הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

מגהמוח

New member
הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

באחת ההרצאות שאלתי: מי לא מאמין שהתורה מן השמים? הצביע חוקר משטרה, שאלתי אותו מדוע אתה לא מאמין אמר אני למדתי בבית ספר חילוני שהתורה זה ספר היסטוריה שכתבו אותו כמה סופרים בכמה תקופות, אמרתי לו גם אני למדתי בבית ספר חילוני וגם אותי לימדו, רק אני בדקתי מאז והתברר לי שזה לא כך. אבל בוא אני אשאל אותך שאלה, אם באים אליך שנים ואומרים לך שראו את פלוני גונב והוא אומר לא נכון, למי אתה מאמין? אמר אני מאמין לשנים ובפרט אם העדות שלהם תואמת, שאלתי האם העדות של ששה שיבואו ויאמרו שהוא גנב תהיה יותר חזקה מהשתים אמר לי ודאי, אם יהיו ששים אמר לי טוב מאד, אם יהיו שש מאות אמר לי מצוין, אם יהיו ששת אלפים אמר לי wonderful, אמרתי לו אם יהיו ששים אלף אמר מעולה, אם יהיו שש מאות אלף אמר לא צריך יותר אמרתי לו, אם כך, במעמד הר סיני היו שש מאות אלף גברים חוץ מנשים חוץ מטף חוץ מזקנים וחוץ מערב רב שהיו כפול מכל יוצאי מצרים. מליונים מעידים שראו ושמעו את הקב``ה בעשרת הדברות אומר אנוכי ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים זו הוכחה או לא? אמר לי כן אבל זה היה פעם, אמרתי לו כל עדות זה היה פעם, כששופט שואל את העדים אם התרחש הארוע זה היה פעם, אם זה היה צריך להיות עכשיו אז השופט היה צריך להיות במקום האירוע ואז לא צריך עדים, צריך שופטים בכל מקום. אבל אמרתי לו אלכסנדר מוקדון היה? אמר לי כן אמרתי לו היה פעם, אז הוא אומר כן אבל זה כתוב. אמרתי ואצלנו מחוק? גם אצלנו כתוב למה הכתוב שלנו לא טוב? כי זה מחייב אותך לשים כובע? אמרתי לו אתה יודע מה? בוא נשים את התנ``ך רגע בצד ואני אשאל אותך כמה שאלות. שאלה, האם אתה מכיר קצת את חגי ישראל? אמר לי כן. אמרתי לו חג פסח לזכר מה? אמר לי לזכר יציאת מצרים, אמרתי לו יפה, חוקר משטרה יודע את זה כל הכבוד. חג שבועות לזכר מה? אמר לי זכר למתן תורה, אמרתי לו עכשיו אני אשאל אותך שאלה קשה. לפני שנה החגים האלה היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו שאלה דומה יותר קשה, לפני שנתיים היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו עכשיו שאלה מכשילה שים לב לפני שלוש שנים היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו שאלה רביעית אתה נופל בפח לפני ארבע שנים היו או לא היו? אמר לי נודניק כל שנה יש, שאלתי אותו מתי התחילו? אמר לי מיציאת מצרים. אמרתי לו ישמעו אזניך מה שפיך מדבר. אתה אומר בעצמך שכל שנה עושים זכר ליציאת מצרים, ממתי? מיציאת מצרים, ממתן תורה. למה כל שנה עושים זכר למה שהיה? אז זה היה או לא היה? הרים ידים- היה. ז``א התורה הזאת יש לה את כל ההוכחות, כל ההוכחות. יתירה מזאת אם נאמר אפי` שבא מישהו וכתב את התורה מעצמו, האם זה אפשרי? לא מזמן היה מאו צטונג, היה לו ספר אדום, הוא חייב במהפכה שכולם ירימו את הספר האדום, כשהוא הלך לעולמו הספר האדום שלו הפך להיות שחור, למה? כולם שרפו אותו. כשמשה רבינו נפטר אף אחד לא שרף ספר תורה, ועד היום בכל בית כנסת בשני וחמישי שבת ויום טוב מגביהים