הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

מגהמוח

New member
אני מאתגר אותך!

אני מאוד מעוניין שתפריך את הטענה הבאה שלי אך כיוון שהיא ארוכה אני צריך ליצור איתך קשר טלפוני כדי להסביר את כל ההוכחה הבנת?

אתגר בשבילך כנ"ל

הפרך את טענת האבולוציה ההצטברותית שבספר "עקבות מן העבר" של קארל סייגן ואן דרויאן, בהוצאת מעריב. אינני מביא כאן את כל הטענה כיוון שהיא ארוכה. קרא את הספר, וכתוב כאן בקצרה את ההפרכה. הבנת?

L7

New member
מגה מוח ספר לנו על אלוהים.כיצד הוא

פועל מה הוא אוהב יש לו ריח? מתי פגשת בו לראשונה? דיברת אתו הבוקר? הוא ענה?

L7

New member
מגה מוח+ה´- קודם התגלות אישית

אח"כ אמונה. סיפורי מעשיות דת - לילדים לשוטים ולאינטרסנטים

L7

New member
מגהמוח,למה להיות פתי מאמין לרבנים?

ללא התגלות אישית אל תאמין לכלום. אל תתנשא . אינך מבין את רצון האלוהים. אלוהים אוהב נוצרים ומוסלמים. אלוהים לא אוהב יהודים - ראה כמה סבל גרם להם.

יאנוס

New member
מגהמוח - כולנו רוצים להיות שותפים

לדיון. אנא אל תעביר את הדיון לשיחה אישית. המטרה כאן, אם ירשה לי גאיוס מנהל הפורום, היא לעורר דיון בין המשתתפים לא לעבור לשיחות מיסיונריות אישיות.

G o v er n o r

New member
מגהתחת יקירי, אתה טועה. אין לך

600000 עדים. יש לך רק מעשיה מיתולוגית בודדת בה רק כתוב שהיו 600000 עדים. זה הבדל עצום. יש לך רק עדות אחת (single account) - המעשיה המיתולוגית היהודית, ותו לא. בוא נצטט מעט מדברי פרופ´ זרטל (האיש ש"גילה" מזבח על הר עיבל). OK? "כל התפישה הזאת (התפישה המינימליסטית) נשענת לא על היש הארכיאולוגי אלא על האין, כלומר על העובדה שלא נמצאה שום הוכחה ארכיאולוגית לסיפור יציאת מצרים והכניסה לארץ, ושאין בכלל שום הוכחה ארכיאולוגית לסיפורי התנ"ך עד למסע המלך המצרי שישק לארץ-ישראל" שים לב, מגהתחת ידידי. ארכיאולוג מקצועי המכיר את מצב הממצאים אומר זאת בגלוי. בנוסף, מסתבר כי זרטל, נוסף על היותו לא-מומחה למזבחות (ה"מזבח" שלו בעל חתך מלבני 7 על 9 מטרים, בתבנית מסופוטמית בעוד התאור המקראי מדבר על מזבח בעל חתך רבועי), הינו גם לא-מומחה לחרסים. "נתיב" התנועה ש"זיהה" אינו מוכר אף לאחד. הנה מה שאומר מאמר באתר הטכנולוגיה החנוכית: "החדירה בצפון בקעת הירדן ושלושת השלבים של ההתנחלות הישראלית בכנען ---------------------------------------------------------------- על-פי הסיפור המקראי, נכנסו הישראלים לארץ המובטחת מול יריחו ושם החלו את מסע הכיבוש. כבר ראינו, שבתל יריחו לא נמצאה כלל עיר כנענית, שחומותיה היו עשויות ליפול מול חילות בני ישראל. הדבר מעלה מיד את השאלה, האם לא צריך לחפש גם מקומות אחרים, שדרכם יכלו הישראלים להיכנס לכנען. ואמנם, בתהליך הסקר בהר מנשה הוברר, כי אחד ממקומות הכניסה הראשיים של הישראלים היה דווקא בצפון בקעת הירדן - ולא בדרומה" (סוף צטוט) משמע, הקבוצות האתניות הללו חצו את הירדן בסביבות בית שאן, התישבו באזור גבעות ג´נין, ומשם משך הזמן נעו דרומה על גב ההר. לא תנועה ממזרח למערב כמו ש"זיהה" זרטל לבדו בבדידות, אלא חדירה ממזרח בצפון הבקעה, ותנועה איטית דרומה. לסכום זרטל הפגין כשרון שווה בזהוי מזבחות ובזהוי pottery trail. כשרון לא מוגזם... אה, ובל נשכח: הידעת כי אין שום אישוש למעשיות שקדמו למאה ה- 9/10 לפנה"ס? הידעת כי אף אחד ממלכי האזור לא שמע על שלמה, למרות שלטענת התנ"כ, נשא את בנותיהם לנשים? הידעת כי לא נמצא מעולם אבק זנב פסיק שריד מבית ראשון? הדבר היחיד שמנסים לשייך לבית ראשון הוא קשוט בצורת רמון בגבה 43 מ"מ ובקטר 21 מ"מ(!), נזוק, שנמצא בדוכן בשוק ולא בחפירות הר-הבית, וכתוב עליו "לבי. ...ה קדש כהנמ", אשר פוענח כ- "לבית יהוה קדש כהנמ" (אין בטחון בי מדובר במקדש בירושלים. אולי הכוונה למקדש מקומי של הידוע בצבור של אשרה). הידעת כי בעצם המאה ה- 8 לפנה"ס יוצרו בירושלים כדים עם כתוביות הקדשה לאשרה ולידוע בצבור שלה, יהוה? (לחפש the large pithoi came all from Jerusalem) הידעת כי ב- Susa (שושן) לא נמצאה אף תעודה המתארת את ארועי מגילת אסתר, והשמות אסתר ומרדכי דומים להחשיד לשמות האלילים הפרסיים אישתאר ומרדוך? ואנו מדברים על המאה ה- 5 לפנה"ס!!!

