הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

מגהמוח

New member
יפה מאוד אבל תבין דבר אחד

למרות שכל העולם קיים מבחינת חומר נצחי מה שיש בו בצורתו הנוכחית אינו היה קיים תמיד דוגמת האדם שכרגע הוכחנו כדור הארץ וכדומה ואם הם נוצרו מתישהוא בצורה מיקרית מה הסיכוי שיווצר תא די אנ אי אחד במקרה אתה יודע? 1:4000000000000000000000000000000000000000000000 (45 אפסים) ויש לכך הוכחה מדעית אמפירית מוצקה מאוד. אז אתה בא להגיד שכאשר נוצרו הם נוצרו במקרה הרי ההסתברות היא אפסית לעין ערוך ולומר שההוצרות היא מיקרית זה קישקוש מוכרח שהייתה יד מכוונת בדבר. ודבר נוסף אתה יכול לומר רק שהיקום הוא נצחי אבל לא נצחי במבנהו הנוכחי (הוכחנו את זה כבר מיקודם) ולכן טענת היהדות שאלוקים יצר את העולם הוא פשוט הפך חלק מעצמו הרוחני למשהו חומרי והוא יכול להופכו לרוחני שוב הבנת? אני מבקש תגובה על מיקריות ההיוצרות של העולם בבקשה!!

עמלק

New member
הפנה אותנו למאמר המדויק שאתה

מסתמך עליו, אני משער שאפילו לא ראית אותו במו עיניך אלא אתה מסתמך על אתרי החרדים - אבל אני נותן לך סיכוי - הצג את המחקר.

G o v er n o r

New member
מגהתחת יקירי, אתה מדקלם מונחים

מבלי שיהיה לך מושג מה אתה מלהג. טרם הוכחת לי ולו דבר פעוט. כתבת: "אני מבקש תגובה על מיקריות ההיוצרות של העולם בבקשה" אני מניח שאתה מתכוון ליצירת החי, ולא ליצירת הכוכבים. לא? הנקודה אותה אתה תוקף היא abiogenesis (יצירת חי מדומם). abiogenesis הוא ענין המותקף תכופות ע"י סטטיסטיקאים. התקפה מפורסמת היא שמוש בטענה של הסטטיסטיקאי הצרפתי Emile Borel אשר טען ב- 1943(!) כי ארוע שהסכוי לו הוא sufficiently small, אינו יכול להתרחש, ואף נקב בערך סף. 10 בחזקת מינוס 50. טענה זו נסתרת עקרונית בקלות, עוד לפני שאוכיח כי אינה רלבנטית לעניננו. קח 50 גופים משוכללים בעלי 10 פאות, כשכל פאה ממוספרת באופן יחיד באחת הספרות 0 עד 9 והטל אותם על שלחן נסוי. יתקבל מספר 50-ספרתי. מה הסכוי שיתקבל מספר מסוים דווקא. התשובה ברורה. האם פרוש סכוי נמוך זה הוא שהמספר לא יתקבל לעולם? בוודאי שלא. הרי בכל הטלה מתקבל מספר כלשהו. מדוע טענה ישנה זו אינה רלבנטית? משום שההצגה לפיה יש לאורגניזם חי רק שני שלבים (1) אסף מולקולות, (2) אורגניזם חי ומתפקד, היא שקרית במודע. קרא כאן וגם כאן (Self replicating peptide)

תגובה ושאלות למגהמוח:

