הודנא - תקראו הכל ועד הסוף בבקשה.

Zack DA

New member
הכי הרבה שהמצרים יכולים להגיע,

זה 600 הרוגים ישראלים במחיר של 20 אלף מצרים. אתה מציע לתת לפלשתינים הזדמנות ל- עשרת אלפים הרוגים ישראלים במחיר של 7 פלשתינים. תחשוב קצת. רק קצת. ----------- אני לא אומר שאין עוד סיבות, אני רק מציין שיש היום הרבה אנשים שלא מועילים למשק אבל הם מועסקים. הרי זה מיותר, צריך להפטר מהם. אבטלה זה לא חולי חברתי ! זה מצב שמשקף את היכולת היצרנית של החברה. לדעתי אחזו האבטלה היום הוא נמוך מדי. זה נשמע חולני, אולי, אבל יש בזה הגיון. תנסה להתעלות על הססמאות הרגילות של השמאל ותגיד לי מה אתה חושב.

מספרי קסם?

בטכניון מורידים לי נקודות במבחן עם אני כותב תוכנות עם מספרים שהקרצתי מהראש בלי קשר לדרישות התרגיל. מאיפה אתה מקריץ את המספרים האלה? שלוש שנים לקח לפלשתינאים להרוג לנו 850 איש בזמן שהמצרים הרגו לנו במלחמת יום כיפור 3000 איש בשלושה שבועות. אז מאיפה אתה מביא את המספרים? אני אמור לקבל אותם סתם כך כי אתה אמרת? אבטלה זה כן חולי חברתי. אם יש מישהו מיותר, אין לי התנגדות לפטר אותו. הבעיה היא שכיום לא ניתן למצוא עבודה במגזר הפרטי, ולא רק בעבודות שחורות שלא דורשות השכלה. גם מספר המובטלים האקדמאיים עלה מאוד, והם מתקשים למצוא עבודה מתאימה לכישוריהם (וגם כזאת שלא מתאימה). "לדעתי אחזו האבטלה היום הוא נמוך מדי. זה נשמע חולני, אולי, אבל יש בזה הגיון"... ואתה אומר לי לנסות להתעלות על סיסמאות... יופי - אולי תסביר למה לדעתך זה חולני? הרי מה שאתה אומר זה שלדעתך אין שום בעיה עם זה שמעל 10% מהאוכלוסיה לא מסוגלים למצוא עבודה ולפרנס את עצמם. אז מה הם צריכים לעשות? למות ברעב? הרי גם את הקצבאות אתה רוצה לקצץ. מה דעתך על זה ש 20% מהתלמידים לומדים במגזר החרדי והם יצאו בגיל 18 ללא הכשרה מינימלית כדי להשתלב בשוק העבודה הישראלי?

Zack DA

New member
תראה

אם תתן היום לפלשתינים חופש פעולה, הם יוכלו לגרום לך 850 הרוגים לא ב- 3 שנים, אלא ב- 3 דקות. וזאת הטענה המרכזית שלי, שאתה מתעלם ממנה שוב ושוב.

Zack DA

New member
לא, מדיניות קשוחה

לערפאת היה ברור שהוא עף מפה אם תמצא הוכחה שהוא משלח את המפגעים, לכן היה לו יותר קשה.

הכניסה לאחדות

שגרמה מבחינה תודעתית לזה שאחננו ניתפס כמו שרון לא עוד! אנחנו לא שרון אנחנו פרגמטיסטים אנחנו ריאליים אנחנו לא משיחיים מטורפים וזה ההבדל בינינו לביניכם

פריפטס

New member
הליכוד לא מפלגה של משיחיים מטורפים

אלא מפלגה של אנשים חסרי יכולת. אגב, גם מפלגת העבודה היא כזאת, אבל ברמות שונות לגמרי (עוד לא הגיעו לשיאים של הליכוד, וכנראה גם לא יגיעו).

Zack DA

New member
נו באמת.

