הודעה אישית

Puskas

New member
אנחנו באמת נפתח דיון

סביב הרגלי האכילה של אנשים?
רוצה לאכול טופו? לבריאות, רוצה לאכול עלי בייבי? תפאדל, רוצה בשר? בואי איתי אני יארגן לך במחיר טוב :)

EdisonGirl

New member
הוא לא הכליל, ואני חושבת שהכוונה היא הפוכה-

לגרום לאנשים להבין שהטבעונות עצמה היא מטרה מקודשת, ואם יש למישהו טעם רע ממנה, זה רק בגלל "חסידים" שלה שמרחיקים במקום לקרב.
אני עצמי הייתי טבעונית במשך 8 חודשים, ואני מצדיקה את המטרה בדרכי שלי, אבל גם כטבעונית וגם כצמחונית יכולתי למצוא את עצמי בוויכוח חסר פשר. ההרגל הזה להתווכח לשם הוויכוח.... לא שיש לי בעיה עם וויכוחים. אני דווקא מאוד אוהבת להתווכח, אבל בנאדם אחר יסתכל מהצד ויגיד: "WTF? היא טבעונית בדיוק כמוך! על מה בדיוק אתה מתווכח איתה?!" וזה רק בגלל שהסיבה שלי לטבעונות הייתה שונה משלהם. רק בגלל שלא הסכמתי עם העקרונות של זכויות בעלי-חיים, שעליהם הרבה מהטבעונים מבססים את הטבעונות שלהם, לעומתי, שאצלי היא נבעה מהתיעוב העמוק כלפי התעשייה, ותאוות הבצע החולנית, ששמה את בעל-החיים במקום נמוך כ"כ..... אם היית נותנת להם שטרות כסף להתעסק בהן, במקום פרות, כבשים, חזירים.. השטרות האלה היו זוכים ליחס מכובד יותר. זה, ורק זה, מה שגרם לי להחליט וליישם בבת אחת את הטבעונות.

מאז הלכתי אחורה, לכיוון הצמחונות (בה נשארתי נאמנה 4 שנים), כי הייתי גם ככה מאוד מאוד רזה, ואז עוד הייתי בחסות של הוריי ולא התעסקתי עם בישולים וכד', כך שהיה לי קשה יותר להשיג אוכל. מאידך, לפני כן התקיימתי פחות או יותר רק מ"קינדר בואנו" אחד ליום, כך שהטבעונות בפני עצמה כבר הייתה שיפור בתזונה שלי. בכל זאת, נסוגתי כדי לתת לעצמי יותר אפשרויות. משם, נסוגתי עוד פשוט כי יום אחד פתאום בא לי לאכול סלמון, וזו הייתה מעין פקודה מהגוף שלי... אני יודעת שזה נשמע מאוד מטופש, בייחוד כשאת שמה על המאזניים חשק מול עקרונות, ובכל זאת, יש לי נטייה למרד וכנראה משם זה הגיע.. היום אני מגדירה את עצמי "צמחונית לייט", שזה אומר שצריכת הבשר שלי כ"כ נמוכה שהיא זניחה כמעט לחלוטין.

מצד האמת, העקרונות שלי במצב הנתון מורות לי להיות טבעונית. אז למה אני לא? אני מוותרת לעצמי. כי החיים שלי כ"כ עמוסים גם ככה, והתעסקות באוכל זה אף פעם לא משהו שאהבתי לעשות (כאחת ששוכחת לאכול..)- להוסיף את זה ללו"ז העמוס לעייפה שלי זה לא מוצדק בעיניי כרגע, כשגם ככה הצריכה שלי נמוכה למדיי. כמובן שאני עושה את ההשתדלויות האחרות כי הן באמת לא דורשות יותר ממס' שקלים- ביצי חופש, למשל.

eietmo

New member
אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שלך

אבל לדעתי הצורה שהוא כתב את זה היתה בהחלט מעליבה. אני לא בפורום הזה הרבה, פשוט מחוסר זמן, ואני פתאום עוברת על שרשור תגובות שדיי מקנטיות בחירות מוסריות של אנשים.

אני לא אומרת לאף אחד מה לאכול, ואדיסון, את לא צריכה להסביר למה עברת מטבעונות חזרה "לסורר". זאת הבחירה שלך, ואומנם היא מצערת אותי, אבל אני לא אתחיל להרצות לך למה מה שאת עושה הוא לא נכון (אלא אם תרצי לשמוע, כמובן
)

אני יכולה להגיד לכם שהרבה מאוד פעמים רק העובדה שאמרתי לאנשים שאני טבעונית גרמה להם להתחרפן עלי לחלוטין, ולהכנס איתי לוויכוח (בד"כ האנשים האלה נותנים את הטיעונים הכי מפגרים שיש). אני עדין לא הולכת ומכלילה על כל (או רוב) אוכלי הבשר שהם מפגרים, פאנטים, או כל דבר כזה. אני מצפה ליחס דומה.

Puskas

New member
מי שרב איתך על אוכל

הוא אידיוט.. חד וחלק!
ממתי מה שבן אדם אוכל, קובע איזה אופי יש לו?
יש קביעה כזו שאומרת שאדם הוא מה שהוא אוכל ושמה שאדם אוכל מעיד עליו עצמו,
אני מאמין בזה חלקית בלבד ובטח שלא מאמין מספיק בשביל לטעון שאדם א' הוא ככה וככה בגלל שהוא אוכל א', ב', ג'.

eietmo

New member
זה לא שהם חושבים שאני טיפשה או משהו

זה שהם לוקחים את זה כהעלבה אישית שאני טבעונית ומנסים למצוא בעיות עם טבעונות (זה לא בריא, לא טעים וכו'). הוויכוח תמיד מתחיל בגלל שהצד השני שומע שאני טבעונית (כלומר, זה לא שאני אומרת "וואו אכילת בשר היא מה זה לא מוסרית", אלא שמישהו מציע לי נניח עוגיה ואני אומרת "לא תודה, אני טבעונית")

EdisonGirl

New member
את צודקת. ואני אשמח לשמוע, למה לא?! :)

אולי קצת חסרות לי "שטיפות המוח" (במרכאות כמובן!) שיחזירו אותי.

EdisonGirl

New member
אה, ועוד משהו קטן שלא יצא לי עוד לומר לך..

אני מאוד מאוד מעריכה את הטבעונות שלך, ואת מקבלת גיבוי מלא שלי בפורום אם מישהו יעז לרדת עליך או על הטבעונות.
כמובן שבד בבד גם מאפשרת דעות של אחרים, כי אין מה לעשות, גם הם קיימים

b0redavid

New member
סליחה לא התכוונתי לפגוע, אבל ציינתי ש

לא כולם יותר מפעם אחת.
ואם היית יודעת מכמה טבעונים אני נפגעתי.
אבל אני אף-פעם לא מכליל, אז אני מצטער אם זה נשמע ככה.

וכל הכבוד על הטבעונות!
מקווה להיות שם יום אחד.

b0redavid

New member
אני כלכך זקן ששכחתי על מה דיברנו ואיפה אני גר

אה, ואני צמחוני 14 שנה - את רשאית להעריץ אותי! מומלץ!

למעלה