1. מדוע "אם כל בני האדם יכחדו יום אחד", שזה משפט תנאי בלשון עתיד, המסקנה הוא "ז"א שיש סוף", שזו קביעה בלשון הווה? 2. מדוע "אם יש להם סוף", אז "סימן שיש להם התחלה"? מי אמר? מדוע השני נובע מהראשון? אולי יש להם סוף ואין להם התחלה? על סמך מה אתה קובע, שכל מה שיש לו סוף, יש לו בהכרח גם התחלה?! זה בנוגע ל"הוכחה שכלית", כהגדרתך. מבלי להתייחס לאבולוציה, בריאה, מפץ וכו´. עכשיו נחזור ל"הצלבת עובדות" כדבריך, והשאלה שלי אליך היא: 3. מה גיל כדור הארץ? 5763 שנה? או קצת יותר כמו שטוענים ארכאולוגים, גאולוגים, אסטרופיסיקאים למיניהם? ושאלת ביניים: 4. האם הבנתָ שנפלתָ בפח בעניין אלכסנדר מוקדון (בצורת התייחסותך ל"הוכחה המתמטית" לאי-קיומו)?

התנצלות מיותרת, כי:

א. אי אפשר (אני על כל פנים לא יכול) לקרוא ולראות הכל, כי זה הרבה. ב. ממילא קשה להימנע מכפל, כי יכולים לענות בזמן שאת מקלידה, ולהיפך. ג. מה רע בכפל? אדרבה! זה כמו אישור הדדי, וקשה יותר(?) להתחמק מתגובה.

יאנוס

New member
מגהמוח-לזמן יש סוף? יש התחלה?

כמה זמנים אתה מכיר? האם זמן של זבוב הוא כזמנו של כלב? האם זמן היסטורי הוא כזמן גאולוגי? האם זמנו של אדם ניאנדרטלי הוא כזמנו של אדם בן זמננו? האם זמן קוסמי הוא כזמן ארצי?

לא הבנתי

למה חובה שלמשהו שיש לו סוף תהיה גם התחלה? מה כל כך בטוח בזה? אין שום קשר בין התחלה לסוף. זה שזה מתחיל תקופה\מין\מצב וכו´ וזה מסיים אותו לא אומר שהם קשורים וחייבים לבוא ביחד.

מגהמוח

New member
הארכיאולוגיה אינה סותרת

את התורה. התורה אומרת שכאשר האדם הראשון נברא הוא היה בן רגע אחד אך נברא מיד כבן 20 שנה והעץ שהוא אכל ממנו נברא מיד עם פירות שהרי ביום שנברא העץ האדם אכל את הפרי מהעץ וכך שאר העולם נברא כבן: כמה שנים אתה רוצה? 15 מיליארד אין בעיה אבל זה לא סותר. העולם נברא כבן גיל מסוים כלומר במצבו הנוכחי ללא שום צורך שיעברו עליו תהליכים התפתחותיים עד שהגיע למצב זה וחץ מזה יש מחקר מדעי - אמפירי שמוכיח שגיל העולם אינו עולה על 6000 שנה

עמלק

New member
כמה שטויות אתה מסוגל לפלוט ?!

"וכך שאר העולם נברא כבן: כמה שנים אתה רוצה? 15 מיליארד אין בעיה אבל זה לא סותר" === מה שמעניין זה שיש גילויים ארכיאולוגיים שמראים שאפילו השמות "אלוהים" ו- "אל" הם לא המצאה יהודית... אין שום ממצאים ארכיאולוגיים לתזוזה של עם שלם במדבר, גם כלום על העבדות המצרים... ויש עוד מיליון דוגמאות.... "וחץ מזה יש מחקר מדעי - אמפירי שמוכיח שגיל העולם אינו עולה על 6000 שנה" === שקרים, שקרים, ועוד שקרים, נו, אם יש, תביא !

מגהמוח

New member
בלי בעיה בכלל!

תתקשר למספר 036777779 ותבקש את קלטת מבראשית שם יש מחקר מוצק של מדען בריטי שמוכיח את מה שאמרתי על גיל העולם! ובקשר למה שאמרת שאין ממצאים על עם שלם שהתהלך במדבר - הידע שלך כנראה לא מספיק רחב אתה מתבקש לקרוא את הספר: "א"י הכנענית המאוחרת" של ד"ר יוחנן אהרוני עמודים 2-5 ואת סיפרו של פרופ´ נלסון גליק : עבר הירדן המזרחי עמוד 41 ואת ספרו של פרופ, בנימין מזר: מחניים לא´ עמוד 21

עמלק

New member
אתה ספרנית ?

