הודעה זו לא קשורה לקבלה לרפואה

Y a n i B

New member
נטלי, זו באמת לא הפעם הראשונה

שאת קוראת את מה שאת רוצה לקרוא ולא את מה שכתוב. 1. היכן הזכרתי את המילה "שואה"? 2. מה רצית להגיד בדבריך? אני באמת לא רואה שם תוכן מלבד שאלה שהצגת לי. 3. אני דווקא הייתי בעד ההתנתקות - אלא שהנימוק של "לקיים את שלטון החוק" פשוט איננו תופס בעיני. כל שאעיר הוא שאדולף היטלר קיים את החוק. זה היה החוק, הוא היה החוק, והשלטון הלגיטימי בגרמניה היה שלו. קל לראות מדוע "שלטון החוק" - ולו בשל הדוגמא הזו - איננו ערך אבסולוטי. שוב, אין בכך כדי להגיד שאני, למשל, נגד ההתנתקות. אני בעדה ובעד ההתכנסות. אבל האם, לדעתי, זה לגיטימי שהמתנחלים יסרבו פקודה? לגיטימי בהחלט.

moran f

New member
גודווין!

זה שהדמוקרטיה לא מושלמת לא אומר ששיטות שהוכחו כגרועות עדיפות.

moran f

New member
שהדמוקרטיה לא מושלמת

דה! כן, צריך לשים לב. כן, צריך מערכות איזונים ובלמים והגנה. לא, לחזור שני צעדים אחורה זה לא פתרון טוב. אם אתה רוצה מערכת שמבוססת על רצון ולא על פקודות, צבא ממש לא מתאים לך. אתה יכול לשנות את זה, אבל להגיד שאתה רוצה צבא אבל בלי פקודות זה חסר טעם. וגודווין, אז בתיאוריה אני לא צריכה לענות

Y a n i B

New member
מה זה "מושלמת"?

הדמוקרטיה נועדה להכריע בשאלות שנוגעות לכלל. זה הכל ולא כלום יותר מזה. לגבי הדוגמא של הצבא שנתת - אכן, אם לדעתי הצבא היה עושה משהו שהיה מנוגד לצו המצפון שלי, הייתי מסרב לשרת. כך במקרה של היטלר, נניח. באופן אישי, השירות שלי בצה"ל נעשה בהתאם לצו מצפוני, ולכן תרמתי במלוא כוחי למערכת. אני לא יודע מי זה גודוין שאת מזכירה אותו ללא הפסקה.

moran f

New member
אז תחפש, לי אין זמן

איך אתה חושב שהצבא יעבוד אם כל אחד יבחר מתי בא לו ומתי לא בא לו לשרת? (ההודעה הזו לא באה לטעון שאכן צריך צבא, אלא לדבר על מצב נתון בו הצבא הוא חלק מהמציאות).

Y a n i B

New member
שאני אחפש? את קוראת לי בשמות

למשל - "גודווין" - ואני צריך לגגל כדי להבין למה החלטת לקרוא לי כך? קראי לי יניב ולא בשמות שצורכים ממני את הזמן שלי (שהוא יקר לא פחות משלך). כמו שאמרתי - הצבא והמדינה הן לא ערך עליון עבורי, שכן אינני פאשיסט, נאצי או קומוניסט. וכן - אם אדם מצליח לנסח לעצמו את הסיבה מדוע איננו צריך לשרת בצבא - מבחינת היושרה האינטלקטואלית שלי אני מוכרח לתת לו לגיטימציה. אבל זה לא אומר שאני לא אשים אותו בכלא על כך.

moran f

New member
לא קראתי לך בשום שם

ואם אתה רוצה להבין למה התכוונתי, תאלץ לגגל או לשאול מישהו. והשורה האחרונה שלך משנה את התמונה.

Y a n i B

New member
לא קראת לי "גודווין"?

כנראה שיכולות השרשור שלי נפגמו. לגבי השורה האחרונה שלי - היא לא משנה את התמונה. הבעיה היא שהכנסת אותי ל"מגירה" - ימני *או* שמאלני וכו', במקום לנסות לקרוא את התמונה, ככל שהיא מורכבת, ככל שהיא איננה מכילה אך ורק סממנים 'שמאלניים' או 'ימניים' וכיוצא בזה.

moran f

New member
לא, לא קראתי *לך* גודווין

זה שם של מישהו אחר שאמר כל מיני דברים שאין לי זמן לפרט לך לגביהם. אתה מוזמן לגגל, לשאול או להמשיך לתהות. לא הכנסתי אותך לשום מגירה, אני שואלת שאלות כדי להבין את העמדה. אם היו לי מגירות הייתי יכולה לחסוך את השאלות ואת התגובות שלי. המשפט האחרון שינה כי יש הבדל בין להגיד "כל אחד יעשה מה שהוא רוצה" ובין להגיד שמותר לפעול לפי צו המצפון, אבל אם הוא מנוגד להחלטות החברה צריך גם לעמוד בעונש של אותה חברה (או לעבור לחברה אחרת).

Y a n i B

New member
כעת המחלוקת סמנטית

אני אמרתי שזה לא משנה את התמונה - כי השורה התחתונה הייתה קוהרנטית באופן מוחלט עם שאר דברי.

moran f

New member
לא אמרתי שלא

אבל אני לא ידעתי את השורה האחרונה ההיא לפני שאמרת אותה. מה שהשתנה זו ההבנה שלי, שהשתנתה כתוצאה מקבלת מידע חדש. לא טוב?

princes15

New member
אהם אהם..מה הקטע הזה??

למה על כל דבר צריכים להזכיר את השואה??זה פשוט מגעיל שמדמים כל דבר לשואה...

princes15

New member
מה אתה משחק אותה תמים??

המילה "היטלר" מזכירה לי את השואה. לך לא?

Y a n i B

New member
אני אחראי על הרבה דברים

רבים מספור. אבל האסוציאציות שלך זה לא אחד מהם. אני מצטער.

princes15

New member
חעחעחע מאוד מצחיק

מה הקשר? ותאמין לי שהיטלר זו לא רק אסוציאציה שלי לשואה. אתה באמת צריך להצטער. אחראי עלקק...על מה בדיוק? על המלונה של הכלב?

natalysh

New member
נסיכה יקרה. תרגיעי.

את יותר מוזמנת להפחית את כמות סימני הקריאה/שאלה וחלק מהביטויים בהם השתמשת כי הם מדרדרים את הדיון שגם ככה גלש למקומות לא קשורים.

כאן נמחקה הודעה

משום שהיה בה שימוש בשפה לא הולמת. הדיון הזה מאוד חורג מנושא הפורום, ואני מבקרשת שאם כבר אתם מתדיינים, שתעשו את זה עם כבוד אחד כלפי השני ולא בהתלהמות.

למעלה