הויכוח- בשרשור חדש, עכשיו תגיבו!

אנזימים

New member
מה שאתה שוכח זה

שאנחנו לא ארה"ב...אין לנו 50 מדינות, ושאם יכנסו לפה פלשתינאים, אז תבכים איתי שליהודים פה לא יהיה הרבה מקום. יש ערבים טובים ויש ערבים רעים, הבעיה היא שאנשיש בישראל חושבים או שחור או לבן-אין אפור, באמצע-או לצאת מהכיבושים או להרוג ערבים-אז זהו-שלא.. צריך להגן על האיזורים בשטחים כדי שלאנשים כמונו יהיה ביטחון לצאת מהבית, אבל גם לא צריך לרצוח. צריך להגיע לפשרה ולא לפתרון שיועיל לצד אחד ויזיק לצד השני. אם נצא מהשטחים, הפיגועים יהיו רבים. אם נתחלק במדינה, הלא כ"כ גדולה שלנו,מדינת ישראל כבר לא תהיה מדינה ליהודים, והרבה יצטרכו לעבור-כמו שאומרים "רבותי ההיסטוריה חוזרת"-שוב יהיו הרבה בגלות והאירופאים לא כ"כ אוהבים אותנו... אני ממש לא יודעת להתנסח, אז סליחה מראש אם לא הבנתם למה התכוונתי.

אנזימים

New member
להרוג

את מי. חיילים לא נמצאים בשטחים סתם נכון?!? לא נראה לי שאם הם לא היו שם אז היינו כ"כ מוגנים. זה לא שהם הולכים לשם כדי להרוג ככה סתם ערבים...זה כדי לעצור את אלו שמתכננים לפגוע באזרחי ישראל..

The WizardMan

New member
הבנתי ... אבל את בעצמך לא ברורה ..

או לפחות לא הבנתי אותך העקרון של לצאת מהשטחים זה שלא יהיו פיגועים רבים ולמרות שאי אפשר להיות בטוחים בזה ... זתומרת תראי .. פיגועי טרור בטוח לא יהיו .. כי לפלשתינאים תהיה מדינה ואז האו"ם יראה כאלה פעולות בעין רעה מאוד .. כי הם קיבלו מה שהם רצו. מה שכן מפחיד זה שהם יכולים להתארגן במשך שנים ובסוף לפתוח במלחמה כדי לכבוש את כל הארץ. זה אפשרי נראה לי ... אבל זה הכל תאורטי. וכשאת אומרת צריך להגן על האזורים בשטחים ... את באמת חושבת שהיום לא מנסים ... כשהרבה מתקציב המדינה מתרכז בביטחון וכאלה .. ?

אנזימים

New member
גם נכון

וזה שאני לא ברורה את זה אני יודעת כבר! אני שונאת להתנסח בכתב...
בגלל זה אני לא מגיבה הרבה...

סבגבג

New member
ופה בדיוק הטעות שלך ... (אנזימים)

ש... טוב אני לפעמים מקשיבה בשיעורי היסטוריה ואם אני זוכרת נכון אז במסמך ההוא... נו איך לעזאזל קוראים לו???. על שם הנשיא ההוא.. לא משנה אני אבדוק בספר ואני אגיד לך, הקיצר.. אז רשום במסמך שמדינת היהודים תהיה בישראל ולא שישראל תהיה מדינת היהודים... מה ההבדל את/ה שואל/ת את עצמך...?! שכשרשום שמדינת היהודים תהיה בישראל, לא רשום איפה בישראל... מה שאומר שזה לא כלללל ישראל אלא רק חלק מישראל. הקטע שלא רשום איפה (המורה שלי... מתוחכמת שכזאת... אני אחפש את ההסבר המפורט ואעביר אותו לכאן)

סבגבג

New member
מקמהון!!! מסמך מקמהון!!! -אלא אם כן

אני טועה... שוב... טוב אני אבדוק מחר בספר היסטוריה.. חיחיחחי

אנזימים

New member
../images/Emo6.gif

חח...מסמך מק מהון זה בין הבריטי לערבי לא? בכל מקרה נראה לי שאני מבינה למה את מתכוונת בקיצר נראה לי שלא הבנת אותי (לא משנה אני גם ככה לא מובנת)...

Darakan

New member
אתם סתם טוחנים מים.

אין פתרון באופק. פתרון רציונלי בנתיים זה דבר אוטופי. יודעים מה צריך בשביל פתרון שכולם יסיכמו עליו: פינוי כל ההתנחלויות, הפסקת הפיגועים, רפורמות ברשות, החלפת הנהגת הרשות, גדר הפרדה יעילה, ממשלה ישראלית שמוכנה להתפשר, פירוק הארגונים הפלשתינים שתומכים ומקיימים פעולות טרור והרשימה עוד ארוכה. כל דבר סותר את עצמו. אין פתרון סופי ריאלי... תרדו מזה.

Darakan

New member
הייתי אומר ריאליסטי... לא פסימי.

אני בעקרון בן אדם אופטימי. במיקרו תמיד אפשר לעשות משהו... זה שיש לנו שלטון דפוק לא אומר שלא קיימים פתרונות שיכולים לפתור חלק מהבעיות בדרך לפתרון הבעיה הגדולה.

אנזימים

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo10.gif(חחח...פיצול אישיות)

הבעיה במדינה שלנו היא מאוד מסובכת והמצב מאוד עדין ואתה צודק אפשר לעשות דברים בדרך לבעיה הגדולה, אבל גם אנשים צריכים לא להיות כ"כ קיצוניים. קיצוניות לא עוזרת במצבים שכאלה...