אם יש לך משהו לומר, תאמר נא אותו... בינתיים הכל שטויות... והוכח כשטויות !!! אפילו לא עלית על בדיחת האינדוקציה ולקחת אותה ברצינות... פלא שאתה מאמין לאמנוניטמפוני ?

מגהמוח

New member
עזוב מתמטיקה וכדומה

תעלה בבקשה במעלה הדף לתוכן הכותרת: אני בכלל לא לומד זוהר ותקרא מה שכתוב שם

עמלק

New member
אתה ממשיך להפנות אנשים

למעלה ולמטה למרות שמיקום ההודעות זז כל הזמן, בלי לכוון בדיוק, בלי לומר שום דבר ממשי, הכל זריקת משפטים סתומים באוויר, בלי להציג מאמרים ומחקרים. אין לך הוכחות לכלום, לא הצגת אפילו טיעון מנומק אחד.

מגהמוח

New member
יש לי רעיון מצוין!

בוא נתכתב בצ´ט פרטי ואם תצליח לטחון עד דק את הוכחותי לקריטריונים (אני מבטיח שדוד170 לא הציג כאלו הוכחות) אני מבטיח לפרסם באתר שניצחת אותי מוסכם?

G o v er n o r

New member
מגהתחת ידידי, אבל כבר הצגתי בפניך

את מצב הממצאים הארכאולוגיים. לא? היכן נמצאו שרידי בני-ישראל במדבר? 3000000 איש יצאו ממצרים תוך התקוממות והדבר לא רשום ברשומות של אף אמפריה אזורית? 3000000 נדדו במדבר 40 שנה, מתוכן _חנו_ למעלה מ- 35 שנה בקדש ברנע עד שיכלה דור המדבר, ולא מצאנו דבר, שום שלד, למרות שהאזור בפרט וכל סיני נחפר באינטנסיביות מ- 1967 עד 1984? לעומת זאת, כל תחנות משמר הספר המצרי (משמר הגבול) בסיני, המתועדות ברשומים אדמיניסטרטיביים ממש מאותה תקופה, נמצאו ללא קושי, עד אחת, כולל כלים, כולל שלדים של חיילים שמתו על משמרתם. דחילק...

G o v er n o r

New member
מגהתחת ידידי, מה פרוש "וחץ מזה יש

מחקר מדעי - אמפירי שמוכיח שגיל העולם אינו עולה על 6000 שנה" הפנה אותי אל המחקר ואל שם החוקר, באתר אוניברסיטאי, או של מכון מחקר. לא לקלטת של מנוף/שופר/הידברות/ערכים/נטעים/סבע-נט. לי, בנגוד לך, אין בעיה עם הבנת הנקרא ואיני צריך קלטת שתקריא לי שטויות. אני אוהב להדפיס מאמרים, לנתח אותם, לסמן הערות, כדי שיהיה לי נוח לקרוע את הנאמר בהם לגזרים. העולם נברא לפני 6000 שנה כך שיראה כבן 15 מליארד? לא נכון. העולם נברא לפני יומיים כך שתהיה משוכנע שהוא בן 6000 ותוכל לטחון לנו כאן שהוא רק נראה כבן 15 מליארד!!! דאגו לכל מליארדי הפרטים. יצרו לך זכרון עם רשמי ילדות, יצרו תמונות באלבומך המראות אותך ברגעים שונים של חייך. יצרו את הוריך. כך עשו גם לגבי כל האחרים כאן. הכל נוצר לפני יומיים, עם ספרי קודש שמספרים לך שהכל נוצר לפני 5763 שנה, ונשתלו במוחך הרעיונות שהכל רק נראה כבן 15 מליארד. מלה שלי. אתה יכול להיות בטוח!!!

למעלה