הוכחה שכלית שיש אלוקים:

PolarBear

New member
טיעון השעון

אל תנסה לעבור נושא. טיעון השעון, שאותו אתה מנסה להציג, הוא טיעון ידוע ומוכר, ואפשר להפריכו בקלות רבה. אבל אני לא רוצה להכנס לזה לפני שתקרא את הלינק שהבאתי לך קודם. שלחתי לך את הלינק רק לפני 5 דקות, וכבר אתה מנסה לעבור נושא. אתה אפילו לא מנסה ללמוד. נדמה לי שאותו לינק מדבר גם על טיעון השעון. כמו שהחתימה שלי אומרת- בערות זה כח לשרלטנים. המחב"תים מנצלים את חוסר ידיעתם של חסידיהם בנושא האבולוציה, ומלעיתים אותם בשטויות. מי שלמד ביולוגיה ואבולוציה, לא יפול בפח הזה. שלא יעבדו עליך! תלמד את הנושא הזה היטב, ואז תראה שהמחב"תים עובדים עליך!!!

מגהמוח

New member
תשובה לך!!

לעומת המדען הגרמני שמוכיח זאת בצורה ברורה המדענים יוצרים תיאוריות אך מניין להם שכל העולם לא נוצר מוכן ע"י גורם חיצוני אלא היה חייב להיווצר באינסוף תהליכים הא? מה שעושים מדענים זה לא מדע אמפירי אלא פילוסופיה מדעית הם משערים שכך היה לעומת אותו מדען שמוכיח בצורה אמפירית וחזקה את טענתו!!

G o v er n o r

New member
מגהתחת יקירי, מה שם המדען הגרמני?

האם אתה מדקלם מתוך מנוף/שופר/הידברות/ערכים/נטעים/שבע-נט?

preacher

New member
לתשומת לב מנהל הפורום

"כללי התנהגות בפורום", סעיף 3 ג´, אומרים שיש להימנע מלשלוח מסת הודעות בעניין זהה. היות שמגה-מוח שלח כבר 4 הודעות זהות לחלוטין אני אומר - למחוק!

preacher

New member
הפרכה

בתור הוכחה "לוגית", יש בה פגם ענקי. ההנחה שלו היא: לכל דבר בעולם יש בורא. המסקנה: קיים דבר אחד (אלוהים) שאין לו בורא. אתה יכול לראות שהמסקנה הפוכה מהנחת היסוד! לא משנה מה קרה באמצע וכמה משכנעים הטיעונים, בשום פנים ואופן לא יכול להיות שתגיע למסקנה נכונה שהיא הפוכה מהנחת היסוד שלך! בעיה נוספת היא שאם אתה מניח שחייבת להיות התחלה לשרשרת הבורא-נברא, אין שום סיבה להניח שצריכה להיות רק התחלה אחת, או שההתחלה צריכה להיות מודעת. אתה יכול להניח שהיו 8 אלים, או מליון אלים, או שלכל אטום ביקום היתה התחלה נפרדת וכל האטומים צצו להם מעצמם או "תמיד" היו. בנוסף ניתן להגיד שהסיבה הראשונית היא המפץ הגדול עצמו. לבסוף אני רוצה להוסיף שקיים מושג בתורת הקוונטים שנקרא "חלקיקים וירטואליים". אלו זוגות חלקיקים הופכיים שנוצרים באופן ספונטני ונעלמים מיד. מניחים שהחלל מלא בהם כל הזמן. כך שהרעיון שלכל דבר בעולם הסובב אותנו יש סיבה קודמת לא בהכרח נכון. זה רק מה שאנו רואים בקנה המידה שלנו - אבל אין שום סיבה להניח שזה נכון ברמה אטומית, או ברמה יקומית.

מגהמוח

New member
לא יכול להיות יותר מאחד

בוא נאמר שיש 2 בסדר האם אחד יכול להגביל את השני אם כן אז השני מוגבל ואז הוא לא כל יכול ואם הראשון לא יכול להגביל את השני אז הוא בעצמו מוגבל מכאן שאחד מהם חייב להיות מוגבל ואז הוא לא הבורא מכאן שיש בורא אחד בלבד.

preacher

New member
בטח שיכול להיות.

אני מניח שבמלה "מוגבל" אתה מתכוון שהוא לא כל-יכול. מי אמר שבורא חייב להיות כל יכול? הדבר היחיד שדרוש מבורא הוא לא שיהיה כל יכול אלא שיברא משהו יש מאין. ולא התייחסת לאפשרות השלישית - שדברים (כמו היקום כולו) נוצרו מעצמם ללא בורא כלל.

מגהמוח

New member
תשובה

בוא נשאל אותך אם הבורא נמצא רק בתוך היקום הרי שהוא יותר קטן מהיקום אז איך הוא יצר משהו יותר גדול מעצמו?

preacher

New member
זאת לא תשובה - זו שאלה.

היות שאני לא מאמין באלוהים בכלל, למה אתה שואל אותי דבר כזה? אני מאמין שאין בורא כלל. אבל אם אתה מתעקש, אז פעם כשהייתי ילד בן תשע בערך, בניתי מגדל מלגו בגובה שני מטר. הוא היה יותר גדול ממני, ואני לא ראיתי בזה אז משהו מיוחד.

preacher

New member
ועוד משהו

אלוהים אמור להיות לא חומרי ונטול מידות. השאלה שלך היא שאלה עכו"מית כי היא מניחה שלאלוהים יש גודל כלשהו.

מגהמוח

New member
בדיוק

זה בדיוק מה שאני אומר כיוון שהוא רוחני הוא אינו יכול להיות מוגבל בתוך חומר כנראה שלא הבנת אותי נכון

ranmor

New member
רק הערה קטנה לגבי הוכחות...

לוגיות ואחרות. ברגע שנמצא טעות אחת, קטנה ככל שתהיה, כשל לוגי קטן, ההוכחה מתבטלת! אין מה למצוא כמה כשלים וכמה טעויות... החל מהראשון ההוכחה לא נכונה וצריך למצוא חדשה. תבחר כשל לוגי אחד מכל אלה שנתנו לך... בנוסף, תשים לב טוב טוב להודעה שצירפתי שמישהו כתב לפני כמה ימים... תקרא אותה במלואה ותשים לב עד כמה היא מדויקת. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=9739084

מגהמוח

New member
מחוייב המציאות

קשה לכם לתפוס את המושג שאלוקים הוא : "מחוייב המציאות" ולכן ויכוח איתכם הוא חסר תועלת כיוון ששכל האדם אינו יכול לתפוס את האינסוף ולכן הוא מעדיף לומר שדבר מה אינו קיים ועל כך כתוב בתורה: "מחשבותיו הולכות רצו ושוב" כלומר ברגע שמנסים להבין את האינסוף המחשבה מיד מטשטשת כיוון שזה בלתי אפשרי. אני מציע לכולם להזמין את קלטת: "מבראשית" ואז כל בעיותיכם תיפתרנה ללא שום בעיה.

למעלה