את הספר תורה ומה כל הקהל אומר? ``וזאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל``, זאת בדיוק התורה מלפני 3,300 שנה, איפה יש עוד עם כזה? אמרתי לו עוד דבר, תגיד לי הייתה שואה? אמר לי בטח הייתה שואה, מאיפה אתה יודע שהייתה? אמר יש אנשים חיים. אמרתי מה יהיה בעוד עשרה דורות? תהיה לך הוכחה שהייתה שואה? אז הוא אומר כן, ילמדו בבתי ספר. אמרתי לו אבל אתה יודע שהיום כבר שני היסטוריונים גרמנים ואחד אמריקאי מכחישים את השואה ואומרים לא הייתה, בעוד כמה דורות יכתבו עוד ובעצם בסוף רק היהודים יגידו שהייתה שואה וכל העולם יכחיש. מה יעשה ילד יהודי בבית ספר יהודי שילמדו אותו שהייתה שואה אבל הספרים מכחישים את זה, איפה תהיה לו הוכחה? אז הוא אומר יש סרטים. אמרתי לו סרטים אפשר לעשות. יש תמונות, אמרתי לו גם את זה אפשר לעשות, כל מה שאמר דחיתי אותו. בסוף אמרתי לו יש רק דבר אחד שיכול לשמר את זה ואי אפשר יהיה לשכוח- יום השואה. אם בכל העולם מיליונים יהודים ביום אחד מתייחדים עם זכרם של הנספים בשואה, אפי` כל העולם יעמוד נגד ויכחיש, בעם היהודי זה לא יצא לעולם ולא תשכח עובדה זו. אמרתי לו עכשיו אם זו העובדה היחידה והטובה שיש לך לנו יש עובדה הרבה-הרבה יותר טובה, אם יום בשנה השואה זה תזכורת מספקת, אנחנו כל יום זוכרים את יציאת מצרים כל יום כמה פעמים ביום לכל יהודי יש מזוזה בפתח זכר לזה שהקב``ה פסח על בתי העברים בהוציאו אותם ממצרים אז א``א שיהודי יעבור מס` פעמים במפתן הדלת ולא יראה את המזוזה, כל יום מניחים תפילין, מה כתוב בשניהם (בתפילין של יד ושל ראש)? ארבע פרשיות שבכל אחת מוזכר יציאת מצרים. לכל יהודי מתפלל שלוש תפילות ביום, מה מזכיר? יציאת מצרים. קוראים פעמיים קריאת שמע, מה מזכירים? יציאת מצרים, אומרים ברכת המזון, מזכירים יציאת מצרים, עושים קידוש, מזכירים יציאת מצרים. אין יום שלא מזכירים מס` פעמים את יציאת מצרים. אז איך אפשר להכחיש דבר כזה שהייתה יציאת מצרים ועם ישראל יצאו למדבר וקבלו את התורה והביאו אותה עד הלום ואנחנו חיים בזכותה? זה הבין החוקר של המשטרה, אבל מההבנה עד לביצוע וקיום המצוות יש עוד קצת מרחק. בכל אופן להוכיח שתורה ניתנה במעמד הר סיני לעם היהודי ושאנחנו שומרים אותה זה ברור לאין שיעור, ראיה פשוטה אם התורה הזאת היתה משתכחת אז ודאי שהיה בלבולים רבים ומצוות שונות ומשונות אבל הנה אחרי אלפים שנה חוזרים יהודים לא``י אותם ספרי תורה מכל הקהילות בעולם, כולם יש להם את אותה ציצית עם שמונה פתילים לכולם מזוזה באותו מקום כת` בה שתי פרשיות, אותם תפילין 3,300 שנה כמו שנתגלו במערות קומרן ע``י יגאל ידין שמיוחסות לבר כוכבא וחילותיו, אותו דבר בדיוק שום דבר לא השתנה. וזה כשכולם מגיעים למקום אחד ממקומות שונים. ז``א התורה הזאת היא התורה האלוקית שמחייבת אותנו יום יום לעשות את רצון הבורא לקיים את המצוות ולזכות בעוה``ז ולעולם הבא, אשריו של מי שזוכה לברר את הדברים ולהפנים אותם ולבצע. ועל זה כתוב ``שלום שלום לרחוק ולקרוב אמר ה` ורפאתיו``, שלום שלום לרחוק, קודם לרחוק זה שהיה רחוק מה` ואח``כ לקרוב, ז``א הקב``ה מבקש שהבנים שלו יתקרבו ויחזרו אליו כדי שיוכל להעניק להם כל טובה וברכה…