מגהמוח

New member
אתה מוכן להקשיב לי או לא?

כי אם בכל פעם תאמר מיד שאיני יכול להוכיח אז מה הטעם בדיון? לכן אני רוצה להתכתב בצ´ט פרטי אתה מוכן או לא?

G o v er n o r

New member
מגהתחת ידידי, לא בא בחשבון!

הפורום הוא צבורי, הויכוחים יהיו פומביים ואני מתעקש להמיט עליך קלון בפרהסיא. אני יודע שתלמידי ישיבה רבים מאד צופים בויכוחים בדממה ואני מעונין שיראו את כל ההפרכות. אתה צריך להמר על סכויי הצלחתך נגדי. אני מוכן להמור בכל עת. לא רוצה? לא צריך! אתה יכול לפרוש מובס בכל עת שתחפוץ וידיך על ראשך המעופר. יש אנשים שאני מוכן לקבל את כניעתם. יש כאלה שמדיניותי לגביהם היא לל"ש (לא לוקח שבויים). אני מוכן לקבל את כניעתך. יפה מצידי?

G o v er n o r

New member
מגהתחת ידידי, יש לך את הספור הזה

מודפס על ניר רך, או על מגבונים לחים? זה יכול להיות לי לתועלת. אמור נא לי, אתה יכול להעלות לפורום את רבך, אמנון (=147) בין-לאדן (=147)? לא מוטב שיענה הוא ישירות על שאלותינו במקום שהכל ישתבש בעברו דרכך?

הוכחה מתמטית שאלכסנדר מוקדון לא היה

ההוכחה היא בשיטת האינדוקציה, ומבוססת על העדות שאלכסנדר מוקדון רכב על סוס לבן. נוכיח מתמטית, שלא יכול להיות סוס לבן, ובכך הוכחנו שאלכסנדר מוקדון לא היה. מישהו ראה סוס חום? כמובן. עכשיו נוכיח שכל הסוסים בתבל הם בעלי אותו צבע. ומכיוון שראינו סוס חום, משמע כל הסוסים בתבל חומים, ואלכסנדר מוקדון לא היה. נוכיח שכל קבוצה בת N סוסים מכילה רק סוסים בעלי אותו צבע. נוכיח זאת בשיטת האינדוקציה. האם זה נכון עבור N=1 ? כמובן! כל קבוצה המכילה רק סוס אחד, אכן מכילה רק סוסים בעלי אותו צבע. נניח שההנחה נכונה עבור N מסויים, ונראה שמכך נובע שהיא נכונה גם עבור N+1. ובכן ניקח קבוצה כל שהיא של N+1 סוסים. נעמיד אותם למשל בשורה עורפית. ניקח את ה-N הראשונים (כלומר את כולם חוץ מהאחרון). לפי הנחת האינדוקציה הם כולם בעלי אותו צבע. עכשיו נצרף גם את הסוס האחרון, ונרחיק את הראשון, כלומר ניקח את ה-N האחרונים מתוך N+1 הנתונים. גם קבוצה זו, לפי הנחת האינדוקציה, מכילה רק סוסים בעלי אותו צבע. ומכיוון שכל הסוסים חוץ מהראשון והאחרון השתתפו בשתי הקבוצות בנות N סוסים, והצבע שלהם לא התחלף בגלל זה, יוצא שכל N+1 הסוסים הם בעלי אותו צבע (על סמך ההנחה שכל קבוצה בת N סוסים מכילה רק סוסים בעלי אותו צבע)!

