הודעה זו לא קשורה לקבלה לרפואה

Y a n i B

New member
עוד הבהרה למי שלא הבין:

מה שהתכוונתי לומר הוא שאני *קודם* בודק אם מה שאני עושה למען גוף מסויים (צבא או מדינה) עולה בקנה מידה אחד עם העקרונות שלי, ורק אז פועל. אם המדינה הזו תהיה גרמניה הנאצית אני אתנגד. אם המדינה הזו תהיה ישראל (כפי שאני מכיר אותה היום וכפי שאני מכיר אותה בזמן ההתנתקות), אני אשתדל לתרום כמה שיותר לאנשים שנמצאים בה וגם למנגנונים שלה - שוב ע"מ לתרום לאנשים. המנגנון כשלעצמו לא מעניין אותי. לא המדיני ולא הצבאי. הוא מעניין אותי ככל שהוא מגן על החיים של אנשים או מאפשר הסדרים נוחים בין האזרחים לבין עצמם וכו'.

moran f

New member
ואם המדינה הזו היא ישראל כמו שהיא

אבל אתה לא מסכים עם ההתנתקות?

Y a n i B

New member
השאלה חסרת מובן

את שואלת מה היה קורה אם לא הייתי מסכים עם ההתנתקות. אלא שאם לא הייתי מסכים עם ההתנתקות לא הייתי יניב המוכר לך. אולי לא הייתי יניב כלל. הייתי אדם אחר. ואילו את שואלת מה הייתי *אני* אומר על עצמי במקרה ש"לא הייתי מסכים עם ההתנתקות". אלא שכמו שאמרתי - אם דעתי הייתה שונה לא הייתי אני ולכן אין טעם בשאלתך. אם את שואלת מה אני חושב על האנשים שמתנגדים להתנתקות - לדעתי צריך לנהוג בהם בסימפטיה ולהציע להם הסדרים כלכליים נוחים כמה שאפשר. לעומת זאת, מי שעושה בעיות 'של ממש' - צריך להכניס לכלא.

princes15

New member
להכנס לכלא הא??

חצוף! אפשר לדעת מה זה נקרא אצלך "בעיות של ממש"?

דוק אוק

New member
אחי, אני מקווה שאת התפלספויות האלה.

תשאיר בבית כשאתה הולך לראיון בב"ש (בהנחה כמובן שאתה מוכן לוותר על היניב האמיתי והווכחן) כי לצערי (גם אני ווכחן מאוד מטבעי) הם לא רואים זאת בעין יפה כלל. ואני אומר את זה לטובתך.

mickeym

New member
אין סיבה לאלימות, עם כל הכבוד

יש לי הרבה אמפתיה לאנשים ומנסיוני יש הרבה מה לשפר בנתינת השירות של הרופאים בבתי החולים. א-ב-ל בן אדם שצועק או חו"ח מרביץ לרופא לא עושה את זה מסיבה מסוימת- חוסר ההתחשבות הוא רק תירוץ כי אחרת כולם היו מרביצים. אנשים אלימים בים עם המטען הזה מהבית ומהחינוך שלהם, וזה נורא פוסט מודרניסטי לחשוב שאם רק נהיה אמפתיים הם לא יכעסו. יש אנשים שלא יודעים לבטא את עצמם אחרת. ברמה הפרסונלית, ברגע שמישהו הרים עלי יד, יהיה לי קשה ביותר למצוא את הכחוחות הנפשיים לא להגיב חזרה.

למעלה