יאנוס

New member
מגהמוח

אם תשוטט בדפים קודמים תראה שכבר היה דיון על עניין ה-600,000 ומתן תורה בסיני. וגם אנא כתוב בתמצות. את הסיפורים תשאיר לתנ"ך. תודה

preacher

New member
אין שש מאות אלף

יש ספר אחד בו כתוב שיש שש מאות אלף. מקור אחד ויחיד! גם להודים יש ספרי קודש בהם אלים מתגלים בפני מיליוני אנשים. האם גם הם אמיתיים? בארועים הסטוריים דרוש יותר ממקור אחד לאימות סיפור - על השואה יש אלפי מקורות, כמו גם על אלכסנדר מוקדון (יש מטבעות שלו, פסלים שלו, ערים לזכרו, ומלא עדויות על כל מעשיו, ממלא ארצות).

preacher

New member
אז זהו, שלא רק שהם מתו,

גם קבריהם של המליונים הנ"ל התאדו. זה בטח נס!

מגהמוח

New member
הוכחה הטובה ביותר היא:

תקרא את זה עד הסוף. אפילו שזה יראה לך סיפור לא אמיתי של אמנון יצחק: באחת ההרצאות שאלתי: מי לא מאמין שהתורה מן השמים? הצביע חוקר משטרה, שאלתי אותו מדוע אתה לא מאמין אמר אני למדתי בבית ספר חילוני שהתורה זה ספר היסטוריה שכתבו אותו כמה סופרים בכמה תקופות, אמרתי לו גם אני למדתי בבית ספר חילוני וגם אותי לימדו, רק אני בדקתי מאז והתברר לי שזה לא כך. אבל בוא אני אשאל אותך שאלה, אם באים אליך שנים ואומרים לך שראו את פלוני גונב והוא אומר לא נכון, למי אתה מאמין? אמר אני מאמין לשנים ובפרט אם העדות שלהם תואמת, שאלתי האם העדות של ששה שיבואו ויאמרו שהוא גנב תהיה יותר חזקה מהשתים אמר לי ודאי, אם יהיו ששים אמר לי טוב מאד, אם יהיו שש מאות אמר לי מצוין, אם יהיו ששת אלפים אמר לי wonderful, אמרתי לו אם יהיו ששים אלף אמר מעולה, אם יהיו שש מאות אלף אמר לא צריך יותר אמרתי לו, אם כך, במעמד הר סיני היו שש מאות אלף גברים חוץ מנשים חוץ מטף חוץ מזקנים וחוץ מערב רב שהיו כפול מכל יוצאי מצרים. מליונים מעידים שראו ושמעו את הקב``ה בעשרת הדברות אומר אנוכי ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים זו הוכחה או לא? אמר לי כן אבל זה היה פעם, אמרתי לו כל עדות זה היה פעם, כששופט שואל את העדים אם התרחש הארוע זה היה פעם, אם זה היה צריך להיות עכשיו אז השופט היה צריך להיות במקום האירוע ואז לא צריך עדים, צריך שופטים בכל מקום. אבל אמרתי לו אלכסנדר מוקדון היה? אמר לי כן אמרתי לו היה פעם, אז הוא אומר כן אבל זה כתוב. אמרתי ואצלנו מחוק? גם אצלנו כתוב למה הכתוב שלנו לא טוב? כי זה מחייב אותך לשים כובע? אמרתי לו אתה יודע מה? בוא נשים את התנ``ך רגע בצד ואני אשאל אותך כמה שאלות. שאלה, האם אתה מכיר קצת את חגי ישראל? אמר לי כן. אמרתי לו חג פסח לזכר מה? אמר לי לזכר יציאת מצרים, אמרתי לו יפה, חוקר משטרה יודע את זה כל הכבוד. חג שבועות לזכר מה? אמר לי זכר למתן תורה, אמרתי לו עכשיו אני אשאל אותך שאלה קשה. לפני שנה החגים האלה היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו שאלה דומה יותר קשה, לפני שנתיים היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו עכשיו שאלה מכשילה שים לב לפני שלוש שנים היו או לא היו? אמר לי היו, אמרתי לו שאלה רביעית אתה נופל בפח לפני ארבע שנים היו או לא היו? אמר לי נודניק כל שנה יש, שאלתי אותו מתי התחילו? אמר לי מיציאת מצרים. אמרתי לו ישמעו אזניך מה שפיך מדבר. אתה אומר בעצמך שכל שנה עושים זכר ליציאת מצרים, ממתי? מיציאת