ועל מקרי רצח מזעזעים בצורות שלא היו מביישות את הק-ק-ק. הופיעה בעיתון לא מזמן אפילו ידיעה על מתנחלים שהתלוננו על חייל צה"ל על כך שהתעלל בערבים. כשזה מגיע למצב כזה - סימן שזו הייתה חתיכת התעללות. נ.ב. - אתה אומר במלחמה כמו במלחמה כאיו שעצם המלחמה היא בסדר. אז לא צריך לנהוג כמו במלחמה! צריך נסות למנוע אותה! רק להגן - בלי לתקוף. צריך לנסות הסכם שלום. מכל הנסיונות הכושלים של הגדרות והחיילים במחסומים - הדבר שעבד הכי טוב הכי הרבה זמן הוא מפת הדרכים, וההודנא. למקרה שתהית - אני יודעת מה זו הודנא. ההגדרה שנתת לה מקודם - הפסקת אש לצורך איסוף כוחות אש או משהו כזה - איתה הייתה לי בעיה. אפילו לא עירערתי עליה, רק תהיתי מאיפה הידע הנרחב בערבית, ועידנת את ההגדרה בעצמך.

Zack DA

New member
את מאוד מצחיקה, רק חבל שזה יביא

להשמדת המדינה. קודם כל, אמרתי 10% כי רציתי להיות אופטימי, אני לא חושב שהמספר הוא מעל 5%. בזמן ההודנא פעלו דחלאן ושותפיו כדי לסדר עם ארגוני הטרור הפסקה זמנית, שתאפשר לפלסטינים מדינה ככלי להמשך האינתיפאדה והטרור. אולם, הם לא היו חכמים מספיק כדי להבין שעם מדינה הם ישמידו אותנו יותר בקלות - והרי המשיכו בכל זאת. גם בזמן ההודנא היו המון התרעות. השקט הוא וירטואלי, צה"ל מסכל את הפיגועים בצורה יעילה. כל מה שטענתי בפסקה ההיא, שההשוואה בין היהודים בשואה לערבים היום היא מגוכחת וחסרת כל הגיון. אגב, הלוואי שהנאצים היו מתייחסים ליהודים כמו שאנחנו מתייחסים לערבים. לא יודע מי אמר לך מה - ערבי לעולם לא יעזוב את אדמתו. צה"ל הוא הומאני, אך נלחם בטרור. מלחמה זו מלחמה, אי אפשר להלחם בכפפות של משי וכל הטענות כאיו צה"ל הוא לא הומאני, הן מגוכחות. לגבי ההגדרה של ההודנא - אני יודע קצת ערבית, אך את הידע הזה שאבתי מפרשן ערוץ 2, אהוד יערי. אני בעד שלום, הוא השלום הרומאי
======== צחי

להוסיף לדברים הנכונים והרלבנטים

צריך לזכור גם את הנסיבות שבהן התאפשר לאותם קיצונים להוציא את הפיגוע הזה צריך להבין שבלי תמיכה מצד הרחוב הפלשתינאי הטרוריסטים לא יעשו כלום ההתנקשות אותה אישר שרון היא זאת שנתנה להם לגיטימציה להחזיר את הטרור כמו שקרה כול כך הרבה פעמים בעבר להם יש את הקיצוניים שלהם ולנו יש את שלנו ובשניהם נותנים לקיצונים לנצח: דיי לקיצוניות הלאה ממשלת שרון!

Zack DA

New member
טיפש.

הם טוענים שמקומנו בים. אתה חושב שהחיסול היה הסיבה לטרור ? תמיד יש תירוצים. יותר מ- 200 מתוך 365 ימים בשנה הם ימי זיכרון בשביל החמאס...

