הוכחה שכלית שיש אלוקים:

preacher

New member
ולמה הוא מחויב המציאות?

כי אתה מאוד-מאוד רוצה שזה יהיה ככה? את כל הנימוקים שלך סתרתי עד עכשיו ואתה רק התחמקת לנימוקים אחרים, יותר ויותר קלושים. אני מציע לך לעבור לפורום נטעים, שם כולם יתלהבו מהאינטלקט המזהיר שלך.

מגהמוח

New member
כשתלמד את ההוכחות

כשתלמד את ההוכחות החותכות והמאלפות ודוגמת מולד הירח היא רק אחת תבין שאתה יכול לריב רק עם עצמך כיוון שיווכח לך שיש ישות עליונה ותנסה לעמוד על מהותה תבין שזה בלתי אפשרי כי שכלנו הוא מוגבל

preacher

New member
אל תדבר בלשון רבים.

זה שהשכל שלך מוגבל, זה כבר הראית. את כל ה"הוכחות" האלו אני מכיר והן לא מרשימות אותי בכלל.

רון סי

New member
אותי שכנעת!

אין ספק שיש אלוהים. עכשיו השאלה שלי היא: מאיפה לנו הבטחון שזה האלוהים המתואר ע"י התנ"ך? אולי אלוהים הוא משהו אחר לגמרי? אולי הוא לא מעוניין לכפות על האדם שום דבר ורוצה לתת לו לחיות בדיוק כפי שברא אותו?

מגהמוח

New member
תגובה ל voguemaster ורון סי:

ציטוט מפיו של רון סי: מאיפה לנו הבטחון שזה האלוהים המתואר ע"י התנ"ך? אולי אלוהים הוא משהו אחר לגמרי? ידידי היקר: כל עוד לא תוכל להסביר מי יכול להפוך את כל חוקי הטבע כמו במכות מצריים, נס קריעת הים שאתה מסכים שהם אכן נעשו במציאות (וכמו שניסית רון בעניין החיזרים שזה לא יכול להיות שזה הם עפ"י הטענות שהצגתי למעלה תחת הכותרת:"מספר קושיות לרון סי" טענתך לגבי חיזרים אינה רלבנטית יותר...) וזה ודאי מי שברא את חוקי הטבע הוא היחיד שיחול ל"כופף" אותם על פי רצונו בלבד ולא חיזרים עם כוחות על-טבעיים שהוכח כבר שזה לא הם לכן זה רק האלוקים אין אפשרות אחרת. אולי הוא לא מעוניין לכפות על האדם שום דבר ורוצה לתת לו לחיות בדיוק כפי שברא אותו? לאחר שהצגתי את טענתי לעיל שרק האלוקים יכל לתת את התורה ולא אף אחד אחר ובה הוא מסביר לאדם כיצד לינהוג בכל משך חייו אז השאלה: "אולי הוא לא מעוניין וכו´" אינה רלבנטית יותר.

G o v er n o r

New member
טוף, מה שעמיתי המלומד רון סי הסכים

לקבל, לא מחייב אותי. יש לו דרישות נמוכות יותר לגבי אימות טענות. "כל עוד לא תוכל להסביר מי יכול להפוך את כל חוקי הטבע כמו במכות מצריים, נס קריעת הים שאתה מסכים שהם אכן נעשו במציאות" כל עוד לא תוכיח לי שהמעשיות המסופרות במנוסקיפטים אכן התרחשו, אין מה לדבר על הפיכת חוקי טבע, ולא נוכל להתקדם. ´וזה ודאי מי שברא את חוקי הטבע הוא היחיד שיחול ל"כופף" אותם על פי רצונו בלבד´ טרם ראיתי הוכחה שהישות הזו קיימת היכן שהוא מחוץ לג´לי שבין אזניך. ´לאחר שהצגתי את טענתי לעיל שרק האלוקים יכל לתת את התורה ולא אף אחד אחר ובה הוא מסביר לאדם כיצד לינהוג בכל משך חייו אז השאלה: "אולי הוא לא מעוניין וכו´" אינה רלבנטית יותר´ טענה אולי הצגת, אולם לא ראינו שהוכחת אותה...

שרשור שלם על הודעה חסרת כל שחר.

מגהמוח: בלי בולשיט! תסביר לי בדיוק איפה ההוכחה השכלית פה. כל מה שאני רואה זה בנאדם תמים שלא יכול לחשוב לעצמו, רק להנהן כמו כבש לכל מה שאומרים לו, בא לבנאדם אחר שקורא לעצמו מרצה ומבקש, (מה זה מבקש? מתחנן, על הברכיים) שיזבל לו את השכל. אתה מחליט מה שנוח לך כדי להבהיר דעה שאתה מתעקש להעבירה כעובדה. אתה כותב שוב ושוב את אותם הדברים ומסרב להבין שזהו פורום- ההודעות לא בורחות לשום מקום. אתה לא חייב לכתוב אותן שוב- רק להוסיף קישור או לרענן את זכרונם של המשתתפים בקשר למה שאמרת מוקדם יותר. אתה לא מציג עובדות או הוכחות כלשהן, וכשמשחקים לפי המשחק שלך אתה מתעקש שרק אתה צודק וכולם חוץ ממך רק מניחים הנחות. אני לא יכולה לעצור את ההרגשה שהדיון הזה לא זז ולא יזוז לשום מקום לעולם- אתה פשוט לא מוכן לקבל את זה שאין לך תשובות להכל. וזה לא קשור לזה שיש או אין לך, אתה פשוט בנאדם שברגע שהוא מגבש דעה הוא לא יפרד ממנה, גם אם יוכיחו לו מעבר לכל ספק שהוא טועה- הוא ישאר צודק בעיניו. זה נמאס די מהר.

למעלה