מגהמוח

New member
אבל בכל זאת הוא היה

לאחר הצלבת מידע ממקורות שונים לא ניתן להכחיש שהוא היה לכן זו הוכחה שגם הוכחה מתמטית שדבר מה אינו קיים היא למעשה שגויה כיוון שניתן להפריכה ע"י הצלבת מידע ממקורות שונים כיוון שהמידע אכן תואם!

vizini

New member
מגהמוח יקירי,

בהודעה זו הוכחת כמה קל לעבוד עליך. ה"הוכחה" של טלמון סילבר כמובן שגויה. השגיאה היא שבשלב ההוכחה שבו משתמשים בהנחת האינדוקציה, יש הנחה סמויה שבקבוצה יש לפחות שלשה סוסים, אבל שלב הבדיקה בוצע על קבוצה בת סוס אחד. ואם כל כך קל לעבוד עליך, אולי גם עבדו עליך קודם, וכל הסיפורים וה"הוכחות" שמכרו לך קודם גם הם שגויות? כדאי לך לבדוק...

ניסחתָ מצויין!

לא ציפיתי שזה יעבוד כל כך בקלות, חשבתי סתם להתלוצץ. כמובן בהנחת האינדוקציה הוכחתי את המעבר מ-N ל-N+1, כאשר N שווה לפחות 2 (ואז N+1=3), בזמן שהבדיקה בוצעה רק עבור N=1.

../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

מגהמוח! "הוכחה מתמטית" יכולה להיות או נכונה או לא נכונה. אם היא נכונה, אז שום הצלבת מידע ממקורות שונים לא תפריך אותה! מאידך, אפשר גם להפריך את "ההוכחה השכלית שלך" באמצעות הצלבת מידע ממקורות שונים, למשל ארכיאולוגיה. כל "ההוכחה השכלית" של בריאת העולם מבוססת על מונחים לא מוגדרים, למשל "הראשון שברא". מניין לנו שהיה "ראשון"? אולי בני-אדם היו תמיד? כלומר כל אדם בתבל נברא ע"י הוריו, והם ע"י הוריהם, וכך עד אינסוף אחורנית? בו נצליב מידע כזה. מתי נברא העולם? לפני 5763 שנים? ומה עם הממצאים הארכיאולוגיים, הגאולוגיים, האסטרונומיים וכו´ "המבוגרים" יותר? בוא יותר טוב נתרכז בהוכחה המתמטית שאלכסנדר מוקדון לא היה. האם מבחינת המתמטיקה, ההוכחה נכונה או לא נכונה?

מגהמוח

New member
תקשיב טוב אם כל בני האדם

יכחדו יום אחד מסיבה כלשהיא ז"א שיש סוף ואם יש להם סוף סימן שיש להם התחלה ואם יש התחלה מוכרח שיהיה מתחיל כלשהוא לכן לא ניתן לומר לעולם שבני האדם הם קדומים נצחיים הבנת?

נכון מאוד.

התיאוריות המדעיות המקובלות גורסות שבני האדם אינם קדומים נצחיים, אלא הם שלב מתקדם באבולוציה הצטברותית של החומר. אחת התיאוריות לדוגמא היא שהחומר הבסיסי עצמו קיים תמיד (בדיוק כפי הטענה הגורסת שאלוהים קיים תמיד. אפשר להאמין לכל אחת מהגרסאות).

למעלה