קצת כבוד לבני אדם

אל תקרא לבן אדם טיפש כי הוא לא מסכים איתך זה קודם כול דבר שני הנקודה היא לא החמאס הם תמיד יירצו לעשות פיגועים השאלה היא דעת הקהל הוכח כמו שהחיזבאללה כמעט לא פעל מאז היציאה בגלל שדעת הקהל נגד זה כך גם החמאס לא יוכל לפעול נגד דעת הקהל שלו וזאת צריכה להיות מטרתינו כרגע

Zack DA

New member
אני מתנצל ../images/Emo52.gif

הדבר נכתב בלהט. קודם כל, סוף סוף כתבת והפנמת שהחמאס תמיד ירצו לעשות פיגועים - מה שסותר את מה שאמרת מקודם על זה שה"חיסולים" (מה שקראת "התנקשויות") הם הסיבה לרציחות. לגבי החיזבאללה - הוא לא פועל רק בגלל שהוא אוגר נשק. באופן עקרוני שום דבר לא מונע ממנו מלפעול והוא גם עושה את זה (כנראה ששכחת מהילד שנרצח לפני שבועיים).

פרשנותך שגוייה

בוודאי שהחמאס יירצו לעשות פיגועים תמיד אבל הם צריכים לגיטמטיות ברחוב הפלשתינאי כדי לעשות זאת ואת זה הם מקבלים רק ע"י החיסולים והמשך בניית והרחבת ההתנחלויות. החיזבאללה אוגר נשק כבר יותר משנתיים?! עשה לי טובה אפילו אתה לא באמת מאמין בזה הם יכלו לאגור נשק תמיד אבל עדיין הוציאו לפחות אחת לשבוע פעולה מאז היציאה מלבנון כמה פעולות הוציא החיזבאללה צחי? תעשה את החשבון

Zack DA

New member
על מה אתה מדבר ?

תגיד, אתה יודע שמאות ישראלים נרצחו בפיגועים של חוליות שהתבססו על תנועות "צדקה" כמו החמאס בשנות ה- 50 ? מה אני אגיד לך, זאת הלגיטימציה ברחוב שנותנת להם את הכוח ! נכון ! אתה צודק ! אתה פשוט הורס. לגבי החיזבאללה. ילד נהרג לפני שבועיים. מה קרה ? זה נסבל מבחינתך ? אבל רגע, חשבתי שאין להם לגיטימציה להרוג אותו.... אבל.... הוא מת ! אתה ממש אוצר.

לגבי החיזבללאה:

הרעיון הוא שבמשך 20 שנה ממשלות ישראל לא מצאו פתרון לבעיה בלבנון. לך יש פתרון? הממשלה שבחרת מבצעת אותו? לא, נכון? אז כל מה שיש לעשות זה לבחור בפתרון הכי פחות גרוע - שיהרגו הכי מעט אנשים. לא? נדמה לי שמהבחינה הזאת, היציאה מלבנון עבדה. אגב, מדוע מטוסים ישראלים ממשיכים טוס מעל שמי לבנון?

יהיו עוד הרוגים

זאת האמת ויש להגיד אותה אבל לא 10 בשבוע כמו בימים שהייתנו בלבנון אלא 1 בשנה 1 כואב אחד קשה אחד בלתי נסלח אבל אחד ואדם ראציונלי כשהוא צריך לבחור בוחר ב1.

Zack DA

New member
1 בשנה היה אצל ביבי, לא אצל רבין

בכל אופן, השיטה שלך תביא לעלייה בטרור, לפי התסריט שהבאתי.

תפרט

ולגביי ביבי בוודאי שהיה פחות הרוגים דיי לסלף את העובדות בזמן ממשלת פרס ערפאת ריסק את תשתית הטרור וזאת עובדה כי היו יחסי אמון ביבי ריסק את יחסי האמון והיה אחד מהגורמים לטרור שאני סובלים ממנו היום

שאלה לי אליך:

לו היית פלשתינאי, והיית רואה שבתקופה של שבע שנים מהסכם אוסלו ועד האינתיפדה השניה, מספר המתנחלים הוכפל, וזה כולל גדילה גם ובעיקר בתקופת שלטונו של ברק (השמאלני כביכול), האם היית מאמין לישראלים? (לא שערפת צדיק גדול, להפך. אלא שגם ממשלות ישראל, כולל ממשלת ברק,לא ממש פעלו בכיוון השלום).

Zack DA

New member
ערפאת ריסק את תשתיות הטרור ?????

ביבי הוא הגורם לטרור ?????????????????? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה כל כך מוסת....

למעלה