אתה יכול לבסס במקצת את הטענה שלך ? ואגב, סתם שאלה, מדוע רוב חברי הכנסת של העבודה דווקא מתבטאים בחיוב על שרון ?

איזנ מהן?

לא מדויק לא רוב ח"כ בכלל לא רק חלק קטן מהם שהם עדין מחפשים כיסא והם יורחקו מעמדות ההשפעה במפלגה שמעון פרס מתן וילנאי דליה איציק ואפילו פואד מבקרים את שרון תחת כול עץ רענן

פריפטס

New member
בודאי

הכלכלה קורסת- שר האוצר ליכודניק. החינוך בקרשים- צרת חינוך מהליכוד. השר לבטחון פנים פושע בעצמו. במצב הבטחוני אמנם יש רגיעה, אך חיכינו לה כבר 4 שנים, וגם היא נפסקה. שחיתות בכנסת, וחברי כנסת שאפילו להתבטא בעברית תקנית על בימת הנאומים לא יודעים.

Zack DA

New member
הכלכלה לא קורסת

החינוך בקרשים, ולא בגלל לימור לבנת. יש שיפור עצום במצב הביטחוני. אני חוזר ומזכיר: פעם היו 10 פיגועים ביום.

והיום? כמה פיגועים יש היום?

כמה נסיונות פיגועים? מהו החור בתקציב, יש לך מושג? עד מתי האמריקאים ימשיכו לתת לנו ערבויות כשאנחנו מבזבזים את כספם בשטחים הכבושים? מדוע בוטלה ההבטחה להחזיר את המע"מ ל 17 אחוז? מהו אחוז המובטלים במשק? כמה הוא היה לפני שלוש שנים? מהו התל"ג לנפש? כמה הוא היה לפני שלוש שנים? (רמז, ירידה של 1000 דולר).

Zack DA

New member
היום כוחות הביטחון החזירו את

הביטחון, ממש כך. -------- הסיבה היחידה לתקציב הרעוע היא בגלל המובטלים והפרזיטים שיושבים בממשלה והעיריות וגורמים לבזבוז מוחלט של כספי הציבור.

מה השתנה בשלוש השנים האחרונות?

נדמה לי ששאלתי מספיק שאלות שתוכל לענות עליהן ביותר משורה וחצי. זה כל מה שיש לך להגיד? אם היית מנסה לענות במדויק על השאלות, היית רואה למשל שביטחון אין כאן. מקסימום הפוגה קלה בין התקפה אחת לשניה. מה השתנה בשלוש השנים האחרונות שהמצב הכלכלי נדפק כל כך? מדוע העליה הנוראית בכמות המובטלים? מה גרם לכך לדעתך אם לא מדיניות הממשלה? "הפרזיטים שיושבים בממשלה גורמים לבזבוז של כספי הציבור" - ציטוט שלך פחות או יותר... האם אני יכול להבין מכאן שאתה מציע להחליף את הממשלה? מותר לשאול במי?

Zack DA

New member
אני לא בעד להחליף את הממשלה,

אלא לפטר את כל התפקידים בעלי האופי הפקידותי בעלות ציבורית של 50 אלף שקל בחודש, ויש יותר מדי כאלה. לפני שנה היו מיליון פיגועים בחודש. לא שכחת, נכון ? ובכן, כמה פיגועים יש היום ? אתה לא יכול להכחיש שיש ירידה בטרור. אתה יודע שהיום הרבה יותר בטוח ממה שהיה פעם.

האם הממשלה עושה מה שאתה מציע?

האם בטוח היום יותר מאשר לפני שנה? אולי, אבל לא יותר מאשר לפני שלוש שנים. מה צריך לקרות בשביל שתודה שגם בנושא הבטחון מדיניות הממשלה נכשלה. שרון לא מסוגל להביא לבטחון. מדוע אתה מתעלם משאר הנקודות שהעלתי? מה השתנה בשלוש השנים האחרונות שהמצב הכלכלי נדפק כל כך? מדוע העליה הנוראית בכמות המובטלים? מה גרם לכך לדעתך אם לא מדיניות הממשלה? האם לדעתך כל הבעיה היא בכמה מאות פקידים שמרווחים יותר מדי?