מצרים, ממתן תורה. למה כל שנה עושים זכר למה שהיה? אז זה היה או לא היה? הרים ידים- היה. ז``א התורה הזאת יש לה את כל ההוכחות, כל ההוכחות. יתירה מזאת אם נאמר אפי` שבא מישהו וכתב את התורה מעצמו, האם זה אפשרי? לא מזמן היה מאו צטונג, היה לו ספר אדום, הוא חייב במהפכה שכולם ירימו את הספר האדום, כשהוא הלך לעולמו הספר האדום שלו הפך להיות שחור, למה? כולם שרפו אותו. כשמשה רבינו נפטר אף אחד לא שרף ספר תורה, ועד היום בכל בית כנסת בשני וחמישי שבת ויום טוב מגביהים את הספר תורה ומה כל הקהל אומר? ``וזאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל``, זאת בדיוק התורה מלפני 3,300 שנה, איפה יש עוד עם כזה? אמרתי לו עוד דבר, תגיד לי הייתה שואה? אמר לי בטח הייתה שואה, מאיפה אתה יודע שהייתה? אמר יש אנשים חיים. אמרתי מה יהיה בעוד עשרה דורות? תהיה לך הוכחה שהייתה שואה? אז הוא אומר כן, ילמדו בבתי ספר. אמרתי לו אבל אתה יודע שהיום כבר שני היסטוריונים גרמנים ואחד אמריקאי מכחישים את השואה ואומרים לא הייתה, בעוד כמה דורות יכתבו עוד ובעצם בסוף רק היהודים יגידו שהייתה שואה וכל העולם יכחיש. מה יעשה ילד יהודי בבית ספר יהודי שילמדו אותו שהייתה שואה אבל הספרים מכחישים את זה, איפה תהיה לו הוכחה? אז הוא אומר יש סרטים. אמרתי לו סרטים אפשר לעשות. יש תמונות, אמרתי לו גם את זה אפשר לעשות, כל מה שאמר דחיתי אותו. בסוף אמרתי לו יש רק דבר אחד שיכול לשמר את זה ואי אפשר יהיה לשכוח- יום השואה. אם בכל העולם מיליונים יהודים ביום אחד מתייחדים עם זכרם של הנספים בשואה, אפי` כל העולם יעמוד נגד ויכחיש, בעם היהודי זה לא יצא לעולם ולא תשכח עובדה זו. אמרתי לו עכשיו אם זו העובדה היחידה והטובה שיש לך לנו יש עובדה הרבה-הרבה יותר טובה, אם יום בשנה השואה זה תזכורת מספקת, אנחנו כל יום זוכרים את יציאת מצרים כל יום כמה פעמים ביום לכל יהודי יש מזוזה בפתח זכר לזה שהקב``ה פסח על בתי העברים בהוציאו אותם ממצרים אז א``א שיהודי יעבור מס` פעמים במפתן הדלת ולא יראה את המזוזה, כל יום מניחים תפילין, מה כתוב בשניהם (בתפילין של יד ושל ראש)? ארבע פרשיות שבכל אחת מוזכר יציאת מצרים. לכל יהודי מתפלל שלוש תפילות ביום, מה מזכיר? יציאת מצרים. קוראים פעמיים קריאת שמע, מה מזכירים? יציאת מצרים, אומרים ברכת המזון, מזכירים יציאת מצרים, עושים קידוש, מזכירים יציאת מצרים. אין יום שלא מזכירים מס` פעמים את יציאת מצרים. אז איך אפשר להכחיש דבר כזה שהייתה יציאת מצרים ועם ישראל יצאו למדבר וקבלו את התורה והביאו אותה עד הלום ואנחנו חיים בזכותה? זה הבין החוקר של המשטרה, אבל מההבנה עד לביצוע וקיום המצוות יש עוד קצת מרחק. בכל אופן להוכיח שתורה ניתנה במעמד הר סיני לעם היהודי ושאנחנו שומרים אותה זה ברור לאין שיעור, ראיה פשוטה אם התורה הזאת היתה משתכחת אז ודאי שהיה בלבולים רבים ומצוות שונות ומשונות אבל הנה אחרי אלפים שנה חוזרים יהודים לא``י אותם ספרי תורה מכל הקהילות בעולם, כולם יש להם את אותה ציצית עם שמונה פתילים לכולם מזוזה באותו מקום כת` בה שתי פרשיות, אותם תפילין 3,300 שנה כמו שנתגלו במערות קומרן ע``י יגאל ידין שמיוחסות לבר כוכבא וחילותיו, אותו דבר בדיוק שום דבר לא השתנה. וזה כשכולם מגיעים למקום אחד ממקומות שונים