Darakan

New member
זאת בדיוק הנקודה שלי

אנשים מחפשים פתרונות. טרנספר? תחיו באשליות. נסיגה דו-צדדית ולהוציא את צה"ל מהשטחים? כן... נכון... עוד פיגועים... הנזק כבר נעשה. אני מזלזל במי שמאמין בטרנספר. זה הדבר הכי אדיוטי להאמין שכזה דבר יכול באמת להתממש. הלוואי שכזה דבר היה אפשרי כמובן, אני מאמין שאפילו השמאלנים ביותר היו מעדיפים שלא יהיו פה ערבים בכלל...

אנזימים

New member
סוף סוף מישהו מדבר לעניין

שנתיים אני מתעוותת בניסוחים לא מוצלחים של עצמי...

הכבוי

New member
אוקיי:

דבר ראשון, אני רוצה שסתכל על האופציות שלך. מצד אחד - יש לך את אופצית ה"אנטי כיבוש". אוקיי. נתת לפלשתינאים ככה וככה שטח. אוקיי. אני, בתור פלשתינאי, הייתי מרגיש נצחון (כמו שהם הרגישו ביום שיצאנו מעזה לאחר סגר ממושך לפני כשנה). הייתי ממשיך להרים פיגועי טרור. מה זה יפריע לי (בתור אחד שפועל מתוך אמוציות ופנאטיות דתית, חשוף לשטיפת מוח ולעיתים קרובות סמים)? הייתי דורש את זכות השיבה. בלה בלה בלה, דם, הרג, פיגועים וחוזר חלילה. הייתי מקבל זכות שיבה. בישראל היה עכשיו שינוי מוחלט של המאזן הדמוגרפי - הרבה יותר ערבים מיהודים. בלה בלה בלה, עוד פיגועים, עוד הרג, והייתי מקבל עוד פעם מה שאני רוצה (נניח עוד שטח). בקיצור - השיטה עובדת. האופציה השנייה - השיטה לא עובדת. למה לא עובדת? כי אנחנו לא נותנים לה. "grab the chain and prove you´re sane". הרי לא מדובר פה בהומניטריות. זו פוליטיקה. התפקיד היחיד של הומניטריות היא דעת הקהל שעומד מחוץ לזירה ומריע ליריבים. אני לא אומר שצריך לטבוח בערבים, אלא לעשות מכלול של דברים, מעין קוקטייל תרופות כזה, שישבור את השיטה. כדי להגיע ל"קוקטיל" הזה, צריך דבר ראשון, להישאר חזקים מול גלים של טרור (זה גם אחד מהדברים שישברו את השיטה). לדעתי צריך לפעול באופן הבא: - שיטת המקל והגזר (לדוגמה: שבוע שלם בלי טרור=שבוע שלם שצה"ל מחוץ לשטחים, אין חיסולים וכו´). - פרופוגנדה ותעמולה להמונים: אם היטלר הצליח להביא את כל פאקינג גרמניה למצב שאליו הוא הביא אותה (שהיה מצויין), אנחנו יכולים גם. מדובר פה באנשים שכל הזמן בעוצר בעוני מחפיר מול הטלוויזיה, והשדרנים של החמאס אומרים להם שרק מעבר לפינה, מרחק של פריצה בגדר, לחיצת כפתור, סחיטת הדק - יש 72 בתולות נימפומניות שרק מחכות לאיזה שהיד יפה תואר. אם נבצע את התהליך ההפוך אולי נרכאה להם שהשד לא רע כל כך. אל תגידו לי שזה לא יעבוד - האמ.טי.וי אומר למיליוני צעירים לקנות מוזיקה כזאת וכזאת או לבוש כזה וכזה או אוכל כזה וכזה, והם אוכלים את זה כמו תאילנדים שראו כלב. - משנה מנהיג משנה מזל: ההנהגה בישראל מסריחה ורקובה עד העצם, ואתם יודעים את זה, אבל לא בגלל זה אנחנו צריכים להחליף אותה. אנחנו צריכים להראות לפלשתינאים שינוי. אנשים במצבם ינסו לקבל אותות של תקווה מכל מקום רק אם מנסים לשלוח אותו אליהם. אני לא מדבר על מנהיגים של שמאל רכרוכי או ימין מטומטם, אלא על מנהיג החלטי וכריזמטי (הוא לא באמת צריך להיות החלטי וכריזמטי, אלא להציג חזות של אחד), שיבוא ויציג לפלשתינאים אלטרנטיבה, "הצעה שהם לא יכולים לסרב לה" (הצעה הגיונית, הגונה, הומנית, אבל אם הם לא יקבלו אותה הם ישנו עם הדגים). -פעילות מודיעינית וצבאית (תוך וחוץ במקרה הצורך ישראלית) שוטפת: להראות שלא התרככנו, אולי רק התחשלנו. לחסום ולסכל פיגועים, אך עם זאת להקטין מאוד את מדיניות החיסולים (מבכירים לבכירים ביותר), אך לא להפסיקה לגמרי. להשאיר את כל הקלפים בצד שלנו. יד ימין מושטת לשלום - יד שמאל עדיין מוכנה על ההדק. אני לא מבטיח שלום, כי שלום אמיתי יבוא רק עם הפסקת השנאה, וזה יבוא עם הזמן, אבל איך שאני רואה את זה, לפחות הפסקת אש - זה ייתן לנו.

למעלה