Zack DA

New member
יש הרבה בעיות.

ראשית, להערתך, הממשלה אכן לא עושה את מה שאני אומר. אך לצערי גם ממשלות השמאל לא עשו את מה שאני אומר. רק רציתי לומר שהבעיה היא אסטטגית לא בממשלה, אלא במנגנון הפקידות המטורף. ההגדרה ביטחון היא לא מדעית. מדוע שרון לא הביא לביטחון ? האם יש מישהו שמסוגל למנוע את הפיגועים ב- 100% ?? אם כן תראה לי מי. ואם לא, אז לפחות נודה שלפי ההגדרה שלך אי אפשר להביא לביטחון. לסיום, ראה הערה נוספת שלי מהיום בנוגע לכלכלה. אני חושב שבמדינה קפיטליסטית, הרבה מאוד מהעובדים בשירות הציבורי הם מיותרים. הפרטה מואצת ופיטורי עובדים מהמגזר הזה יעלו את האבטלה. לדעתי זה טוב למשק, שאנשים מיותרים לא יקבלו שכר על עבודה מיותרת. אין לי בעיה עם אחוז האבטלה הנוכחי, הוא צריך אפילו לעלות. בספרד יש 14% אבטלה, ואפילו בבריטניה יש 11%. מה יש ?

אז ככה:

"ההגדרה ביטחון היא לא מדעית. מדוע שרון לא הביא לביטחון ? האם יש מישהו שמסוגל למנוע את הפיגועים ב- 100% ?? אם כן תראה לי מי. ואם לא, אז לפחות נודה שלפי ההגדרה שלך אי אפשר להביא לביטחון." במאה אחוז? איך מוברק ועבדללה מונעים ממחבלים מארצותיהם לפגוע בישראל? אין לי שמץ של מושג, אבל העובדה היא שזה אפשרי. נדמה לי שאתה טענת בשרשור אחר שנתניהו הביא לנו בטחון - איפה הבטחון הזה? לאן הוא נעלם? האם הפיטורים כיום הם באמת במגזר הציבורי? נדמה לי שבשום מקצוע אי אפשר למצוא כיום עבודה. לא קשור למגזר הציבורי. מדוע הצמיחה קפאה? מדוע הגרעון העצום? הצרה היא שאתה מקצץ ומקצץ ומפטר אנשים, ואז לכלל האוכלוסיה יש פחות כסף פנוי לקניה, ואז אין מי שיקנה, אז היצרנים מתמוטטים ומפטרים עוד ועוד אנשים, והמיתון רק מחמיר. שלא לדבר על זה שאף משקיע לא יגיע הנה כל זמן שנהיה במצב של מלחמה. מי אמר שהמצב בספרד או בבריטניה טוב? אבטלה היא באופן כללי דבר רע.

Zack DA

New member
בפעם המיליון

לפעמים נדמה לי שיש לך אלצהיימר או איזה ליקוי למידה, כי אני חוזר על דברי 10 פעמים ורק אז אתה מתייחס אליהם...... מצרים - רחוקה מהנקודות הקריטיות של הארץ - ולכן קשה להם לבצע כאן פיגועים. חוץ מזה, האנשים שם בכלל לא מוסתים ברמות ההסתה של הפלשתינים. ------------ נתניהו הביא לביטחון, אבל זה היה ביטחון שהיה ברור שהוא זמני ולכן אני דווקא אומר שהאסטרטגיה של נתניהו הייתה לא נכונה. רוב הפיטורים הם במגזר הציבורי ובעסקים קטנים שבד"כ לא יכולים להלחם בתוצרת חוץ זולה. לדעתי, הסגרותם של המפעלים בלתי נמנעת, וזה ממש לא קשור למצב הכלכלי.

למעלה