מגהמוח

New member
ואם גם זה לא מספיק

ואם גם זה לא מספיק יש לי שאלה היה נפוליאון או לא היה?

מגהמוח

New member
בבקשה

תשלח לי את מספר הטלפון שלך לכתובת: [email protected] ותקבל הוכחה למעמד הר סיני כמו הוכחה על אלכסנדר מוקדון אם אתה באמת אדם אמיתי עם עצמך תקבל ממני בטלפון הוכחה בול כמו על אלכסנדר מוקדון כי זה ארוך מידי לכתיבה

preacher

New member
די כבר, מציפן.

זה בדיוק אותו דבר שכתוב בהודעה המקורית. חשבתי שאם אני אגיב אולי תענה לעניין, אבל אם כל מה שאתה יכול לעשות זה העתק-והדבק בלי להבין מה אתה בכלל מעתיק אז עדיף שתשתוק.

מגהמוח

New member
נראה לי שאתה פוחד

מה הבעיה רק תשלח לי את מספר הטלפון וזהו או שאתה פוחד לקבל הוכחה חותחכת כמו על אלכסנדר מוקדון

preacher

New member
זה לא מעניין אותי

פשוט תביא את הקישור לאתר של אמנון יצחק ונגמור עניין.

מגהמוח

New member
זה בכלל לא קשור אליו

תשמע טוב! אין קשר בכלל לרב אמנון יצחק הדברים שאני רוצה לומר לך הם מדבריו של הרב מרדכי נויגרשל ואני אומר לך אותם כיון שאת דבריו של הרב אמנון יצחק אינך מבין אז צריך הוכחה חותכת כמו של הרב נויגרשל ותאמין לי אין על הוכחה זו עוררין!!!

preacher

New member
אתה פועל תחת ההנחה המוטעית

שאם אינני מקבל את טענותיך זה כיוון שאני לא מבין אותם. האמת היא, שאיני מקבל את טענותיך, ולא משנה מאיפה העתקת אותן, כי הן טענות טפשיות ומגוחכות. ביזבזתי מספיק זמן בלהוכיח את זה, ואתה רק התחמקת מכל ויכוח ובמקום תשובה לעניין רק הבאת עוד ועוד טענות שונות ומשונות. זה שאתה אומר שהוכחה מסוימת היא ללא עוררין לא הופך אותה לכזו. ולהאמין לך? חבוב, אני ספקן מקצועי... להאמין זה לא ממש באופי שלי.

למעלה